Postao/la Hajdi » 20 stu 2015, 15:55
Mirci, imaš na netu raznih recepata ali ja sam malo prilagodila zbog mojih nejedača povrća i uzela ono što sam imala doma. Uzela sam Barilline listove za lazanju i radila bešamel po njihovom receptu na kutiji (cca 1 l mlijeka, 50 g maslaca, 50 g brašna, začiniš po ukusu - sol, papar, muškatni oraščić). Nasjeckala sam sitno jednu veliku kapulu, malo provrtila na maslinovom ulju i onda ubacila četiri male konzerve rio mare. Dodala pasiranu rajčicu 0,5 l i dobro začinila - sol, papar, bosiljak, peršin - možeš po želji. Moglo bi se i češnjaka dodati ali ovaj put nisam. Slažem kao i za običnu lazanju, bešamel, tjestenine, umak, bešamel, a na vrhu po bešamelu potresem krušne mrvice i parmezan. Pečem na 220 cca 20 min. U umak bi se moglo staviti svakakvo povrće.