Tema je zaključana

Re: Kuhamo u lipnju :)

30 lip 2015, 13:57

ma, je, samo piletina, kaj je tebi :lol - dodaj špek u salatu i slane incuni u dresing :)
evo, vidi Gretica :gigl
http://www.rtl.hr/kuhar-i-pol/video/239 ... piletinom/

Re: Kuhamo u lipnju :)

30 lip 2015, 15:12

Adorabla je napisao/la:cca za 2 kg rebarca (računam pola kile po osobi)
odvojiti ih po 2-3 rebra. Noć prije očistiti i smrviti 2 chillija, sol, malo šećera i 2 češnjaka i u to uvaljati rebarca. Svaki komad rebarca umotati u alu foliju i ostaviti u frižideru.
Drugi dan pečeš rebarca tako u alu foliji na 150 cca 2 sata. Ne odmotavaš, ne diraš,. samo pečeš
Za to vrijeme pripremmiš BBQ sos:
sok 2 naranče
1 žlica meda
2 žlice smeđeg šećera
1 žličica chilli praha (ja sam koristila kajanski)
250 gr ketchupa
1 žlica balsamica
3 žlice viskija
3 žlice worchestera
sve zakuhati

Nakon prva dva sata pečenja, izvadiš meso iz rerne, izvadiš iz alufolije, poreda se sve na backpapier i ponovno peče u rerni još cca sat do sati i pol. Ovisno kako ti rerna peče. Rađe smanji temperaturu da ti ne izgori ali nemoj previše da se ipak stvori korica. Prije nego staviš u rernu jako dobro namažeš sa svih strana sva rebarca BBQ sosom (neka obilato kapa po papiru, neka izgori za vrijeme pečenja, nema veze, samo da je meso fino utunkano) i onda još za vrijeme pečenja mažeš cca svakih 10 minuta (15 minuta ako voliš manje jako) gornju stranu koja se peče.


Pusa :kiss :klanja

Odmah sam poslala glavnom kuharu u našoj kući :lol

Re: Kuhamo u lipnju :)

30 lip 2015, 15:12

Adorabla je napisao/la:cca za 2 kg rebarca (računam pola kile po osobi)
odvojiti ih po 2-3 rebra. Noć prije očistiti i smrviti 2 chillija, sol, malo šećera i 2 češnjaka i u to uvaljati rebarca. Svaki komad rebarca umotati u alu foliju i ostaviti u frižideru.
Drugi dan pečeš rebarca tako u alu foliji na 150 cca 2 sata. Ne odmotavaš, ne diraš,. samo pečeš
Za to vrijeme pripremmiš BBQ sos:
sok 2 naranče
1 žlica meda
2 žlice smeđeg šećera
1 žličica chilli praha (ja sam koristila kajanski)
250 gr ketchupa
1 žlica balsamica
3 žlice viskija
3 žlice worchestera
sve zakuhati

Nakon prva dva sata pečenja, izvadiš meso iz rerne, izvadiš iz alufolije, poreda se sve na backpapier i ponovno peče u rerni još cca sat do sati i pol. Ovisno kako ti rerna peče. Rađe smanji temperaturu da ti ne izgori ali nemoj previše da se ipak stvori korica. Prije nego staviš u rernu jako dobro namažeš sa svih strana sva rebarca BBQ sosom (neka obilato kapa po papiru, neka izgori za vrijeme pečenja, nema veze, samo da je meso fino utunkano) i onda još za vrijeme pečenja mažeš cca svakih 10 minuta (15 minuta ako voliš manje jako) gornju stranu koja se peče.


Pusa :kiss :klanja

Odmah sam poslala glavnom kuharu u našoj kući :lol

Re: Kuhamo u lipnju :)

01 srp 2015, 09:17

Mirci je napisao/la:ma, je, samo piletina, kaj je tebi :lol - dodaj špek u salatu i slane incuni u dresing :)
evo, vidi Gretica :gigl
http://www.rtl.hr/kuhar-i-pol/video/239 ... piletinom/

ma nisam mislila samo piletinu nego i salatu i mladi luk i vlasac i mini rajčice i toast i dresing samo nisam znala da li da još nešto dodam tipa to što ti kažeš inćuni ili masline ili mrkva ili kajjaznam.
Ne pašu mi nekako inćuni s majonezom i jogurtom. Jel ok okus? Ne paše mi ni mrkva još uvijek? Ali recimo poapriku mogu.

Re: Kuhamo u lipnju :)

01 srp 2015, 09:51

ma, znam da si mislila na finese :)
meni su ok incuni u dresingu, al stavis samo 1-2 filetica kao zacin.
ni meni ne pase ni mrkva ni masline, al popeceni spek vec da :)

jučer tjestenina sa tunom i tikvicama, za desert palačinke sa borovnicama.

danas još ne znam :zub

Re: Kuhamo u lipnju :)

01 srp 2015, 10:07

juhu, pileću, je skuhao MM jučer, a ja ću ispohati prsa + lešo fažolete
moooožda im napravim i švapsku štrudlu od šljiva

Re: Kuhamo u lipnju :)

01 srp 2015, 10:11

Ina, nesto ti dugacko ovo ooooooo :lol
Ja cu za veceru sirnicu (Adorabla, de upisi plus :lol), jer djeca imaju u podne rostiljadu u skoli pa ce tamo rucati.

Re: Kuhamo u lipnju :)

01 srp 2015, 10:18

Ina66 je napisao/la:juhu, pileću, je skuhao MM jučer, a ja ću ispohati prsa + lešo fažolete


ja sam ovo neki dan radila, kažu moji klinci da je to naaaaaajbooolji ručak na svijetu! :lol

Re: Kuhamo u lipnju :)

01 srp 2015, 10:19

naravno, i još tu piletinu paniram i frknem u pećnicu, ihaaaaaj

Re: Kuhamo u lipnju :)

01 srp 2015, 10:25

bome je to jedan od najboljih ručkova na svijetu pogotovo ako su fažoleti žuti :klopa

Mirci :zivili špek pšreprženi, to je to!

Tanja draga pišem u Crvenu knjižicu dva plusa :lol

Re: Kuhamo u lipnju :)

01 srp 2015, 10:30

TanjaMT je napisao/la:Ina, nesto ti dugacko ovo ooooooo :lol

ne budu li dobre i poslušne, ništa od štrudle :p

Re: Kuhamo u lipnju :)

01 srp 2015, 10:36

Varivo od graška, mrkve i krumpira

Re: Kuhamo u lipnju :)

01 srp 2015, 12:17

to smo mi jučer imali :dada

za desert imamo sladoled iz lidla. korneti - 10 komada, 18.99 ako nekoga zanima :salut

Re: Kuhamo u lipnju :)

01 srp 2015, 14:27

malo prije sam ubacila u pećnicu 3 brancina i krumpir :liza. bit će i salata (mini rajčice/krastavac/paprika).

Re: Kuhamo u lipnju :)

01 srp 2015, 14:33

Prekjucer varivo od mahuna sa mladim krumpirom, vrhnjem i koprom.
Jucer granadir mars sa pecenom slaninom i zelena salata.
Danas varivo od bundevica i fasiranci. Predvecer kuhani kukurz.

Re: Kuhamo u lipnju :)

01 srp 2015, 15:07

i mi ćemo danas kuhane kukuruze popodne,njam njam
za ručak ostatci od ranije, a sutra sam mislila juhu francais!

Re: Kuhamo u lipnju :)

02 srp 2015, 08:00

thal kupila jučer dvije kutije tih korneta, i odličan je sladoled
bilo je i u šparu nema dugo, 6 korneta 12 kuna i nešto sitnog, isto su bili fini

kod mene danas faširanci i kelj na lešo, cikla
sutra pohani patlidžani, krupir nekako, salata
imam i tikvice i nešto ću s njima ovih dana, a imam i kore za štrudlu u frižideru, moram i to potrošiti
Tema je zaključana