Adorabla je napisao/la:Ono u tijestu?
Ako je to taj recepzt meni se xini da na patki ostane puno masnoce u tijestu
Bas me zanima kako ce biti.
Meni je slowcooked i confite vrh vrhova
ma mrak je.sočno, mirisno, slasno i ne masno. pojeli smo jednako tijesta i jednako patke i nadjeva.ne znam zakaj ali tijesto je fantastično... jedini prigovor je bio da ima "kao malo više okus po jetricama
" ok stavila sam malo više u nadjev jer sam uzela jato pataka pa je bilo i jetrica…tak ih nitko osim mačaka ne ljubi al…mislim domaće su i zdrave...i umjesto junetine, stavila sam svinjetinu, ali dio od mišića, umjesto oraha dodala sam sjeckane suhe šljive, list peršina i celera. timijan stavim u protvan...osim povrća na salatu ili same salate ne treba drugi prilog...
radila sam po ovom receptu uz male modifikacije
http://www.gdaysouffle.com/boned-duck-baked-in-pastry/patkica je bila mlada i ne previše masna, to su još ove ljetne...ove koje dođu u 12 mj. su puno puno masnije...ova je bila....comilfo
i da, treba ostaviti da se ohladi...onak još jedno 45 min
što je nama ofkors bilo predugo.
inače, patku pečem tj. "znojim" na 110 C i to jedno 4-5 sati..ako je normalno masna (čitaj zimsko salo) …i sve se istopi, ostane meso i kožica....koju dodatno "oplemenim" soja sosom, medom i sokom o naranče.
od kostiju koje sam izvadila iz nje skuhala sam odličnu juhu, dodala vrat i želuček. juha je super jer nije masna al je slasna...