Postao/la Tajana5 » 03 svi 2006, 12:54
Hej,<
>mi jako cesto radimo kinesko.<
>Iako imam pravi teski wok, nekak mi je draza moja teflonska tava. <
>Evo nekih meni super recepata koje cesto radim:<
><
>PLIETINA S CELEROM<
>celer nije onaj nas, nego onaj kaj ima debele stabljike, ima ga obicno kupit u Mercatoru, Billi, Konzumu....nekad i na placu.<
>e samo ja jos u ovo stavim one indijske orascice (cashew nuts) - njih prvo preprzim na ulju i izvadim pa sve dalje po receptu.<
>i jos dodaj moja sos tamo u ono s vinom i vodom<
><
>PILETINA S TIKVICAMA<
>i u to stavim orascice.<
>pase i dodati gljive<
><
>a nekad radim i jako jako sitno narezano meso i svakavo povrce po sistemu wok, posebno skuham one kineske zute rezance, posebno specem kajganu i natrgam je i sve onda skupa pomijesam pa zalijem onom smjesom koja daje karakteristican kineski stih:<
>vino, voda, cesnjak, djumbir, vegeta, soja sos <
><
>Ovo je stvarno meni jako jako fino.<
><
>A imam cijelu knjizicu recepata s wokom, ali stalno vrtim isto jer mi je fino i kad odlucimo radit kineski onda mm hoce bas to. <
>MARTA 04.02.2005.<i></i>
MARTA, veljača 2005
MAJA, siječanj 2009