latica je napisao/la:adorabla daj mi reci te šparoge s tofuom i pljukancima kak praviš, to mi baš dobro zvuči, a kupila sam šparoge za sutra?
uf stvaraš mi presing
nemam naravno recept nego moram iz glave a to ne volim da ti krivo ne kažem
Napravila sam marinadu od sojinog sosa, malo senfa, stabljika timijana, maslinovog ulja, malvazije i to ondako da dosta te tekućine bude. Narezala sam običan tofu i uvaljala ga dobro u to i stavila u rernu peći cca 45 minuta na 200 stupnjeva. Tofu je svu tu tekućinu popio za vrijeme pečenja.
Onda sam narezala jako sitno ljubičasti luk (najblaže je s ljubičastim iako nije da nisam probala i s mladim i srebrencom i s običnim) i 3 češnjaka, izdinstala, dodala još malo malvazije da ispari (malo u jelo malo niz grlo
), zobeno vrhnje, tofu i obarene šparoge (parila sam ih dok se tofu pekao) i još malo to promiješala i ugasila.
Ovo je inače makrobiotički recept koji se mojima sviđa jer im nije previše vrhnjevit, ali ti istu stvar možeš napraviti bez kompliciranja
i bez tofua, samo šparoge izdinstaš na lagano i dodaš malo vina da ispari, vrhnje i parmezan. Mislim možeš i luk ali meni je to onda previše.
Pljukance inače isto radim makrobiotičke sa slanutkovim brašnom umjesto jaja. Zakuham vodu, dodam mješavinu integralnog i običnog pšeničnog i slanutkovo i onda to pomiješam s vrućom vodom da se dobro poveže i radim u ruci pljukance.
Ali kad nema slanutkovog onda dodam jaja i vodu i sve pet.
Eh da i šparoge naravno uzgojene iz Lidla
ne mogu si pomoći ali draže su mi te uzgojene debele nego divljaci. Em su mi ukusnije
em ima manje otpada kad čistim. Divljake jedem samo kao fritaju.