Tema je zaključana

Re: Fotke - 7.

10 vel 2016, 15:53

Ina, odlicno je :le obozavam domaci kruh :dada

Jucerasnje buhtle i bavarska peciva :)

slika

tijesto je poludilo :lol
slika

slika

slika

slika

evo recept za buhtle
mekane buhtle!


I bavarska peciva
slika


gotova bavarska peciva, a buhtle u pripremi :)
slika
Bavarska peciva
ovako ide original;
1 svezi kvasac
5 dl vode
1dl ulje
2 kasike so
1 kasika secer(ja sam ovo dodala)
1 kg. brasna(+ - ako treba)
za kuvanje
1-1,5l vode
4 kasike sode bikarbone(ne prepune)
Priprema
1.
Zamesiti testo od svih sastojaka.Kao i svako testo potrebno je da se fino i dovoljno mesi,zatim se ostavi da se udvostruci.
2.
Od nadoslo testo(podeli se na 5 loptice),rastanji se podeli na 8 dela i uviju se kiflice.(40 kiflica,ako volite manje-podelite na vise delova).
- ja sam napravila 15 kuglica, nisam radila kiflice
3.
U vecoj serpi sipa se voda+sode bikarbone i kada provri,smanji se temp.i spustaju se u vodu kiflice.Kratko se prokuvaju(menjaju boju) i resetkastom velikom kasikom vade se i redjaju u pleh na hartiji.Peku se na 220 C dok ne postanu braonkaste.
............
ja sam stavila 300 g ostrog i 700 g glatkog brasna, 1,5 dl ulja i 4,5 dl vode i 2 zlice secera, 30 g sode da se previse ne osjeti, ostalo kako pise
pekla sam na 180 oko 15-20 min
ako se rade okrugla peciva kao sa slike, zarezivanje ide nakon kuhanja ostrim nozem

Re: Fotke - 7.

10 vel 2016, 15:57

bavarska peciva su ko nacrtana :5
MM je radio perece bavarske

Re: Fotke - 7.

10 vel 2016, 15:57

predobro, hope :1

Re: Fotke - 7.

10 vel 2016, 15:59

Hvala :)

svaku kuglicu bavarskog peciva izvazem tako da bude iste tezine ;) cini se puno posla ali ide to brzo :dada

slika

i evo ih nakon kuhanja sa sodom

slika

Re: Fotke - 7.

10 vel 2016, 16:01

da, i ja sam ih vec radila i fakat su jako, jako fina peciva :up

Re: Fotke - 7.

10 vel 2016, 16:01

zato buhtle drugi put u pola velicine radim, ove su ispale ogromne :lol

bavarska peciva moji doslovno obozavaju tako da mi ih je onda bas gust raditi :)

Re: Fotke - 7.

10 vel 2016, 16:09

krasna su ti bavarska, i mi ih obožavamo, najčešće radim perece.

Re: Fotke - 7.

10 vel 2016, 16:16

Hvala :kiss

Re: Fotke - 7.

10 vel 2016, 16:42

da i ja sam radila peciva jos kad si ih prvi puta stavila a bome nedavno sam se okurazila i radila i perece i zapravo sam ostala osupnuta lakocom izrade pereca :lol

Re: Fotke - 7.

12 vel 2016, 19:38

slika

slika

kombinacija razenog, polubijelog i bijelog glatkog brasna :)

Re: Fotke - 7.

13 vel 2016, 07:57

Hope77 je napisao/la:[kombinacija razenog, polubijelog i bijelog glatkog brasna :)


Krasan ti je kruh! :5

A čini mi se da bih mogla malo za promjenu napraviti i ta bavarska peciva! :)

Re: Fotke - 7.

13 vel 2016, 09:25

Odlična bavarska peciva, svaka čast! :liza

Re: Fotke - 7.

13 vel 2016, 13:42

Hope, predivno izgleda sve ovo, bravo, za reklamu! :buket

Re: Fotke - 7.

13 vel 2016, 16:57

Hvala :)

Re: Fotke - 7.

14 vel 2016, 11:23

slika


slika

recept - http://cookam.blogspot.hr/2016/02/princ ... -tako.html

Re: Fotke - 7.

14 vel 2016, 11:37

Hope, savršeni su :1

Sole, divne, kao i uvijek :1

Evo dvije moje :)

Prvo ona pizza koju ste popljuvale :lol, sa tijestom od karfiola :)
slika

I evo gdje sam potrošila lemon curd
slika

Re: Fotke - 7.

14 vel 2016, 15:54

mmmm, divni kolačići :le

Re: Fotke - 7.

15 vel 2016, 02:27

uh...sve mi je super! :5

Re: Fotke - 7.

16 vel 2016, 09:27

sve redom izgleda odlično i sve bih probala :dada

Re: Fotke - 7.

17 vel 2016, 15:17

koje lipe slike i slastice :le



slika
Burkifle, brzo i ukusno :)

Punim ih ili rogacem, orahom, bajamama, ljesnjacima ili miksom :) muz voli sve :)

Ove sam radila tako sto sam vec izvaljano lisnato tijesto filovala s istucenim bjelancima (2 bjelanjka) secerom u prahu, van. secerom i orasima.
Zarolati, iskidati na nekoliko komada (ja uvik kidam na 4)

Premazala sam zumanjkom, posula secerom u prahu i s malo oraha.
Pekla sam na 200 dok nje primilo ovu boju :)

Re: Fotke - 7.

18 vel 2016, 02:51

Stapici sa svjezim sirom - koliko sira, toliko brasna, te polovina maslaca, sve pomisati, dodati malo soli i praska za pecivo. Staviti u frizider na sat-dva.
Razvaljati, te premazati zumanjkom, posuti sezamom i peci na 200 dok lipo ne porumene.
Veceras sam stavila 250 g svjezeg sira, 250 g brasna i 125 g maslaca, te pola praska za pecivo.

slika

Re: Fotke - 7.

18 vel 2016, 09:35

mmmmm, sad bih jednu burkiflu! pa jedan muffin s kremom!
Hope, kako ih puniš rogačem? pomiješaš rogaš sa šećerom i bjelanjkom ili dodaš još nešto?

Re: Fotke - 7.

18 vel 2016, 11:02

super su ti burkifle i ovi štapići koliko-toliko su :up
moje burkifle mrvu drugačije izgledaju, a obožavam ih :), a punim ih isto tako, samo ih drugačije motam. Mogu biti i sa makom :D. A i ove sa rogačom obožavam :) i da radim ih točno tako kako je Ina napisala :)
a i koliko-toliko obožavam :lol
ajme, sve obožavam :lol :ajme

Re: Fotke - 7.

18 vel 2016, 12:04

Ina, samo rogac, malo secera, van. secer ubacim u istuceni bjelanjak :)

ovde su punjeni rogacom
slika

Re: Fotke - 7.

19 vel 2016, 04:46

Veceras sam bas zaglibila :p :)
Dio marende za sutra - focaccia, burkifle i lisnato s cokoladnim namazom :)

Focaccia
oko 450-500 g brasna, kvasac, malo soli, malo secera, 3-4 zlice maslinovog ulja i mlake vode da se lipo zamisi
kad se uduplalo prelila sam s lagano ugrijanim maslinovim uljem u koje sam stavila nasjeckanog cesnjaka, cesnjaka u prahu, origana i bosiljka
preliti po tijestu, napraviti rupice i slagati po zelji
peci na 220 dok ne porumeni oko 20-25 min


slika

Re: Fotke - 7.

20 vel 2016, 00:03

pecipali - nisam ih dugo radila :)

slika

Re: Fotke - 7.

20 vel 2016, 08:15

Hope :klanja
Ma, di si se pecipala sjetila?! Miris djetinjstva :luv

Re: Fotke - 7.

21 vel 2016, 03:37

Ina66 je napisao/la:Hope :klanja
Ma, di si se pecipala sjetila?! Miris djetinjstva :luv

ne znam ni ja :lol tribalo mi je nesto jednostavno, sto se brzo sprema i da je ukusno i sitila sam se dobrih starih pecipala :)

Re: Fotke - 7.

21 vel 2016, 10:02

Hope, molim te napiši recept za pecipale :liza

Re: Fotke - 7.

21 vel 2016, 15:50

evo ide :)

Tijesto je kao za kruh.

Tad sam stavila oko 600 g glatkog bijelog brasna, kucerin cukra, kucerin soli, suhi kvasac, 2 zlice maslinovog ulja i oko 3 dl vode.
Prvo pomisat kvasac, cukar i malo brasna. Pricekat da kvasac odradi svoje i zamijesti tijesto. Pustiti da se udupla i onda kidati komadice koje treba stanjiti ili lagano medu dlanovima ili razvaljati lazanjurom.
Peci na vrucem ulju s obe strane.

Kod nas se to uvik jede tako sto se samo pocukri, a kod nekih se stavljaju i salame, sirevi, namazi..
Tema je zaključana