Pita s porilukom, tikvicama i sunkom
Ovako ide original s coolinarike;
500 g praziluka ( oko 4 veća struka )
400 ml toplog mleka
250 g brašna
250 g belog sira
1/ 2 kesice ili 8 g praška za pecivo
4 jaja
biber i so
ulje
Praziluk očistiti,raseći ga na pola pa ga dobro oprati pod tekućim mlazom vode.
Iseći na polukrugove i pržiti u dubljem tiganju na zagrejanom ulju.
Isprženi praziluk ostaviti da se prohladi.
U veću zdelu staviti brašno,blago umućena jaja,prašak za pecivo,zagrejano mleko,izdrobljeni sir,posolimo i pobiberimo po ukusu, dodamo isprženi praziluk,i sjedinimo sve sastojke.
Smesu sipati u dobro nauljenu okruglu tepsiju i peći 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C.
ja sam stavila 2 poriluka, 2 srednje tikvice, sunke i malo vise sira
przila sam na maslinovom ulju
i u smjesu sam umisala i malo vrhnja