prijava br. 34 - sole
LCHF pizzaTijesto: (tijesto sam radila po malo modificiranom rec. za lepinje s bloga Istine i laži o hrani)
2 jaja
150 g mljevenih brazilskih oraha
2,5 žlice zobenih mekinja
1 žličica sode bikarbone
malo soli
2 žlice punomasnog kiselog vrhnja
100 g naribanog dimljenog sira
Nadjev:
Pasirana rajčica
češnjak
origano
sol, papar
slanina
dimljeni kare
mozzarella
dimljeni sir
matovilac, radič, rikula...
Izlupati jaja, dodati mljevene orahe i zobene mekinje pomiješane sa sodom. Promiješati, dodati vrhnje i naribani sir, posoliti i dobro sve promiješati. Ostaviti u frižideru 10 minuta. Ugrijati pećnicu, tijesto izliti na lim obložen papirom za pečenje, formirati u krug i peći 5 min na 200°C.
Izvaditi iz pećnice, premazati umakom od rajčice (pripremite ga ranije - prokuhati paiiranu rajčicu, posoliti, dodati češnjak, origano i papar pa ukuhati do željene gustoće), rasporediti po pizzi slaninu i kare ili šunku, posuti naribanim sirom i komadićima mozzarelle, vratiti u pećnicu i još kratko peći (dok se sir ne rastopi).
Po želji, na kraju pizzu posuti salatom.