Ina66<
><
>Džem od kivija<
><
>Kad imate višak svježeg voća i želite sačuvati njegove hranjive vrijednosti, nije važno ako niste pristalica spremanja valike zimnice i ako to niste činili - skuhajte džem. Pomislite koliko ćete C vitamina iz kivija sačuvati vrlo kratkim kuhanjem sa želinom. <
> <
>Sastojci<
><
>1,5 kg kivija <
>500 g šećera <
>1 vrećica Želina Dolcela <
> <
>Postupak<
><
>1. Kivi ogulite, operite, narežite na kocke i stavite u posudu za kuhanje. <
><
>2. Želin pomiješajte s 2 žlice šećera, umiješajte u narezani kivi i kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena. <
><
>3. Nakon toga dodajte ostatak šećera i ostavite kipjeti 1 do 2 minute. <
><
>4. Vruć džem izlijte u staklenke, ohladite i zatvorite staklenke celofanom. <
><
>Posluživanje<
><
>Džem od kivija poslužite samostalno za doručak ili ga koristite kao sastojak za pripremu kolača. <
><
>Savjet<
><
>Kod pripreme džema vodite računa da vatra bude što laganija kako bi i njegova kvaliteta bila što bolja. <i></i>