Odgovori

Re: Kesteni

15 lis 2010, 12:31

:lol

jedino kaj mislim da nas ovdje ima puno koje živcira upotreba margarina u bilo kom obliku a naročito u kolačima ;)

Re: Kesteni

15 lis 2010, 12:32

ja ne čitam živcirajući topic jer je to još jedna neuroza koja mi ne treba :ne

ja sam lijena kuhat pa gulit, možda kad dečki krenu u srednju i faks :dunno
do onda, sutra se spremamo na marunadu pa ćemo brat marune :joy
nadam se da nas netko neće upucat :strah

i ja svugdje stavljam maslac :salut zato i jesam savršeno tijelo :sumo

Re: Kesteni

15 lis 2010, 12:36

Dunja - baš me prepade sad s ovim margarinom :znoj

Ja sve to zovem margarin - i maslac i putar i margarin. Pojma nemam koja je razlika. Onaj neki zdenka obično stavim :dunno
Zadnja izmjena: filipovamama; 15 lis 2010, 12:37; ukupno mijenjano 1 put/a.

Re: Kesteni

15 lis 2010, 12:36

to ti je maslac :dada
osim ak nije u trokutićima.
onda je sir :znoj :mrgreen

Re: Kesteni

15 lis 2010, 12:38

Nije u trokutićima :lol
Nekako mi čudno zvuči to zvati maslac. Tu riječ nikad nisam upotrebljavala.

Sad sam već sigurna da ću nekog živcirati.

Re: Kesteni

15 lis 2010, 12:49

majab je napisao/la:..i kako se peku u pecnici (molim vas objasnite kao djetetu od 5 godina) hvala ;)


Ja sam sinoć i neku večer pekla kestene u pećnici. Prvu večer mi je njih par eksplodiralo :shock to me uplašilo ali nije obeshrabrilo :lol
Raspališ pećnicu na 250, za to vrijeme kestene zarezuj s nožićem da probiju kore, ali da ne probiju sam plod (baš sam dobro objasnila :jadnimi )

Kad ih poslažeš u protvanj/tepsiju štogod staviš ih da se peku. Povremeno škicneš jesu li se kore počele rastvarati. Kad vidiš da jesu, promiješaj ih koji put. Nakon nekog vremena (ne znam točno koliko :dunno :lol ) uzmi jednog pa probaj. Ne smiju predugo biti u pećnici jer će postati tvrdi ko kamen!
:kima

Re: Kesteni

15 lis 2010, 12:57

kruna :kiss

Re: Kesteni

15 lis 2010, 14:27

http://www.coolinarika.com/clanak/guljenje-kestena

Re: Kesteni

15 lis 2010, 15:34

:5

Re: Kesteni

15 lis 2010, 16:01

ja svakog zarezem,malcice poskropim vodom,prekrijem folijom i stavim na 200 stipnjeva 20-etak minuta

Re: Kesteni

15 lis 2010, 16:14

Obozavam kestene, ali ove godine sam ih kupila u dva navrata i bas su bili bez boje, okusa i mirisa. Bas me razocaralo.

Inace ih pecem u tavi, na plinu, sasvim dobro ispadnu.

Re: Kesteni

15 lis 2010, 16:14

thalia je napisao/la:to ti je maslac :dada
osim ak nije u trokutićima.
onda je sir :znoj :mrgreen

:lol :lol

Re: Kesteni

15 lis 2010, 16:55

ja isto obozavam kesten
jedem dok sve ne pojedem
veceras cu u akciju ;)

nisam nikad kuhala kesten samo sam pekla
kakva je razlika u okusu?

Re: Kesteni

21 lis 2010, 19:46

ja ih pecem kao i babalu, samo sto nista ne skropim. kad su gotovi "potusim" ih krpom (debljom) i ostavim da odstoje nekoliko minuta i onda navali...

Re: Kesteni

22 lis 2010, 08:09

ja prvi put pekla kestene u pećnici, na 190 30 min. Super su ispali, oba puta :D

Re: Kesteni

22 lis 2010, 08:14

Obožavam kestene u svim oblicima, pečene, kuhane ili u nekom kolaču. Imam jedan dobar recept. Napišem u ponedjeljak.

Re: Kesteni

22 lis 2010, 09:23

I kako sad možeš napisati imam super recept, a pišem u ponedjeljak
:maslim

Re: Kesteni

22 lis 2010, 09:50

VIPmama je napisao/la:I kako sad možeš napisati imam super recept, a pišem u ponedjeljak
:maslim

Pa ne znam ga na pamet :p a doma rijetko koristimi nternet znači mogu u pon kad dodjem na posao :lol

Re: Kesteni

23 lis 2010, 10:46

Evo recepta:
POSLASTICA OD KESTENA I BANANA
TIJESTO:
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica oraha
4 žlice brašna pomiješanog s malo praška za pecivo

Izradite žumanjke sa šećerom, dodajte bjelanjke istučene u snijeg i lagano promiješajte. Dodajte orahe, brašno i prašak za pecivo.
Tijesto ispecite i prerežite ili odvojeno ispecite dvije kore.

KREMA
50 dag kesten pirea
25 dag margarina
20 dag šećera u prahu (ako koristite industrijski kesten pire, po ukusu dodajte malo šećera)
Izradite margarin sa šećerom i polako dodajte kesten pire

ČOKOLADNI PRELJEV
15 dag čokolade
4 žlice ulja
8 dag margarina

Otopite na laganoj vatri i dodajte ulje i margarin.
Još je potrebno 6 banana, uzdužno prerezanih na 2 dijela.

REDOSLIJED IZRADE
1. Prva kora tijesta
2. Polovica kreme od kestena
3. Prerezane banane poslažite poredane jednu do druge tako da između njih ostane mali razmak (oko 6 u jednom redu)
4. Čokolani preljev prelijte preko banana tako da se popuni razmak između njih. Nakon toga stavite kolač u hladnjak da se stvrdne (15min)
5. Druga polovica kreme od kestena
6. Druga kora tijesta
7. Tučeno slatko vrhnje i ukrasi na vrh

DOBAR TEK

Re: Kesteni

23 lis 2010, 14:35

Many, ce se sloziti sa mnom 100%.

najbolji su oni stambolski, zar ne??? uh, kako ih uzivam jesti.

ogromni, veliki, socni....ma jednostavno, super su. :1 :1 :1

Re: Kesteni

23 lis 2010, 14:47

Bome da, tamo su bas takvi. Ja ću ih u srijedu jesti ;)

Re: Kesteni

23 lis 2010, 15:02

Many je napisao/la:Bome da, tamo su bas takvi. Ja ću ih u srijedu jesti ;)


ko zna, ako duze ostanes mozda ih zajedno budemo jeli. :kiss
Odgovori