Sada je: 11 svi 2024, 20:29.

K. ISTRAŽIVAČI - Kupusnjače (10./2013)

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Re: K. ISTRAŽIVAČI - Kupusnjače (10./2013)

PostPostao/la Solea » 25 lis 2013, 20:12

prijava br. 30
mirči



Kajgana sa keljom i mozzarellom

slika

za 2 osobe
2 žlice maslinovog ulja
pola male glavice, sitno nasjecanog
100g sitnog narezanog mladog kelja
4 jaja
1 mozzarella
sol, papar, peršin

Ugrijati ulje u tavici i dodati mu luk. Kad luk postane staklast dodati mu sitno narezan kelj i miješajući pirjati dok ne omekša. Tada zaliti tučenim jajima, posoliti te dodati naribanu mozzarellu. Peći par minuta dok se jaja ne počnu zgušnjavati i neprestano miješati. Po potrebi na kraju još posoliti, popapriti te posuti sitno nasjeckanim peršinom.
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: K. ISTRAŽIVAČI - Kupusnjače (10./2013)

PostPostao/la Solea » 25 lis 2013, 21:20

prijava br. 31
solea

Juha od šenona

Šenon ili romanesco brokula križanac je karfiola i brokule, fantastično izgleda a ugodnog je okusa :)

slika


za ovu juhicu trebamo:
1 glavicu luka
2 režnja češnjaka
1 krumpir
1 glavicu šenona
do 1 l vode (ja sam stavila manje)
sol
papar
list peršina
malo ljute papričice
sjemenke crnog kima ((nigella, čurekot)
po želji malo slatkog vrhnja

Luk nasjeckati, propirjati 5 minuta, dodati nasjeckani češnjak i kad zamiriše dodati krumpir narezan na male kockice, uliti malo vode (1 dl) i lagano pirjati par minuta.
Dodati ostatak vode, šenon (opran i natrgan na cvjetiće) pa posoliti, popapriti i kuhati dok povrće fino ne smekša (ali ne prekuhati!). Pred kraj kuhanja dodati peršinov list, onako par grančica.
Maknuti s vatre, (po želji izvaditi par cvjetića za kasnije) izraditi juhu štapnim mikserom i na kraju možete dodati mrvicu sl vrhnja.
Ja sam juhu poslužila s malo ljute papričice i posula crnim kimom.

slika
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: K. ISTRAŽIVAČI - Kupusnjače (10./2013)

PostPostao/la Solea » 25 lis 2013, 21:43

prijava br. 32
solea

Gratinirane prokulice

za dvoje

250 g prokulica
2 male mrkve
komadić dimljenog sira (30 g)
krušne mrvice
slatko, kiselo ili vrhnje za kuhanje
maslac
sol, svjeze mlj. papar

Pećnicu ugrijati na 200°C.

Prokulice očistiti, ukloniti ev. oštećene vanjske listiće i s donje strane svaku laagano zarezati u križić.
Mrkvu oguliti i narezati.
Na malo masnoće ispržiti krušne mrvice.
Oprano povrće staviti u lonac s kipućom slanom vodom i kuhati 3 minute, ocijediti i staviti u posudu za pečenje (možete dno malo namazati maslacem), dodati sir narezan na kockice, preliti s par žlica sl vrhnja, popapriti i posuti s 3 žličice prženih mrvica.
Staviti u zagrijanu pećnicu i peći 10ak minuta (nabodite jednu, probajte pa vidite treba li još peći ;)).

slika
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Prethodna

Natrag na Recepti - arhiva

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.