Sada je: 18 tra 2024, 15:11.

KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - Muffini & cupcakesi (tema siječnja)

Moderatori/ce: Hope77, mrava

KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - Muffini & cupcakesi (tema siječnja)

PostPostao/la Solea » 02 sij 2012, 10:51

ovomjesečna tema su muffini i cupcakesi
i to samo slatke varijante!
ulazimo u Novu slatko i veselo :)

možete prijaviti jedno, drugo ili oboje. ako je presjek kolačića zanimljiv, dajte nam i takvu fotku.

prijave primamo zaključno s 25.01.

kao i uvijek, prijave šaljete objema moderatoricama, najviše dvije fotke, vlastite.
tko se bude prvi put igrao nek baci malo pogled na pravila.

:zivili
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - Muffini & Cupcakesi (tema siječnja)

PostPostao/la Solea » 02 sij 2012, 11:04

prijava br. 1 - 10 bodova



Munchmallow cupcakes - GIAMI


slika

slika


muffinsi:
4 jaja
2 1/2dl mlijeka
250g šećera
100g maslaca
250g glatko brašno
1 prašak za pecivo
60g kakao prah

sve staviti u zdjelu i miksati.
Napuniti kalupe (ne do kraja) i peći 15-20 min na 200 stupnjeva (isprobati sa čačkalicom da li su gotovi).

Munchmallow krema:
3 bjelanjka
1/2 žličice soli
60ml vode
280g šećera
1 žlica arome vanilije

u jednom loncu zakuhati vodu
u drugom pjenjačom pomješati bjelanjke, sol, vodu i šećer (nije potrebno miksati već samo pomješati da se sve sjedini)
sve staviti iznad lonca s vodom i kuhati na pari uz konstantno mješanje 5 minuta (dok se šećer ne otopi).
Stavi u posudu za miksanje i miksati 10 minuta dok se ne dobije lijepa i sjajna krema, sada treba ubaciti aromu vanilije i miksati još minutu.
Napuniti vrečicu sa nastavkom po želji i stavljati kremu na muffinse.
Ohladiti i onda umakati u čokoladnu glazuru.
Ja sam glazuru radila odokativno (čokolada i maslac, bilo mi je bitno samo da bude dovoljno tekuće da mogu cupcake umakati)
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - Muffini & cupcakesi (tema siječnja)

PostPostao/la Lena » 03 sij 2012, 15:49

prijava br. 2 - 5 bodova


Muffini od limuna s snjeznim kapicama (za 24 komada) TANJABB

slika

Muffini:
- 670g glatkog brasna
- 1 zlica praska za pecivo
- 1/2 zlicice soli
- 110g maslaca na sobnoj temperaturi
- 450g secera
- 4 jaja
- naribana kora 3 limuna
- 2 zlice soka od limuna
- 1 zlicica vanilij ekstrakta
- 230ml kiselog mlijeka

Pomijesamo brasno, pp i sol.
S mikserom polako umjesamo maslac i secer dok ne posvijetli i zapjeni se. Dodamo jedno po jedno jaje. Dodamo naribanu koru od limuna te ekstrakt vanilije. Dodajemo brasno u tri djela, izmedju uljevamo kiselo mlijeko te sok od limuna. Stavimo u kalupe (ja sam pekla u silikonskima bez papirica) do 3/4 visine, pecemo 20-25 minuta na 160 stupnjeva.

Krema od limuna:
- 5 zutanjaka
- naribana kora 2 limuna
- 110ml soka od limuna
- 230g secera
- malo soli
- 140g maslaca na sobnoj temperaturi narezanog na kockice

Zmiksamo zutanjke, koru od limuna, sok od limuna i secer. Uz stalno rucno mjesanje kuhamo na pari oko 10 minuta dok se krema ne zgusne. Ja sam stavila staklenu zdjelu na lonac u kojem je kuhala voda. Kremu maknemo s vatre, dodamo sol i polako ubacujemo kocke maslaca pri tom stalno mjesajuci zlicom dok se maslac potpuno ne rastopi. Sve skupa protisnemo kroz cjedilo, pokrijemo plasticnom folijom skroz do ruba kako ne bi nastala korica i stavimo u firizider namjanje na sat vremena, a pozeljno i preko noci.

Snjezne kapice:
- 350g secera + 2 zlice
- 150ml vode
- 2 zlice kukuruznog sirupa
- 6 bjelanjaka na sobnoj temperaturi

Pomjesamo secer, vodu i kukuruzni sirup. Zakipimo na srednjoj vatri i kuhamo dok se secer potpuno ne rastopi. Bjelanjke istucemo u snijeg kojem smo dodali dvije zlice secera. Jos topli sirup polako ulijemo u snijeg te miksamo dok se snijeg ne ohladi, oko 7 minuta.

Na pecene muffine stavimo kremu od limuna pa preko snijezne kapice koje jos malo obojamo s brenerom.

slika
Avatar
Lena
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3717
Pridružen/a: 06 pro 2004, 19:43
Lokacija: od sela do metropole

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - Muffini & cupcakesi (tema siječnja)

PostPostao/la Solea » 05 sij 2012, 21:00

prijava br. 3

Black & white cupcakes - MIRCI


slika

slika


(za 12 komada)

120g čokolade za kuhanje
120g glatkog brašna
1 žlica kakaa
pola žličice praška za pecivo
pola žličice sode bikararbone
malo soli
175g omekšalog maslaca
120g šećera
žličica ekstrakta od vanilije (ako ga nemate, stavite jedan vanilin šećer)
2 jaja
1dl slatkog vrhnja

bijela krema:
2dl slatkog vrhnja
150g bijele čokolade

crna krema:
2 dl slatkog vrhnja
150g čokolade za kuhanje

Pro napravite kreme. U posebnim posudama ugrijte vrhnje i dodajte mu nasjeckane čokolade. Pažljivo zagrijavajte i miješajte tako da se čokolade otope, a da smjesa ne zakipi. Maknite posude s vatre i stavite u hladnjak da se dobro ohlade (bar 3 sata, a najbolje je preko noći). Nakon hlađenja svaku smjesu zasebno dobro izmiksajte dok ne dobijete pjenastu i čvrstu kremu. Do upotrebe opet spremite u hladnjak.

Zagrijte pećnicu na 180°C.
Čokoladu izlomiti na komade i otopiti.
Posebno promiješati brašno, sodu, prašak za peccivo, kakao i sol.
U drugoj posudi dobro izmiksati omekšali maslac sa šećerom. Dodati omekšanu čokoladu, te jedno po jedno jaje. Dodati vaniliju. Miksajte dok smjesa ne naraste i postane svjetlija. Dodati slatko vrhnje i miješajte električnim mikserom još nekoliko minuta. Usuti smjesu brašna i polako sa velikom žlicom sve promiješati da se sjedini.

Kalup za muffine obložite papirnatim kalupićima i napunite ih smjesom, al ne do kraja.

Peći u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta.
Ohladite ih.
Špricu za ukrašavanje kolača napunite bijelom kremom i obilno naštrcajte na dio cupcakesa. Zatim špricu operite, osušite i napunite crnom kremom te i nju obilno naštrcajte na ostatak cupcakesa. Ukrasite ih po želji.
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - Muffini & cupcakesi (tema siječnja)

PostPostao/la Solea » 13 sij 2012, 11:26

prijava br. 4 - 1 bod

Kokos cupcakes - TANJABB


slika


(za 24 komada)

TIJESTO

225g maslaca
460g secera
225g ostrog brasna
225g glatkog brasna
1 prasak za pecivo
pola zlicice soli
100g kokosa
4 jaja
1 stapic vanilije
300ml punomasnog mlijeka

KREMA
500g kremastog sira (Philadelphia) na sobnoj temperaturi
200g maslaca na sobnoj temperaturi
naribana kora limuna
1 zlicica ekstrakta badema
450g staub secera
1 zlicica slatkog vrhnja

kokos

Priprema:
Zagrijte pecnicu na 180 stupnjeva.
Prosijati brasno, dodati prasak za pecivo, sol i kokos.
Izmiksati maslac sa secerom dok ne postane kremasto, otprilike 10 minuta. Smanjiti brzinu pa dodavati jedno po jedno jaje. Stapic vanilije razrezati po pola, istrugati nozem sjemenke i dodati smjesi. Dodati pola brasna, pa mlijeko i drugu polovicu brasna, mjestai vrlo kratko, samo dok se sve skupa ne poveze. U kalup za muffine stavimo papiric pa unutra smjesu, pecemo cca 25 minuta.
Potpuno ohladimo.

Izmiksamo Philadelphiju, maslac, limunovu koricu i ekstrak badema. Polako dodajemo secer u praku i slatko vrhnje te dobro izmjesamo sve dok ne postane kremasto.
Dobro premazemo cupcakese s kremom i posujemo kokosom.


slika

Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - Muffini & cupcakesi (tema siječnja)

PostPostao/la Lena » 14 sij 2012, 10:16

prijava br. 5 - 2 boda

Cupcakes od kestena i čokolade s preljevom od karamele - MALA SIRENA

slika

slika

Sastojci
100g čokolade za kuhanje
250g kesten pirea
100g maslaca
2 žlice ruma
2 žlice marmelade od naranči ili mandarina
50g šećera
3 jaja
prstohvat soli
50g oštrog brašna
1 prašak za pecivo

Čokoladu za kuhanje rastopite na pari i kada se ohladi dodajte joj smjesu u kojoj ste pomiješali omekšali maslac, žumanjke, šećer, rum, marmeladu i kesten pire, lagano umiješajte pjenu od bjelanjaka i na kraju dodajte suhu smjesu (brašno i prašak za pecivo).

Pecite u zagrijanoj pećnici prvo 5-6 minuta na 220°C, a zatim na 175°C oko 25-30minuta. Na vrh stavite šlag i prelijte preljevom od karamela.


Preljev od karamela

50 g maslaca
100 g šećera
2 žlice meda
200 ml slatkog vrhnja

Otopite maslac na laganoj vatri, dodajte mu šećer i lagano kuhajte dok se šećer ne rastopi. U tu smjesu stavite med i miješajte dok se sve ne stopi.
Maknite s vatre i miješajući lagano ulijevajte slatko vrhnje dok ne dobijete homogenu smjesu. Kratko prokuhajte, ohladite i uživajte!
Avatar
Lena
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3717
Pridružen/a: 06 pro 2004, 19:43
Lokacija: od sela do metropole

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - Muffini & cupcakesi (tema siječnja)

PostPostao/la Lena » 15 sij 2012, 00:09

prijava br. 6

Lava cake - BOYSMAMA

slika

tijesto:
90 g maslaca
100 g čokolade (što veći udio kakaa)
3 jaja
100 g šećera
1 šećer bourbon vanilija
žlica likera od kakaa
35 g brašna (3 žlice)
1 žlica kakaa u prahu

Premazati kalupiće maslacem i malo ih posuti brašnom ili umetnuti košarice za muffine. Kalupi mogu biti oni za muffine ili zdjelice za souffle (ramekini). Čokoladu i maslac rastopiti na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Ostaviti po strani dok se ne prohladi.
Tući jaja, šećer i šećer vaniliju 3-4 min dok ne postanu pjenasti. Dodati liker, brašno i kakao u prahu. U tu smjesu uliti rastopljenu čokoladu i maslac i lagano izmješati dok se ne dobije homogena smjesa. Smjesu raspodijeliti u kalupiće pa ih stavite na 1 h u zamrzivač. Smjesa je dostatna za 12 kom muffina.
U međuvremenu ugrijati pećnicu na 160 °C i peći cca 20 min.

voćni preljev:
100 g šumskog voća
3 žlice šećera
20 mL vode
1 žlica gustina
malo soka od limuna

Šumsko voće usitniti štapnim mikserom ili u blenderu da se dobije kaša i procijediti kašu kroz sitno cjedilo uz jako malo vode (10 mL) da nema koštica. Kaši od šumskog voća dodati 2 žlice šećera i sok od limuna te zagrijavati do vrenja. U međuvremenu žlicu gustina pomiješati sa preostalom žlicom šećera i 10 mL vode te u tankom mlazu uliti u kipuću kašu (skinuti s vatre). Uz neprekidno miješanje zagrijavati 2-3 minute da se lijepo zgusne. Prohladiti do sobne temperature i žlicom proliti po tanjuru te ostaviti da se malo ohladi.
Na ohlađeni voćni preljev posložiti ohlađeni lava cake te ga prorezati nožem da iz njega istekne tekući sadržaj, a onda ga dodatno preliti po vrhu sa 1 žlicom rastopljene crne čokolade. Poslužiti sa sladoledom od čokolade i vanilije ili sa Ledo šlagom (na slici) te ukrasiti sa šumskim voćem i preostalim preljevom.
slika
Avatar
Lena
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3717
Pridružen/a: 06 pro 2004, 19:43
Lokacija: od sela do metropole

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - Muffini & cupcakesi (tema siječnja)

PostPostao/la Lena » 16 sij 2012, 13:33

prijava br. 7

Mrkvini muffini - ORCHID

250 gr mrkve (izrendane)
1 velika jabuka (izrendana)
260 gr brašna
250 gr šećera
3/4 žličice sode bikarbone
1 i 1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice soli
1 i 1/2 žličice cimeta
100 gr kokosovog brašna
3 jaja
180 ml ulja
1 žličica ekstrakta vanilije

Izrendati mrkvu i jabuku. Uzeti dvije zdjele, u jednu ubaciti brašno, šećer, začine i praškove i kokosovo brašno. Promješati da se sastojci sjedine. U drugu zdjelu polupati 3 jajeta, dodati ulje i ekstrakt vanilije i umutiti žlicom ili žicom za mućenje (nemam pojma kako se to zove). Mokre sastojke (jaja i ostalo) uliti u zdjelu sa suhim i mješati kašikom. Staviti i izrendanu mrkvu i jabuku i mješati samo dok se sve sjedini. Ne previše mješati, muffini postaju tvrđi što se više mješaju. U pleh za muffine staviti košarice i napuniti ih. Peći na 180 stepeni 20 - 23 minute (možete provjeriti čačkalicom da li su gotovi). Ohladiti i pojesti Ako želite, možete ih i ukrasiti kakvom kremom, ali ja ih volim baš ovakve, vulgaris
Disclaimer: ovaj recept sam davno našla na internetu i isprintala, ne znam sa koje stranice

slika
Avatar
Lena
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3717
Pridružen/a: 06 pro 2004, 19:43
Lokacija: od sela do metropole

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - Muffini & cupcakesi (tema siječnja)

PostPostao/la Lena » 18 sij 2012, 11:37

prijava br. 8 - LENA 1 bod

Martha Stewart švarcvald cupkaces

80g maslaca
35g kakaa
70g brašna
1 žličica sode
prstohvat soli
60g šećera
60g šmeđeg šećera
1 jaje
0,6 dcl kiselog vrhnja
1,25 dcl buttermilka

Zagrijati pećnicu na 175 stupnjeva.
Mikserom istući maslac s bijelim i smeđim šećerom, dodati jaje. Kad smjesa postane svijetlija, umiješati vrhnje te dodavati naizmjence buttermilk i brašno (pomiješano s kakaom, sodom, soli) u tri navrata u smjesu.
U kalupe za muffine staviti košarice i puniti ih do tri četvrtine sa smjesom. Peći dvadesetak minuta, dok čačkalica ne izađe iz njih čista.
napomena: cupcakes se mogu zamrzavati do dva mjeseca u ledenici.
Prerezati ih na pola i puniti sa kremom:
115g maslaca
225g kremastog sira
1 žličica ekstrakta vanilije
500g šećera u prahu
3 žlice vrhnja za šlag (može i mlijeko proći kao zamjena)

Lagano istući maslac mikserom i dodati sir. Miksati cca. 30 sekundi. Dodati vaniliju i šećer te izmiksati dok se ne postane fluffy. Polako dodavati vrhnje i miksati još jednu minutu.

Na kremu staviti višnje, ocjeđene iz kompota i malo kreme povrh da se gornji dio cupcakesa bolje zalijepi. ;)

Preliti gotove cupcakese s čokoladnom glazurom.

slika

Avatar
Lena
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3717
Pridružen/a: 06 pro 2004, 19:43
Lokacija: od sela do metropole

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - Muffini & cupcakesi (tema siječnja)

PostPostao/la Lena » 18 sij 2012, 12:10

prijava br. 9

Hamburger cupcakes - LENA

"peciva":
110g brašna
140g šećera
1 1/4 žličice praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
1/2 žličice soli
2 jaja
1 1/2 žličica ekstrakta vanilije
1,25dcl ulja
1,25 dcl mlijeka
1 žličica octa

Pomiješati brašno, sodu, prašak za pecivo i sol. Ocat pomiješati s mlijekom. Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva.
Izmiksati jaja sa šećerom. Dodati ulje i vaniliju. Kad se to pomiješa dodavati naizmjence brašno i mlijeko u smjesu. Smjesu izliti u košarice do tri četvrtine visine. Peći 12 - 15 minuta.

"meso" hamburgera:
190g šećera
80g brašna
30g kakaa
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
1/2 žličice soli
1 jaje
1,25 dcl mlijeka
0,6 dcl ulja
1 žličica ekstrakta vanilije
1,25 dcl vruće vode

Zagrijati pećnicu na 175 stupnjeva. Pomiješati, šećer, brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu i sol. Dodati mlijeko, jaje, ulje i vaniliju. Miksati oko 1 minutu na srednjoj brzini. Dodati vruću vodu i izmiješati. Puniti košarice do 2/3 i peći oko 22 minute.

"Ketchup i sir":
275 g maslaca
1 unutrašnjost mahune vanilije
325g šećera u prahu
malo soli
2 žlice vrhnja za šlag

Istući maslac dok ne omekša, dodati šećer i vaniliju te sol. Miksati minutu i pol i dodati vrhnje.
Pola smjese pobojati crvenom prehrambenom bojom, polovicu žutom.

"salata":
listiće kokosa pobojati zelenom prehrambenom bojom

Slaganje:
Prepoloviti "peciva", "meso" prerezati na tri dijela po visini muffina.
Na dno staviti donju polovicu peciva, žuta krema, meso, crvena krema, salata, gornji dio peciva. Možete dodatno učvrstiti čačkalicom kroz sredinu peciva.

slika
Avatar
Lena
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3717
Pridružen/a: 06 pro 2004, 19:43
Lokacija: od sela do metropole

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - Muffini & cupcakesi (tema siječnja)

PostPostao/la Solea » 18 sij 2012, 16:07

prijava br. 10 - 3 boda

Schwarzwald cupcakes - SOLEA

slika

za 12 kolačića

tijesto:
2 jaja
120 g šećera
1 dl ulja
1/2 dl mlijeka
100 g brašna
3 žlice blanširanih pa mljevenih badema
2 žličice praška za pecivo
2 žličice kakaa u prahu
malo cimeta
prstohvat soli
višnje iz kompota

"krema":
1 vrećica dr. Oetker šlaga (s vanilijom)
1/2 vrećice vanilija burbon šećera
par kapi maraschina

+ čokoladne strugotine
12 višanja iz kompota

preljev:
1,5 - 2 dl soka iz kompota
1 žlica višanja iz kompota
1 žlica šećera
1 žlica meda
1 žlica aceto balsamica

Prvo napravite preljev.
U malu posudicu stavite sve gore nabrojane sastojke (višnje malo zgnječite vilicom) i uz povremeno miješanje kuhajte na laganoj vatri 20 min., odnosno dok se dovoljno izreducira. Procijedite i ohladite.


Pećnicu zagrijte na 170°C.

U jednoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke za tijesto.
U drugu stavite jaja i šećer, miksajte par minuta pa smanjite brzinu miksanja na najmanju, dodajte ulje, mlijeko i pomiješane suhe sastojke.
Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama pa pažljivo rasporedite smjesu u košarice. Nemojte sipati baš do samog vrha. Na kraju u svaku dodajte i malo nasjeckanih višanja (otprilike 2 višnje po jednoj košarici).
Pecite 15ak min na 170°C.

Izmiksajte šlag prema uputama na vrećici, tijekom miksanja dodajte malo burbon vanilija šećera i par kapi maraschina.
Ohlađene kolačiće ukrasite šlagom i struganom čokoladom. Na vrh svakog kolačića stavite malo preljeva i višnju.

napomena -preljeva će vam ostati puno, al ne vrijedi se gnjaviti za manje :lol
može vam stajati u frižideru pa ga iskoristite i za druge slastice (sladoled, pannacottu...)
a ako se razbacate sa šlagom i bude vam ga malo, brzinski smiksajte još jednu vrećicu :lol


slika
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - Muffini & cupcakesi (tema siječnja)

PostPostao/la Lena » 18 sij 2012, 17:34

prijava br. 11 - 3 boda

Whiskey in the jar - LENA

cupcakes:
85g gorke čokolade
30g kakaa
2 dcl vruće instant kave
100g brašna
140g šećera
1/2 žličice soli
1/2 žličice sode bikarbone
6 žlica ulja
2 velika jaja
2 žličice octa
1 žličica ekstrakta vanilije

Zagrijati pećnicu na 175 stupnjeva. Staviti u zdjelu čokoladu i kakao te preliti vrućom kavom. Promiješati da se rastopi. Ohladiti. Pomiješati u drugoj posudi brašno, sodu, sol i šećer. Uliti i umiješati ulje, jaja, ocat i vaniliju u čokoladnu smjesu te dodati smjesu s brašnom. Uliti u košarice i peći 17-19 min.

krema:
0,6 dcl vrhnja za kuhanje
3 žlice oštrog brašna
100g maslaca
50g šećera
65g šećera u prahu
3 žlice whiskey-a

na laganoj vatri kuhati vrhnje s brašnom dok se ne zgusne. maslac utući sa šećerom dok smjesa ne posvijetli. dodati smjesu s vrhnjem i šećer u prahu i miksati najmanje 5 min.

slagati u staklenku pola cupcake-a pa kremu, drugu polovicu cupcakea i na vrh kremu.

slika
Avatar
Lena
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3717
Pridružen/a: 06 pro 2004, 19:43
Lokacija: od sela do metropole

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - Muffini & cupcakesi (tema siječnja)

PostPostao/la Solea » 18 sij 2012, 20:11

prijava br. 12 - 1 bod

NUTELLA CUPCAKES - SOLEA

slika

za 12 komada

tijesto:
130 g brašna
2 žličice praška za pecivo
2 žličice kakaa u prahu
60 g pekan oraha (tostiranih, mljevenih)
malo ribanog muškatnog oraščića
prstohvat soli

120 ml vruće vode
50 ml slatkog vrhnja

2 jaja
120 g šećera
100 g mekanog maslaca (sa sobne temperature)
1 žličica arome vanilije

Zagrijte pećnicu na 170-180C.

Pekan orahe tostirajte pa sameljite.

Sve suhe sastojke pomiješajte.

U drugoj zdjeli maslac i šećer dobro izmiksajte. Dodajte jaja, jedno po jedno, zatim vaniliju i još kratko miksajte.
Sada uz jako lagano miksanje dodajte naizmjence sve suhe sastojke, vrhnje i vodu- Miješajte tek toliko da se sastojci dobro sjedine.
Rasporedite smjesu u kalup za muffine (s košaricama).

Pecite 17 min u pećnici ranije zagrijanoj na 170-180C.

Kolačiće ohladite i ukrasite kremom od nutelle.

Krema:
60 g maslaca
200 - 250 g nutelle
150 ml slatkog vrhanja

Izmiksajte maslac, kad se fino smekša dodajte nutellu pa skupa kratko miksajte. Dodajte tučeno slatko vrhnje i sve skupa još dobro promiješajte.
Kremu stavite u dresir vrećicu i ukrasite cupcakese.

slika
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - Muffini & cupcakesi (tema siječnja)

PostPostao/la Solea » 19 sij 2012, 18:39

prijava br. 13


Angel Food Cupcakes - GIAMI

slika

(mjere- 1 šalica=2,5dcl)
ovo je količina za 12 komada

1/2 šalice glatkog brašna
prstohvat soli
6 jaja (samo bjelanjci)
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 (može i malo više) šalice šećera
1 žličica arome vanilije

-ugrijati pećnicu na 170 stupnjeva
-izmiksati bjelanjke sa prstohvatom soli
-postepeno dodavati šećer i aromu vanilije te na kraju lagano umješati brašno
-puniti košarice do vrha
-peći 30 min

Na vrh staviti izvrstan Lime Curd namaz

slika
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - Muffini & cupcakesi (tema siječnja)

PostPostao/la Solea » 21 sij 2012, 15:51

prijava br. 14

Muffini s bananama i čokoladom - MALA SIRENA

slika

Ovo su bili prvi muffini koje sam radila. Koristila sam još dosta različitih recepata za muffine i razne varijacije na temu, ali ovi su se izprofilirali kao najomiljeniji, kao potvrda činjenice da često najjednostavnije bude i najbolje rješenje. Sočni su, ukusni, mirisni, nutritivno bogati i smatram ih više obrokom nego desertom.

Mjera je jedna nescafe šalica, napunjena do razine cca 1 prst od ruba.

Sastojci:
2 jaja
1/4 šalice smeđeg šećera
1 vanilija bourbon šećer
1 kiselo mlijeko (čaša od 200 g)
prstohvat soli
100 g maslaca
100 g čokolade
1 čaša oštrog brašna
1 čaša zobenih pahuljica
1 prašak za pecivo
2 zrele banane
šaka mljevenih lješnjaka ili oraha

Zobene pahuljice pomiješati s kiselim mlijekom i ostaviti oko 10 minuta da omekšaju.
Uključiti pećnicu na 220 stupnjeva.
Brašno pomiješati s praškom za pecivo.
Čokoladu narezati na kockice.
Jaja izmiksati sa šećerom, bourbon vanilija šećerom, soli te maslacem. U smjesu dodati banane pa i njih izmiksati da se dobije kremasta smjesa.
Zatim dodati razmočene zobene pahuljice i umiješati ih kuhačom u smjesu, te dodati čokoladu, lješnjake/orahe i brašno, pomiješati kuhačom da se sve poveže, puniti košarice i odmah ubaciti u vruću pećnicu prvo na 220 stupnjeva cca 5 minuta, a zatim još 15-20 minuta na 180 stupnjeva. Uživati!

slika
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - Muffini & cupcakesi (tema siječnja)

PostPostao/la Lena » 22 sij 2012, 10:00

prijava br. 15 - 1 bod
Muffini sa srcem - POTICA

2 žlice mekog sira
1,5 žlica šećera u prahu
1 žlica slatkog vrhnja
2-3 žlice kokosa

Dobro izmiješati sir, šećer i vrhnje da se dobije fina krema u to dodati kokosa toliko da ispadne čvrsta smjesa od koje se mogu napravit kuglice veličine lješnjaka.

1 i 1/2 šalica basna
1/2 šalice šećera
2 i 1/2 žličice praska za pecivo
4 žlice kakaa
1/2 žličice soli
2 jaja
1/3 šalice ulja
3/4 šalice mlijeka

Brašno prosijati sa praškom za pecivo, dodati kakao i dobro izmiješati.
U drugoj zdjeli mutiti zajedno :jaja, ulje i mlijeko to lagano dodati u smjesu sa brašnom i dobro sjediniti.
Puniti kalupe za muffine u koje stavite papirnate košarice, prvo napuniti do polovice pa staviti kuglicu od kokosa i onda puniti dalje do 2/3 veličine kalupa.
Peći na 180 stupnjeva oko 25 min.
slika
Avatar
Lena
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3717
Pridružen/a: 06 pro 2004, 19:43
Lokacija: od sela do metropole

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - Muffini & cupcakesi (tema siječnja)

PostPostao/la Lena » 22 sij 2012, 10:01

prijava br. 16 - 2 boda

Crni muffini bez brašna - POTICA

1 šalica fino mljevenih badema
1 šalica krupnije mljevenih oraha (može i lješnjaka ili badema)
½ šalice šećera
3 žlice kaka
2,5 žličice praška za pecivo

10 dag maslaca
10 dag čokolade
2 jaja
1 žlica ruma

Glazura
5 dag čokolade
1 žlica maslaca

Pomiješati posebno suhe a posebno mokre sastoje, sjediniti ih. U kalupe od muffina stavite košarice i puniti ih do 2/3 smjesom.
Peći na 180 stupnjeva dvadeset minuta, kad se malo prohlade umočiti vrh u čokoladnu glazuru, kad se glazura malo učvrsti posipati krupno sjeckanim bademima.
slika

slika
Avatar
Lena
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3717
Pridružen/a: 06 pro 2004, 19:43
Lokacija: od sela do metropole

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - Muffini & cupcakesi (tema siječnja)

PostPostao/la Solea » 23 sij 2012, 20:42

prijava br. 17 - 1 bod

Nedjeljna kavica sa šlagom / Sacher cupcakes - BOYSMAMA

slika slika

cupcakes:
90 g maslaca
100 g ekstra tamne čokolade
3 jaja
100 g šećera
35 g brašna
3 žlice kakaa u prahu

Ugrijati pećnicu na 180 °C i peći cca 15 min.
Čokoladu i maslac rastopiti na pari ili u mikrovalnoj pećnici te ohladiti na sobnu temperaturu.
Jaja i šećer miksati dok ne postanu pjenasti te u smjesu umješati brašno i kakao u prahu, a zatim rastopljenu čokoladu i maslac. Smjesu raspodijeliti u kalupiće. Smjesa je dostatna za 12 kom cupcakesa.

krema:
30 g šećera u prahu
50 g maslaca
1 jaje
100 g tamne čokolade
aroma po želji

Maslac i šećer u prahu razraditi mikserom do pjenaste mase. Otopiti na pari ili u mikrovalnoj pećnici čokoladu i ohladiti na sobnu temperaturu te dodavati po malo čokolade u smjesu maslaca i šećera uz snažno miksanje. U smjesu dodati jaje i na kraju arome po želji. Krema je dosta tekuća, ali stajanjem u frižideru se zgusne. Kremu uliti u košuljice od ticina kojima su prethodno omotani cupcakesi. Da bi ticino košuljica dobro prionula oko cupcakesa, potrebno ih je bočno obložiti tankim slojem buttercreama u boji tijesta. Na ohlađenu kremu pomoću šprice nanijeti tučeno slatko vrhnje da cupcakesi budu zorna imitacija šalice kave sa šlagom.
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - Muffini & cupcakesi (tema siječnja)

PostPostao/la Solea » 24 sij 2012, 20:20

prijava br. 18 - 13 bodova


ZIMSKI CUPCAKESI - KRANJICA :1

slika



ZA MUFFINE;

50 g kakaa
240 ml kipuće vode
175 g brašna
2 žličice praška za pecivo
115 g maslaca
150 g šećera
2 jaja
1 vanilin šećer
prstohvat soli

ZA KREMU OD NARANČE;

1 jaje
1 žumanjak
75 g šećera
190 ml svježe ocijeđenog soka naranče
naribana korica 1 naranče
4 listova želatine
200 ml slatkog vrhnja

ZA ČOKOLADNU KREMU;

200 ml slatkog vrhnja
200 g čokolade

Za muffine: pomiješati kakao sa kipućom vodom pa se dobro izmiješati. Ohladiti. U drugoj posudi pomiješati brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. U trećoj posudi izmiješati maslac, šećer i vanilin šećer. Miješajte sve električnim mikserom dok ne postane kremasto. Potom umiješajte jedno po jedno jaje. Miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu pa polagano dodavajte brašno neprestano miješajući. Kada umiješajte svo brašno umiješajte i otopljeni kakao. Kalupe za muffine obložite papirnatim košaricama pa svaku punite sa pripremljenom smjesom. Nemojte puniti košarice do vrha već samo do 2/3 ili pola košarice.Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 C 15-20 minuta. Izvadite ih iz pećnice i ostavite da se ohlade prije daljnjeg ukrašavanja.

Za kremu od naranče:u zdjeli pomiješati jaje, žumanjak i šećer. Kuhati na pari dok se smjesa ne počne zgušnjavati. Umiješajte svježe ocijeđeni sok naranče i naribanu koricu naranče, dobro promiješati pa maknuti sa pare. Želatinu namočiti u hladnoj vodi, dobro ocijediti i otopiti na niskoj temperaturi, zatim dodati par žlica smjese, izmiješati, pa sve vratiti u smjesu i dobro izmiješati. Ohladiti. Slatko vrhnje istući u čvrsti šlag pa pomiješati sa kremom od žumanjaka i naranče. Ostaviti kremu da se malo ohladi i počne želirati. Kremu koja se lagano stisnula staviti u vrećicu za ukrašavanje i ukrasno je naštrcati na muffine.

Za čokoladnu kremu: u malom lončiću zakipiti slatko vrhnje. Čokoladu nasjeckati na sitnije komadiće pa je preliti kipućim slatkim vrhnjem. Miješati dok se sva čokolada ne otopi i ne dobijete glatku kremu. Ostaviti kremu da se malo ohladi. Mlaku kremu istući mikserom. Dobivenu smjesu staviti u vrećicu za ukrašavanje pa je naštrcati na kremu od naranče.
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - Muffini & cupcakesi (tema siječnja)

PostPostao/la Solea » 24 sij 2012, 23:40

prijava br. 19 - 5 bodova

Cupcakesi s bijelom čokoladom i dulce de leche kremom - SOLEA

slika


Sastojci za 12 komada:

120 g glatkog brašna
1 žličica sode bikarbone
1 žličica kakaa
1 žlica šećera
60 g tostiranih oraha (pecan)

50 g maslaca sa sobne temp.
120 g šećera
1 jaje
50 g tamne rastopljene čokolade
125 ml mlijeka
sok 1 naranče

Orahe tostirajte, dodajte im žlicu šećera i samljete ih ili jako fino usitnite u mužaru.
Brašno pomiješajte sa sodom, dodajte kakao i samljevene orahe.
Maslac i šećer pjenasto izmiksajte, dodajte jaje pa nakon kraćeg miksanja i rastopljenu čokoladu a zatim i narančin sok.
Sada smanjite brzinu miksanja pa naizmjenično dodajte ranije pomiješane suhe sastojke (brašno i dr.) i mlijeko.

Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama pa sipajte tijesto (ne baš do vrha!) i pecite 17-20 minuta u pećnici ranije zagrijanoj na 170°C.

Dobro ohladite pa premažite ranije pripremljenim i rashlađenim kremama.

Krema od bijele čokolade:
200 g bijele čokolade
300 ml slatkog vrhnja
1 žlica meda
1 žlica putra
prstohvat cimeta
1/2 vrećice bourbon vanilija šećera

200 ml vrhnja dobro zagrijte pa dodajte sitnije narezanu čokoladu i na laganoj vatri miješajte dok se čokolada ne rastopi. Sada dodajte med, vanilin šećer, putar i cimet pa još kratko kuhajte.
Jako dobro rashladite (prvo na sobnoj temp. a zatim barem sat-dva-tri u hladnjaku), u rashlađenu kremu dodajte još 100 ml slatkog vrhnja (isto iz hladnjaka) i sve zajedno miksajte dok vam se krema ne izradi.

Dulce de leche:
680 ml ugušćenog mlijeka
120 g šećera
1 žličica maslaca
Sve kuhajte na laganoj vatri, uz povremeno miješanje, oko sat vremena. Sipajte u posudicu, ohladite (hlađenjem će se zgusnuti).
(trebat će vam samo maaali dio ove kreme, sve ostaje vam za neke druge kombinacije)

U slastičarsku vrećicu prvo stavite malo dulce de leche kreme, lagano je razmažite po stijenkama vrećice, ubacite bijelu kremu pa nanesite na kolačiće.

slika
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - Muffini & cupcakesi (tema siječnja)

PostPostao/la Solea » 25 sij 2012, 00:12

prijava br. 20


Cupcakes "Milka s lješnjacima" - MIRCI


slika

50 g maslaca
120 g šećera
1 vanilin šećer
3 jaja
100 g tostiranih lješnjaka
100 g brašna
150 g mlječne čokolade
100 ml tekućeg jogurta
2 žličice praška za pecivo
prstohvat soli
krokant od lješnjaka za ukrašavanje

slika

Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva. Lješnjake grubo zdrobiti.
Pjenasto istući maslac sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati 1 po 1 jaje. Lagano umiješati jogurt te lješnjake i 100g nasjeckane čokolade. Dodati i brašno, prašak za pecivo i sol.
Peći u kalupima za muffine 20 minuta.
Ohladiti.
Ostatak čokolade otopiti na pari na laganoj vatri te preliti po vrhu cupcakesa. Ukrasiti krokantom.
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - Muffini & cupcakesi (tema siječnja)

PostPostao/la Solea » 25 sij 2012, 23:26

prijava br. 21

Cikla i mascarpone cupcakes - SOLEA

175 g glatkog brašna
2 žlice kakaa
2 žličice praška za pecivo
2 jaja
130 g tamnog muscovado šećera
200 g skuhane, naribane cikle
100 ml tamnog piva
100 ml ulja

Pećnicu zagrijte na 170°C.

Jaja pjenasto izradite sa šećerom, dodajte ulje, ranije pomiješane suhe sastojke, pivo (ja sam koristila fino tamno pivo s medom) i na kraju ciklu.

Kalup za muffine obložite papirnatim košuljicama, sipajte smjesu al ne do vrha pa pecite oko 20 minuta na 170°C.
Ohladite pa premažite kremom.

Krema:
250 g mascarponea
100 ml slatkog vrhnja
2 žlice meda (livada, bagrem)
vanilija (mahuna, ekstrakt)
sok i korica 1 limuna (dio korice ostavite za posipavanje po vrhu)

Sve sastojke pomiješajte, kratko izradite mikserom da nastane fina kompaktna krema.


slika
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03


Natrag na Recepti - arhiva

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.