prijava br. 4
Adorabla
Portugalska salata1 jogurt
2 vrećice majoneze
1/2 soka limuna
malo senfa
bibera po želji
2 konzerve tune
500 gr tjestenine (penne, cavatappi ili macaroni)
40 crnih odkoščenih maslina
3 jušne žlice kapara
8 kiselih krastavaca
U uzavrelu vodu ubaciti žlicu soli i pastu te kuhati otklopljeno na jakoj vatri točno onoliko dugo koliko piše na kutiji.
Dok se tjestenina kuha napraviti umak za tjesteninu; jogurt, senf, majonezu i sok limuna zajedno pomiješat. Odkoščiti masline i izrezati na pola. Filete tune grubo usitniti, a kisele krastavce sitno narezati. Sve pomiješati s umakom i dodati 3 žlice kapara.
Kad je tjestenina kuhana, oprati ju dobro hladnom vodom te pomiješati s umakom. Najbolje je salatu ostaviti u frižideru cca pola sata da se okusi prožmu
Servirati s limunom, narezanim češnjakom i parmezanom.