Sada je: 22 ruj 2019, 22:44.

Kuhamo u siječnju

Moderatori/ce: mrava, Hope77

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostao/la Adorabla » 24 sij 2017, 10:07

lasagne, ostaci od nedjelje. Jucer smo meso na saft. Ma ovaj tjedan mi je bas nezgodan jer svako jelo trebam skuhati jedan dan ranije, a naviknuta sam ujutro kuhati. Pa onda to sve nesto tak, bez povrca izgleda. Od sutra je i dijete doma po moze i ono nekaj napraviti.
Avatar
Adorabla
Medena
 
Postovi: 25668
Pridružen/a: 17 tra 2004, 13:30

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostao/la Mirci » 24 sij 2017, 10:55

u subotu je bila pizza, u nedjelju juha od teletine, pečeno pile sa basmati rižom, brokula na pari, zelena salata, navečer sam još pekla vafle.
jučer ostaci od nedjelje.
Danas domaći hamburgeri, poslije opet vafli.
Sutra buncek sa kiselom repom.
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Avatar
Mirci
lovac na trag
 
Postovi: 26980
Pridružen/a: 28 stu 2002, 17:11

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostao/la dunja » 24 sij 2017, 10:57

mi smo jučer imali rižoto od lignji i salatu, danas francuski krumpir i salatu
za sutra još nemam pojma kaj ću
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one.”
Tom Hiddleston
Avatar
dunja
most
 
Postovi: 28161
Pridružen/a: 17 tra 2003, 23:24

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostao/la Ina66 » 24 sij 2017, 10:59

MM i ja cemo arambasice, curama cu gusto varivo od grahorica
Avatar
Ina66
kuhinjska fly lady
 
Postovi: 32101
Pridružen/a: 01 srp 2001, 23:45
Lokacija: Split

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostao/la fancy » 24 sij 2017, 11:10

Krem corba od karfiola,pohovana piletina - bijelo meso i zob sa jabukama i cimetom.
I won't put my hands up and surrender...
There will be no white flag above my door...
Avatar
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu
 
Postovi: 997
Pridružen/a: 03 pro 2010, 00:05

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostao/la TanjaMT » 24 sij 2017, 12:30

:nepitaj
Zadnja izmjena: TanjaMT; 24 sij 2017, 13:31; ukupno mijenjano 1 put/a.
Avatar
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin
 
Postovi: 4872
Pridružen/a: 16 ruj 2005, 22:01
Lokacija: uvijek ista

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostao/la Potica » 24 sij 2017, 13:20

nisam imala lazanje u nedjelju ali samo zato što smo imali musaku u subotu. :lol
nedjeljini ručak klasika - govedska juha, pečeni picek, mlinci, pečeni šampinjoni, slatko zelje na salatu i čokoladni kolač za desert.
ponedjeljak - sarma iz škrinje ;)
utorak - juha, svinjetina na saft i tjestenina
srijeda ako se ne predomislim dok dođem doma - mahune čušpajz
Avatar
Potica
No. 1 baka
 
Postovi: 20532
Pridružen/a: 12 ožu 2003, 21:38

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostao/la TanjaMT » 24 sij 2017, 13:30

TanjaMT je napisao/la:Izgleda da nas je puno imalo lazanje u nedelju :p. Uz to je bila juha od pastrnjaka s curryjem, i zimske zelene salate, koje su meni pregorke i pretvrde pa ih nerado jedem.
Jucer je ostalo toga nesto za rucak za klince, a za veceru sam radila potatoe wedges od obicnog i batata, uz to sir iz pecnice, onako kao raclette i par laganijih umaka tipa tsasiki, grcki jogurt s pestom i cocktail

Editirala autokorekturu :ajme
Avatar
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin
 
Postovi: 4872
Pridružen/a: 16 ruj 2005, 22:01
Lokacija: uvijek ista

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostao/la mrava » 24 sij 2017, 21:16

Danas sam došla s posla a mm mi spremio rođendansko iznenađenje pa skuhao domaću juhu od junetine, pire, ispekao vratinu pod pekom :luv :srca Za desert smo se sladili jaffa kolačem koji sam jučer ispekla.
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
Avatar
mrava
tenfam tenfalicom
 
Postovi: 5277
Pridružen/a: 04 sij 2009, 12:44

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostao/la Margot » 25 sij 2017, 10:20

Oooo, predivno od mužeka! :)
Ja danas radim puretinu u bijelom umaku s tagliatellama.
samozvana špijunka
Avatar
Margot
konkavna
 
Postovi: 459
Pridružen/a: 05 lip 2007, 11:42

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostao/la latica » 25 sij 2017, 10:29

o blago ti se mrava :joy

meni je danas rođendan i nije mi muž ni kavu napravio :ajme

ja danas pravim rođendanski ručak, ali ne ono što bi se kao meni jelo, jer zovem svekije koji skoro ništa od toga ne jedu, nego eto - ono što bi oni jeli, a da nije baš samo pohano meso. tak da pravim juhu, piletinu Kijev od solee, uz to prokulice, male mrkvice i krumpir u rerni i zelenu salatu.
za desert imamo pravu rođendansku toru, e to je po mom guštu, svake si godine napravim neku finu tortu i to onak - s biskvitom, ne samo nešto zamuti i ohladi :lol pravim chococheese tortu od boysmame. pečem i mutim od jučer popodne :lol

nego, u ponedjeljak sam pravila brzinski ručak - ostalo mi je od subote domaće kuhane kokoši i onda sam nasjeckala jedan poriluk i dugo ga dinstala, stavila nasjeckano to meso i malo slanine i zalila domaćim slatkim vrhnjem i naravno malo kurkume u to. e kak je to bilo fino. jeli smo uz tijesto. moj mali kojem nikad nije do hrane je kad smo vadili rekao: mogu ti reć da ovo jako dobro miriši :lol i onda kad je probao kaže: mislim da ću ja pojest još jednu porciju ovog :joy e to nisam mislim da još nisam čula :joy
slika Moja 3M
Avatar
latica
Bigul
 
Postovi: 6880
Pridružen/a: 17 pro 2009, 23:41

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostao/la Margot » 25 sij 2017, 11:16

latica je napisao/la:o blago ti se mrava :joy

meni je danas rođendan i nije mi muž ni kavu napravio :ajme



Čestitam, Latice! Uživaj u današnjem danu! :kiss :zivili sve ti najbolje želim!
A mužeku... hmmm... ah, dobro, ja mu ipak NE BIH izlila kavu u krilo, nakon što sam mu je ja skuhala... :lol

Sutra namjeravam napraviti brandade, ili provansalski zapečeni bakalar.

Brandade - recept za 6 osoba

- 850 g bakalara
- 650 g krumpira
- 4 češnja češnjaka
-150 ml maslinovog ulja
-150 ml vrhnja za kuhanje
- sol, papar
- timijan, lovor, peršin

Staviti bakalar u hladnu vodu s timijanom i lovorovim listom da se marinira sat vremena.
Ocijedite ga i kuhajte, dok voda ne zakipi. Iskašite ga.
Istovremeno, stavite kuhati krumpir, narezati i iskašiti također.
Stavite 150 ml ulja (zvuči puno, ali to je to!) U veliki lonac (onaj koja je korišten za pripremu ribe), dodati iskašen bakalar, popržiti kratko na ulju.
Vrhnje za kuhanje zagrijati.
Dodati protisnuti češnjak i iskašen krumpir, te zagrijano vrhnje za kuhanje, izmutiti, uz dodatak soli i papra.
Dodati svježe sjeckani peršin.
Brandade staviti u vatrostalnu posudu, izgrebati površinu vilicom i izliti malo maslinovog ulja u utore.
Peći na 210 stupnjeva ca. 20 minuta.
Poslužiti odmah i uživajte uz salatu po želji!
samozvana špijunka
Avatar
Margot
konkavna
 
Postovi: 459
Pridružen/a: 05 lip 2007, 11:42

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostao/la Adorabla » 25 sij 2017, 12:03

meni je danas rođendan i nije mi muž ni kavu napravio

ne želi biti običan i predvidljiv :nata
i vjerojatno se boji da ne pogriješi kad to tebi tako dobro ide :lol

Sretan ti rođendan :kiss

ostalo mi je od subote domaće kuhane kokoši i onda sam nasjeckala jedan poriluk i dugo ga dinstala, stavila nasjeckano to meso i malo slanine i zalila domaćim slatkim vrhnjem i naravno malo kurkume u to. e kak je to bilo fino. jeli smo uz tijesto. moj mali kojem nikad nije do hrane je kad smo vadili rekao: mogu ti reć da ovo jako dobro miriši :lol i onda kad je probao kaže: mislim da ću ja pojest još jednu porciju ovog :joy e to nisam mislim da još nisam čula :joy

ovo ti vjerujem jer ja slično radim curry varivo s porilukom i to je postalo omiljeno, daleko najomiljenije jelo mojih cura. Dinstam celer i curry pastu, dodam poriluk i na kraju zalijem miješano s vodom i vrhnjem. Napravim smjesu za faširance ali manje smjese nego inače i ne dodajem više uopće krušne mrvice nego dodam crvenu papriku, napravim majušne loptice kao da su jetrene knedle, prepržim na gril tavi nabrzaka i onda serviram s tim kuglicama to varivo. Kuglice ostanu onako hrskave pa je super kombinacija.
Avatar
Adorabla
Medena
 
Postovi: 25668
Pridružen/a: 17 tra 2004, 13:30

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostao/la latica » 26 sij 2017, 10:56

hvala cure :luv

adorabla, ovo s curryem moram probat jer mislim da će moji ono - odlijepit na mesne kuglice u takvom umaku :lol
margot, ovo tvoje isto pravim, možda već ovaj petak - samo pitanje - to je svjež/smrznuti bakalar ili se misli na dimljeni?

inače, piletina Kijev je odlična. mislila sam prvo da to i nije neka baš posebna stvar, neš ti - pohana piletina s maslacem, ali stvarno vrijedi truda. solea, recept je odličan! uz to su bile prokulice, krumpir i mini mrkvice u rerni s malinovim uljem i posuto prženim lukom kasnije. i zelena salata, e prste smo oblizivali :p srećom piletine i juhe imamo i za danas, pa samo neki prilog popodne ;)
slika Moja 3M
Avatar
latica
Bigul
 
Postovi: 6880
Pridružen/a: 17 pro 2009, 23:41

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostao/la Margot » 26 sij 2017, 11:12

latica je napisao/la:margot, ovo tvoje isto pravim, možda već ovaj petak - samo pitanje - to je svjež/smrznuti bakalar ili se misli na dimljeni?


http://www.lacuisinedebernard.com/2011/ ... ndade.html

Može i jedno i drugo, prema navodu iz linka "ako ćete rabiti dimljeni bakalar, prethodno ga morate ostaviti u hladnoj vodi da se desalinizira 12 sati, a vodu morate mijenjati."
samozvana špijunka
Avatar
Margot
konkavna
 
Postovi: 459
Pridružen/a: 05 lip 2007, 11:42

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostao/la TanjaMT » 26 sij 2017, 12:27

Ja sam u subotu radila nesto vrlo slicno ovom receptu od Margot, sa svjezim, finim bakalarom.
Avatar
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin
 
Postovi: 4872
Pridružen/a: 16 ruj 2005, 22:01
Lokacija: uvijek ista

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostao/la Ana2010 » 26 sij 2017, 12:35

Jucer pecena janjetina, broskva s krumpirom. Danas pasta i salsa (domaca od prislog ljeta), zelena salata s naribanom crnom rotkvom.
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Avatar
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 2608
Pridružen/a: 30 sij 2010, 12:57

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostao/la mrava » 26 sij 2017, 19:03

Juneća juha, riža, saft, kiseli krastavci i paprika
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
Avatar
mrava
tenfam tenfalicom
 
Postovi: 5277
Pridružen/a: 04 sij 2009, 12:44

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostao/la Adorabla » 27 sij 2017, 09:53

burek i sirnica i... prije toga juha od brokule, ubitačna kombinacija :lol
Avatar
Adorabla
Medena
 
Postovi: 25668
Pridružen/a: 17 tra 2004, 13:30

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostao/la Hajdi » 27 sij 2017, 09:55

Jučerašnja večera, pečeni krumpir u pećnici, cijeli, sa suhom kobasicom zapečenom. Uz to crveni radić na salatu.
Hajdi
Sveta krava
 
Postovi: 10940
Pridružen/a: 07 kol 2002, 16:02

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostao/la Ina66 » 27 sij 2017, 10:36

Margot :daj5
Jutros sam izvadila bakalar (suhi, namoceni, skuhani) i mislila ga napraviti bianco, ali ovo mi se svidja. Jako :dada
Latice, tako i ja znam od ostataka svasta izmisliti, ali bude tesko ponoviti :lol
Avatar
Ina66
kuhinjska fly lady
 
Postovi: 32101
Pridružen/a: 01 srp 2001, 23:45
Lokacija: Split

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostao/la Margot » 27 sij 2017, 11:25

Ina, to sam probala u ovom bistrou -
https://web.facebook.com/Alegria-548995 ... NE&fref=nf
pa kako mi je bilo fino, pronašla receptić i -voilà! ;) :yess
samozvana špijunka
Avatar
Margot
konkavna
 
Postovi: 459
Pridružen/a: 05 lip 2007, 11:42

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostao/la Ina66 » 27 sij 2017, 16:07

Brandade je ispao odlicno, svima se svidio :yes
Avatar
Ina66
kuhinjska fly lady
 
Postovi: 32101
Pridružen/a: 01 srp 2001, 23:45
Lokacija: Split

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostao/la mrava » 27 sij 2017, 16:15

Ostaci od jučer
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
Avatar
mrava
tenfam tenfalicom
 
Postovi: 5277
Pridružen/a: 04 sij 2009, 12:44

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostao/la Mala Bornica » 27 sij 2017, 16:26

Rucak samo za mene, jako mi je ukusan: grah, peceni batat, matovilac, sezam.
B, 2001.
E, 2002.
D, 2011.
Avatar
Mala Bornica
Sunčeko
 
Postovi: 13809
Pridružen/a: 08 tra 2001, 21:47

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostao/la Margot » 27 sij 2017, 17:07

Ina66 je napisao/la:Brandade je ispao odlicno, svima se svidio :yes


:dada
samozvana špijunka
Avatar
Margot
konkavna
 
Postovi: 459
Pridružen/a: 05 lip 2007, 11:42

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostao/la mamamana » 27 sij 2017, 21:32

U našoj kući uglavnom kuha sveki, dakle meni je to jedna briga manje i zbilja mi puno značI. Zanima me - kada vi kuhate kada vam je radni dan? Skuhate dan ranije ili se ujutro probudite ranije ili kuhate navečer?
mamamana
Žena FANATIKA Abbe i majka princa Georga
 
Postovi: 399
Pridružen/a: 15 stu 2014, 13:43
Lokacija: Zagreb

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostao/la MalaSirena » 28 sij 2017, 08:13

Jučer sam radila Tikka masala piletinu (koja je bila ljuuuuuuta, ali fina), uz to riža i svježe zelje na salatu uz obilno zalijevanje pivom i kefirom (kako tko :lol )
Mišonja 03.09.2003.
Avatar
MalaSirena
i neuništiva mesna štruca
 
Postovi: 1841
Pridružen/a: 10 ožu 2003, 21:59
Lokacija: Zagreb, Maksimir

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostao/la fancy » 28 sij 2017, 10:17

Juce sam skuhala pasulj za dva dana :lol
I won't put my hands up and surrender...
There will be no white flag above my door...
Avatar
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu
 
Postovi: 997
Pridružen/a: 03 pro 2010, 00:05

Re: Kuhamo u siječnju

PostPostao/la Solea » 28 sij 2017, 20:09

sretan rođendan našim slavljenicama, s malim zakašnjenjem :zivili :rodj

latica je napisao/la:
inače, piletina Kijev je odlična. mislila sam prvo da to i nije neka baš posebna stvar, neš ti - pohana piletina s maslacem, ali stvarno vrijedi truda. solea, recept je odličan! uz to su bile prokulice, krumpir i mini mrkvice u rerni s malinovim uljem i posuto prženim lukom kasnije. i zelena salata, e prste smo oblizivali :p srećom piletine i juhe imamo i za danas, pa samo neki prilog popodne ;)

o, da! :liza
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9616
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

PrethodnaSljedeća

Natrag na Recepti - sortirani

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.