dazd: slike ponekad govore puno više od riječi, a kad je hrana u pitanju pogotovo
Ja svoje recepte objavljujem na svojoj webici
http://recipeci.com/ pa se trudim hranu ne samo skuhati i napisati recept nego je i učiniti oku ugodnom
(ajjj kak sam ovo fino sročila
)
stefanova mama: evo receptića za ove šnicle u umaku...
Odrescima je posebnu aromu dalo malo češnjaka utucanog batom za meso u njih pa preprženih a potom pirjanih u umaku. Vrijeme pripreme također nije pretjerano – za 1,5 sat kompletan ručak je bio na stolu! Bilo bi možda još i kraće ako upotrijebite npr. pileće bijelo meso ili puretinu jer je te vrste mesa brže omekšaju i potrebno im je kraće vrijeme termičke obrade. Probajte u svakom slučaju
Potrebno:- 1 pakiranje tjestenine Fioli – uškice
- 50 dag svinjetine od buta
- 1 dl bijelog vina
- 1 luk
- 1/2 tikvice
- 2 dl tekućeg paradajza
- 2 režnja češnjaka
- 3 žličice slatke crvene mljevene paprike
- šalica brašna
- vegeta, sol, papr, povrtna kocka za juhu
Priprema:- Meso narezati na tanje odreske, posoliti i i po svakoj batom za meso utucati sitno nasjeckan češnjak.
- Svaki odrezak uvaljati u brašno pa pržiti s obje strane na ulju dok ne porumeni.
- Izvaditi odreske na stranu, pa na istom ulju popržiti nasjeckan luk i tikvicu, doliti vino i kuhati dok ne ispari.
- Doliti 2 dl vode, paradajz i crvenu papriku, začiniti, kratko prokuhati pa vratiti odreske unutra.
- Pirjati pokriveno uz povremeno miješanje kako ne bi zagorilo oko 1 sat, ili dok meso ne omekša.
Poslužiti uz kuhanu tjesteninu Fioli ili neku drugu tjesteninu ili njoke po želji i zelenu salatu kristalku. Čaša finog bijelog rashlađenog vina neće biti na odmet
Klinci mogu uživati uz sok od bazge ili čašu vode.