Sada je: 08 kol 2020, 13:15.

Proljetna kuharica

Moderatori/ce: mrava, Hope77

Re: Proljetna kuharica

PostPostao/la malamaja » 11 tra 2019, 19:32

:nesvist kupila srdelice za sutra...i dvije pastrve za svaki slučaj :lol to bu za subotu. zelenjave ima dosta za prilog.
Give a man a fish and he will eat for a day; teach a man to fish and he will eat for a lifetime; give a man religion and he will die praying for a fish.
Avatar
malamaja
foreverjungfrau
 
Postovi: 5916
Pridružen/a: 09 svi 2001, 11:31
Lokacija: u oblacima

Re: Proljetna kuharica

PostPostao/la Hajdi » 12 tra 2019, 07:31

Dali ste mi ideju da danas odem na tržnicu po ribu. Tržnica mi je blizu novog posla ali još se nisam navikla da odem bar ponekad.
Hajdi
Sveta krava
 
Postovi: 11264
Pridružen/a: 07 kol 2002, 16:02

Re: Proljetna kuharica

PostPostao/la latica » 12 tra 2019, 09:29

ja sam jutros otišla na tržnicu, raspametila sam se. svega sam uzela, svega, na kraju sam otišla doma i stavila sve u hladnjak, umjesto da teglim u ured pa poslije doma. blaženi mali gradovi :lol

danas pečemo kuglof za školu je je sutra prodaja kolača. ja uvijek radim solein mramorni kuglof, jer trebao bi neki njemački kolač ;) za svoje ću onda napravit muffine čokoladne.
danas ćemo tjesteninu s tunjevinom, cherry rajčicama i kaparima, sutra pileća juha i vjerojatno rižoto od šparoga.
nedjelja klasik - pečeni domaći picek i povrće iz rerne - krumpir, bata, celer, pastrnjak i cikla, zelena salata uz to.

ponedjeljak i utorak ostatci od vikenda, dakle reciklirani picek i to je to do Uskrsa, jer ja idem tri dana u Ljubljanu a klinci kod bake ;)
slika Moja 3M
Avatar
latica
Bigul
 
Postovi: 7047
Pridružen/a: 17 pro 2009, 23:41

Re: Proljetna kuharica

PostPostao/la Adorabla » 12 tra 2019, 11:12

ja bi se kod tebe Latice jako dobro najela :zivili
nedelju ću i ja tako nešto samo razmišljam dal da se zafrkavam s otkoštavanjem pa onda na tavici ili da šubnem u rernu. Piletina na tavici mi je puno bolja radi kože kako ju fino ispeće a povrće mi bolje u rerni :dunno
smišljam smišljam sljedeći tjedan jelovnik i nisam se baš proslavila :nata
Avatar
Adorabla
Medena
 
Postovi: 26706
Pridružen/a: 17 tra 2004, 13:30

Re: Proljetna kuharica

PostPostao/la mrava » 12 tra 2019, 12:05

Adorabla, ja ti pečem pile na 230 ° pa se fino zahrskavi kožica

Latica ima super meni, mljac

I ja sam odlučila danas isprziti filete oslića i krumpir salatu
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
Avatar
mrava
tenfam tenfalicom
 
Postovi: 5394
Pridružen/a: 04 sij 2009, 12:44

Re: Proljetna kuharica

PostPostao/la Adorabla » 12 tra 2019, 12:14

ma je Mrava al kad pečeš u tavici onda korica skoro a pa nestane. Ja ne volim tu pečenu koricu jer mi bude masna a na tavici ona skoro pa nestane nego samo ostane fino mekano meso ispod. Probaj. Skroz je drugacije
Avatar
Adorabla
Medena
 
Postovi: 26706
Pridružen/a: 17 tra 2004, 13:30

Re: Proljetna kuharica

PostPostao/la Hajdi » 12 tra 2019, 12:36

Izvještaj s tržnice: maslačak, mladi špinat, peršin, celer, poriluk, mladi luk. Na ribarnici se nisam mogla odlučiti :ajme
Hajdi
Sveta krava
 
Postovi: 11264
Pridružen/a: 07 kol 2002, 16:02

Re: Proljetna kuharica

PostPostao/la JiA » 12 tra 2019, 13:36

I meni je piletina bolja s tavice.
Danas lignje iz dostave.
Bijah slijep, a sada vidim...
Avatar
JiA
Vjetropir
 
Postovi: 7723
Pridružen/a: 07 tra 2006, 13:02
Lokacija: na štikli

Re: Proljetna kuharica

PostPostao/la malamaja » 13 tra 2019, 22:48

sutra homemade burgeri uz sve moguće priloge uključujući i prženu slaninicu i umak od luka i čips od batata. mesožderka bu zadovoljna, a i ja nemam ništa protiv. za ponedjeljak bu nekaj sa žlicom, grah ili zelje...ili skupa.
Give a man a fish and he will eat for a day; teach a man to fish and he will eat for a lifetime; give a man religion and he will die praying for a fish.
Avatar
malamaja
foreverjungfrau
 
Postovi: 5916
Pridružen/a: 09 svi 2001, 11:31
Lokacija: u oblacima

Re: Proljetna kuharica

PostPostao/la mrava » 14 tra 2019, 11:27

Goveđa juha s povrćem, pire krumpir, pečena prasetina, zelena salata, od mame orehnjaca i makovnjaca
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
Avatar
mrava
tenfam tenfalicom
 
Postovi: 5394
Pridružen/a: 04 sij 2009, 12:44

Re: Proljetna kuharica

PostPostao/la Adorabla » 15 tra 2019, 08:45

kod nas danas saag paneer (indijsko jelo sa špinatom i kockicama sira, s garam masalom, djumbirom, češnjakom, kajenskim, malo paradajza bla bla...) Inače sam ga radila s tofuom a sad sam u Veronici kupila nekakav sir za roštilj i s njim napravila i moram priznati da sam jako zadovoljna. MIslim da cu ga redovno uzimati za na naglo u tavici isprziti.

Sutra cu nadbtke i batke iz tavice. Jucer sam ih otkostila, a na kraju su moji odlucili da bi radje pola piceka u rerni pa smo pekli na resetki.
Ostalo mi je (kako nakon svakog odkostavljanja cuvam koske) hrpa pilecih kosti tako da cu morati ovaj tjedan ili pilecu juhu sto moji mrze ili ramen ili samo napraviti pileci temeljac :dunno
Avatar
Adorabla
Medena
 
Postovi: 26706
Pridružen/a: 17 tra 2004, 13:30

Re: Proljetna kuharica

PostPostao/la mrava » 15 tra 2019, 09:42

Pire krumpir, špinat i jaja
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
Avatar
mrava
tenfam tenfalicom
 
Postovi: 5394
Pridružen/a: 04 sij 2009, 12:44

Re: Proljetna kuharica

PostPostao/la Hajdi » 15 tra 2019, 12:53

Petak za večeru salata od maslačka s jajima i krumpirom.
Subota ručak pileći ražnjići, maslačak s krumpirom.
Nedjelja juha od raznog povrća, kuskus s mladim špinatom, maslačak s pancetom i pršutom, pileći ražnjići.
Ponedjeljak jedem na poslu fritaja s divljim šparogama.

Jel se vidi da sam puno maslačka donijela s tržnice ;)
Hajdi
Sveta krava
 
Postovi: 11264
Pridružen/a: 07 kol 2002, 16:02

Re: Proljetna kuharica

PostPostao/la Ina66 » 15 tra 2019, 14:25

Orzoto od gljiva i šparoga, danas.
Jučer - pečena patka i pečeno povrće (ljutika, mrkva, cikla, batat narančasti i bijeli) i hrpa zelene salate.
U subotu špinat i fish fingers.

Adorabla - MM uvijek kosture iskoristi za temeljac ;)
Avatar
Ina66
kuhinjska fly lady
 
Postovi: 32827
Pridružen/a: 01 srp 2001, 23:45
Lokacija: Split

Re: Proljetna kuharica

PostPostao/la sgrafaha » 15 tra 2019, 22:06

došla sam prijavit najnoviji eksperiment koji je bio pravi hit(dvodnevni) čak: komad teletine od prsa i rebara(nisam čak sigurna da je domaće meso bilo,kupila u supermarketu(bila u žurbi i posljedično nisam bila izbirljiva,a i cijena bila privlačna ;) ),u subotu sam dio bez kosti dinstala uz dodatak na kraju ajvara i pasate uz puru,a u nedelju ovaj dio s kostima zacinjen samo soli i biber i tanko premazan senfom sam pekla u glinenom pekaču bez imalo masnoće na temperaturi od 80 stupnjeva i na kraju zapekla da dobije boju sa gornjim grijačem-kako je bilo sočno i meko i ukusno,čak i hladno,a evo i danas isti okus , a tek koliko je soka bilo od pečenja...Preporucujem kad imate komadinu mesa i ne žuri vam se ......
Avatar
sgrafaha
Beznik Too-Neki S'Mastu
 
Postovi: 1648
Pridružen/a: 28 tra 2005, 11:51

Re: Proljetna kuharica

PostPostao/la mrava » 16 tra 2019, 07:46

Super zvuči, sgrafaha :liza Volim sve što se sporo peče i kupa u svojim sokovima :gig
Jučer mi je mama poslala po tati mladi špinat i mladu salatu pa sam si špinat blanširala i spremila u zamrzivač.
Danas ću napraviti krpice s mladim kupusom :liza , pečene vratne krmenadle i mladu salatu :yess
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
Avatar
mrava
tenfam tenfalicom
 
Postovi: 5394
Pridružen/a: 04 sij 2009, 12:44

Re: Proljetna kuharica

PostPostao/la Adorabla » 16 tra 2019, 08:50

Sgrafaha i meni je to sporo kuhanje totalno otkriće kako fino meso bude, a u glinenom loncu mogu si misliti :klopa Sad mi vec sline cure
Avatar
Adorabla
Medena
 
Postovi: 26706
Pridružen/a: 17 tra 2004, 13:30

Re: Proljetna kuharica

PostPostao/la malamaja » 16 tra 2019, 18:18

ja dosta stvari pečem do 100 C ...patka je odlična, "oznoji se" i bude prefina, carsko isto (u komadu) ….ostavim na par sati u pečnici :lol pa kaj bude.
danas orzoto s porilukom i zelena salata. ima još i grahričeta i kobasica.
Give a man a fish and he will eat for a day; teach a man to fish and he will eat for a lifetime; give a man religion and he will die praying for a fish.
Avatar
malamaja
foreverjungfrau
 
Postovi: 5916
Pridružen/a: 09 svi 2001, 11:31
Lokacija: u oblacima

Re: Proljetna kuharica

PostPostao/la mrava » 17 tra 2019, 10:16

Mahune varivo
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
Avatar
mrava
tenfam tenfalicom
 
Postovi: 5394
Pridružen/a: 04 sij 2009, 12:44

Re: Proljetna kuharica

PostPostao/la malamaja » 17 tra 2019, 22:07

sutra ću poniti pileće filete šparogama ….bar je takva ideja. nabrala danas fini naramak :mrgreen skuhat ću i malo pileće juhice...riža i salata prilog.
Give a man a fish and he will eat for a day; teach a man to fish and he will eat for a lifetime; give a man religion and he will die praying for a fish.
Avatar
malamaja
foreverjungfrau
 
Postovi: 5916
Pridružen/a: 09 svi 2001, 11:31
Lokacija: u oblacima

Re: Proljetna kuharica

PostPostao/la Adorabla » 18 tra 2019, 08:48

mi ko pravi vjernici :nata i danas i sutra postimo. Zapravo se nadam da ce se sutra svevisnji smilovati i pustiti nas ranije s posla da kupim spinat i jaja djeci za rucak.
Avatar
Adorabla
Medena
 
Postovi: 26706
Pridružen/a: 17 tra 2004, 13:30

Re: Proljetna kuharica

PostPostao/la Hajdi » 18 tra 2019, 12:26

Jučer za večeru grilani losos, integralna riža i matovilac.
Hajdi
Sveta krava
 
Postovi: 11264
Pridružen/a: 07 kol 2002, 16:02

Re: Proljetna kuharica

PostPostao/la mrava » 18 tra 2019, 12:42

Špageti bolognese, hrpa mlade salate
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
Avatar
mrava
tenfam tenfalicom
 
Postovi: 5394
Pridružen/a: 04 sij 2009, 12:44

Re: Proljetna kuharica

PostPostao/la sgrafaha » 18 tra 2019, 16:25

Pa danas nije post, već zeljavi četvrtak, a zelje je posebno:divlje(mišancija) plus prasa, raštika, blitva, spanak, gerslo kuhano na suhom mesu i obavezno crno vino.
Avatar
sgrafaha
Beznik Too-Neki S'Mastu
 
Postovi: 1648
Pridružen/a: 28 tra 2005, 11:51

Re: Proljetna kuharica

PostPostao/la mrava » 23 tra 2019, 08:47

I dalje jedemo ostatke hrane od Uskrsa, uz dodatak juhe
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
Avatar
mrava
tenfam tenfalicom
 
Postovi: 5394
Pridružen/a: 04 sij 2009, 12:44

Re: Proljetna kuharica

PostPostao/la sgrafaha » 23 tra 2019, 11:57

Da, i kod mene specijalitet "jazuki" danas,a sutra njoki ala gorgonzola-odmaranje od mesa.
Avatar
sgrafaha
Beznik Too-Neki S'Mastu
 
Postovi: 1648
Pridružen/a: 28 tra 2005, 11:51

Re: Proljetna kuharica

PostPostao/la Hajdi » 23 tra 2019, 12:55

Tjestenine carbonara, da potrošimo šunku ;)

Moj ručak danas na poslu: dvije pisanice, tri kivija, komad savijače.
Hajdi
Sveta krava
 
Postovi: 11264
Pridružen/a: 07 kol 2002, 16:02

Re: Proljetna kuharica

PostPostao/la Ina66 » 23 tra 2019, 13:26

integralni linguini s umakom od tikvica (ma, što da vas muljam - tikvice naribane i bačene na malo maslinjaka i češnjaka :lol), zelena miješana salata
Avatar
Ina66
kuhinjska fly lady
 
Postovi: 32827
Pridružen/a: 01 srp 2001, 23:45
Lokacija: Split

Re: Proljetna kuharica

PostPostao/la malamaja » 23 tra 2019, 18:32

eeee tako su i najbolje :lol može ić koja poma al ne nužno....mi smo na ostacima...bit ćemo sljedećih mjesec dana :lol šunku još nisam niti počela reciklirati a već nam je dosta. danas je bio dodatak juhe od gljiva uz ostatke. sutra ću malo zelja na paradajzu uz ostatke mesa (patke, šunke, svinje... )
Give a man a fish and he will eat for a day; teach a man to fish and he will eat for a lifetime; give a man religion and he will die praying for a fish.
Avatar
malamaja
foreverjungfrau
 
Postovi: 5916
Pridružen/a: 09 svi 2001, 11:31
Lokacija: u oblacima

Re: Proljetna kuharica

PostPostao/la Adorabla » 23 tra 2019, 23:02

Ne poma nego par kapi limuna. A moze i 1 protisnuti cesnjak. I mi tako tjesteninu volimo.
Kod nas losos, komorač s narančom i narom i za ugljikohidrataste pole.
Avatar
Adorabla
Medena
 
Postovi: 26706
Pridružen/a: 17 tra 2004, 13:30

PrethodnaSljedeća

Natrag na Recepti - sortirani

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

cron