Sada je: 29 ožu 2024, 10:08.

K. ISTRAŽIVAČI - Voćne slastice (lipanj 2014.)

Moderatori/ce: Hope77, mrava

K. ISTRAŽIVAČI - Voćne slastice (lipanj 2014.)

PostPostao/la Solea » 01 lip 2014, 14:56

olja, prošlomjesečna pobjednica :1, ponudila nam je tri teme, mi smo izabrale voćne slastice.

vjerujem da ćemo se baš zaigrati ;) osim jagoda tu su i trešnje, pa stižu i višnje, borovnice, maline, ribizi..... :joy


recepte i vaše autorske fotke (max 2) šaljite na PP objema moderatoricama.
prijave primamo zaključno s 25.06.


:proljece
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: K. ISTRAŽIVAČI - Voćne slastice (lipanj 2014.)

PostPostao/la Lena » 05 lip 2014, 12:41

prijava br. 1
olja

Jagode u čokoladi

Za oko 500g jagoda potrebno je oko 100g čokolade, par kapi ulja i mrvice za dekoraciju po želji, kokos ili slično.
Jagode oprati pod mlazom hladne vode i dobro posušiti papirnatim ubrusom.
Na pari otopiti čokoladu s par kapi ulja. Posuda sa čokoladom ne smije dodirivati vodu. Otopljenu čokoladu malo prohladiti, ali paziti da ostane tekuća i ne smije se zgusnuti.
Jagode najprije nabosti na štapiće za ražnjiće pa ih uroniti u čokoladu, ocijediti i dok se čokolada još ne stegne, uvaljati ih u željeni sastojak - orahe, lješnjake, kokos, šarene mrvice ili slično, pa štapiće zabosti u stiropor ili ih redati u čašu dok se čokolada ne stegne.
Ohladiti i služiti.
slika
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Avatar
Lena
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3717
Pridružen/a: 06 pro 2004, 19:43
Lokacija: od sela do metropole

Re: K. ISTRAŽIVAČI - Voćne slastice (lipanj 2014.)

PostPostao/la Solea » 10 lip 2014, 11:32

prijava br. 2
olja

Palačinke s jagodama

Ovo baš i nije neki recept, slastica je složena od onoga što se u trenutcima krize uslijed pada šećera pronašlo u kući, ali može poslužiti kao ideja :)
Dakle, dvije palačinke koje su nekim čudom ostale nepojedene premazati smjesom od 2 žlice krem sira umućenim sa žlicom šećera i par kapi meda, složiti narezane jagode, pa srolati i preliti žličicom-dvije rastopljene čokolade.
Uživati :)



slika
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: K. ISTRAŽIVAČI - Voćne slastice (lipanj 2014.)

PostPostao/la Solea » 10 lip 2014, 11:36

prijava br 3
mrava

Puding kolač s jagodama

Potrebno:
1,2 l mlijeka
3 pudinga od jagode
8 žlica šećera
Petit keksi
0,5 kg jagoda
0,5 l vrhnja za šlag ili 2 šlag pjene

1 l mlijeka skuhati, a 2 dl mlijeka izmiješati s praškom za puding i šećerom. Skuhati.
U širi lim poslagati red Petit keksa, na njih poredati napola narezane jagode.
Preliti skuhanim pudingom, pa poredati drugi red keksa. Ohladiti.
Izraditi šlag pa staviti na kolač. Ukrasiti jagodama.



slika
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: K. ISTRAŽIVAČI - Voćne slastice (lipanj 2014.)

PostPostao/la Solea » 12 lip 2014, 20:23

prijava br. 4
snowwhite


Tiramisu od jagoda
Ovo je original recept. Ja sam radila sitne modifikacije ali to je to.

Sastojci: 400 g piškota, 4 jaja, 200 g šećera, 2 vanilin šećera, 500 g mascarponea, 250 ml vrhnja za šlag, 600 g jagoda, 100 ml ruma, sok od limuna, jagode za dekoraciju.

Žumanjke miksajte sa šećerom i vanilin šećerom dok krema ne postane kremasta i svijetla. Dodajte mascarpone. Slatko vrhnje izmiksajte u šlag, pa ga umiješajte u kremu.

Od bjelanjaka i 2-3 žlice šećera istucite čvrsti snijeg pa i njega dodati u kremu. Kremu staviti u hladnjak.

Jagode operite i narežite ih. Pola jagoda izmiksajte sa štapnim mikserom, dodajte sok od limuna i rum. Ugrijati malo, tako da piškoti bolje upiju sok. (ja nisam grijala. Meni je ovo bilo previše soka od jagoda pa je ostao neiskorišten. bilo bi mi draže da nisam stavila polovicu već trećinu pa imala više za u kolač)

Dno kalupa premažite s malo kreme, na to složite piškote namočene u sok od jagoda, prekrijte s pola kreme i narezanim jagodama, opet red piškota i sve lijepo pokriti ostatkom kreme. (Moj tiramisu imao je manje piškota ;))

Tiramisu s jagodama ostavite u hladnjaku nekoliko sati ili preko noći. Prije posluživanja ukrastite jagodama. (ili naribanom čokoladom :liza)

slika
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: K. ISTRAŽIVAČI - Voćne slastice (lipanj 2014.)

PostPostao/la Lena » 13 lip 2014, 08:51

prijava br. 5
Lena

Panacota torta s jagodama

slika

Biskvit:

6o g čokolade
25 g maslaca
4 bjelanjka
2 žumanjka
35 g šećera

Krema:

300 ml slatkog vrhnja
4 lista želatine
2 žlice limuncella
2 žlice ekstrakta vanilije
250 g mascarponea
80 g šećera
300-400 g jagoda

Žumanjke i šečer izmiksati. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg. Čokoladu i maslac otopiti na pari (ili jednostavnije u mikrovalnoj, ali pazite da bude na niskoj temperaturi). Umiješati prohlađenu čokoladu u žumanjke i dodati snijeg. Dobro namašćeni kalup promjera 18cm pobrašniti i uliti smjesu. Peći na 180 stupnjeva cca. 20 min.
Poslagati na tijesto jagode i dobro ih poredati da nemaju baš puno slobodnog prostora (znaju isplivati ako nisu zgusnute).
Želatinu namočiti u hladnoj vodi, ocijediti i dodati u zagrijano vrhnje sa šećerom (vrhnje ne smije zavriti). Miješati dok se želatina ne otopi. Dodati vaniliju i limuncello. Ohladiti do sobne temperature, izmiksati s mascarponeom i preliti preko jagoda.
Pustiti preko noći u frižideru.

Recept sam pronašla na ovom blogu: http://www.thursdaycooking.com.hr/
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Avatar
Lena
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3717
Pridružen/a: 06 pro 2004, 19:43
Lokacija: od sela do metropole

Re: K. ISTRAŽIVAČI - Voćne slastice (lipanj 2014.)

PostPostao/la Solea » 16 lip 2014, 08:50

prijava br. 6
Tanjamt

ZDRAVE PALACINKE SA JAGODAMA I TRESNJAMA

slika

Suhi sastojci:

1 salica integralnog brasna
1 salica mljevenih zobenih pahuljica
2 zlice smedjeg secera
1 cajna zlicica pp
1/2 zlicice sode bikarbone
1 zlicica cimeta

Mokri sastojci:

2 jaja
2-3 zlice maslinovog ulja
1 salica mlijeka

Posebno izmijesati suhe, posebno mokre sastojke. Sjediniti i pjenjacom ili mikserom mijesati dok ne dobijete finu konzistenciju.
Na malo vruceg ulja peci mini palacinke, sluziti tople sa narezanim vocem. Mi smo imali jagode i tresnje, a naknadno sam se sjetila i marelica i nektarina :lol .

slika
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: K. ISTRAŽIVAČI - Voćne slastice (lipanj 2014.)

PostPostao/la Solea » 18 lip 2014, 22:47

prijava br. 7
latica

Sasvim obična torta

Recept je s coolinarike, jedan od mojih najdražih! Odlična sočna torta, jednostavna, a prefina! Recept kopiram u originalu:

Sastojci
Za kore:
3 jaja
1 šalica smeđeg šećera
1 šalica ulja
1 šalica brašna
1 prašak za pecivo (20 grama)
pola šalice mlijeka
100 gr rogača
3 manje kisele jabuke

Za fil:
900 gr svježih jegoda
2 vrećice pudinga od vanilije
200 gr smeđeg šećera

Priprema:
1. Jaja i šećer dobro umutiti mikserom. Dodati brašno, ulje i mlijeko i opet sve fino izmiksati. Kada je masa dovoljno izmiksana dodajte rogač, prašak za pecivo i narendane jabuke i umješajte ih u dobijenu masu.
2. Masu izliti u kalup za tortu br 22 i peći na srednjoj temperaturi dok se biskvit fino ispeče.
3. Kada je biskvit pečen presjecite ga po duzini, (ja to obično radim koncem) tako da dobijete dvije kore. Kore stavite na nauljenu foliju da vam se ne bi zalijepile za podlogu i ostavite da se prohlade dok vi spremate fil.

Fil:
4. Jagode očistite, operite a zatim izmiksajte u blenderu. Izmiksane jagode stavite u lonac, dodajte šećer i stavite na vatru da proključaju. Za to vrijeme razmutite pudinge sa malo vode.
Kada su jagode proključale, sklonite sa vatre i dodajte razmućeni puding, miješajte da se puding sjedini sa jagodama pa opet vratite na vatru i konstantno miješajte dok se masa ne zgusne dovoljno.
Kada je masa dobila željenu gustoću ostaviti da se malo prohladi.

5. Kada su se i kore i fil prohladili možete početi sa slaganjem torte. Dakle, u kalup za tortu br 22 staviti jednu koru, zatim dvije trećine fila, pa opet kora, pa ostatak fila. Ostaviti da se ohladi u frižideru i kada se puding dovoljno "stisne" možete skinuti stranicu kalupa, rezati tortu i poslužiti.

slika

slika
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: K. ISTRAŽIVAČI - Voćne slastice (lipanj 2014.)

PostPostao/la Solea » 21 lip 2014, 18:21

prijava br. 8
potica

TREŠNJIN CVIJET

slika

400 g trešanja
75 g maslaca
5 zlica šećera u prahu
1 mahuna vanilije (ili vrećica vanili šećera)

U tavi otopite 75 g maslaca, dodajte šećer u prahu te sjemenke iz mahune vanilije (može se zamijeniti vanili šećerom). U to dodajte trešnje očišćene od koštica i dobro ocijeđene, pirjajte ih nekoliko minuta. Trešnje izvadite šupljikavom žlicom a sok nastavite kuhati na laganoj vatri dok se ne zgusne, jako je bitno da se dobro zgusne jer će u protivnom curiti iz kalupa (kalup bi bilo dobro u svakom slučaju dobro dodatno zamotati u alu-foluju i/ili staviti pek papir ispod njega da ne procuri po pećnici).

Tijesto:
3 jaja
100 g maslaca
100 g šećera
1 vrećica vanilin šećera
na vrh noža soli
2 žlice mlijeka
100 g brašna
20 g kakao praha
2 žličice praška za pecivo

Odvojiti bijelanjke od žumanjaka i napraviti čvrsti snjeg od bjelanjaka i malo soli. Omekšali maslac dobro ulupati i po malo mu dodavati šećer i jedan po jedan žumanjak i kakao izmješan sa mlijekom. U dobro izrađenu smjesu lagano umiješati snijeg od bjelanjaka naizmjence sa brašnom u koje je umiješan prašak za pecivo.
Kalup za tortu obližiti sa papirom za pečenje, na dno poslagati mlake trešnje i preliti ih sa ukuhanim sirupom, na to izliti smjesu za biskvit, poravnati i staviti peći na 180 stupnjeva oko 45 min. Još topli biskvit izvadite iz kalupa i okrenite na tanjur za serviranje tako da trešnje dođu gore.

Za kremu:
6 dcl mlijeka
6 žumanjaka
150 g šećera
vrećica vanili šećera
200 g bijele čokolade
2 vrećice želatine
500 ml vrhnja za šlag

Žumanjke izmiješajte s obje vrste šećera i malo mlijeka. Ostatak mlijeka stavite da zakuha. Želatine prelijte s 8 žlica hladne vode i ostavite da nabubri. Kad mlijeko zakuha smanjite vatru, te lagano miješajući pjenjačom ulijevajte smjesu od žumanjaka, kuhajte par minuta minuta na laganoj vatri. U vruću smjesu dodajte nasjeckanu bijelu čokoladu i miješajte dok se ne otopi, potom dodajte želatinu i dobro umiješajte u kremu. Kremu prebacite u drugu posudu da se ohladi.
Vrhnje istucite u šlag te mu lagano dodajte mlaku kremu od žumanjaka.

Kad se biskvit sa trešnjama ohladi stavite ponovo kalup oko njega i izlijte u njega pripremljenu kremu i zagladite. Tortu ostavite par sati u hladnjaku da se stisne. Ukrasite po želji šlagom, trešnjama, čokoladom, ja sam je išarala otopljenom tamnom čokoladom i ukuhanim sirupom od trešanja.

slika

Recept je za tortu ali meni je za jednu priogodu bilo zgodnije napraviti u pravokutnom kalupu sa pomičnim stranicama (kao kalup za tortu) i zato je recept za tortu a slikica pokazuje kocku kolača.
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: K. ISTRAŽIVAČI - Voćne slastice (lipanj 2014.)

PostPostao/la Solea » 21 lip 2014, 18:26

prijava br 9
mrava

Sorbet od ananasa

Sastojci:
500 g svježeg ananasa
150 g šećera
250 ml vode

Vodu stavite kuhati sa šećerom. Kad prokuha, kuhajte još 1-2 minute. Stavite da se hladi.
Ananas očistite i narežite na komade te ih usitnite u pire. Ohlađenu vodu sa šećerom pjenjačom izmiješajte s pireom od ananasa.
Ulijte u posudu pogodnu za zamrzivač. Ohladite. Nakon pola sata vilicom izmiješajte sorbet, pa opet nakon 1h. Uživajte u ovom osvježavajućem ljetnom užitku!

slika
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: K. ISTRAŽIVAČI - Voćne slastice (lipanj 2014.)

PostPostao/la Solea » 21 lip 2014, 18:29

prijava br. 10
mrava

Smoothie s bananom i breskvom


slika

Potrebno:
1 banana
1 breskva
2 žlice meda

Breskvu i bananu narezati i usitniti štapnim mikserom. Dodati med i još jednom dobro promiješati. Uliti u čašu i uživati! :liza
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: K. ISTRAŽIVAČI - Voćne slastice (lipanj 2014.)

PostPostao/la Solea » 23 lip 2014, 09:19

prijava br. 11
Mirci


Savijača sa trešnjama


slika

500 g kora za savijače
1 kg trešanja
200g šećera
50 g šećera u prahu
2 žličice cimeta
sok od pola limuna
1dl ulja
1dl mlijeka


Trešnje oprati, odstraniti im peteljke i koštice i narezati na komadiće (npr na 1/4)
U posudu staviti trešnje, dodati sok od limuna i pomiješati. Dodati šećer, šećer u prahu i cimet, promješati i ostaviti oko 15 minuta
Ulje i mlijeko pomiješati.
Prvu koru nakapati mješavinom ulja i mlijeka, preko nje staviti drugu koru i na nju rasporediti trešnje.
Zarolati i staviti na pleh koji smo prethodno namastili uljem. Krajeve savijače lagano podviti da nadjev ne ispadne ili ne iscuri.
Isti postupak napraviti sa preostalim korama i zaviti još tri štruce savijače.
U posudi gdje su bile trešnje one su pustile sok koji je ostao zajedno sa polurastopljenim ostatcima šećera. U to dodati preostalo ulje i mlijeko (malo će ga ostati, možda jedna žlica) , sve pomiješati i sa time premazati savijače.
Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva i savijače peći oko 20 minuta

Recept sa http://homemadebyb.blogspot.com/2012/06 ... njama.html
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: K. ISTRAŽIVAČI - Voćne slastice (lipanj 2014.)

PostPostao/la Solea » 23 lip 2014, 09:22

prijava br. 12
mirci

Kocke od višanja i kiselog vrhnja (lažni cheesecake sa višnjama)

slika

21dag brašna
14dag maslaca
7dag šećera
2 žlice kiselog vrhnja
pola kg višanja

500ml kiselog vrhnja
6 žumanjaka
6 žlica šečera
2 žlice brašna

Od brašna i mslaca brzo napravite mrvice, dodajte im šećer i kiselo vrhnje i brzo imijesite elastično tijesto. Ostavite ga pola sata u hladnjaku.
Ugrijte pećnicu na 180°C.
Višnje operite i očistite od koštica.
Tijesto razvaljajte u veličini lima za pečenje pa ga stavite u namašten i brašnom posipan lim. Po tijestu pospite višnje i stavite peći oko 15 minuta dok tijesto lagano ne zarumeni.
U međuvremenu pripremite kremu.
Izmiksajte žumanjke, kiselo vrhnje i šećer pa dodajte brašno i sve stavite kuhati na laganoj vatri dok se krema ne zgusne.
Kad je tijesto pečeno, izvadite iz pećnice, kremu prelijte ravnomjerno preko višanja i vratite u pećnicu na još oko 5-10 minuta, tek toliko da se na vrhu ulovi korica, ali da krema ostane svjetla.[/quote]
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: K. ISTRAŽIVAČI - Voćne slastice (lipanj 2014.)

PostPostao/la Solea » 24 lip 2014, 08:30

prijava br. 13
mrava

Kakao kocke s višnjama


slika

Sastojci:
4 jaja
5 žlica šećera
12 žlica brašna
1/2 praška za pecivo
2 žlice kakaa
2 dl mlijeka
1 dl ulja
10 dag očišćenih višanja
1 vanilin šećer

Višnje očistite od koštica i pospite ih vanilin šećerom. Neka malo tako odstoje.
Žumanjke odvojite od bjelanjaka. Izradite snijeg od bjelanjaka.
Žumanjke miksajte sa šećerom. Dodajte brašno, prašak za pecivo, kakao. Ulijte mlijeko i ulje te dobro izmiješajte. Na kraju pjenjačom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Ulijte u četvrtasti lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Po površini nabacajte posvuda pripremljene višnje. Pecite 25 minuta na 180°C u prethodno ugrijanoj pećnici. Kolač nije jako sladak, a kiselost od višanja baš daje svježinu.[/quote]
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: K. ISTRAŽIVAČI - Voćne slastice (lipanj 2014.)

PostPostao/la Solea » 26 lip 2014, 08:41

prijava br. 14

Jednostavna ljetna torta
(radila sam ju sa malinama ali jedanko je dobra sa svim bobičastim voćem)

Biskvit:
2 jaja
2 žlice šećera
1/2 žlica ulja
4 žlice brasna
2 žlice vode
snijeg od 2 bjelanaca

Biskvit:
Ulupati 2 jaja (žumanca), 2 žlice šećera i 1 žlicu ulja kad se smjesa jako zapijeni i postane skoro bijela dodati 2 žlice vode, na kraju umiješajte čvrsti snijeg od bjelanaca naizmjence sa 4 žlice brašna. Ulijte u kalup za tortu i pecite na 180 stupnjeva desetak minuta.

Beze kora:
(umjesto ovog može i paket 200 g puslica ili kupovna kora koja vam se u transportu raspala ;))
3 bjelanca
10 žlica šećera
1 mala žlica brašna
1 mala žlica bijelog octa

Umutiti čvrsti snijeg od bjelanca postupno dodajući šećer dok ne potrošite svu količinu. Kad ste dobili čvrsti snijeg polako dodajte ocat i brašno. Stavite na papir za pečenje koji ste stavili na veliki lim i na njemu iscrtali krug pema velicini kalupa i pecite(sušite) na 150C° jedan sat. Dobro ohladite.

300 g malina 4 žlice šećera
Maline pospite sa šećerom i ostavite ih dok ne puste sok, ocijedite i promješajte sa beze korom razlomljenom na komadiće.

½ l slatkog vrhnja
4 žlice šećera u prahu
Slatko vrhnje čvrsto ulupati sa 4 žlice šećera.

Biskvit staviti u kalup za staviti tanki sloj šlaga, na to smjesu od malina i beze kora pa ponovo šlag. Ohlađenu tortu ukrasiti preljevom za torte ili šlagom i malinama.


slika
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: K. ISTRAŽIVAČI - Voćne slastice (lipanj 2014.)

PostPostao/la Solea » 26 lip 2014, 10:03

prijava br. 15
solea

Damen kapric
damin kapric ili ženske mušice ;)


slika

sastojci:
400 g brašna
1 prašak za pecivo
100 g šećera
naribana korica 1 limuna
250 g maslaca
3 žumanjka
(po potrebi i malo vode ili k. vrhnja)

žele od ribiza (ja sam stavila žele i oko 250 g svježih ribiza) ili neka kiselkasta marmelada ili 500 g svježeg voća (ribiz, višnje...)
5 bjelanjaka
prstohvat soli
200 g šećera

Pomiješati brašno i prašak za pecivo, dodati šećer, limunovu koricu, maslac i žumanjke pa umijesiti tijesto (po potrebi tijestu dodati žlicu-dvije hladne vode ili malo kiselog vrhnja).
Formirati po tepsiji i staviti u zagrijanu pećnicu. Peći oko 20 minuta na 200°C.
Bjelanjke mrvicu posoliti, izlupati u čvrst snijeg pa postupno, stalno miksajući dodavati šećer.
Izvaditi tijesto iz pećnice, premazati želeom, posuti svježim voćem i premazati snijegom od bjelanjaka.
Vratiti u pećnicu, smanjiti malo temperaturu i peći još 20ak minuta, dok ne primi finu boju :)
Pustiti da se kolač ohladi prije rezanja.

iz knjige Domaći kolači
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: K. ISTRAŽIVAČI - Voćne slastice (lipanj 2014.)

PostPostao/la Solea » 26 lip 2014, 10:06

prijava br. 16
olja

Voćni kolač s mrvicama

Sastojci:
200 g brašna
1 žličica praška za pecivo
100 g smeđeg šećera (može i manje)
1 vrećica vanilin šećera
malo soli
125 g maslaca
1 staklenka višanja (cca 385 g) ili otprilike isto toliko svježih ili odmrznutih
200 g kiselog vrhnja
1 jaje
1 vrećica pudinga od vanile
50 g šećera

Maslac istopiti i ohladiti. Višnje ocijediti.
Pomiješati brašno s praškom za pecivo, šećerom, vanilin šećerom, malo soli i ohlađenim maslacem te mutiti mikserom tako da se dobije sipkavo tijesto.
Oko 3/4 tijesta (mrvica zapravo) utisnuti u kalup (promjera 26 cm) koji ste prethodno malo namastili i posuli krušnim mrvicama pa po tijestu poredati voće.
Umutiti vrhnje, jaje, prašak pudinga i 50 g šećera, izliti preko voća pa odozgo staviti preostale mrvice tijesta.
Peći u pećnici koja je prethodno ugrijana na 180 stupnjeva, (s vrućim zrakom na oko 160 st.) oko 45 - 50 minuta. Ostaviti još 10 minuta u kalupu da se ohladi pa ga potom izvaditi iz kalupa.


slika
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03


Natrag na Recepti - arhiva

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.