latica je napisao/la:o blago ti se mrava
meni je danas rođendan i nije mi muž ni kavu napravio
Čestitam, Latice! Uživaj u današnjem danu!

sve ti najbolje želim!
A mužeku... hmmm... ah, dobro, ja mu ipak NE BIH izlila kavu u krilo, nakon što sam mu je ja skuhala...
Sutra namjeravam napraviti brandade, ili provansalski zapečeni bakalar.
Brandade - recept za 6 osoba
- 850 g bakalara
- 650 g krumpira
- 4 češnja češnjaka
-150 ml maslinovog ulja
-150 ml vrhnja za kuhanje
- sol, papar
- timijan, lovor, peršin
Staviti bakalar u hladnu vodu s timijanom i lovorovim listom da se marinira sat vremena.
Ocijedite ga i kuhajte, dok voda ne zakipi. Iskašite ga.
Istovremeno, stavite kuhati krumpir, narezati i iskašiti također.
Stavite 150 ml ulja (zvuči puno, ali to je to!) U veliki lonac (onaj koja je korišten za pripremu ribe), dodati iskašen bakalar, popržiti kratko na ulju.
Vrhnje za kuhanje zagrijati.
Dodati protisnuti češnjak i iskašen krumpir, te zagrijano vrhnje za kuhanje, izmutiti, uz dodatak soli i papra.
Dodati svježe sjeckani peršin.
Brandade staviti u vatrostalnu posudu, izgrebati površinu vilicom i izliti malo maslinovog ulja u utore.
Peći na 210 stupnjeva ca. 20 minuta.
Poslužiti odmah i uživajte uz salatu po želji!