Stranica: 1/5.

Kuhamo u siječnju

PostPostano: 01 sij 2017, 14:53
Postao/la mrava
Sretna nova godina! :xmaspresents1
Krećemo u nove kulinarske pustolovine! :xmaskiss

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostano: 04 sij 2017, 13:28
Postao/la mrava
Jucer smo naručili za kćerin rodjendan.
Danas juha,pire i sarma

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostano: 04 sij 2017, 14:56
Postao/la Hajdi
Jučer večera - vrganji s jajima, salata pomidor+paprika+mrkva.
Prekjučer ručak - kozice na brudet, zapečeni šampinjoni.

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostano: 04 sij 2017, 16:00
Postao/la Potica
Kod na sarmagedon :lol ima je još za danas ali sam to ipak na kraju zmrznula jer ju ne mogu gledati a kamoli jesti više :mrgreen i izvadila iz škrinje pileći paprikaš. :)
Za sutra planiram mahune čušpajz.

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostano: 04 sij 2017, 16:36
Postao/la latica
ja sam jučer prvila mahune varivo. dakle naglašavma to posebno jer je to prvi put ikad da su moja djeca naručila mahune i da su pojela na kraju za ručak - srce mi je bilo ko kuća :joy
a ja fino napravim mahune, šta je je, s kvinojom, teletinom na kockice, malo kurkume i zobenog vrhnja, mrkvica, luk dinstani, krumpir jedan, ma mljac :liza

danas špageti s mrkvom i tofuom i kupus salata.

sutra juha od junetine, domaće malo prosušene kobasicee prokuhane u vinu i vodi, pire krumpir i kiseli kupus! zima stiže :p

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostano: 05 sij 2017, 09:00
Postao/la Hajdi
Jučer za večeru pileće fajitas :klopa

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostano: 05 sij 2017, 11:29
Postao/la mrava
Juha, pomfrit i faširano

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostano: 05 sij 2017, 11:29
Postao/la Hajdi
sarmagedon


odličan mi je ovaj termin :yess

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostano: 05 sij 2017, 13:39
Postao/la JiA
Neki julijin paprikas s coolinarike.
Jako fino.

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostano: 06 sij 2017, 13:41
Postao/la mrava
Ajngemaht juha,peceno pile,krumpir,mrkva i luk,kupus salata

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostano: 06 sij 2017, 15:18
Postao/la Ina66
Juha, gravce na tavce, salata; tortelini

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostano: 07 sij 2017, 13:16
Postao/la mrava
Pizza dan

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostano: 07 sij 2017, 19:29
Postao/la Nana1971
Juha od bundeve i batata, tikvice punjene bolonjezom, cikla salata.

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostano: 08 sij 2017, 15:09
Postao/la fancy
Prekjuce - riblja corba,pohovani oslic,krompir salata,pire od pasulja,domaci hljeb i pita od jabuka.
Kuce - teleca supa,rolat od piletine,svinjetina (pecenje),salata sa susamom,zelena salata,sira,kajmaka...kolac sa.breskvama,torta sa cokoladom i malinama,kod mame jos meza,pohovana piletina,ruska i engleska salata,sladoled torta,svalerska torta...Bozic nam je bio,pa je bilo svega :-)
Danas jedemo vexinon ostatod juce :D

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostano: 08 sij 2017, 16:31
Postao/la MalaSirena
Danas brzinski - juha od bundeve od prije, gotovi pečeni picek, mlinci na soku od pečenja, cikla.
Za desert palačinke s dulce la leche, orasima, lješnjacima i čokoladom te pekmezima.

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostano: 08 sij 2017, 16:42
Postao/la Ina66
Juha od bundeve, batata i kaula, peceni svinjski but s krumpirima, pir s povrcem (poriluk, mrkva, celer, bizi)

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostano: 08 sij 2017, 17:11
Postao/la mrava
Juha od kosti i hrpe povrća, pečeno carsko meso s krumpirima, zelena salata, a desert prvi ovogodišnji salenjaci :liza

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostano: 08 sij 2017, 17:12
Postao/la Ana2010
Jucer pecena janjetina, riza s porilukom i zelena salata.
Danas integralna pasta s umakom od kozica, tikvica i poriluka, s vrhnjem za kuhanje.

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostano: 09 sij 2017, 13:05
Postao/la mrava
Mahune varivo

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostano: 09 sij 2017, 22:10
Postao/la mojper
mrava je napisao/la:Mahune varivo


Ja jučer kuhala, ispalo mi je odlično! Danas se jede isto, racionalno kuhanje ja to zovem :mrgreen

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostano: 11 sij 2017, 13:35
Postao/la mrava
Jucer sirnica i burek s mesom
Danas juha,pire,bečke snicle,zel.salata

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostano: 11 sij 2017, 14:16
Postao/la Adorabla
nisam se dugo javljala. Ni ne znam sta sam svasta u medjuvremenu kuhala. Onako od onog kaj je ili bilo dobro ioli ostalo u pamćenju su sarme kao i kod vas. Imali smo par dana lovacki jer sam bila na godisnjem. Dosta jela smo posvetili i skijanju pa kuhali kaj bi tamo jeli. Danas recimo špecle. Sutra imamo hommage ikei :lol losos, brokula i rosti

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostano: 11 sij 2017, 14:29
Postao/la Ina66
Rosti, to sam planirala ovih dana, moram krumpira kupiti :up
Kuha se pileca juha, za nju leca i peceni sampinjobnini, za nas jos pileci batci I zabatci. Fali mi salata, ali nem nikoga I nicega na pazaru :(

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostano: 12 sij 2017, 12:10
Postao/la mrava
Grah sa slaninom

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostano: 12 sij 2017, 13:31
Postao/la dunja
poriluk s kobasicama, i za neke koji ne jedu kobasice pljeskavica

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostano: 12 sij 2017, 14:24
Postao/la Margot
Boršč

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostano: 12 sij 2017, 17:25
Postao/la Adorabla
Margot zapamtila sam da ti redovno radiš boršč pa me zanima kako ga radiš

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostano: 12 sij 2017, 17:58
Postao/la Margot
Boršč sam prvi put jela na službenom putu i nije mi se pretjerano svidio, ali kako ja dajem svim jelima drugu šansu, :mrgreen kasnije sam ga odlučila sama skuhati i kuham ga svake zime barem dva-tri puta.
Sastojci:
cikla (nekuhana, sirova, oguljena), neki rade i sa skuhanom, ali meni je bolja nekuhana) ca. pola kile
ca. pola kile bijelog zelja, narezanog na rezance
2-3 srednje velika krumpira
2-3 mrkve
ca. 300-400 g pelata
2 žlice "konšerve" od rajčice
do 600-700 kg mesa za juhu - junetine s kostiju
2,5 l goveđeg temeljca
3 glavice luka, 3 česna češnjaka, limun iscijediti (do 2 žlice) (alternativa je neki kiseli pekmez-brusnica npr.)
sol, malo papra, 1 žličica šećera, žlica svježeg kopra
Dodaci za posluživanje: punomasno kiselo vrhnje (zamjena mileram), limun i kopar

Postupak:
- luk i zelje narezati na štapiće/deblje rezance, posoliti i kratko popržiti na ulju na srednje jakoj vatri, zatim smanjiti vatru
- u lonac ubaciti narezanu ciklu, krumpir narezan na kockice, goveđi temeljac
- u zasebnoj tavi narezati meso na medaljončiće, posoliti, popapriti i kratko ispržiti, te zatim ubaciti u lonac,
- ubaciti i mrkvu narezanu na kolutiće, uz žličicu šećera;
Zatim dodati u lonac i preostale sastojke: pelate, konšervu, češnjak, 1 žlicu narezanog kopra i 1-2 žlice limunovog soka (ili kiselog pekmeza).
Kuhati na slaboj vatri oko 2-2,5 sata. Ne miješati, nego povremeno protresti lonac.

Obavezno poslužiti s punomasnim vrhnjem/mileramom, u koji se umiješa svjež kopar, a ukrasiti kriškama limuna
Krumpir se po želji može izostaviti i boršč servirati samo s crnim kruhom.
************************************
Boršč je kao i paella, ima više varijanti i podvarijanti, drugačije se spravlja u Ukrajini, Rusiji ili Moldovi ili Poljskoj. Čak ne mora biti ni mesni.
Za neodlučne, koji bi možda prvo probali:

http://www.telegram.hr/zivot/u-zagrebu- ... -smo-tamo/

Dobar je dućan, imaju dobar izbor kavijara, gruzijskih vina... :dada

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostano: 12 sij 2017, 18:42
Postao/la Ina66
jao, ja ovo moram isprobati :gladan

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostano: 13 sij 2017, 10:16
Postao/la Adorabla
kaj ina trgovinu ili kuhanje :lol
da Margot i ja sam na putu probala, u Poljskoj i nije me se dojmio ali mislim da je bi ovaj tvoj mogao. U ovoj mojoj varijanti koju sam probala je bilo ili vrlo malo paradajza ili g anije niti bilo, a kod tebe je zapravo jednak udio cikle i paradajza i mislim da bi se to i meni moglo svidjeti. Javim :zivili