Sada je: 18 tra 2024, 15:11.
Munchmallow cupcakes - GIAMI
muffinsi:
4 jaja
2 1/2dl mlijeka
250g šećera
100g maslaca
250g glatko brašno
1 prašak za pecivo
60g kakao prah
sve staviti u zdjelu i miksati.
Napuniti kalupe (ne do kraja) i peći 15-20 min na 200 stupnjeva (isprobati sa čačkalicom da li su gotovi).
Munchmallow krema:
3 bjelanjka
1/2 žličice soli
60ml vode
280g šećera
1 žlica arome vanilije
u jednom loncu zakuhati vodu
u drugom pjenjačom pomješati bjelanjke, sol, vodu i šećer (nije potrebno miksati već samo pomješati da se sve sjedini)
sve staviti iznad lonca s vodom i kuhati na pari uz konstantno mješanje 5 minuta (dok se šećer ne otopi).
Stavi u posudu za miksanje i miksati 10 minuta dok se ne dobije lijepa i sjajna krema, sada treba ubaciti aromu vanilije i miksati još minutu.
Napuniti vrečicu sa nastavkom po želji i stavljati kremu na muffinse.
Ohladiti i onda umakati u čokoladnu glazuru.
Ja sam glazuru radila odokativno (čokolada i maslac, bilo mi je bitno samo da bude dovoljno tekuće da mogu cupcake umakati)
Muffini od limuna s snjeznim kapicama (za 24 komada) TANJABB
Muffini:
- 670g glatkog brasna
- 1 zlica praska za pecivo
- 1/2 zlicice soli
- 110g maslaca na sobnoj temperaturi
- 450g secera
- 4 jaja
- naribana kora 3 limuna
- 2 zlice soka od limuna
- 1 zlicica vanilij ekstrakta
- 230ml kiselog mlijeka
Pomijesamo brasno, pp i sol.
S mikserom polako umjesamo maslac i secer dok ne posvijetli i zapjeni se. Dodamo jedno po jedno jaje. Dodamo naribanu koru od limuna te ekstrakt vanilije. Dodajemo brasno u tri djela, izmedju uljevamo kiselo mlijeko te sok od limuna. Stavimo u kalupe (ja sam pekla u silikonskima bez papirica) do 3/4 visine, pecemo 20-25 minuta na 160 stupnjeva.
Krema od limuna:
- 5 zutanjaka
- naribana kora 2 limuna
- 110ml soka od limuna
- 230g secera
- malo soli
- 140g maslaca na sobnoj temperaturi narezanog na kockice
Zmiksamo zutanjke, koru od limuna, sok od limuna i secer. Uz stalno rucno mjesanje kuhamo na pari oko 10 minuta dok se krema ne zgusne. Ja sam stavila staklenu zdjelu na lonac u kojem je kuhala voda. Kremu maknemo s vatre, dodamo sol i polako ubacujemo kocke maslaca pri tom stalno mjesajuci zlicom dok se maslac potpuno ne rastopi. Sve skupa protisnemo kroz cjedilo, pokrijemo plasticnom folijom skroz do ruba kako ne bi nastala korica i stavimo u firizider namjanje na sat vremena, a pozeljno i preko noci.
Snjezne kapice:
- 350g secera + 2 zlice
- 150ml vode
- 2 zlice kukuruznog sirupa
- 6 bjelanjaka na sobnoj temperaturi
Pomjesamo secer, vodu i kukuruzni sirup. Zakipimo na srednjoj vatri i kuhamo dok se secer potpuno ne rastopi. Bjelanjke istucemo u snijeg kojem smo dodali dvije zlice secera. Jos topli sirup polako ulijemo u snijeg te miksamo dok se snijeg ne ohladi, oko 7 minuta.
Na pecene muffine stavimo kremu od limuna pa preko snijezne kapice koje jos malo obojamo s brenerom.
Black & white cupcakes - MIRCI
(za 12 komada)
120g čokolade za kuhanje
120g glatkog brašna
1 žlica kakaa
pola žličice praška za pecivo
pola žličice sode bikararbone
malo soli
175g omekšalog maslaca
120g šećera
žličica ekstrakta od vanilije (ako ga nemate, stavite jedan vanilin šećer)
2 jaja
1dl slatkog vrhnja
bijela krema:
2dl slatkog vrhnja
150g bijele čokolade
crna krema:
2 dl slatkog vrhnja
150g čokolade za kuhanje
Pro napravite kreme. U posebnim posudama ugrijte vrhnje i dodajte mu nasjeckane čokolade. Pažljivo zagrijavajte i miješajte tako da se čokolade otope, a da smjesa ne zakipi. Maknite posude s vatre i stavite u hladnjak da se dobro ohlade (bar 3 sata, a najbolje je preko noći). Nakon hlađenja svaku smjesu zasebno dobro izmiksajte dok ne dobijete pjenastu i čvrstu kremu. Do upotrebe opet spremite u hladnjak.
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Čokoladu izlomiti na komade i otopiti.
Posebno promiješati brašno, sodu, prašak za peccivo, kakao i sol.
U drugoj posudi dobro izmiksati omekšali maslac sa šećerom. Dodati omekšanu čokoladu, te jedno po jedno jaje. Dodati vaniliju. Miksajte dok smjesa ne naraste i postane svjetlija. Dodati slatko vrhnje i miješajte električnim mikserom još nekoliko minuta. Usuti smjesu brašna i polako sa velikom žlicom sve promiješati da se sjedini.
Kalup za muffine obložite papirnatim kalupićima i napunite ih smjesom, al ne do kraja.
Peći u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta.
Ohladite ih.
Špricu za ukrašavanje kolača napunite bijelom kremom i obilno naštrcajte na dio cupcakesa. Zatim špricu operite, osušite i napunite crnom kremom te i nju obilno naštrcajte na ostatak cupcakesa. Ukrasite ih po želji.
Kokos cupcakes - TANJABB
(za 24 komada)
TIJESTO
225g maslaca
460g secera
225g ostrog brasna
225g glatkog brasna
1 prasak za pecivo
pola zlicice soli
100g kokosa
4 jaja
1 stapic vanilije
300ml punomasnog mlijeka
KREMA
500g kremastog sira (Philadelphia) na sobnoj temperaturi
200g maslaca na sobnoj temperaturi
naribana kora limuna
1 zlicica ekstrakta badema
450g staub secera
1 zlicica slatkog vrhnja
kokos
Priprema:
Zagrijte pecnicu na 180 stupnjeva.
Prosijati brasno, dodati prasak za pecivo, sol i kokos.
Izmiksati maslac sa secerom dok ne postane kremasto, otprilike 10 minuta. Smanjiti brzinu pa dodavati jedno po jedno jaje. Stapic vanilije razrezati po pola, istrugati nozem sjemenke i dodati smjesi. Dodati pola brasna, pa mlijeko i drugu polovicu brasna, mjestai vrlo kratko, samo dok se sve skupa ne poveze. U kalup za muffine stavimo papiric pa unutra smjesu, pecemo cca 25 minuta.
Potpuno ohladimo.
Izmiksamo Philadelphiju, maslac, limunovu koricu i ekstrak badema. Polako dodajemo secer u praku i slatko vrhnje te dobro izmjesamo sve dok ne postane kremasto.
Dobro premazemo cupcakese s kremom i posujemo kokosom.
Cupcakes od kestena i čokolade s preljevom od karamele - MALA SIRENA
Sastojci
100g čokolade za kuhanje
250g kesten pirea
100g maslaca
2 žlice ruma
2 žlice marmelade od naranči ili mandarina
50g šećera
3 jaja
prstohvat soli
50g oštrog brašna
1 prašak za pecivo
Čokoladu za kuhanje rastopite na pari i kada se ohladi dodajte joj smjesu u kojoj ste pomiješali omekšali maslac, žumanjke, šećer, rum, marmeladu i kesten pire, lagano umiješajte pjenu od bjelanjaka i na kraju dodajte suhu smjesu (brašno i prašak za pecivo).
Pecite u zagrijanoj pećnici prvo 5-6 minuta na 220°C, a zatim na 175°C oko 25-30minuta. Na vrh stavite šlag i prelijte preljevom od karamela.
Preljev od karamela
50 g maslaca
100 g šećera
2 žlice meda
200 ml slatkog vrhnja
Otopite maslac na laganoj vatri, dodajte mu šećer i lagano kuhajte dok se šećer ne rastopi. U tu smjesu stavite med i miješajte dok se sve ne stopi.
Maknite s vatre i miješajući lagano ulijevajte slatko vrhnje dok ne dobijete homogenu smjesu. Kratko prokuhajte, ohladite i uživajte!
Lava cake - BOYSMAMA
tijesto:
90 g maslaca
100 g čokolade (što veći udio kakaa)
3 jaja
100 g šećera
1 šećer bourbon vanilija
žlica likera od kakaa
35 g brašna (3 žlice)
1 žlica kakaa u prahu
Premazati kalupiće maslacem i malo ih posuti brašnom ili umetnuti košarice za muffine. Kalupi mogu biti oni za muffine ili zdjelice za souffle (ramekini). Čokoladu i maslac rastopiti na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Ostaviti po strani dok se ne prohladi.
Tući jaja, šećer i šećer vaniliju 3-4 min dok ne postanu pjenasti. Dodati liker, brašno i kakao u prahu. U tu smjesu uliti rastopljenu čokoladu i maslac i lagano izmješati dok se ne dobije homogena smjesa. Smjesu raspodijeliti u kalupiće pa ih stavite na 1 h u zamrzivač. Smjesa je dostatna za 12 kom muffina.
U međuvremenu ugrijati pećnicu na 160 °C i peći cca 20 min.
voćni preljev:
100 g šumskog voća
3 žlice šećera
20 mL vode
1 žlica gustina
malo soka od limuna
Šumsko voće usitniti štapnim mikserom ili u blenderu da se dobije kaša i procijediti kašu kroz sitno cjedilo uz jako malo vode (10 mL) da nema koštica. Kaši od šumskog voća dodati 2 žlice šećera i sok od limuna te zagrijavati do vrenja. U međuvremenu žlicu gustina pomiješati sa preostalom žlicom šećera i 10 mL vode te u tankom mlazu uliti u kipuću kašu (skinuti s vatre). Uz neprekidno miješanje zagrijavati 2-3 minute da se lijepo zgusne. Prohladiti do sobne temperature i žlicom proliti po tanjuru te ostaviti da se malo ohladi.
Na ohlađeni voćni preljev posložiti ohlađeni lava cake te ga prorezati nožem da iz njega istekne tekući sadržaj, a onda ga dodatno preliti po vrhu sa 1 žlicom rastopljene crne čokolade. Poslužiti sa sladoledom od čokolade i vanilije ili sa Ledo šlagom (na slici) te ukrasiti sa šumskim voćem i preostalim preljevom.
Mrkvini muffini - ORCHID
250 gr mrkve (izrendane)
1 velika jabuka (izrendana)
260 gr brašna
250 gr šećera
3/4 žličice sode bikarbone
1 i 1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice soli
1 i 1/2 žličice cimeta
100 gr kokosovog brašna
3 jaja
180 ml ulja
1 žličica ekstrakta vanilije
Izrendati mrkvu i jabuku. Uzeti dvije zdjele, u jednu ubaciti brašno, šećer, začine i praškove i kokosovo brašno. Promješati da se sastojci sjedine. U drugu zdjelu polupati 3 jajeta, dodati ulje i ekstrakt vanilije i umutiti žlicom ili žicom za mućenje (nemam pojma kako se to zove). Mokre sastojke (jaja i ostalo) uliti u zdjelu sa suhim i mješati kašikom. Staviti i izrendanu mrkvu i jabuku i mješati samo dok se sve sjedini. Ne previše mješati, muffini postaju tvrđi što se više mješaju. U pleh za muffine staviti košarice i napuniti ih. Peći na 180 stepeni 20 - 23 minute (možete provjeriti čačkalicom da li su gotovi). Ohladiti i pojesti Ako želite, možete ih i ukrasiti kakvom kremom, ali ja ih volim baš ovakve, vulgaris
Disclaimer: ovaj recept sam davno našla na internetu i isprintala, ne znam sa koje stranice
Martha Stewart švarcvald cupkaces
80g maslaca
35g kakaa
70g brašna
1 žličica sode
prstohvat soli
60g šećera
60g šmeđeg šećera
1 jaje
0,6 dcl kiselog vrhnja
1,25 dcl buttermilka
Zagrijati pećnicu na 175 stupnjeva.
Mikserom istući maslac s bijelim i smeđim šećerom, dodati jaje. Kad smjesa postane svijetlija, umiješati vrhnje te dodavati naizmjence buttermilk i brašno (pomiješano s kakaom, sodom, soli) u tri navrata u smjesu.
U kalupe za muffine staviti košarice i puniti ih do tri četvrtine sa smjesom. Peći dvadesetak minuta, dok čačkalica ne izađe iz njih čista.
napomena: cupcakes se mogu zamrzavati do dva mjeseca u ledenici.
Prerezati ih na pola i puniti sa kremom:
115g maslaca
225g kremastog sira
1 žličica ekstrakta vanilije
500g šećera u prahu
3 žlice vrhnja za šlag (može i mlijeko proći kao zamjena)
Lagano istući maslac mikserom i dodati sir. Miksati cca. 30 sekundi. Dodati vaniliju i šećer te izmiksati dok se ne postane fluffy. Polako dodavati vrhnje i miksati još jednu minutu.
Na kremu staviti višnje, ocjeđene iz kompota i malo kreme povrh da se gornji dio cupcakesa bolje zalijepi.
Preliti gotove cupcakese s čokoladnom glazurom.
Hamburger cupcakes - LENA
"peciva":
110g brašna
140g šećera
1 1/4 žličice praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
1/2 žličice soli
2 jaja
1 1/2 žličica ekstrakta vanilije
1,25dcl ulja
1,25 dcl mlijeka
1 žličica octa
Pomiješati brašno, sodu, prašak za pecivo i sol. Ocat pomiješati s mlijekom. Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva.
Izmiksati jaja sa šećerom. Dodati ulje i vaniliju. Kad se to pomiješa dodavati naizmjence brašno i mlijeko u smjesu. Smjesu izliti u košarice do tri četvrtine visine. Peći 12 - 15 minuta.
"meso" hamburgera:
190g šećera
80g brašna
30g kakaa
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
1/2 žličice soli
1 jaje
1,25 dcl mlijeka
0,6 dcl ulja
1 žličica ekstrakta vanilije
1,25 dcl vruće vode
Zagrijati pećnicu na 175 stupnjeva. Pomiješati, šećer, brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu i sol. Dodati mlijeko, jaje, ulje i vaniliju. Miksati oko 1 minutu na srednjoj brzini. Dodati vruću vodu i izmiješati. Puniti košarice do 2/3 i peći oko 22 minute.
"Ketchup i sir":
275 g maslaca
1 unutrašnjost mahune vanilije
325g šećera u prahu
malo soli
2 žlice vrhnja za šlag
Istući maslac dok ne omekša, dodati šećer i vaniliju te sol. Miksati minutu i pol i dodati vrhnje.
Pola smjese pobojati crvenom prehrambenom bojom, polovicu žutom.
"salata":
listiće kokosa pobojati zelenom prehrambenom bojom
Slaganje:
Prepoloviti "peciva", "meso" prerezati na tri dijela po visini muffina.
Na dno staviti donju polovicu peciva, žuta krema, meso, crvena krema, salata, gornji dio peciva. Možete dodatno učvrstiti čačkalicom kroz sredinu peciva.
Whiskey in the jar - LENA
cupcakes:
85g gorke čokolade
30g kakaa
2 dcl vruće instant kave
100g brašna
140g šećera
1/2 žličice soli
1/2 žličice sode bikarbone
6 žlica ulja
2 velika jaja
2 žličice octa
1 žličica ekstrakta vanilije
Zagrijati pećnicu na 175 stupnjeva. Staviti u zdjelu čokoladu i kakao te preliti vrućom kavom. Promiješati da se rastopi. Ohladiti. Pomiješati u drugoj posudi brašno, sodu, sol i šećer. Uliti i umiješati ulje, jaja, ocat i vaniliju u čokoladnu smjesu te dodati smjesu s brašnom. Uliti u košarice i peći 17-19 min.
krema:
0,6 dcl vrhnja za kuhanje
3 žlice oštrog brašna
100g maslaca
50g šećera
65g šećera u prahu
3 žlice whiskey-a
na laganoj vatri kuhati vrhnje s brašnom dok se ne zgusne. maslac utući sa šećerom dok smjesa ne posvijetli. dodati smjesu s vrhnjem i šećer u prahu i miksati najmanje 5 min.
slagati u staklenku pola cupcake-a pa kremu, drugu polovicu cupcakea i na vrh kremu.
Muffini sa srcem - POTICA
2 žlice mekog sira
1,5 žlica šećera u prahu
1 žlica slatkog vrhnja
2-3 žlice kokosa
Dobro izmiješati sir, šećer i vrhnje da se dobije fina krema u to dodati kokosa toliko da ispadne čvrsta smjesa od koje se mogu napravit kuglice veličine lješnjaka.
1 i 1/2 šalica basna
1/2 šalice šećera
2 i 1/2 žličice praska za pecivo
4 žlice kakaa
1/2 žličice soli
2 jaja
1/3 šalice ulja
3/4 šalice mlijeka
Brašno prosijati sa praškom za pecivo, dodati kakao i dobro izmiješati.
U drugoj zdjeli mutiti zajedno :jaja, ulje i mlijeko to lagano dodati u smjesu sa brašnom i dobro sjediniti.
Puniti kalupe za muffine u koje stavite papirnate košarice, prvo napuniti do polovice pa staviti kuglicu od kokosa i onda puniti dalje do 2/3 veličine kalupa.
Peći na 180 stupnjeva oko 25 min.
Crni muffini bez brašna - POTICA
1 šalica fino mljevenih badema
1 šalica krupnije mljevenih oraha (može i lješnjaka ili badema)
½ šalice šećera
3 žlice kaka
2,5 žličice praška za pecivo
10 dag maslaca
10 dag čokolade
2 jaja
1 žlica ruma
Glazura
5 dag čokolade
1 žlica maslaca
Pomiješati posebno suhe a posebno mokre sastoje, sjediniti ih. U kalupe od muffina stavite košarice i puniti ih do 2/3 smjesom.
Peći na 180 stupnjeva dvadeset minuta, kad se malo prohlade umočiti vrh u čokoladnu glazuru, kad se glazura malo učvrsti posipati krupno sjeckanim bademima.
Cupcakes "Milka s lješnjacima" - MIRCI
50 g maslaca
120 g šećera
1 vanilin šećer
3 jaja
100 g tostiranih lješnjaka
100 g brašna
150 g mlječne čokolade
100 ml tekućeg jogurta
2 žličice praška za pecivo
prstohvat soli
krokant od lješnjaka za ukrašavanje
Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva. Lješnjake grubo zdrobiti.
Pjenasto istući maslac sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati 1 po 1 jaje. Lagano umiješati jogurt te lješnjake i 100g nasjeckane čokolade. Dodati i brašno, prašak za pecivo i sol.
Peći u kalupima za muffine 20 minuta.
Ohladiti.
Ostatak čokolade otopiti na pari na laganoj vatri te preliti po vrhu cupcakesa. Ukrasiti krokantom.
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.