Sada je: 26 tra 2024, 11:03.
Adorabla je napisao/la:cca za 2 kg rebarca (računam pola kile po osobi)
odvojiti ih po 2-3 rebra. Noć prije očistiti i smrviti 2 chillija, sol, malo šećera i 2 češnjaka i u to uvaljati rebarca. Svaki komad rebarca umotati u alu foliju i ostaviti u frižideru.
Drugi dan pečeš rebarca tako u alu foliji na 150 cca 2 sata. Ne odmotavaš, ne diraš,. samo pečeš
Za to vrijeme pripremmiš BBQ sos:
sok 2 naranče
1 žlica meda
2 žlice smeđeg šećera
1 žličica chilli praha (ja sam koristila kajanski)
250 gr ketchupa
1 žlica balsamica
3 žlice viskija
3 žlice worchestera
sve zakuhati
Nakon prva dva sata pečenja, izvadiš meso iz rerne, izvadiš iz alufolije, poreda se sve na backpapier i ponovno peče u rerni još cca sat do sati i pol. Ovisno kako ti rerna peče. Rađe smanji temperaturu da ti ne izgori ali nemoj previše da se ipak stvori korica. Prije nego staviš u rernu jako dobro namažeš sa svih strana sva rebarca BBQ sosom (neka obilato kapa po papiru, neka izgori za vrijeme pečenja, nema veze, samo da je meso fino utunkano) i onda još za vrijeme pečenja mažeš cca svakih 10 minuta (15 minuta ako voliš manje jako) gornju stranu koja se peče.
Adorabla je napisao/la:cca za 2 kg rebarca (računam pola kile po osobi)
odvojiti ih po 2-3 rebra. Noć prije očistiti i smrviti 2 chillija, sol, malo šećera i 2 češnjaka i u to uvaljati rebarca. Svaki komad rebarca umotati u alu foliju i ostaviti u frižideru.
Drugi dan pečeš rebarca tako u alu foliji na 150 cca 2 sata. Ne odmotavaš, ne diraš,. samo pečeš
Za to vrijeme pripremmiš BBQ sos:
sok 2 naranče
1 žlica meda
2 žlice smeđeg šećera
1 žličica chilli praha (ja sam koristila kajanski)
250 gr ketchupa
1 žlica balsamica
3 žlice viskija
3 žlice worchestera
sve zakuhati
Nakon prva dva sata pečenja, izvadiš meso iz rerne, izvadiš iz alufolije, poreda se sve na backpapier i ponovno peče u rerni još cca sat do sati i pol. Ovisno kako ti rerna peče. Rađe smanji temperaturu da ti ne izgori ali nemoj previše da se ipak stvori korica. Prije nego staviš u rernu jako dobro namažeš sa svih strana sva rebarca BBQ sosom (neka obilato kapa po papiru, neka izgori za vrijeme pečenja, nema veze, samo da je meso fino utunkano) i onda još za vrijeme pečenja mažeš cca svakih 10 minuta (15 minuta ako voliš manje jako) gornju stranu koja se peče.
Mirci je napisao/la:ma, je, samo piletina, kaj je tebi - dodaj špek u salatu i slane incuni u dresing
evo, vidi Gretica
http://www.rtl.hr/kuhar-i-pol/video/239 ... piletinom/
Ina66 je napisao/la:juhu, pileću, je skuhao MM jučer, a ja ću ispohati prsa + lešo fažolete
TanjaMT je napisao/la:Ina, nesto ti dugacko ovo ooooooo
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.