prijava br. 5
potica
Enchilada s piletinomSastojci
Gotove tortilje 8 kom
2 žlice ulja (maslinovog ali može i suncokretovo)
1 veća glavica luka
1 crvena paprika
1 chilli papričica ili feferon
½ kg pilećih fileta (radila sam sa sviježim ali možete raditi i sa piletinom kuhanom u juhi tada piletinu nije potrebno pržiti)
30 dkg naribanog sira gaude
grah, grašak i kukuruz iz konzerve prema vlastitom ukusu
1 konzerva pelata rajčice
1 chili papričica
Sol, paprar, korijander, kumin, chilly
Umak:
1 česen češnjaka
1 konzerva pelata
1 chilli papričica (ili mljeveni chilli)
1 žlica maslinovog ulja
Od začina ide korijander ali nisam ga imala pa sam na kraju dodala žličicu gotovog začina za meksičku kuhinju
Priprema recepta
Na dvije žlice ulja prodinstajte piletinu izrezanu na trakice, kad je meso lijepo zapećeno sa svih strana izvaditi ga na tanjur, a na tom istom ulju prepržite nasjeckani luk, papriku i feferon izrezane na trakice i dinstajte dok luk ne postane staklast a paprika mekana, podlijete sa malo vode i dodajte začine i još kratko prokuhajte.
Umak (Salsa roja) bi bilo idealno napraviti od svježih rajčica i chilli papričica ali kako u ovo doba godine nema svježih rajčica dobra će bit i konzerva pelata. Pržite chilli i češnjak u maslinovom ulju, ali samo dok potamne, oko 1 minutu. Prelijte sitno narezanom rajčicom i pomiješajte sve sastojke i još kratko dinstajte da se rajčica malo ukuha, prohladite i usitnite u blenderu do glatkog umaka, soliti i papriti po želji.
Tortilje stavite na par minuta u mikrovalnu ili u pećnicu na laganu temperaturu da opuste da bi se dale motati, a možete ih kao u originalnom receptu kratko prepržiti u tavici na dvije žlica ulja.
Svaku tortilju premažite umakom (u orignalu su umakali tortilje potpuno u umak) i stavljajte redom meso, paprika, grah, grašak, kukuruz, umak i na sve naribajte sir, tortilje zamotajte kao palačinke i složite u vatrostalnu posudu. Prelijte ostatkom umaka, pospite sirom i zapecite na 180º C dvadesetak minuta, poslužite sa guacamole umakom ili kiselim vrhnjem i posipano sa zelenom salatom.