Sada je: 05 svi 2024, 06:06.

INDIJSKA--KINESKA KUHINJA

Moderatori/ce: Hope77, mrava

INDIJSKA--KINESKA KUHINJA

PostPostao/la Many » 31 kol 2005, 22:20

OVDJE MALO O TOME... <i>Edited by: many 30  at: 1/9/05 20:19<
></i>
Avatar
Many
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 2481
Pridružen/a: 19 kol 2002, 22:41
Lokacija: Zagreb

MALPOORE (bengalsko jelo-slatko)

PostPostao/la Many » 31 kol 2005, 22:21

MALPOORE (bengalsko jelo-slatko)<
>(ustipci u voc. jogurtu)<
><
>Za tijesto:<
>3 čaše
ašna,1 čaša šećera<
>prasak za pecivo ,vanilin secer , voda<
><
>voćni jogurt-<
>jagode(ili drugo voće), šećer, jogurt<
><
>ghee za prženje<
><
>tijesto-ko za ustipke , neka odstoji pola sata, jako zagrijte ulje i onda žlicom zagrabi tijesto i baci na ghee 2-4 minute. <
>Jagode usitnite vilicom (ili prstima-k'o bengalci i izmijesajte s jogurtom i secerom.<
>Malpoore utopite u taj jogurt i neka to sve tako stoji u frizideru pola sata.<
><
> <i></i>
Avatar
Many
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 2481
Pridružen/a: 19 kol 2002, 22:41
Lokacija: Zagreb

Re: INDIJSKA biryani-by ivana CH

PostPostao/la Many » 08 sij 2006, 23:17

biryani (imaju ga raznih vrsta, vegetable, lamb, chicken biryani)<
><
>Basmati rizu namociti pola sata ocijediti i osusiti.<
>na putru (1,5 zlica prema receptu) prodinstati glavicu luka, dvije zlice narezanih blansiranih badema, zlicu grozdjica, i mrkvu (kolicina po volji). Kad je luk staklast izvaditi van, otopiti jos putra. Na tom putru dinstati rizu, i dodavati sljedece zacine:<
>zlicicu kurkume<
>cetvrt-pola zlicice cimeta (po receptu cijelu ali meni je preintenzivno)<
>zlicicu garam masale (ima kupit u rosi u he
angovoj-odlican zacin)<
>nekoliko klincica<
>pola zlica praha korijandera<
>zlicica (ili po ukusu manje) chilli praha<
>To sve na putru izmijesati.<
>U vatrostalnu posudu staviti rizu, dodati luk, i neko povrce (grasak, karfiol,
okulu...) i dodati potrebnu kolicinu vode, staviti u prethodno zagrijanu pecnicu i peci dok voda ne uvrije.<
>Prije rize na putar se mogu staviti komadi piliecih prsa i purecih prsa, i sve skupa peci.<
>Meni se svidja.<
> <i></i>
Avatar
Many
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 2481
Pridružen/a: 19 kol 2002, 22:41
Lokacija: Zagreb

pulao-by IvanaCH

PostPostao/la Many » 09 sij 2006, 00:13

pulao-by IvanaCH <
>--------------------------------------------------------------------------------<
>evo jedan indijski<
>--------------------------------------------------------------------------------<
>pulao<
><
><
>Na malo ulja poprzite 1 lovorov list, nekoliko zrna crnog papra, zlicicu kima i tri klincica. Kad se razvije miris dodajte narezanu mrkvu i
okulu. ako ne volite hrskavo povrce dodajte malo vode, ispod razine povrca tako da se vise kuha na pari. Posebno skuhajte basmati rizu prema uputama s pakiranja. Procijedite i dodajte povrcu. (do
o je poslije przenja i prije dodavanja povrca izvaditi krupnije zacine... lovor i klincic). Odlicno ide s piletinom<
>Zbavila sam indijsku kuharicu i malo vjezbam pa cu napisati jos koji provjeren... <
><
> <i></i>
Avatar
Many
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 2481
Pridružen/a: 19 kol 2002, 22:41
Lokacija: Zagreb

JELA S KIKIRIKIJEM-by ASTRA

PostPostao/la Many » 09 sij 2006, 00:14

JELA S KIKIRIKIJEM <
>--------------------------------------------------------------------------------<
>by ASTRA<
><
>Ja jako volim kikiriki sos na mnogim jelima, narocito thai (npr. vermicelli rezance sa sirovim mladim spinatom, przenim tofuom i preko toga kikiriki sos ), Mislim da bi bio dobar preko piletine, raznog povrca itd.<
><
>Ovaj recept je onako iz glave a moras eksprimentirati sa kolicinma <
><
>2 velike zlice kikiriki maslaca (kremastog, NE sa komadicima kikirikija)<
>pola konzerve kokosovog mlijeka<
>1-2 zlicice smedjeg secera<
>2-3 zlice soja sosa<
>1 zlica rizinog ili jabucnog octa<
>mrvicu paste crvenog chilija<
><
>Sve do
o mijesati na laganoj vatri dok se ne dobije gusti kremasti sos.<
><
>Sto ee tice samog kikiriki maslaca jedan od nasih favorita je jednostavan sendvic za koji su potrebne dvije snite kruha, kikiriki maslac, dzem od grozdja ili kojekakav drugi. Na jednu snitu namazes kikiriki maslac na drugu dzem, poklopis i smazes. Moj klinac to obozava a to je vrlo jednostavan nacin da u njegov organizam unesem potrebnu kolicinu zitarica (ja koristih integralni kruh sa 12 vrsta zitarica) i potrebnu masnocu iz do
og izvora (kupujem organski kikiriki maslac koji je u principu smo mljeven kikiriki bez ikakvih konzervansa i nepotrebnih dodataka).<
><
> <i></i>
Avatar
Many
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 2481
Pridružen/a: 19 kol 2002, 22:41
Lokacija: Zagreb

JELA S KIKIRIKIJEM -by VUVA

PostPostao/la Many » 09 sij 2006, 00:15

JELA S KIKIRIKIJEM <
>--------------------------------------------------------------------------------<
>by VUVA<
><
>..evo nešto što mi jako volimo, inače varijanta kineskog jela, dakle.....<
>2 pileća prsa<
>žlica konjaka<
>2 žlice soja sosa<
>2 žlice gustina<
>2 žličice šećera<
>2 žličice čilija<
>2 češnjaka<
>6 mladih lukova sa lišćem<
>1/2 vrečice kikirikija<
>gljive<
>2 zelene paprike <
>prsa se narežu na štapiće i proprže na vrućem ulju, zatim u tom ulju ispeći sve ostalo.Dinstati oko 15 min i na kraju dodati kikiiki.Jede se s rižom. <
>Začine tipa soja i čili, naravno po ukusu <
><
> <i></i>
Avatar
Many
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 2481
Pridružen/a: 19 kol 2002, 22:41
Lokacija: Zagreb

SANDESH (desert od sira)

PostPostao/la Many » 09 sij 2006, 00:16

SANDESH (desert od sira) <
>--------------------------------------------------------------------------------<
>SANDESH (desert od sira)<
><
>3 l mlijeka, sok od 3 limuna, 150 g secera ,vanilin secer, mljeveni ljesnjaci ili orasi, moze i kokos<
><
>Mlijeko grijte dok ne zakipi, maknuti s vatre, staviti limunov sok i izmijesati.Pocet će se stvarat sir kojeg procijedite kroz gazu i do
o isperite vodom.Zavežite sir u gazu i istisnite svu vodu, onda ga po indijski izgnjecite rukama u glatku masu, dodajte secer i sve ostalo, napravite kuglice i ohladite i to je Sandesh.<
><
><
>I dok sve to fino pripremite nemojte zaboraviti prvo ponuditi Shivu ,ili Krishnu<
>Ili Vishnua…….. inace će vam vaš Bhagwan zamjerit.<
><
> <i></i>
Avatar
Many
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 2481
Pridružen/a: 19 kol 2002, 22:41
Lokacija: Zagreb


Natrag na Recepti - arhiva

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.