KIFLE S ORASIMA
Tijesto:
jedan margarin (stavim maslo)
1 vrhnje kiselo
450 dkg brašna glatkog
1 prašak za pecivo
maaalo soli
Sve izmiješati, zamijesiti tijesto, ja to radim u pekaču za kruh...
Fila:
10 dkg mljevenih oraha
dvije manje gratane jabuke (naribane jabuke)
dvije male žlice prezle
Malo cimeta
Limun korica
dvije žlice običnog kristal šećera
deci vrelog mlijeka za popariti i povezati sastojke za fil
Tijesto razdijeli na 4 dijela. Svaki dio još malo izmijesi i razvaljaj, reži kao pizzu na 8 trokutića, puni filom i zamotaj
Ja režem sa onim okruglim nožem sa cik-cak uzorkom da bude ljepše. Kad motaš kiflice filu stavi na najširi dio i to na jedno mjesto (poput kupića) pa zarolaj jednom i stisni tijesto oko file da ti ne iscuri... pa zarolaj dalje.
Peći da ostane bijelo! Otprilike pola sata na 170 (možda malo i duže), ali u svakom slučaju da ostanu bijele. Ma imaš ti iskustva, sigurna sam.
Posipati obilno šećerom u prahu. Ako spremaš na duže vrijeme nemoj poklapati posudu u kojoj ih čuvaš (samo prekrij krpom ili papirom).
na ovom topicu:
viewtopic.php?f=63&t=25847&st=0&sk=t&sd=a&start=90ja sam umjesto limuna stavila naračnu i sok i koricu (imala sam domaću).