Stranica: 2/3.

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 10 pro 2017, 14:08
Postao/la mrava
Hehe, takva su jela najbolja

Mi danas imamo junecu juhu,pečeni komad odojka, pire krumpir, zelenu salatu i kolač s jabukama, keksima i pudingom od čokolade

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 10 pro 2017, 14:09
Postao/la Ina66
Mesna struca, bez punjenja, leso kaul.

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 10 pro 2017, 15:01
Postao/la Hajdi
Goveđa juha, pohani pileći medaljoni, grašak na maslacu, krumpir na pari, zelena salata. Za one koji vole ljuto džem od čilija :zivili

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 10 pro 2017, 15:07
Postao/la MalaSirena
Juha (iz škrinje) uz dodatak kuhane mrkve, celera i brokule, restani krumpir i batat, mesna štruca, endivija. Za desert možda napravim vanilin kiflice ili palačinke.

Sutra će biti ostaci mesne štruce i varivo od poriluka i ječma.

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 10 pro 2017, 17:55
Postao/la VIPmama
Sv snicli na naglo i riza i jecam s graskom i mrkvom, koseli krastavci i cikla..
I moje prve germknedle :mrgreen
Sutra poroluk s kranjskim kobasama

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 10 pro 2017, 19:03
Postao/la Mirci
Jučer domaća pizza, desert kakao kocke.
Danas goveđa juha, pecena sv. rebra, peceno povrce - krumpir, gljive, mrkva, prokulice, cikla i salata matovilac s rikulom. Desert od jučer.

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 11 pro 2017, 09:03
Postao/la dunja
subota kozice na crveno, rezanci, matovilac
jučer pileća juha, rižoto od lignji, matovilac, tiramisu
danas mesna štruca s jajima, pire, špinat, juha od jučer
sutra svinjski šnicli na naglo, krumpirići, cikla
preksutra kelj ćušpajz ili na lešo, kobasice
dalje nemam

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 11 pro 2017, 09:42
Postao/la Adorabla
mrava je napisao/la:Ina66, može recept za gulaš?

ima ti vise verzija flamanskog gulaša. Vjerujem da se Inin i moj razlikuju ali nisu to nekekve po meni bitne razlike.
Najvaznije ti je meso. Mora biti mišić i to idealno teleća koljenica ali ok je i junetina. Izrezes na stapice cca 1 cm siroke i cca 5 cm duge. Meso treba biti očišćeno od debelih žila ali treba ostati ona mišićna opna. Uvaljaš ih u mješavinu brašna, papra, soli i slatke paprike (nemoj pretjerati sa slatkom paprikom) i onda u nekoliko tura naglo zaprzis meso na putru, sa svih strana. Kratko zaprzis tako da se stvori korica.
Kada si svo meso isprzila u praznom tom loncu/tavi doliješ pivo (crno daje bolji ukus), žlicu smeđeg šećera (ili pola žlice bijelog), timijana dobru šaku, klinčić, par zrna kima, lovorov list i sve dobro prokuhaš (kada bude kuhalo istruži sve kaj se na dnu tave skupilo i zalijepilo). Posebno dinstaš jedan luk da se zacakli i njega također dodaš u meso. Vratiš meso u to i staviš u rernu na 150 cca 1.5h ako je teletina, 2 sata ako je junetina da lagano krčka. Voda mora prekriti svo meso pa ako si premalo zakuhala pive, slobodno dodaj vode.
Zadnjih pola sata narežeš na šnite baget i s jedne strane ga premažeš putrom a s druge senfom (rustica da se osjeti gorušica). Kruh sa stranom na kojoj je namazan senf staviš na meso (putar je gore) i ostaviš u rerni još pola sata da se zapeče i zgotovi.

Imaš i verziju Newcastle gulaša koju radiš tako da osim mesa posebno zapečeš i luk i razno povrće (jako dobro pašu mrkva, pastrnjak, celer) i osim pive pojačaš s rajčicom. Princip pripreme mesa je isti i pečenja.

Gulaš je onako bogat kao divljač tako da i prilog, ako ne želiš zapeći kruh, treba biti nešto uz to (mi najrađe jedemo knedle od kruha ili češke knedličke).

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 11 pro 2017, 09:53
Postao/la Ina66
On je radio ovu varijantu s povrcem :dada
A meso nije rezao na prutice vec na vece kocke (malo vece od zalogaja).

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 11 pro 2017, 13:10
Postao/la mrava
Sve super zvuci! Adorabla, hvala ti puno

Kod nas sarma, kako volim na poslu sjetiti se da me čeka gotov ručak, nems mi goreg kuhati poslije posla

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 11 pro 2017, 14:22
Postao/la folne
Adorabla je napisao/la: (mi najrađe jedemo knedle od kruha ili češke knedličke).


onda sigurno imaš i dobar recept za njih?!

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 11 pro 2017, 14:29
Postao/la Ina66
zeleni kupus s kobasicama, a ima još i gulaša od subote

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 11 pro 2017, 15:07
Postao/la Mirci
folne, kupiš u lidlu :lol

kod mene juha od jučer, meso od jučer i tjestenina s raznoraznim povrćem.

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 11 pro 2017, 17:01
Postao/la Adorabla
Bože sačuvaj Mirci ne bi to nikada kupovala u Lidlu.
Napamet znam da ide 8 kajzerica i 1 jaje, peršun ali daj da doma prepišem da nešto ne zaboravim.
I za knedličke je slično samo ide još i brašno isto ti prepišem za svaki slučaj.

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 11 pro 2017, 17:30
Postao/la folne
:lol

Imam nekakvu divljač pa kad ću ju spremati ne bi kvarila kupovnim knedlama.

Hvala Mirna. Od kruha me zanimaju.

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 13 pro 2017, 10:38
Postao/la latica
ja sam jučer ujutro skuhala juhu, odnosno stvila sve u lonac i uključila, pa je teta čuvalica kasnije ocijedila i zakuhala prvo maloj, a onda i za nas, tak da smo jeli juhicu, onda smo brzinski piletinu s meksičkom mješavinom povrća, malo kurkume - onak u voku i kus kus uz to. fino je bilo, ponjela sam si danas i na posao ostatke.

danas sam namočila smeđu riži, kvinoju i amarant, pa će dadija napravit "rižu" s graškom. ja ću kad dođem neko meso na brizinu - mislila sam onaj svinjski kare od pika, na gril tavu pa onda na tanko narezat kad se ispeče. i zelena salata.

dakle, kao što se vidi,počela sam tetu čuvalicu koristit kao pripomoć u kuhinji :p

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 13 pro 2017, 11:18
Postao/la Hajdi
Široki rezanci s kozicama, povrće na pari.

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 13 pro 2017, 11:34
Postao/la Ina66
njoki od bundeve s umakom od brokule, endivija s orasima, celerom i sirom

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 13 pro 2017, 16:21
Postao/la Adorabla
ajme Folne zaboravih. Sori. Evo pišem podsjetnik za doma :zivili

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 13 pro 2017, 16:28
Postao/la malamaja
juhica, povrtna...poriluk, mrkva, celer, peršin i proso i začinjena soja sosom. obžderavanje kobasama, krvavicama i sarmama ovih dana je uzelo danak :znoj :nata
zadnje atome snage čuvamo za čvarke :mrgreen oni nisu bili u ovoj rundi.
sutra isto nekaj lagano, imam muškatnu tikvu, pa ću dio juhicu, a dio pečeno sa sjemenkama i bučinim uljem :liza
ako zagusti, ima sarme
planula prva runda medenjaka. svi traže recept. mrak dobrih medenjaka :luv

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 13 pro 2017, 17:44
Postao/la Adorabla
8 kajuerica
6 dag masti
1.5 do 2 dcl mijeka
2 žlice jusne narezanog persinovog lista. Samo list ne stapke
2 L ili 3 S jaja
8 dag brašna

Kajzerice narezati na kockice . Otopiti masnocu i kajzerice na masnoci lagano dinstati da se osuse.
Zamutiti jaja dodati mlijeko, persun,sol i u to istresti prepecene tople kajzerice. Ostaviti stajati 1/2 sata dodati brasno i napraviti okruglice mokrim rukama.
Kuhaju se 10 minuta

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 13 pro 2017, 17:45
Postao/la MalaSirena
Nemam inspiracije ni volje... danas je prežgana juha i zapečena tjestenina sa sirom.

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 13 pro 2017, 17:50
Postao/la Mirci
Šalim se s Lidlom :lol
Te mogu proći samo kao prilog kad si klinci sami kuhaju ručak :)

Jučer domaće kobasice s prokulicama i brokulom na lešo, danas pileći paprikas s njokima, kiseli krastavci.

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 13 pro 2017, 19:37
Postao/la JiA
Danas su jeli svinjsko-juneci gulas koji mi je super ispao... sa svjezom tjesteninom. Sutra ce to isto sa rizom :lol.
Volim kad imam slobodan dan od kuhanja.

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 14 pro 2017, 13:40
Postao/la mrava
Mi smo ručali krem juhu od vrganja, pire krumpir, pečeno pile sa senfom i ciklu

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 14 pro 2017, 13:50
Postao/la folne
Hvala, Obožavana, ne čini se komplicirano.

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 14 pro 2017, 14:54
Postao/la malamaja
inspiracija mi je na nuli...imam još nešto domaćeg kiselog zelja pa ću ga zdinstati i baciti krmiće...i to je to. napravit ću zato pitu od muškatne. ostalo mi je od rižota jer je bila ekstra velika...

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 14 pro 2017, 18:57
Postao/la MalaSirena
Moji su jeli kebab, a ja sam si ispekla luk kozjak, jednu papriku i jedan chilli s jajima. Uz to zelenu salatu. Da osjećam okuse, bilo bi super! :D

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 15 pro 2017, 10:09
Postao/la latica
ja sam neki dan pravila onaj svinjski mirnirani kare od pika i jako mi je bilo fino. zapekla sam ga nanaglo na gril tavi s obje strane i onda samo malo poklopila par minuta da ne ostane unutra sirovo zbog djece i bio je tako fin i sočan da je veliki klinjo prste lizao i nije mu smetalo ni što je bilo malo papreno. narezala fino na tanko kad je malo odmirovalo i uz rižu je bilo odlično.

danas imamo lososa s pestom iz rerne i zapečeni prokuhani krumpir i prokulice uz to. zadnji put su se svi troje tako najeli lososa da sam rekla da sad moramo pratit akcije da ga češće uzmemo :lol

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 15 pro 2017, 10:18
Postao/la Adorabla
ja uopće više ne viđam akcije lososa. Stalno je zimi na 100 a u proljeće na 120 a i moji doma ga obožavaju. Pogotovo kad ga napravim s brokulom.

Kod nas tikvice na crveno, šareni pire i pohano meso.
Sutra već znam da će biti paella