Sada je: 13 svi 2024, 11:30.
Solea je napisao/la:a sada nastavimo o jagodama
Ina66 je napisao/la:Solea je napisao/la:a sada nastavimo o jagodama
narezane, s kiselim vrhnjem i šećerom sam prvi put probala nekidan kad je to Dabilly napisala - neću ih drugačije više ni jesti
pčelica_maja_23 je napisao/la:Ina66 je napisao/la:Solea je napisao/la:a sada nastavimo o jagodama
narezane, s kiselim vrhnjem i šećerom sam prvi put probala nekidan kad je to Dabilly napisala - neću ih drugačije više ni jesti
koliki su omjeri?
kaj je bolje nego sa šlagom?
nisam nikad za to čula ali zvuči dobro jer volim slastice sa vrhnjem i jogurtom
Mirci je napisao/la:vrlo slična ovom tvom, samo još jednostavnija
http://cookam.blogspot.com/2011/04/pavlova.html
JAPANSKI CHEESECAKE
(za 8 individualnih komada)
50ml mlijeka
25g maslaca
125g krem sira
70g šećera
60g glatkog brašna
3 jaja
1 žlica limunovog soka
300g jagoda
šećer u prahu (po želji)
malo limunovog soka
100g Milerama
- U lončiću zagrijte mlijeko, maslac i krem sir. Neprestano miješajte dok se ne otopi, zatim sklonite sa vatre.
- Smjesi dodajte žumanjke i žlicu limunovog soka te promiješajte.
- U zasebnoj zdjeli izmiksajte bjelanjke i šećer u čvrsti snijeg.
- Spojite obje smjese te dodajte brašno. Miješajući oprezno špatulom sjedinite smjesu i stavite peći u kalupe (napunjene do vrha), 15 minuta na 180 stupnjeva (kolačići neće dobiti puno boje nakon pečenja).
- Dok se cheesecakeovi peku, isjeckajte jagode, dodajte šećer u prahu po želji i malo limunovog soka. Jagode ostavite pola sata u frižideru da puste sok.
- Kada se kolačići ohlade izvadite ih iz kalupa (poprilično će splasnuti), te servirajte sa mileramom i jagodama.
Mala Bornica je napisao/la:prijateljica je krenula raditi liker od jagoda, bas se veselim degustaciji .
Adorabla je napisao/la:Mala Bornica je napisao/la:prijateljica je krenula raditi liker od jagoda, bas se veselim degustaciji .
hm, bas bih nesto trebala do tebe, a i tvoja prijateljica mi se bas cini dobra
Pa to mora biti dobro. Jako ali dobro.
Ina66 je napisao/la:narezane, s kiselim vrhnjem i šećerom sam prvi put probala nekidan kad je to Dabilly napisala - neću ih drugačije više ni jesti. izvrsno!
inače volim praviti otvorenu pitu s jagodama i rabarbarom, volim i džem od jagoda (domaći, skuhan po mom guštu - kupovni su mi preslatki) i Pavlovu
Ina66 je napisao/la:narezane, s kiselim vrhnjem i šećerom sam prvi put probala nekidan kad je to Dabilly napisala - neću ih drugačije više ni jesti. izvrsno!
to nisam nikad probala, a rado bih. nisam nikad vidjela za kupit. ili nisam znala gledat bas je jucer ujutro bio neki prilog o rabarbari, neki covjek ih uzgaja na veliko pa kaze da se kod nas bas i ne jedu jestiv je samo donji dio, onaj crvenkasti, gornji ima neke otrovne sastojke reporterka ju je probala (ocito po prvi puta) napravila je facu jedini komentar je bio da je kiselorabarbaru imam u vrtu
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.