10 pro 2017, 14:08
Hehe, takva su jela najbolja
Mi danas imamo junecu juhu,pečeni komad odojka, pire krumpir, zelenu salatu i kolač s jabukama, keksima i pudingom od čokolade
10 pro 2017, 14:09
Mesna struca, bez punjenja, leso kaul.
10 pro 2017, 15:01
Goveđa juha, pohani pileći medaljoni, grašak na maslacu, krumpir na pari, zelena salata. Za one koji vole ljuto džem od čilija
10 pro 2017, 15:07
Juha (iz škrinje) uz dodatak kuhane mrkve, celera i brokule, restani krumpir i batat, mesna štruca, endivija. Za desert možda napravim vanilin kiflice ili palačinke.
Sutra će biti ostaci mesne štruce i varivo od poriluka i ječma.
10 pro 2017, 17:55
Sv snicli na naglo i riza i jecam s graskom i mrkvom, koseli krastavci i cikla..
I moje prve germknedle
Sutra poroluk s kranjskim kobasama
10 pro 2017, 19:03
Jučer domaća pizza, desert kakao kocke.
Danas goveđa juha, pecena sv. rebra, peceno povrce - krumpir, gljive, mrkva, prokulice, cikla i salata matovilac s rikulom. Desert od jučer.
11 pro 2017, 09:03
subota kozice na crveno, rezanci, matovilac
jučer pileća juha, rižoto od lignji, matovilac, tiramisu
danas mesna štruca s jajima, pire, špinat, juha od jučer
sutra svinjski šnicli na naglo, krumpirići, cikla
preksutra kelj ćušpajz ili na lešo, kobasice
dalje nemam
11 pro 2017, 09:42
mrava je napisao/la:Ina66, može recept za gulaš?
ima ti vise verzija flamanskog gulaša. Vjerujem da se Inin i moj razlikuju ali nisu to nekekve po meni bitne razlike.
Najvaznije ti je meso. Mora biti mišić i to idealno teleća koljenica ali ok je i junetina. Izrezes na stapice cca 1 cm siroke i cca 5 cm duge. Meso treba biti očišćeno od debelih žila ali treba ostati ona mišićna opna. Uvaljaš ih u mješavinu brašna, papra, soli i slatke paprike (nemoj pretjerati sa slatkom paprikom) i onda u nekoliko tura naglo zaprzis meso na putru, sa svih strana. Kratko zaprzis tako da se stvori korica.
Kada si svo meso isprzila u praznom tom loncu/tavi doliješ pivo (crno daje bolji ukus), žlicu smeđeg šećera (ili pola žlice bijelog), timijana dobru šaku, klinčić, par zrna kima, lovorov list i sve dobro prokuhaš (kada bude kuhalo istruži sve kaj se na dnu tave skupilo i zalijepilo). Posebno dinstaš jedan luk da se zacakli i njega također dodaš u meso. Vratiš meso u to i staviš u rernu na 150 cca 1.5h ako je teletina, 2 sata ako je junetina da lagano krčka. Voda mora prekriti svo meso pa ako si premalo zakuhala pive, slobodno dodaj vode.
Zadnjih pola sata narežeš na šnite baget i s jedne strane ga premažeš putrom a s druge senfom (rustica da se osjeti gorušica). Kruh sa stranom na kojoj je namazan senf staviš na meso (putar je gore) i ostaviš u rerni još pola sata da se zapeče i zgotovi.
Imaš i verziju Newcastle gulaša koju radiš tako da osim mesa posebno zapečeš i luk i razno povrće (jako dobro pašu mrkva, pastrnjak, celer) i osim pive pojačaš s rajčicom. Princip pripreme mesa je isti i pečenja.
Gulaš je onako bogat kao divljač tako da i prilog, ako ne želiš zapeći kruh, treba biti nešto uz to (mi najrađe jedemo knedle od kruha ili češke knedličke).
11 pro 2017, 09:53
On je radio ovu varijantu s povrcem
A meso nije rezao na prutice vec na vece kocke (malo vece od zalogaja).
11 pro 2017, 13:10
Sve super zvuci! Adorabla, hvala ti puno
Kod nas sarma, kako volim na poslu sjetiti se da me čeka gotov ručak, nems mi goreg kuhati poslije posla
11 pro 2017, 14:22
Adorabla je napisao/la: (mi najrađe jedemo knedle od kruha ili češke knedličke).
onda sigurno imaš i dobar recept za njih?!
11 pro 2017, 14:29
zeleni kupus s kobasicama, a ima još i gulaša od subote
11 pro 2017, 15:07
folne, kupiš u lidlu
kod mene juha od jučer, meso od jučer i tjestenina s raznoraznim povrćem.
11 pro 2017, 17:01
Bože sačuvaj Mirci ne bi to nikada kupovala u Lidlu.
Napamet znam da ide 8 kajzerica i 1 jaje, peršun ali daj da doma prepišem da nešto ne zaboravim.
I za knedličke je slično samo ide još i brašno isto ti prepišem za svaki slučaj.
11 pro 2017, 17:30
Imam nekakvu divljač pa kad ću ju spremati ne bi kvarila kupovnim knedlama.
Hvala Mirna. Od kruha me zanimaju.
13 pro 2017, 10:38
ja sam jučer ujutro skuhala juhu, odnosno stvila sve u lonac i uključila, pa je teta čuvalica kasnije ocijedila i zakuhala prvo maloj, a onda i za nas, tak da smo jeli juhicu, onda smo brzinski piletinu s meksičkom mješavinom povrća, malo kurkume - onak u voku i kus kus uz to. fino je bilo, ponjela sam si danas i na posao ostatke.
danas sam namočila smeđu riži, kvinoju i amarant, pa će dadija napravit "rižu" s graškom. ja ću kad dođem neko meso na brizinu - mislila sam onaj svinjski kare od pika, na gril tavu pa onda na tanko narezat kad se ispeče. i zelena salata.
dakle, kao što se vidi,počela sam tetu čuvalicu koristit kao pripomoć u kuhinji
13 pro 2017, 11:18
Široki rezanci s kozicama, povrće na pari.
13 pro 2017, 11:34
njoki od bundeve s umakom od brokule, endivija s orasima, celerom i sirom
13 pro 2017, 16:21
ajme Folne zaboravih. Sori. Evo pišem podsjetnik za doma
13 pro 2017, 16:28
juhica, povrtna...poriluk, mrkva, celer, peršin i proso i začinjena soja sosom. obžderavanje kobasama, krvavicama i sarmama ovih dana je uzelo danak
zadnje atome snage čuvamo za čvarke
oni nisu bili u ovoj rundi.
sutra isto nekaj lagano, imam muškatnu tikvu, pa ću dio juhicu, a dio pečeno sa sjemenkama i bučinim uljem
ako zagusti, ima sarme
planula prva runda medenjaka. svi traže recept. mrak dobrih medenjaka
13 pro 2017, 17:44
8 kajuerica
6 dag masti
1.5 do 2 dcl mijeka
2 žlice jusne narezanog persinovog lista. Samo list ne stapke
2 L ili 3 S jaja
8 dag brašna
Kajzerice narezati na kockice . Otopiti masnocu i kajzerice na masnoci lagano dinstati da se osuse.
Zamutiti jaja dodati mlijeko, persun,sol i u to istresti prepecene tople kajzerice. Ostaviti stajati 1/2 sata dodati brasno i napraviti okruglice mokrim rukama.
Kuhaju se 10 minuta
13 pro 2017, 17:45
Nemam inspiracije ni volje... danas je prežgana juha i zapečena tjestenina sa sirom.
13 pro 2017, 17:50
Šalim se s Lidlom
Te mogu proći samo kao prilog kad si klinci sami kuhaju ručak
Jučer domaće kobasice s prokulicama i brokulom na lešo, danas pileći paprikas s njokima, kiseli krastavci.
13 pro 2017, 19:37
Danas su jeli svinjsko-juneci gulas koji mi je super ispao... sa svjezom tjesteninom. Sutra ce to isto sa rizom
.
Volim kad imam slobodan dan od kuhanja.
14 pro 2017, 13:40
Mi smo ručali krem juhu od vrganja, pire krumpir, pečeno pile sa senfom i ciklu
14 pro 2017, 13:50
Hvala, Obožavana, ne čini se komplicirano.
14 pro 2017, 14:54
inspiracija mi je na nuli...imam još nešto domaćeg kiselog zelja pa ću ga zdinstati i baciti krmiće...i to je to. napravit ću zato pitu od muškatne. ostalo mi je od rižota jer je bila ekstra velika...
14 pro 2017, 18:57
Moji su jeli kebab, a ja sam si ispekla luk kozjak, jednu papriku i jedan chilli s jajima. Uz to zelenu salatu. Da osjećam okuse, bilo bi super!
15 pro 2017, 10:09
ja sam neki dan pravila onaj svinjski mirnirani kare od pika i jako mi je bilo fino. zapekla sam ga nanaglo na gril tavi s obje strane i onda samo malo poklopila par minuta da ne ostane unutra sirovo zbog djece i bio je tako fin i sočan da je veliki klinjo prste lizao i nije mu smetalo ni što je bilo malo papreno. narezala fino na tanko kad je malo odmirovalo i uz rižu je bilo odlično.
danas imamo lososa s pestom iz rerne i zapečeni prokuhani krumpir i prokulice uz to. zadnji put su se svi troje tako najeli lososa da sam rekla da sad moramo pratit akcije da ga češće uzmemo
15 pro 2017, 10:18
ja uopće više ne viđam akcije lososa. Stalno je zimi na 100 a u proljeće na 120 a i moji doma ga obožavaju. Pogotovo kad ga napravim s brokulom.
Kod nas tikvice na crveno, šareni pire i pohano meso.
Sutra već znam da će biti paella
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.