19 lis 2017, 19:16
Jučer pečeno pile sa senfom i brdo zelene salate
Danas kelj varivo i hrenovke a upravo pečem muffine s jabukama
20 lis 2017, 00:01
Ina66 je napisao/la:lastavica je napisao/la:MM sto radiš od raštike. Dobila ju i sad ne znam sto s njom. Malo sam ju skuhala na lešo no bila je nekako gorka.
Folne ima super recept za rastiku, ja ni ne radim drugacije otkad sam njen probala.
ili skuham ju pa ju provozam na maslinovom i češnjaku.uz neko lešo meso ili pečenu ribu.... meni ne smeta kaj je gorka, ja sam ljubiteljica gorkog (ne pelinkovca
) ono ko artičoke i fine gorke čokolade
bude manje gorka kad ju mraz pofuri. ja ju tada berem i nema toliki intenzitet okusa...već je puno mekanija i slađa
20 lis 2017, 07:28
Najeli se jučer pečenih kestena, napili mošta i kuhanog vina
21 lis 2017, 20:04
Janjetina s ražnja, krumpir ispod peke, ubili smo se
Sutra će biti juneca juha s taranom, pohane snicle, pire krumpir, zelena salata, pita s jabukama
21 lis 2017, 20:36
raštika a la folne (mjere odokativne
)
ne znam kako kod vas, ali kod nas prodaju raštiku na vezice. za nas pet uzmem jednu vezicu, 4-5 češnjeva češnjaka, 4-5 srednje velikih krumpira, komad pancete i/ili domaće kobasice za kuhanje/pečenje
najprije očistim raštiku od stabljika pa je pofurim kipućom vodom u cjedilu. kad se malo prohladi, izvadim je na dasku i narežem na rezance cca 1-2 cm debljine. na maslinovo ulje bacim češnjak, malo promiješam pa ubacim raštiku. nakon toga dodam krumpir narezan na četvrtine i pancetu na manje komadiće (ili obasicu na deblje fete) pa dolijem vode samo da ogrezne
kuham u express loncu 35-45 minuta, a kad je gotovo, dosolim i popaprim po potrebi
22 lis 2017, 20:07
Jučer smo jeli vani, a danas juha od bundeve, peceno pile s mlincima, proso sa špinatom, salate - cikla i krastavci s vrhnjem. Desert je kuglof od bundeve i ljesnjaka.
23 lis 2017, 06:47
Jučer je bila pileća juha, pečena piletina s mlincima, matovilac i za večeru pita zeljanica (MM kupio svježi špinat pa sam ga morala iskoristiti - špinat, a ne MMa
).
Kako nisam ispekla cijelog piceka, nego samo batke, zabatke i krilca, danas imamo pohana pileća prsa, pečeni krumpir i batat i zelenu salatu. I juhu.
23 lis 2017, 09:47
Juneca juha, rizoto s komadićima svinjetine, kupus salata
23 lis 2017, 13:13
Ina66 je napisao/la:raštika a la folne (mjere odokativne
)
ne znam kako kod vas, ali kod nas prodaju raštiku na vezice. za nas pet uzmem jednu vezicu, 4-5 češnjeva češnjaka, 4-5 srednje velikih krumpira, komad pancete i/ili domaće kobasice za kuhanje/pečenje
najprije očistim raštiku od stabljika pa je pofurim kipućom vodom u cjedilu. kad se malo prohladi, izvadim je na dasku i narežem na rezance cca 1-2 cm debljine. na maslinovo ulje bacim češnjak, malo promiješam pa ubacim raštiku. nakon toga dodam krumpir narezan na četvrtine i pancetu na manje komadiće (ili obasicu na deblje fete) pa dolijem vode samo da ogrezne
kuham u express loncu 35-45 minuta, a kad je gotovo, dosolim i popaprim po potrebi
pa šta ostane od te raštike nakon 45 minuta u ekspres loncu? jel nije to predugo?
ja recimo malo prodinstam nasjekani luk na maslonovom, onda dodam malo šunke na komadiće nasjeckane, i šaku riže i zalijem vodom. i kad zakuha, stavim raštiku narezanu na trakice i sve promiješam dok se riža ne skuha. bue ko gusta juha s mesom, raštikom i rižom - nije rižoto, iako mi senekad malo omakne ta riža. ali hoći reći, to se kuha najviše 15-ak minuta ta raštika...
23 lis 2017, 14:04
Kakvog je okusa raštika? Nikad u životu to nisam jela pa si mislim je li možda vrijeme da počnem?
23 lis 2017, 14:26
Raštike u Dalmaciji ima na bacanje i ja sam se toga najela u djetinjstvu, pod imenom kupus. Naime, to se zove kupus a kupus u glavici bijeli kupus.
Raštika se tamo sprema kao blitva, s krumpirom i maslinovim uljem. Malo je tvrđa i grubljeg okusa od blitve ali meni je fina, ja volim sve zeleno.
Bosanci i Hercegovci raštiku drugačije spremaju, sa suhim mesom ili janjetinom. To mi nije fino.
23 lis 2017, 16:14
raštika se može frkati ko sarma...puniti ko sarma al nije sarma
nego nekaj drugačije ...
neki dan sam napravila onaj kelj sa sirom, rižom i jajetom...nije loše, fino se reže
na kockice.
ja sve zeleno lisnato "provozam" na češnjaku i masl. ulju...dodam kuhani krumpir na kockice ili rižu ili ostavim samo. kad raštika nije dobila mraza, a jooš nije onda je još malo žilava tj. tvrda pa ju blanširam...inače, kad kupusnjače malo pofuri mraz onda ih se ne treba dugo pripremati i manje su intenzivnog okusa.
jučer je bila pileća juhica s puno poriluka (slatka ko med
), pečeni batki sa češnjakom, pečeni batat, rikola za ribanom crnom rotkvom i bučinim sjemenkama na salatu. čokosir torta i prhka pita od jabuka s karamelom i vaniln sladoledom. ubilesmoseskupasagostima u kolačima.
danas ostaci.
sutra faširanci i kelj lešo.
23 lis 2017, 17:08
latica je napisao/la:pa šta ostane od te raštike nakon 45 minuta u ekspres loncu? jel nije to predugo?
ja recimo malo prodinstam nasjekani luk na maslonovom, onda dodam malo šunke na komadiće nasjeckane, i šaku riže i zalijem vodom. i kad zakuha, stavim raštiku narezanu na trakice i sve promiješam dok se riža ne skuha. bue ko gusta juha s mesom, raštikom i rižom - nije rižoto, iako mi senekad malo omakne ta riža. ali hoći reći, to se kuha najviše 15-ak minuta ta raštika...
možda se i ne kuha 45minuta, ali u svakom slučaju bude fina
ja otvorim lonac da provjerim je li krumpir mekan, to mi je orijentir
23 lis 2017, 18:56
Meni je, opet, rašĆika
jedino kad se skuha ovako kako Barbi ne voli, a nisam ni B. ni H.
.
24 lis 2017, 10:33
Mahune i fasirano
25 lis 2017, 16:17
spring rolice tzv. ili bolje reći ostaci mesa i sve povrće iz frižidera u tijesto za štrudle i u vruće ulje. uz umak, odlično
sutra je day off a u petak ću probati "naloviti" srdela, ako nije lovostaj...uz blitvu i zelenjavu s vrta.
25 lis 2017, 18:18
Krem juha od vrganja, kotlovina, miješana salata
25 lis 2017, 23:44
danas: svinjski gulas s mrkvom
jucer: juha pileca, karfiol s vrhnjem, cikla, krumpir s ribom
pj: karfiol juha, karfiol, integralno tijesto, pecene paprike
26 lis 2017, 08:55
Pire krumpir, špinat i jaja
26 lis 2017, 10:42
jučer lazanje, danas juneće šnicle u umaku sa njokima i brokulom na pari.
26 lis 2017, 11:35
jučer i prekjučer čobanac
danas pileći stir fry i noodles
sutra kukuruzni chowder i buzara od kozica ili dagnji
27 lis 2017, 07:18
Paradajz juha s taranom, krumpir salata, pržene papaline
27 lis 2017, 08:08
prekjučer punjene paprike, oproštaj za ovu godinu
jučer sirnica, a za danas je MM skuhao ragu od juneće koljenice
sutra ćemo vjerojatno polpete i lešo verzet, a u nedjelju pečeni butić
27 lis 2017, 09:26
mi smo ovih dana dva dana jeli juhu francaise - jedan dan uz to pohane zelene rajčice, a drugi dan neki vegetarijsanski popečci iz dm-a.
jučer poriluk sa slatkim vrhnjem i malim mesnim kuglicama, tjestenina s bućinim brašnom. jako mi je fina ta tjestenina, to su mi svekiji doneli iz srbije, tamo je to sve jako jeftino. još imamo paket heljdine za potrošit.
danas još ne znam šta ću, ali moram kasnije do tržnice skočit.
sutra sam mislila juhu pileću i onda japrak s raštikom za poslije i uz to pire od krumpira i pastrnjaka.
pravila sam ovih dana i muffine od zobenih pahuljica, banane i pirvog brašna, jako su bili fini. i kuglof od mandarina i kokosa - isto je bio dobar, samo sam ja stavila ipak premalo šećera, pa nije bio uopće sladat, morat ću probat ponovit
27 lis 2017, 10:39
Latice, mozes napisat recept za muffine (ili link)?
Mi smo jucer imali frigane srdele, brokulu s krumpirom, celer iz pecnice, zelenu salatu.
27 lis 2017, 13:58
Već tri dana jedemo varivo od leće, slanutka i graha pa sam ga malo obogatila pizzom - meni margarita s dodatkom sušenih rajčica, a dečkima sam na pizzu dodala špek.
29 lis 2017, 13:40
Jučer juha iz vrecice, gulaš, makaroni, zelena salata
Danas je pileća juha, pohana piletina, pomfrit, kecap /majoneza a popodne ćemo jesti rođendansku reform tortu za sutrašnji sinov rođendan jer dolaze bake i djedovi
30 lis 2017, 07:10
U subotu je bio špinat s pireom i jajima na oko, a u nedjelju pečena svinjetina i piletina s krumpirima, lukom i paprikom, salata od rajčice i luka s bosiljkom, a za desert puding od čokolade s bananama i šlagom.
30 lis 2017, 15:37
Jučer klasika - pileće/juneća juhica, pečeno pile sa lukom, mrkvom i prokulicama, mlinci te zelena salata.
Danas klasika - grah (pašta fažol) sa buncekom
30 lis 2017, 22:33
Petak - špinat, pire, jaja, kasnije bućnica.
Subota - pizza, kakao kocke
nedjelja - jeli vani
Danas - pileca juha, odlezani ramsteak na tavici, pomfrit, matovilac salata
sutra -fajita sa piletinom i brdo povrca.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.