19 ruj 2010, 14:33
Očeš probati burek onda? Mislim neznam kakva je kombinacija šljiva sa kiselim vrhnjem, bila bi šteta da ne valja pa da sve skupa moraš baciti, zar ne?
A njega možeš i sa palentom.
19 ruj 2010, 16:14
Nisam iskoristila vrhnje, išla sam na klasični način, kako uvijek radim knedle. Palentu sam na gril tavi prepržila, mala mi je ne bi jela s vrhnjem, ovako je pojela.
19 ruj 2010, 19:59
Bellina,drugi put probaj,meni je tak odlicno,naucio me MM tako jesti
kiselo vrhnje ne grijati,njega posluzi pa si svatko stavi koliko zeli,nekom je fino nekome se ne svidja
ja stavim vrhnje,prezle,posecerim i na vrh pospem cimetom,mljaaac!
19 ruj 2010, 20:34
I ja stavljam obavezno vrhnje, njamiiiiiiiii
19 ruj 2010, 20:36
Knedle još nisu pojedene, prelila sam ih prezlom poprženom na maslacu i pošećerila, a onda ću vrhnje poslužiti sada mm-u i sebi.
Hvala na savjetu!!!
19 ruj 2010, 22:17
Madir je napisao/la:Tražim recept za biskvit, koji je '' težak''.
Dakle nešto kao za kuglof ili mramorni kolač-KUPOVNI.Ako znate na šta mislim.
Da nije mekan,pjenast, nego baš težak.
Jesam ja ovo dobro opisala?
Nitko nema recept?
19 ruj 2010, 22:53
Ciambelone
1 salica mlijeka toplog
dodati mu 100gr maslaca da se donekle otopi u njemu
4 jaja
vanilin secer
originalni recpt trazi sambucu(liker) ali moze i bez likera,u tom slucaju aromu limuna ili narance mozes dodati
salica secera
1 pp
2salice brasna
-mutis prvo jaja i van.secer i obicni secer,dodas mlijeko sa maslacem,i nakraju brasno sa pp,peci na 180(17O).
19 ruj 2010, 23:00
tnx.
isprovat ću ga.
al bez likera.stavit ću aromu.
19 ruj 2010, 23:06
ako ga drzis pod zvonom za kolace moze trajati par dana,ide odlicno uz jutarnje mlijeko -djeci ili uz kavu -odrasli
19 ruj 2010, 23:08
sgrafaha je napisao/la:ako ga drzis pod zvonom za kolace moze trajati par dana,ide odlicno uz jutarnje mlijeko -djeci ili uz kavu -odrasli
a teško da će ovaj moj stat pod zvonom
tražim nekakav biskvit, kako rekoh, da je težak, jer mi treba za gusarski brod-tortu.
07 lis 2010, 14:19
zna li neko kako se pohuju paprike?
07 lis 2010, 14:29
ispeces, ogulis, izvadis sjeme, po zelji ih punis (sirom, cesnjakom, listicima persuna) ili ne, pa stavljas u jaja, brasno i mrvice.
07 lis 2010, 14:32
Solea je napisao/la:ispeces, ogulis, izvadis sjeme, po zelji ih punis (sirom, cesnjakom, listicima persuna) ili ne, pa stavljas u jaja, brasno i mrvice.
Hvala mila
11 lis 2010, 17:39
znam da kasnim i da su knedle pojedene ali ja obozavam knedle od sljiva s vrhnjem i malo dapace poslim. Meni je to najbolji okus. Slano slatko kad se smijesa.
Dapace sljive stavljam po novome i u pastrve.
11 lis 2010, 19:36
U pastrve?
Daj pojasni kako to radiš?
Jel' može i sa suhim šljivama?
12 lis 2010, 17:12
naravno da moze. Stavis suhe sljive u utrobu pastrve da se pece u rerni ili (ovo sma pokupila s izvora Gacke) omotas sljivu ili suhu sljivu s komadicem pancete pa gore na pastvu da se skupa pece i u utobu.
13 lis 2010, 15:06
Adorabla, aaaa, super zvuči!
Znači, tako stavim u utrobu, pa je nasolim, stavim u nauljenu tepsiju i pečem na kolikoj temp. koliko dugo?
2 suhe će biti ok?
Meni treba detaljno, plz...
Gledala sam danas Anu Ugarković s jednim okom...radila je pitu od gljiva...ima netko neki recept?
13 lis 2010, 15:11
ako ti se nitko ne javi (ja nisam gledala) a BIT CE TI VJEROJATNO USKORO OBJAVLJEN NA NJEZinoj stranici
13 lis 2010, 15:14
Solea je napisao/la:ispeces, ogulis, izvadis sjeme, po zelji ih punis (sirom, cesnjakom, listicima persuna) ili ne, pa stavljas u jaja, brasno i mrvice.
:mljac: :slurp: :dovraga i dijeta: :žnjam: :mljac:
15 lis 2010, 10:44
za savrsenu,provjerenu juhu od vrganja
hvala!
15 lis 2010, 14:50
jela sam prefinu baklavu od maka, ako neko ima recept, molim
15 lis 2010, 14:59
tražim što jednostavniju kremu od kokosa. doma imam maslac, jaja, kokos
edit: našla među mojim receptima
15 lis 2010, 15:05
babalu je napisao/la:za savrsenu,provjerenu juhu od vrganja
hvala!
ja znam onu sa suhim vrganjima i krumpirom, al ne znam jel ti to ok?
15 lis 2010, 15:33
dunja je napisao/la:jela sam prefinu baklavu od maka, ako neko ima recept, molim
Evo ti je JCPM odgovorila na drugom topicu
http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=64&t=58639&p=2241427&hilit=maka#p2241427
15 lis 2010, 15:56
thalia,recept amo
16 lis 2010, 08:24
babalu, ovo je Gamina juha od vrganja (iz kuharice Nikice Gamulina Game). Radila sam ju sa svjeze zamrznutim vrganjima i izvrsna mi je. Po receptu idu suseni vrganji. E da, ja se u slanim receptima slabo drzim normativa nego puno isprobavam tako da cu ih ja staviti, ali preporucam da isprobavas juhu
.
Potrebno:
3dkg suhih vrganja
2dkg maslaca
10dkg crvenog luka
10dkg mrkve
5dkg celerova korijena
1l vode
soli, papra
2dkg skroba
0,5dl vrhnja za kuhanje
Priprema:
Gljive namočimo u hladnoj vodi 1h ranije. Na maslacu poprzimo narezani luk pa dodamo celer, mrkvu na sitne kockice. Nakon toga uliti mlake vode pa vrganje. Posolimo, popaprimo. Neka prokuha. Nakon toga jos 10min kuhamo na laganoj vatri (mislim da sam ja duze, a i kad sam ovo vidjela da se kuha samo 10 min, mrkvu i celer sam izribala da se ipak skuhaju). Doda se u to razmuceni skrob, i nakon 20 min kuhanja i vrhnje za kuhanje. Jede se toplo.
16 lis 2010, 10:19
nina i nika,hvala ti puno
i ja cu raditi sa svjeze zamrznutima
16 lis 2010, 10:26
dakle, kasnim.
ako ti zatreba:
na maslacu i maslinovom ulju popržiti luk, češnjak, list celera
dodati na kockice nasjeckan krumpir (dva srednja ili jedan ogromni)
politi vodom, začiniti (kocka za juhu ako voliš, sol, papar, bosiljak).
skuhati, umutiti štapnim mikserom.
na tavi na maslacu popržiti vrganje na listiće i to usuti u juhu.
promiješati i po želji dodati kiselo vrhnje.
posuti peršinom
16 lis 2010, 10:27
nist ne kasnis talia
hvala ti
imam ja vrganja ko u prici pa cu isprobavati
18 lis 2010, 09:53
uf Pot, sramim se, ponavljam pitanje, kako je pojedem tako se sjetim na recept a nikako da je i napravim
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.