Sada je: 22 ruj 2019, 23:20.

Kuhamo u veljači

Moderatori/ce: mrava, Hope77

Re: Kuhamo u veljači

PostPostao/la mrava » 10 vel 2017, 13:16

Ja nisam nikad kupila vrhnje za kuhanje

Danas jedemo ostatke graha
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
Avatar
mrava
tenfam tenfalicom
 
Postovi: 5277
Pridružen/a: 04 sij 2009, 12:44

Re: Kuhamo u veljači

PostPostao/la fancy » 10 vel 2017, 13:19

Corba od povrca.
I won't put my hands up and surrender...
There will be no white flag above my door...
Avatar
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu
 
Postovi: 997
Pridružen/a: 03 pro 2010, 00:05

Re: Kuhamo u veljači

PostPostao/la malamaja » 10 vel 2017, 17:30

ja koristim domaće vrhnje (uzimam sa sirom od moje mljekarice) neusporedivog je okusa sa ovim kupljenim....a vrhnje za kuhanje sam koristila par puta i odustala. sve radim s domaćim.

za sutra špinat i pire... tko voli može si dodati pečeno jaje.
Give a man a fish and he will eat for a day; teach a man to fish and he will eat for a lifetime; give a man religion and he will die praying for a fish.
Avatar
malamaja
foreverjungfrau
 
Postovi: 5856
Pridružen/a: 09 svi 2001, 11:31
Lokacija: u oblacima

Re: Kuhamo u veljači

PostPostao/la latica » 10 vel 2017, 19:30

joj moja sveki živi na vrhnju za kuhanje, nevjerojatno :ajme njoj su špageti s tikvicama - nariba tikvicu i prodinsta i zalije tim vrhnjem, njoj je to "odlično", ja to ne mogu jest :lol
ja uglavnom zobeno vrhnje koristim ili domaće slatko vrhnje, ali eto jučer se zalomilo, neće više :lol

mi smo danas imali divne brancine s krumpirom, mrkvom i brokulom iz rerne. i salata uz to - radić i eisberg.

sutra imamo domaću kozletinu pečenu, prije toga juha i kao prilog naravno pečeni krumpir i povrće. mama mi je danas došla i donjela domaće kozleitne pa ćemo tako. možda djeca sutra pojedu i koji krompirić. nevjerojatno da oboje mogu jest ribu samu bez priloga. samo ribu pogutaju koliko načistim i bok! stariji je radije jeo zelenu salatu nego pečeni krumpir. a prefin je bio - kratko prokuhan i onda samo s maslinovim uljem i malo limuna zapečen u pećnici, ma prefino nešto, ali šta vrijedi...
slika Moja 3M
Avatar
latica
Bigul
 
Postovi: 6880
Pridružen/a: 17 pro 2009, 23:41

Re: Kuhamo u veljači

PostPostao/la Mirci » 10 vel 2017, 19:38

Meni pase jedino Dukatovo, ostala su mi pregusta i nisu fina. Domaće slatko nisam nikad probala, a i ne znam gdje bih ga našla :dunno

Kod mene danas krumpirusa i sirnica :)
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Avatar
Mirci
lovac na trag
 
Postovi: 26980
Pridružen/a: 28 stu 2002, 17:11

Re: Kuhamo u veljači

PostPostao/la malamaja » 10 vel 2017, 21:33

ovo domaće koje ja uzimam je nešto između slatkog i kiselog ali fantastične konzistencije. nije niti gusto niti rijetko...zapravo sve kaj uzimam od istog "dobavljača" je jako, jako dobro ...i mlijeko i sir. nadam se da bu tak i ostalo. falatibogeknadomaćimkravicama :mrgreen
Give a man a fish and he will eat for a day; teach a man to fish and he will eat for a lifetime; give a man religion and he will die praying for a fish.
Avatar
malamaja
foreverjungfrau
 
Postovi: 5856
Pridružen/a: 09 svi 2001, 11:31
Lokacija: u oblacima

Re: Kuhamo u veljači

PostPostao/la mrava » 11 vel 2017, 13:02

Pileći saft i puzici, kiseli krastavci, paprika
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
Avatar
mrava
tenfam tenfalicom
 
Postovi: 5277
Pridružen/a: 04 sij 2009, 12:44

Re: Kuhamo u veljači

PostPostao/la JednomCuPostatiMama » 12 vel 2017, 02:32

prekjucer: varivo od slanutka
jucer: varivo grasak s mrkvom
JednomCuPostatiMama
Stalno sam tu
Stalno sam tu
 
Postovi: 912
Pridružen/a: 02 lip 2003, 16:52

Re: Kuhamo u veljači

PostPostao/la mrava » 12 vel 2017, 12:51

Ajngemaht juha, prvi ovogodišnji roštilj, krumpir, mrkva i luk a la kotlovina, miješana salata, čokoladni muffini
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
Avatar
mrava
tenfam tenfalicom
 
Postovi: 5277
Pridružen/a: 04 sij 2009, 12:44

Re: Kuhamo u veljači

PostPostao/la MalaSirena » 12 vel 2017, 13:16

Juha od bundeve, pečeni picek i lungić, mlinci, zelena salata. Za desert palačinke (ak budem baš pri volji, biti će s orasima i vajnšatoom, a ak mi se ne bude dalo, budu s pekmezom i čokoladom :D).
Mišonja 03.09.2003.
Avatar
MalaSirena
i neuništiva mesna štruca
 
Postovi: 1841
Pridružen/a: 10 ožu 2003, 21:59
Lokacija: Zagreb, Maksimir

Re: Kuhamo u veljači

PostPostao/la Ina66 » 12 vel 2017, 13:34

MM peče odojka, ja ću zapečeni kaul s tofuom, a konačno se i endivija vratila u život
za desert http://kruhai.blogspot.hr/2017/02/osjecke-kocke.html :)
Avatar
Ina66
kuhinjska fly lady
 
Postovi: 32101
Pridružen/a: 01 srp 2001, 23:45
Lokacija: Split

Re: Kuhamo u veljači

PostPostao/la Buhtlica » 12 vel 2017, 18:37

mrava je napisao/la:Ajngemaht juha, prvi ovogodišnji roštilj, krumpir, mrkva i luk a la kotlovina, miješana salata, čokoladni muffini


što je to "krumpir, mrkva i luk a la kotlovina"? zvuči ukusno :)
Z. 2002.
J. 2003.

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead."
Avatar
Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 2202
Pridružen/a: 12 stu 2002, 11:37
Lokacija: ...in dreams...

Re: Kuhamo u veljači

PostPostao/la mrava » 12 vel 2017, 19:42

Krumpire, mrkve i luk narežeš na ploške, posoliš, popapriš, preliješ uljem i dobro rukama izmiješaš. Ubaciš u lim za pečenje s malo vode i prekriješ alu folijom. Pečeš na 220°C, pred kraj makneš foliju da se zapeče. Sve se upari pa bude kao u kotlovini pečeno :liza
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
Avatar
mrava
tenfam tenfalicom
 
Postovi: 5277
Pridružen/a: 04 sij 2009, 12:44

Re: Kuhamo u veljači

PostPostao/la Margot » 13 vel 2017, 10:13

mrava je napisao/la:Krumpire, mrkve i luk narežeš na ploške, posoliš, popapriš, preliješ uljem i dobro rukama izmiješaš. Ubaciš u lim za pečenje s malo vode i prekriješ alu folijom. Pečeš na 220°C, pred kraj makneš foliju da se zapeče. Sve se upari pa bude kao u kotlovini pečeno :liza


Jojj, ovo zvuči super slasno... :dada :p
Jučer pečena purica z mlincima (neinspirativna klasika). :mrgreen
Danas vege ponedjeljak... juha od buče i šareni rižoto (razne gljive, grašak, komorač, kukuruz šećerac)
samozvana špijunka
Avatar
Margot
konkavna
 
Postovi: 459
Pridružen/a: 05 lip 2007, 11:42

Re: Kuhamo u veljači

PostPostao/la Adorabla » 13 vel 2017, 10:43

mi smo jučer piletinu u lisnatom s gljivama i naravno juhu i za desert puding od vanijlije i čokolade koji sam sama radila (ne od praha nego sve moje :lol ). I zapravo je to jednako komplicirano ili jednostavno kao i da radim onaj iz vrećice. Nije ništa dramatično.
Danas mahune ponovno i pohani kruh :nata
Avatar
Adorabla
Medena
 
Postovi: 25668
Pridružen/a: 17 tra 2004, 13:30

Re: Kuhamo u veljači

PostPostao/la Mala Bornica » 13 vel 2017, 10:51

mi smo u subotu imali omiljeno jelo moje starije djece (namladji to ne jede, to bi bilo i previse za ocekivati, je'da?): mekike (przene loptice od dizanog tijesta punjene bolonjezom i sirom). masno i slasno... moji se dave u tome, ne mogu ih dovoljno napraviti...

jucer tradicionalno kod moje mame: riblja juha, pecena riba, blitva i krupmir.
B, 2001.
E, 2002.
D, 2011.
Avatar
Mala Bornica
Sunčeko
 
Postovi: 13809
Pridružen/a: 08 tra 2001, 21:47

Re: Kuhamo u veljači

PostPostao/la Margot » 13 vel 2017, 11:43

Adorabla je napisao/la:i za desert puding od vanijlije i čokolade koji sam sama radila (ne od praha nego sve moje :lol ). I zapravo je to jednako komplicirano ili jednostavno kao i da radim onaj iz vrećice. Nije ništa dramatično.


Napiši receptić, pliz. Osobno izbjegavam sve "praškaste recepte" već odavno, naravno i kolače, koji u kreme velikodušno preporučuju pudinge iz praška. :(
samozvana špijunka
Avatar
Margot
konkavna
 
Postovi: 459
Pridružen/a: 05 lip 2007, 11:42

Re: Kuhamo u veljači

PostPostao/la Mirci » 13 vel 2017, 11:52

adorabla, ne mogu vjerovati da to nisi probala prije :D. Da, to je obicna slasticarska krema i bas nista posebno komplicirano :D, a ja ju cesto koristim i za razne kolače.
mislim da bar 10 godina nisam upotrijebila nista praskasto u svojoj kuhinji :D

u subotu je bila domaća pizza, a za desert brownie wafli
jučer smo išli na ručak, samo sam pekla boban tortu.
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Avatar
Mirci
lovac na trag
 
Postovi: 26980
Pridružen/a: 28 stu 2002, 17:11

Re: Kuhamo u veljači

PostPostao/la corazon » 13 vel 2017, 12:07

mirci, daj recept za te brownie wafle, možda se okušam

sushi ili maki? Sushi je meni toliko pimplav da radje radim maki. On mi je brzinski gotov.
obavezno rižu baš za sushi
nemoj kupovati one bambus gluposti, dobro se savija i na backpapieru a i samostalno
rižin ocat imaš? Wasabi možeš i sama napraviti ako nisi kupila a imaš hrena


sad sam morala guglati, pa da valjda taj maki :lol alga izvana, riba i povrće unutra... nešto najjednostavnije moram. kupila sam i rižin ocat i onu bambus glupost :lol mislim da ću bez wasabija.
šta staviš od ribe? ja sam mislila losos dimljeni, plus mrkva, avokadao...tako nešto

danas maneštra od ječma (a možda je heljda, nisam baš sigurna)
Zadnja izmjena: corazon; 13 vel 2017, 12:33; ukupno mijenjano 1 put/a.
Avatar
corazon
ledena kraljica
 
Postovi: 3175
Pridružen/a: 20 vel 2006, 16:53

Re: Kuhamo u veljači

PostPostao/la latica » 13 vel 2017, 12:27

mi danas imamo ostataka koliko voliš :lol ima juhe i kuhanog mesa, pečene kozletine (u kojoj smo se ubili doslovno u subotu), ima sarme, ima hladetine, ima pohanog mesa i nekih punjenih šnicli i povrća za žara od jučer (sveki je slavila rođendan), ima i kolača i mog kruha i nema šanse da danas nešto kuham dok se sve ne pojede :p
slika Moja 3M
Avatar
latica
Bigul
 
Postovi: 6880
Pridružen/a: 17 pro 2009, 23:41

Re: Kuhamo u veljači

PostPostao/la Ina66 » 13 vel 2017, 12:40

i kod nas je vege ponedjeljak, barem za ženski dio familije, pa ćemo šalšu i špagete,salatu od graha (tko želi) i endiviju (ja :D)
MM ima ostatke odojka od jučer
Avatar
Ina66
kuhinjska fly lady
 
Postovi: 32101
Pridružen/a: 01 srp 2001, 23:45
Lokacija: Split

Re: Kuhamo u veljači

PostPostao/la Adorabla » 13 vel 2017, 12:42

A Mirci nisam jer nisam ljubitelj pudinga a i činilo mi se to bespotrebno.
Kaj je to obična slastičarska krema? Nisam znala
Radila sam s doduse ovaj puta s gustinom ali cu ga sljedeci puta u cijelosti izbaciti i staviti želatinu.
Uf točan recept nadam se da neću fulati.
Znači nisam radila s mlijekom nego mlijeko i slatkog vrhnja (100 mlijeka, 500 slatkog vrhnja ali domaceg, gustog, masnog)
25 ili 30 gr gustina. Ne znam, zvučalo mi je malo odnosno razumno. Ili je ipak bilo 30 gr :ajme Ako ide po receptu 30 ja sam stavila 20 grama.
Cca tri poravnate jušne žlice vanilin šećera. Iako mislim da je bolje šećer u prahu jer sam ga mutila u gustinu. Doduše taj moj gustin i šećer je dugo stajao pa se stigao otopiti u mlijeku i stalno sam mijesala ali mislim da je inače bolje staviti šećer u prahu.
Podijelila u dva lonca slatko vrhnje na pola. U jednom skuhala sam slatko vrhnje s vanilijom da onako skoro pa se počne odvajati. U drugom čokoladu za kuhanje ali ću drugi puta kako i još malo šećera dodati. Odvojila sam odmah na početku 100ml mlijeka i u tome izmutila gustin i 3 zutanjka. Maknula s vatre i kad se vec plagano pocelo hladiti (cijelo vrijeme sam mutila da se ne napravi korica) i onda sam dodala taj gustin sa zutanjcima; pola u jedno pola u drugo. Izvadila sam mahunu prije nego sam to usula.
Ali sad bih radila definitivno bez gustina i umjesto gustina bih stavila tri lista zelatine. Mislim pravi puding ima zelatinu a ne gustin.

kupila sam i rižin ocat i onu bambus glupost :lol mislim da ću bez wasabija.
šta staviš od ribe? ja sam mislila losos dimljeni, plus mrkva, avokadao...tako nešto

bambus glupost :lol
Da definitivno ti je najbolje krenuti s najjednostavnijim. I ovo kaj planiraš je najbolje :zivili
Ja jako volim wasabi i ukiseljeni đumbir. Meni je to najbolji dio sushia :nata Inače ako radim bez wasabija ova verzija samo s krastavcima mi je totalno bezveze.
Ja ti radim ili s krastavcima (i wasabijem da se osjeti :D),pa s lososom, pa s avokado ali mu dodam malo limuna radi ukusa i posolim prije zamatanja ili s kozicama ali kozice radim ko fol kalifornijske. Odnosno motam na isti način ko maki (nori je vani) samo na rižu stavim malo preprženog sezama pa kozice i uz kozice red krastavaca i zalijem sa sojasosom prije nego zamotam. Mislim umjesto kozica možeš surimi za početak ali ga prvo naravno malo obari.
I kad napraviš, kad smotaš rolu, ako nećete odmah jesti, odnosno ako mozete izdrzati :lol obavezno omotaj ili alufolijom ili prozirnom folijom da ti se nori jos malo nasafta vodom i da bude mekana.
A ako ti se svidja ideja da radis ove uvrnute, odnosno kao sto su kalifornijski da nori ide unutra onda stavi nori, pa stavi rizzu pa pospi s dosta preprzenog sezama pa onda okreni naopacke, stavis na nori onda direktno surimi ili susenu ribu ili tunu naturale recimo (bez ulja) pa onda zamotas. I mozes na vrh staviti malo soja sosa ili cak stavljaju i terijaki umak u origig fastfood verziji :nata Bude bas atraktivno.

Latice kaj ste rođendan ili svadbu slavili :lol
Avatar
Adorabla
Medena
 
Postovi: 25668
Pridružen/a: 17 tra 2004, 13:30

Re: Kuhamo u veljači

PostPostao/la Mirci » 13 vel 2017, 13:05

ne, 'pravi puding' i ima gustin :D
http://www.podravka.hr/proizvod/puding- ... a-premium/

oni zaista pravi pudinzi tipa budino se baš rade na bazi gustina, pa velim ti sve ti je to obicna slasticarska krema koji se moze dodati štogod radi okusa i često i vrhnje :D
sa želatinom se rade parfe kreme koje se isto mogu kuhati i samo dodaš želatinu :D, a normalno se mogu poslužiti u čašama kao i pudinzi :D
ma, sve u slasticarstvu ima svoje ime - svaki biskvit ima svoje ime, ima ih više vrsta, svaka krema ima svoje ime, razlike su često vrlo male, al to su sve osnove slasticarstva.
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Avatar
Mirci
lovac na trag
 
Postovi: 26980
Pridružen/a: 28 stu 2002, 17:11

Re: Kuhamo u veljači

PostPostao/la Adorabla » 13 vel 2017, 14:54

vis ja bila uvjerena da je u onim pudinzima Vindija i to želatina.
Al super za link. Sad cu i ja tako pola kakao a pola čokolada u prahu :nata
Avatar
Adorabla
Medena
 
Postovi: 25668
Pridružen/a: 17 tra 2004, 13:30

Re: Kuhamo u veljači

PostPostao/la Mala Bornica » 13 vel 2017, 15:00

ja pak zelatinu izbjegavam, nije mi fina uopce. sve kreme sa zelatinom su mi na kraju iste. osim panna cotte :), to mi je jako fino.
B, 2001.
E, 2002.
D, 2011.
Avatar
Mala Bornica
Sunčeko
 
Postovi: 13809
Pridružen/a: 08 tra 2001, 21:47

Re: Kuhamo u veljači

PostPostao/la Ana2010 » 13 vel 2017, 15:09

ja danas frigam osliće i radim muffine od prosa i brokule - po ovom receptu samo bez pancete http://www.coolinarika.com/recept/muffi ... i-brokulom.
baš me zanima kako će ispasti.
i matovilac uz to.
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Avatar
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 2608
Pridružen/a: 30 sij 2010, 12:57

Re: Kuhamo u veljači

PostPostao/la Mirci » 13 vel 2017, 15:10

ooo, ana, odličan receptic, to moram probati :up
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Avatar
Mirci
lovac na trag
 
Postovi: 26980
Pridružen/a: 28 stu 2002, 17:11

Re: Kuhamo u veljači

PostPostao/la Margot » 14 vel 2017, 12:30

Danas pileća prsa u umaku od senfa, meda i naranče s rižom kuhanom na pari.
samozvana špijunka
Avatar
Margot
konkavna
 
Postovi: 459
Pridružen/a: 05 lip 2007, 11:42

Re: Kuhamo u veljači

PostPostao/la corazon » 14 vel 2017, 15:30

adorabla :klanja hvala ti na svakom savjetu...još samo da se odvažim :lol
znači wasabi svakako

ja sam danas radila soleine švedske okruglice, mmm predobro mi je ispalo (bolje nego u ikei)
prilog pire, a meni kuhana cvjetača
i prije toga juha od butternut tikve

napravila sam maslo, odlično
i kupila sam domaće vrhnje (čitala sam tu o tome, stvarno sam bedasta da to nisam prije kupovala)
Avatar
corazon
ledena kraljica
 
Postovi: 3175
Pridružen/a: 20 vel 2006, 16:53

Re: Kuhamo u veljači

PostPostao/la MalaSirena » 15 vel 2017, 07:06

Dva dana smo jeli dinstane mahune sa svinjetinom, pire i salatu.

Danas će biti varivo od poriluka, a dečki će uz to možda kobasice.
Mišonja 03.09.2003.
Avatar
MalaSirena
i neuništiva mesna štruca
 
Postovi: 1841
Pridružen/a: 10 ožu 2003, 21:59
Lokacija: Zagreb, Maksimir

PrethodnaSljedeća

Natrag na Recepti - sortirani

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.