A Mirci nisam jer nisam ljubitelj pudinga a i činilo mi se to bespotrebno.
Kaj je to obična slastičarska krema? Nisam znala
Radila sam s doduse ovaj puta s gustinom ali cu ga sljedeci puta u cijelosti izbaciti i staviti želatinu.
Uf točan recept nadam se da neću fulati.
Znači nisam radila s mlijekom nego mlijeko i slatkog vrhnja (100 mlijeka, 500 slatkog vrhnja ali domaceg, gustog, masnog)
25 ili 30 gr gustina. Ne znam, zvučalo mi je malo odnosno razumno. Ili je ipak bilo 30 gr
Ako ide po receptu 30 ja sam stavila 20 grama.
Cca tri poravnate jušne žlice vanilin šećera. Iako mislim da je bolje šećer u prahu jer sam ga mutila u gustinu. Doduše taj moj gustin i šećer je dugo stajao pa se stigao otopiti u mlijeku i stalno sam mijesala ali mislim da je inače bolje staviti šećer u prahu.
Podijelila u dva lonca slatko vrhnje na pola. U jednom skuhala sam slatko vrhnje s vanilijom da onako skoro pa se počne odvajati. U drugom čokoladu za kuhanje ali ću drugi puta kako i još malo šećera dodati. Odvojila sam odmah na početku 100ml mlijeka i u tome izmutila gustin i 3 zutanjka. Maknula s vatre i kad se vec plagano pocelo hladiti (cijelo vrijeme sam mutila da se ne napravi korica) i onda sam dodala taj gustin sa zutanjcima; pola u jedno pola u drugo. Izvadila sam mahunu prije nego sam to usula.
Ali sad bih radila definitivno bez gustina i umjesto gustina bih stavila tri lista zelatine. Mislim pravi puding ima zelatinu a ne gustin.
kupila sam i rižin ocat i onu bambus glupost
mislim da ću bez wasabija.
šta staviš od ribe? ja sam mislila losos dimljeni, plus mrkva, avokadao...tako nešto
bambus glupost
Da definitivno ti je najbolje krenuti s najjednostavnijim. I ovo kaj planiraš je najbolje
Ja jako volim wasabi i ukiseljeni đumbir. Meni je to najbolji dio sushia
Inače ako radim bez wasabija ova verzija samo s krastavcima mi je totalno bezveze.
Ja ti radim ili s krastavcima (i wasabijem da se osjeti
),pa s lososom, pa s avokado ali mu dodam malo limuna radi ukusa i posolim prije zamatanja ili s kozicama ali kozice radim ko fol kalifornijske. Odnosno motam na isti način ko maki (nori je vani) samo na rižu stavim malo preprženog sezama pa kozice i uz kozice red krastavaca i zalijem sa sojasosom prije nego zamotam. Mislim umjesto kozica možeš surimi za početak ali ga prvo naravno malo obari.
I kad napraviš, kad smotaš rolu, ako nećete odmah jesti, odnosno ako mozete izdrzati
obavezno omotaj ili alufolijom ili prozirnom folijom da ti se nori jos malo nasafta vodom i da bude mekana.
A ako ti se svidja ideja da radis ove uvrnute, odnosno kao sto su kalifornijski da nori ide unutra onda stavi nori, pa stavi rizzu pa pospi s dosta preprzenog sezama pa onda okreni naopacke, stavis na nori onda direktno surimi ili susenu ribu ili tunu naturale recimo (bez ulja) pa onda zamotas. I mozes na vrh staviti malo soja sosa ili cak stavljaju i terijaki umak u origig fastfood verziji
Bude bas atraktivno.
Latice kaj ste rođendan ili svadbu slavili