A la Ferrero torta by Anabamaby Arkana10 *
Biskvit "cokoladni san"
* 2 salice (od 200 ml) smedega secera
* 1 salica ostroga brasna
* 1 salica mekoga brasna
* 1 i pol zlicica praska za pecivo
* 1 i pol zlicica sode bikarbone
* 3/4 salice kakaoa
* 2 jaja
* 1 salica mlijeka
* 1/2 salice ulja
* 2 zlicice arome vanilije
* 1/2 salice kljucale vode
*
Krema "rocher"
* 400 gr nutelle
* 400 gr mascarponea
* 250 gr poprzenih ljesnjaka
* 100 gr napolitanki od ljesnjaka
Priprema
Vrijeme pripreme:
45 min
1. Pomiješati sve suhe sastojke u jednoj zdjeli i sve mokre sastojke (osim vrele vode) u drugoj zdjeli.
2. Postepeno dodavati mokre sastojke u suhe, a kad se sjedine, miksati 2 minute.
3. Dodati vrelu vodu, promiješati, izliti u kalup za pečenje (promjera 26cm) premazan maslacem i posut krušnim mrvicama.
4. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva.
5. Peći oko 40-45 minuta. Ako je potrebno (i ovisi o jačini pećnice), slobodno peci dulje.
6. Ohladiti tortu i prerezati ju na pola.
7. pomijesati nutellu s mascarponeom. Ljesnjake preprziti (paziti da ne zagore!), pa polovicu samljeti, a polovicu isjeckati na sitne komadice (ili grubo samljeti) i dodati kremi.
8. Kremu ostaviti da se stegne u frizideru.
9. U meduvremenu samljeti u krupno paketic svjezih napolitanki od ljesnjaka.
10. Koru premazati kremom, zatim posuti mrvicama napolitanki, prekriti drugom korom. Cijelu tortu premazati ostatkom kreme i posuti ostatkom mrvica od napolitanki.
11. Tortu dobro ohladiti u frizideru.