Sada je: 25 tra 2024, 22:42.

SOKOVI DOMACI

Moderatori/ce: Hope77, mrava

SOKOVI DOMACI

PostPostao/la Many » 25 vel 2006, 18:58

<
><
><
> <i></i>
Avatar
Many
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 2481
Pridružen/a: 19 kol 2002, 22:41
Lokacija: Zagreb

Re: SOKOVI DOMACI-by jednomcpmama

PostPostao/la Many » 25 vel 2006, 19:59

- 4 kg ociscenog voca<
>- 4 kg secera<
>- 5-6 lit vode<
>- 100 gr limuntusa (150 gr za maline, kupine...)<
>- 2 konzervansa<
><
>Voce oprati, ocistiti od sjemenki, samljeti na stroju za mljevenje mesa. Voce, secer, vodu, limuntus i kozervans zajedno umjesati, i kroz 24 sata povremeno promjesati da bi sve otopilo. Sve to procijediti kroz gusto sito ili gazu i sipati u flase. <
><
>Napomene: Voce se ne kuha, znaci vitamini su tu svi <
>Obicno od voca sto preostane u gazi pravim marmeladu.<
><
> <i></i>
Avatar
Many
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 2481
Pridružen/a: 19 kol 2002, 22:41
Lokacija: Zagreb

sok--by walterica

PostPostao/la Many » 25 vel 2006, 20:00

SASTAV<
>3kg jabuka(2l vode), 1kg mrkve(polalitre vode), /l<
>vode, 3 limunske kiseline (limuntoza), 1 vanil secer i<
>1,75 kg secera.<
><
>IZRADA<
>Jabuke skuhas u 2l vode ili samo da prekrije jabuke,<
>to je negdje oko 20 minuta. Zatim isto tako mrkve u<
>pola litre ili da prekrije mrkve voda, negdje oko 30<
>minuta. Onda to sve ubacujes u mikser tj sokovnik i to<
>s onom vodom u kojem se kuhalo. Sve to kad je zmiksano<
>stavis u jedan lonac veliki dodas 7 litara vode, secer<
>vanilin i obicni i limunovu kiselinu. Kad provre pusti<
>jos desetak minuta. Dotle poredaj flase u pecnicu na<
>50C i pusti da se zagriju. Onda sipas u flase, pazi da<
>ih ne stavis na nesta hladno jer puknu odma. Ako imas<
>lijevak njime je najzgodnije i to prvu seflju sipaj<
>malo po malo u flasu da ne bi isto tako pukla flasa.<
>Zatvori do
o, redaj u neki skaf ili gajbu i sve to<
>do
o zamotaj u deku i pusti da se hladi 24h. Onda<
>mozes piti. Jos samo da ti napomenem da flase moraju<
>biti jako do
o oprane i ne smije biti niti kapi vode<
>u njima jer se moze pokvariti. Zato se griju u<
>pecnici i zato da ne bi pukle pri dodiru s vrelim<
>sokom.<
><
>Eto, nadam se da ga bute pravile, zbilja je jeftin, prirodan i super. Isto tako morete napravit pola doze tj. 10l ako nemate flasa za 20l. Samo onda pazite jer jedna limunova kiselina ima 10dkg, znaci pola od 3 limunske kiseline je 15dkg.<
> <i></i>
Avatar
Many
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 2481
Pridružen/a: 19 kol 2002, 22:41
Lokacija: Zagreb


Natrag na Recepti - arhiva

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

cron