Sada je: 13 svi 2024, 00:59.
nevenera je napisao/la:smjesa i pol
uh
sad to treba sračunat
Solea je napisao/la:Držim se više-manje onog recepta s početka, malo nešto modificiran.
Uvijek koristim krem sir.
http://cookam.blogspot.hr/2013/10/torta-od-sira-cheesecake.html
malamaja je napisao/la:po izboru mojih (koji ne jedu cheescake jer ga ne vole) ovo je zakon. radila sam nekoliko puta i doslovno nestane savršenstvo. nećak kaže da je to kao nutela. i radila sam s običnim domaćim kravljim sirom (svaki tjedan mi mljekarica donese friški sir)
https://gastro.24sata.hr/recepti/cisto-savrsenstvo-cheesecake-od-cokolade-i-ljesnjaka-19634
Ja ne vjerujem da još ima pitanja i nejasnoća!
:-b
nadicab je napisao/la:ja radim po tvom receptu Sole i ispadne bolja nego iz slastičarnice!
Mirci je napisao/la:ovo je verzija za čokoholičare i i one koji zapravo ne vole cheesecake . Rijetko tko skuži dok ju jede da je to zapravo torta od sira . Taman za Nanu
Nana1971 je napisao/la:bih da se u forumsku arhivu spremi i neki moj recept
za kalup promjera 28 cm
podrobiti 300-400gr petit beurre keksa, promiješati s 200 gr otopljenog maslaca; natisnuti u kalup oblozen alufolijom ili bakpapirom
kilo svježeg sira umiksati s 5-6 jaja i i 6 žlica šećera (ako dodaješ limunov sok, mozda i malo više šećera da ne bude prekiselo); preliti preko keksa i ubaciti na cca 25 minuta u pećnicu na 180.
promiješati kiselo vrhnje sa šećerom (par žlica, ja sam prstom probavala jel mi fino da vidim kad je dosta) i vanilin šećerom (imala sam jedno vrhnje od 450 gr i jedno od 200 gr ili ml ili kako se već mjeri vrhnje u čašicama ali mislim da su tu količine stvarno nebitne).
kad izvadiš kolač iz pećnice pusti ga nek se kratko ohladi i onda lagano prelij ovu smjesu zašećerenog vrhnja. nakon toga u ugašenu pećnicu vrati još desetak minuta (možeš i ne moraš, ovi sastojci ionako ne traže termičku obradu).
kad se ohladi, stavi u frižider ili zamrzivač na koliko god dugo možeš držati ukućane i sebe pod kontrolom.
imala sam i vrećicu smrznutih šumskih plodova u zamrzivaču, 400 gr - istresla u zdjelu, dodalala 4 žlice šećera, zagrijala do vrenja i tad dodala žlicu gustina razmućenog u deci vode, prokuhala par minuta dok se nije stislo. kad se ohladilo do mlakog dodala 2 žlice aceto balzamica (ili soka od limuna) , to nije neophodno nego ako imaš, prelila preko torte i vratila u frižider. i onda opet moraš čekati da se ohladi!
najteži je dio kod sv.grala to sto treba čekati da ga se smije načeti...
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.