Kod nas je situacija sa stajanjem hrane takva da ja kuham za jedan ili dva dana, a ako bude ostataka pojedem i treći dan za gablec (naravno, ako je nešto fino
).
Presedan je bio jednom s varivom od graha kojeg sam jela 7. dan
(nije bio podgrijavan, stajao je u hladnjaku) i bio je super, ali nekak imam mentalnu blokadu pa se trudim da mi se to više ne dogodi
.
U nedjelju sam kuhala pileća prsa, leđa i krilca pa smo imali juhu, kuhano meso, pire-krumpir i sos od kopra (trebao biti od hrena, ali u trgovini nije bilo hrena pa sam u škrinji slučajno našla par korjenova i naribala ih, ali kad sam napravila sos bilo je jako gorko te sam sve bacila; sva sreća da sam imala pola pušleka kopra). Od ostataka mesa planirala sam napraviti paštetu, no moje se dijete toliko oduševilo ručkom da ga je jeo i za večeru (mislim, jedemo tak i inače, ali nikad s toliko oduševljenja
) tako da je ostalo nedostatno za paštetu, ali dostatno meni za gablec.
Popodne smo imali goste pa sam napravila i quiche od šampinjona i poriluka.
Ponedjeljak je bio gulaš, u utorak ostaci, a za srijedu ću ispeći tjesteninu sa sirom i izvaditi juhu iz škrinje.
Solea me motivirala svojim patliđanima pa dva čuče u hladnjaku čekajući da ih spremim
Mišonja 03.09.2003.