prijava br. 9
bubidea
Dinstani grašak s teletinom i povrćemSastojci:
400 g smrznutog graška
1/2 kg teletine
1 luk
1 persin
1-2 mrkve
komad celera
malo prokulica
paradajz umak-najbolje domaci
persin-sjeckani, za posipanje
Priprema:
Na luku prodinstati teletinu izrezanu na kockice, dodati naribani persin i celer te mrkvu narezanu na kolutice ili kockice-kako vam je oku ugodnije -dinstati, podlijevati vodom.
Nakon desetak minuta dodati prokulice-čitave ili prerezane po pola, ovisi o velicini i malo paradajz umaka.
Dinstati i podlijevati vodom jos desetak minuta.
Ovo se moze pripremiti bez brasna, pa ispadne vise leso ili malo ugustiti s brasnom.
Mogu se dodati i noklice, ali i bilo kakvo drugo povrce, koje vam je viska u frizideru. Sve prolazi.
Ja sam imala ovo, da sam imala tikvica, dodala bih i njih. Ili mozda i malo brokule. Sve ovisi o sadrzaju vaseg frizidera.
Kada je gotovo, obilato posipati persinom.
Mozete u tanjur dodati i zlicu vrhnja.