Postao/la Many » 08 sij 2006, 23:17
biryani (imaju ga raznih vrsta, vegetable, lamb, chicken biryani)<
><
>Basmati rizu namociti pola sata ocijediti i osusiti.<
>na putru (1,5 zlica prema receptu) prodinstati glavicu luka, dvije zlice narezanih blansiranih badema, zlicu grozdjica, i mrkvu (kolicina po volji). Kad je luk staklast izvaditi van, otopiti jos putra. Na tom putru dinstati rizu, i dodavati sljedece zacine:<
>zlicicu kurkume<
>cetvrt-pola zlicice cimeta (po receptu cijelu ali meni je preintenzivno)<
>zlicicu garam masale (ima kupit u rosi u he
angovoj-odlican zacin)<
>nekoliko klincica<
>pola zlica praha korijandera<
>zlicica (ili po ukusu manje) chilli praha<
>To sve na putru izmijesati.<
>U vatrostalnu posudu staviti rizu, dodati luk, i neko povrce (grasak, karfiol,
okulu...) i dodati potrebnu kolicinu vode, staviti u prethodno zagrijanu pecnicu i peci dok voda ne uvrije.<
>Prije rize na putar se mogu staviti komadi piliecih prsa i purecih prsa, i sve skupa peci.<
>Meni se svidja.<
> <i></i>