13 sij 2016, 19:47
Paradajz juha, krumpir salata, pržene papaline - kuhali danas, u siječnju
13 sij 2016, 21:01
Pileca juha, pohanci i rizi bizi. Matovilac.
To za sutra. Pojest ce samo meso i rizu.
13 sij 2016, 21:04
ovih dana
juha, meso iz juhe s paradajz umakom, pire i povrce iz juhe
juha, koljenica u saftu od povrca s njokima, salata
sekeli
14 sij 2016, 08:59
tamy vidi se da si na go.
Fino
Mi imali patku, pečene krumpire i zelenu salatu, pa dva dana filanu papriku i pire, jedan dan domaće hambije, danas će biti grah i kobasice.
14 sij 2016, 09:41
ponedjeljak - prokulice na lešo i pohanci, sudtirol apfelstrudel
za desert
utorak - piletina na bijelo i njoki, kiseli krastavci
srijeda - pileća jetrica u umaku, pire krumpir, zelena salata
danas - čušpajz od poriluka i prokulica sa kobasama. Desert će opet biti onakva strudla od gore
14 sij 2016, 10:00
mi smo prekjučer juhu francaise, mmni ja se davimo u tome.
jučer smo prokulice na način jamie olivera, pire krumpir i pohanog domaćeg soma. prvi put sam našla hrvatskog, dakle da nije iz vijetnama
danas ja radim duže pa će im mm naručit čevape.
sutra bi mogli neku tjesteninu, recimo s mrkvom i tofuom, nismo već sigurno 2 tjedna
za vikend ćemo juneću junicu, kuhano sa sosom i popodne nešto ubacit uz to. a nedjelju idemo nekamo na ručak da ne moram svaki dan kuhat.
sljedeći tjedan planiram grahorice s ječmom i suhim rebarcima jr sam dobila prefina domaća rebarca.
14 sij 2016, 10:02
U subotu smo kuhali grahorice - varivo od leće, slanutka, graha i ječma, a uz to kobasice. Imala sam posjetu pa sam ispekla pužiće sa šunkom i sirom i kiflice te krem-palačinke.
U nedjelju smo bili u gostima, a u ponedjeljak jeli ostatke od subote.
Kako u nedjelju nisam pekla meso koje sam napacala, pekla sam ga u utorak (svinjski but) i s njim krumpire, a uz to zelje na salatu i ribanu mrkvu s čičokom na salatu.
Jučer smo pojeli ostatke mesa, a uz to neki ciklu, a neki slanutak s lukom i paprikom na salatu.
Danas će vjerojatno biti juha, bolonjez, špageti i cikla na salatu.
14 sij 2016, 13:29
kremenadli i dinstano kiselo zelje.
jučer zapečeni makaroni sa sirom i mrkva&kuruza&radič salata
sutra....ribice... ak ih uhvatim
15 sij 2016, 08:44
Danas otkošteni pileći bataci marinirani na kineski pa na naglo. Uz to kuhana integralna riža i kinesko povrće u saftu. Zelena salata.
za sutra MM ima graha, ja ću imati od danas, a curama ću napraviti tjesteninu s tunom.
15 sij 2016, 16:20
prvi puta radila germknedle
fala sole na receptu
slučajno je juniorka zirnula na face i vidla sliku.....i eto, daj napravi.
tak sam otkrila da imam i posudu za kuhanje na pari
al to je za drugi topic
sutra sarma i hladetina
15 sij 2016, 18:08
Danas imam svinjetinu a la Stroganoff, uz to rižu i ječam te ciklu.
15 sij 2016, 20:40
Mi se švercamo kod drugih
: danas sarma kod svekrve, sutra pizza kod šogice
15 sij 2016, 22:54
Rizoto s plodovima mora. Fino bilo.
16 sij 2016, 08:01
Danas ćemo kuhati pola piceka tak da ćemo imati juhu, a zatim ćemo piceka zapeći. Imam masnoće od pečenja od prije par dana pa ću na tome napraviti mlince. Uz to će biti neka salata, a za popodne ću valjda uspjeti napraviti tortu s podlogom od keksa, slojem od višanja u pudingu i kremom od mascarponea i čokolade jer je svekin rođendan.
Sutra će biti ostaci.
17 sij 2016, 12:37
Pileća juha, pire krumpir, pečena svinjska rebra i krmenadli, pečena paprika sa češnjakom, cikla, munchmallow
17 sij 2016, 12:44
butić od odojka, slow cooking, s krumpirima, salata miješana (endivija, radič, celer, mrkva)
mješavina povrća (mrkva, grašak, celer, kukuruz) s vrhnjem i bulgurom
jučer špinat i ćevapi, veggie je uz špinat jela slanutak
17 sij 2016, 13:16
ima sarme
kremenadli u umaku sa suhim šljivama i široki rezanci, juha od karfiola, kuhana brokula, salata od radiča, rikule. makači i palačinke
17 sij 2016, 13:26
mamajo, što su makači? kocke od maka?
17 sij 2016, 13:45
štrudla od maka
http://www.coolinarika.com/recept/trnovecki-makaci/prefino. ja sam to vidjela u slatkoj kuharici, evo, tu je emisija
http://www.hrt.hr/314199/magazin/slatka-kuharica-makaci-iz-trnovca-bartoloveckogjuniorka pojela pola protvana
prvo sam htjela raditi međimursku gibanicu, jer imam sira i oraha i maka, a onda sam ipak napravila makaču. imam i domaće vrhnje. ma za prste polizati je. moram se i hvaliti, da sam i ja tijesto razvukla preko cijelog
stola
s time da sam radila po receptu iz coolinarike, s jajetom i bjelanjcima (imala od neki dan od vanilin kreme za germknedle).
17 sij 2016, 14:56
Malamajo, super izgledaju ti makači, sad mi se totalno jedu!
17 sij 2016, 18:54
malamaja je napisao/la:prvi puta radila germknedle
fala sole na receptu
slučajno je juniorka zirnula na face i vidla sliku.....i eto, daj napravi.
tak sam otkrila da imam i posudu za kuhanje na pari
al to je za drugi topic
sutra sarma i hladetina
Super za germknedle
Pekla sam sporo spic rebara. I krumpire. Kuhala i zapella promulice a salatA bila svjeza, mijesana.
I štrudlu sam radila, od jabuka. Sama sam vukla tijesto
17 sij 2016, 19:16
Jučer je bila domaća pizza i opet sudtyrol apfelstrudel sa vanilin umakom za desert.
A danas juha od špinata i prokulica, sv. but sporo pečen u loncu, mlinci, prokulice na lešo, matovilac. Za desert je još ostalo štrudla od jučer.
17 sij 2016, 19:45
Jucer bili sniceli u saftu i zapecena palenta sa parmezanom, uz to zelena salata i cikla.
Danas peceni but, krumpir, sampinjoni, zelena i grah salata. Pita od jabuka za desertiranje.
Za sutra ostaci snicela u saftu i pomes.
Utorak pilece rolice i grasak.
Srijeda menestra od fazola.
Cetvrtak zapecena pasta.
Petak pohanci i dinstano povrce.
Voala
18 sij 2016, 11:01
Subota, tjestenina s tunom (uz vrhnje i ribani sir), masline.
Nedjelja, pileća juha, pečeni losos, pečeni krumpiri, zelena i cikla salata.
18 sij 2016, 11:46
Pekla sam sporo spic rebara.
ja sam se toliko navukla na sporo pecenje da sam i janjca ispekla za NG na taj način i bio je bolji nego ikada; mekan, nježan, sva se masnoca istopila, kozica hrskava gore
Ma predobro.
Danas imamo piletinu ala caprese i salatu od avokada i krastavaca
Jucer smo imali portugalsku salatu jer sam ja imala nekog posla pa nisam stigla kuhati rucak.
Uglavnom sve isto.
Sutra namjeravam neki novi recept isprobati s porilukom. Varivo s porilukom i celerom ali se unutra doda malo tjestenine i ukuhaju se jetrene knedlice.
18 sij 2016, 11:55
Jucer pi djecjoj zelji lazanje, mrakasto su mi ispale, odmah smo sve pomlatili. Juha od tikvica i matovilac uz to.
Danas zapecene tortilje, sutra varivo od graska i mrkve
I sa se pohvalim
: napravila sam fini apple chutney, predobar, jedva se suzdrzavam da ne pohedem sve odjednom
18 sij 2016, 11:56
Ode mi post. Htjedoh reci da je uz pecenog lososa odlican, uz neki fini sir i crno vino, njam
18 sij 2016, 12:07
daj stranicu di si skinula recept vis dugo nisam radila ali meni nikada nije ispao ko kupovni nego bude nekakav cudan, ne fin pa bih volila neki fini recept. Moji ga isto obozavaju. MM ga i na kruh maze
18 sij 2016, 12:22
Stranice se vise ne sjecam, imala sam isprintana 4 recepta, pa iskombinirala, znas mene
. Elem:
250gr luka
50gr djumbira
600 gr natibanih jabuka
sve su netto mjere
100gr smedjeg secera
1dl jabucnog octa
2 dl jabucnog soka moze i manje
2 chili papricice
1 jz curryja
sol biber
Karameliziras secer, svijetlo smedji mora bit. Dodas luk, chili papricice i djumbir (sve je naravno nascjeckano na sitno), malo promijesas i zalijes octom i sokom. Dodas jabuke i mijesas dok se karamel ne otopi, onda curry i sol i biber. E da, li lovorov list. U vruce teglice, zavrnes poklopac i okrenes naopako na pet min. Ako su jabuke slatke, mozes i manje secera, ja sam se malo zeznula. Ako bolis ljuce, dodaj i malo kostica od chili papricice.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.