Sada je: 29 tra 2024, 10:00.

TORTE

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Re: TORTE OD JAGODA

PostPostao/la babalu » 14 stu 2010, 18:51

TORTA OD JAGODA by Podgoricanka


POTREBNO:
160 g šecera
6 jaja
200 g ašna
50 g maslaca
kora od limuna
za nadjev;
250 g jagoda
slatko vrhnje
100 g šecera


NACIN PRIPREME:
Žumanjke pjenasto umijesite sa šecerom, pa dodajte rastopljeni maslac, naribanu koricu limuna,
ašno i na kraju snijeg od bjelanjaka. Ovu smjesu pecite u obliku za torte oko 30 minuta. Pola jagoda propasirajte pa dodajte slatko vrhnje, a ostatak jagoda propasirajte s konjakom ili rakijom. Razrežite tortu u nekoliko kora i nadjenite je kremom od jagoda , a cijelu premažite s ostatkom slatkog vrhnja i ukrasite cijelim jagodama
babalu
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3078
Pridružen/a: 12 sij 2003, 15:03

Re: TORTE OD JAGODA

PostPostao/la babalu » 14 stu 2010, 18:54

Fina torta od jagoda by Tinchi25

Biskvit:
2 jaja
6 dkg secera
6 dkg asna
praska za pecivo
2 zlice vruce vode
liminova korica


Izmjesati zumanjke sa secerom pa dodati vodu. Dodati
asno pomijesano sa p.p.-om i koricu. Na kraju lagano kuhacom umjesati snijeg od bjelanjaka.

Krema:
50 dkg sira
5 dcl slatkog vrhnja
2 paketica mljevene zelatine
15 dkg secera
3 vanil secera
1 dcl mlijeka


jagode ( ja sam imala 1 kg ali je je pokoja i ponjupala)
crveni preljev za torte

Dakle, sir sam izradila mikserom da sam dobila onako fini krem sir. Zelatinu sam namocila a mlijeko, secer i vanil secer sam prokuhala da se secer rastopi i u njemu otopila zelatinu.
Tu tekucinu sam malo prohladila pa mikserom laganini umjesala u sir. Sir sam strpala u frizider da se ohladi. Slatko vrhnje islukla u slag i dodala sir. Posto moji vole slade onda sam dodala jos malo secera u prahu.

1/3 jagoda sam narezala na snitice i posecerila ih. Sokom sto su pustile sam navlazila biskvit i onda stavila malo kreme pa jagode i tako stalno dok nisam sve utrosuila.
Gore mora biti samo krema.
babalu
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3078
Pridružen/a: 12 sij 2003, 15:03

Re: TORTE OD JAGODA

PostPostao/la babalu » 14 stu 2010, 18:57

TORTA OD JAGODA by RLmama

Tijesto:

4 žumanjka
- 3 žlice vruće vode
- 12,5 dag šećera
- 1 vanilija šećer
- 12,5 dag oštrog
ašna s malo praška za pecivo
- snijeg od 4 bjelanjka
Peći oko 25 minuta na oko 150 - 180 stupnjeva. Kad je gotovo izvaditi iz kalupa i do
o ohladiti.

Krema:

- skuhati puding od vanilije (može i od jagode!) u 3 dl mlijeka i do
o ga ohladiti
- 20 dag putra (ili margarina za keme) posebno izmiješati s
- 15 dag šećera u prahu i u to do
o primiješati ohlađenom pudingu.
- treba oko pola kila ili više jagoda!
- potrebno je i slatko vrhnje (500 gr). Stavim i malo šlagfixa da bude čvršći šlag.


Torta se reže na dva dijela. Škropi se rumom (malo) ili sokom od jagode. Zatim premaže kremom, te na to slože tanko narezane jagode. Preko toga se stavi šlag, pa drugi dio torte i ponovo poškropi, premaže kremom, poslažu banane ili jagode i cijela torta premaže šlagom. Na kraju se torta ukrasi polovicama jagoda ili slično.
Isto dok slažem i mažem tortu, ostavim oko torte okvir od kalupa u kojem se pekla
babalu
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3078
Pridružen/a: 12 sij 2003, 15:03

Re: TORTE OD JAGODA

PostPostao/la babalu » 14 stu 2010, 18:59

TORTA OD JAGODA by Tinchi25


Tijesto:
5 bjelanjaka
25 dkg šećera
5 žumanjaka
30 dkg ašna
1 prašak za pecivo

Napraviti snijeg od bjelanjaka u njega dodati šećer pa lagano jedan po jedan žumanjak
Na kraju lagano umiješati
ašno sa p.p.-om.
Pečeno ohlađeno tijesto razrezati na dva dijela.


Sirup:
Sok od 2 limuna
2 žlice vode
2-3 žlice šećera

Prokuhati sve zajedno i poškropiti tijesta.

Krema:
6 žumanjaka
1 cijelo jaje
30 dlk čokolade
10 dkg šećera u prahu
6 bjelanjaka
10dkg šećera u prahu
10 dkg margarina
2 šlag pjene

Žumanjke, jaje i 10 dkg šećera u prahu tući na pari, u gusto dodati natrganu čokoladu i još malo kuhati. U vruću kremu lagano kuhačom umiješati snijeg sa preostalih 10 dkg šećera (kao za kremšnite). U hladnu kremu u miješati margarin pa na kraju lagano kuhačom umiješati izrađene šlag pjene.

Na jednu polovicu tijesta staviti 80 dkg do 1 kg jagoda ili po želji nekog drugog voća. Na to preliti pola kreme. Drugu polovicu tijesta natrgati na veće komade pa umakati u kremu i poslagati na vrh torte.

Ostaviti u frižideru do drugog dana u kalupu od torte.
babalu
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3078
Pridružen/a: 12 sij 2003, 15:03

Re: TORTE

PostPostao/la babalu » 14 stu 2010, 19:09

TORTA OD NARANčE by Rimaithor
8 Jaja
25 dkg oraha
1 naranča
8 zlica secera
3 rebra cokolade

Zumanjke i secer mjesaj dok ne bude pjenasto, dodaj mljevene orahe, naribanu cokoladu, koru od naranče (naribanu) i naranču na kockice. Dodaj snijeg od 8 bjelanjaka.
Peci na pak papiru, namazanom putrom i pobrasnjenom.

Preljev
20 dkg secera
sok od 1 naranče
sok od 1/2 limuna
2-3 zlice vode
Dobro izmjesaj i sipaj na mlacno tijesto.

Kad se preljev upije stavi cokoladnu glazuru.
Glazura
3 zlice mlijeka
3 zlice secera
3 rebra cokolade (otopi u pecnici)
i grudicu putra.
babalu
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3078
Pridružen/a: 12 sij 2003, 15:03

Re: TORTE

PostPostao/la babalu » 14 stu 2010, 19:14

Torta od čokolade sa narančom by Rimaithor


Za tijesto: 8 jaja, 10 žlica šećera, 200 g mljevenih oraha, sok i strugana korica od jedne naranče, 2 žlice mrvica od keksa, 50 g ribane čokolade

Za kremu: 5 jaja, 200 g šećera, 200 g čokolade, vanilin šećer, 250 g maslaca i sok od jedne naranče.

Glazura:
10 dkg čokolade
malo ulja

Umutititi posebno 8 bjelanjaka sa 10 žlica šećera, zatim dodavati jedan po jedan žumanjak uz neprestano miksanje mikserom. Dodati orahe, mrvice, ribanu čokoladu i koru od naranče ( ribanu ). Lagano sve izmiješati i na kraju dodati sok jedne naranče. Peći u okruglom plehu na 250 stupnjeva oko pola sata. Koru presjeći na pola kad se ispeče i ohladi.

Za kremu izmiješati žicom 5 jaja sa 200 g šećera i skuhati na pari. Dodati čokoladu i vanilin šećer i skinuti s pare.Masu ohladiti i kad je hladna dodati 250 grama izrađenog maslaca i sok od jedne naranče.

Čokoladu s uljem otopite na pari. Dobro izmiješajte u glatku smjesu i premažite tortu.
babalu
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3078
Pridružen/a: 12 sij 2003, 15:03

Re: TORTE

PostPostao/la babalu » 14 stu 2010, 21:53

CRNA TORTA by AA

Kore: 3 puta po 3 jaja, 3 žlice secera, 2 žlice brasna, 4 žlice mljevenih ljesnjaka (oraha) 1žlica kakaa

Krema: 1/2 l mlijeka, 4 žlice skrobnog brasna,2 žlice secera, 200g cokolade za kuhanje, 250g putra i 200g staub secera
Brasno i secer umutiti sa malo hladnog mlijeka. Ostatak mlijeka staviti da provrije, sipati mjesavinu sa brasnom i skuhati k'o puding.(U stvari je bolja varijanta sipati vruce mlijeko u mjesavinu sa brasnom i dobro mijesati da se ne stvore grudvice pa vratiti nazad u serpu i skuhati do kraja). U to dodati cokoladu i mijesati da se rastopi. Kad se ohladi sastaviti sa putrom koji se pjenasto umuti uz dodavanje stauba

Filovati kore i ukrasiti slagom(ja obicno otopim cokoladu u slatkom vrhnju)
babalu
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3078
Pridružen/a: 12 sij 2003, 15:03

Re: TORTE

PostPostao/la babalu » 15 stu 2010, 19:05

Sacher torta by JCPM

- umutiti: 4 zutanjka, 2 cijela jajeta, 25 dkg secera
- 12 dkg putra omeksati
- 12 dkg cokolade rastopiti u 2 dcl vode
- sve pomjesati i dodati 25 dkg mljevenih oraha, 4 dkg mrvica i snijeg od 4 bjelanjka
- namazati samo dno kalupa uljem i posuti brasnom (koristim papir za pecenje pa ne uljim), peci na 180 C oko jedan sat (pokriti alu folijom da ne izgori), izvaditi iz kalupa tek kad se potpuno ohladi i staviti glazuru od cokolade, po zelji moze marmelada ispod toga.
babalu
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3078
Pridružen/a: 12 sij 2003, 15:03

Re: TORTE

PostPostao/la babalu » 15 stu 2010, 19:07

Sacher torta by MalaSirena

Ja radim po slijedećem receptu:

14 dag maslaca
16 dag šećera
18 dag čokolade
8 jaja
12 dag brašna

Žutanjke, šećer i maslac pjenasto izmiksam, dodam omekšalu čokoladu te naizmjence snijeg i brašno (ponekad ubacim nešto oraha, šaku-dvije-tri). Čokolade obično uvijek stavim više (bezveze mi je ostavljati te 2 deke čokolade pa onda ubacim cijelu ).

Kalup se premaže, pospe mrvicama i izlije smjesa te peče oko 1 h na 185 stupnjeva. Kak ja češće pečem u četvrtastom kalupu potrebno je kraće peći jer je tanja smjesa pa pazim i provjeravam čačkalicom.

Toplu (skoro vruću; onak da je mogu dirati bez da se opečem) prerežem i premažem marmeladom otopljenom s malo vode ili iscijeđenim sokom od naranče s malo ruma (oko 2-3-4 žlice soka/vode). Ohladim i prelijem glazurom od čokolade - 15 dag čokolade otopim u oko 1 dl slatkog vrhnja.
babalu
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3078
Pridružen/a: 12 sij 2003, 15:03

Re: TORTE

PostPostao/la babalu » 15 stu 2010, 19:09

Sacher torta by sonja05

Sastojci:
Za tortu promjera 22-24 cm, 12 obroka.
Vrijeme pripreme: oko 2 sata.

140 g margarina za kolače
150 g šećera
200 g čokolade za kuhanje
8 jaja
150 g brašna
vanilin šećer
1 žlica šećera u prahu
prstohvat soli
1/2 praška za pecivo

Za premaz:
žlica likera (rakije) od marelica
marmelada od marelica
Za glazuru:
250 g naribane čokolade za kuhanje
120 g margarina za kolače
Priprema:
Čokoladu razmrvite i rastopite na pari. Rastopljena čokolada ne smije biti prevruća - tek topla, da se može liznuti.

Pjenasto izradite margarin sa šećerom, vanilin šećerom i 8 žumanjaka - a na koncu, uz mješanje, dodajte i restopljenu čokoladu. Pomješajte brašno i prašak za pecivo, pa žlicu po žlicu (uz neprekidno mješanje) dodajte u smjesu jaja i maslaca.
Dobro očistite metlice miksera. U 8 bjelanaca dodajte prstohvat soli i žlicu šećera u prahu - pa umutite čvrsti snijeg. Snijeg oprezno umješajte u smjesu brašna i jaja - kuhačom, a ne električnim mikserom.

Kalup za tortu premažite maslacem i pobrašnite. Ulijte tijesto i snažno ga protresite da se izravna. Biskvit pecite na oko 170 st. Celziusa oko 60 minuta. Da li je tjesto pečeno provjerite drvenim štapićem, čačkalicom ili ražnjićem. Kada zabodete čačkalicu u biskvit, ona mora izaći suha.

Pečeni biskvit oslobodite od kalupa i ostavite da se potpuno ohladi.
Hladni biskvit prepolovite koncem ili dugačkim nožem.

Četiri velike žlice marmelade stavite u veliku šalicu za čaj, dodajte čep likera od marelice i žustro promješajte.

Doljnji dio torte premažite marmeladom (3-5 mm) i poklopite, a nakon toga tortu premažite i izvana. Malo deblji sloj (2-3 mm) marmelade možete ostaviti na vrhu torte.
Ako Vam je marmelada pretvrda, možete je razmekšati zagrijavanjem u vrućoj vodi (u kojoj ste prije toga topili čokoladu).

Čokoladna glazura:
Margarin za glazuru prokuhajte na laganoj vatri, dok se ne prestane kipjeti, pa pustite par minuta da odstoji i da se malo ohladi. Margarin prelijte preko izribane ili izmrvljene čokolade i pjenjačom umješajte dok ne dobijete glatku masu.

Ako se za vrijeme mješanja glazura počne stvrdnjavati, omekšavajte je na pari. Dobro je imati pripremljen lonac s vrućom vodom za čuvanje glazure dok premazujete tortu.

Glazuru oprezno premažite preko torte vlažnim, širokim nožem ili slastičarskom špatulom.

Glazuru možete napraviti i od 120 g gorke čokolade, 1 žlice ulja, 60 g margarina, 60 g šećera i 6 žlica vode. Čokoladu i margarin rastopite na pari i dobro pomješajte sve sastojke, pa premažite tortu.
babalu
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3078
Pridružen/a: 12 sij 2003, 15:03

Re: TORTE

PostPostao/la babalu » 15 stu 2010, 22:45

TORTA OD JABUKA by Tinchi25



8-9 jabuka izrendati i na malo masnoce proprziti sa 250gr Secera dok jabuke ne postanu malo braonkaste boje pri kraju dodati 5-6 izmleveni keksova, još malo proprziti pa ohladiti.

Testo
Testo; 4 jajeta umutiti sa 250 gr. Secera, 5 minuta pa onda dodati 1 solju za belu kafu ulja, 1 solju mleka i još malo promesati pa dodati 300gr. Brasna i1 prasak za pecivo.
½ testa sipati u podmazani pleh i peci a drugu polovinu zadrzati da se stavi preko jabuka.Kada testo porumeni to jest kada dobije lepu zlatnu boju izvaditi da se malo
Ohladi pa preko testa staviti proprzene jabuke , apreko jabuka drugi deo testa pa ponovo peci dok nepostane lepo braon .
Kada se torta ohladi iseci na zeljene parcice i posuti secetom u prahu.




8-9 jabuka izrendati i na malo masnoce proprziti sa 250gr Secera dok jabuke ne postanu malo braonkaste boje pri kraju dodati 5-6 izmleveni keksova, još malo proprziti pa ohladiti.

Testo
Testo; 4 jajeta umutiti sa 250 gr. Secera, 5 minuta pa onda dodati 1 solju za belu kafu ulja, 1 solju mleka i još malo promesati pa dodati 300gr. Brasna i1 prasak za pecivo.
½ testa sipati u podmazani pleh i peci a drugu polovinu zadrzati da se stavi preko jabuka.Kada testo porumeni to jest kada dobije lepu zlatnu boju izvaditi da se malo
Ohladi pa preko testa staviti proprzene jabuke , apreko jabuka drugi deo testa pa ponovo peci dok nepostane lepo braon .
Kada se torta ohladi iseci na zeljene parcice i posuti secetom u prahu.
babalu
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3078
Pridružen/a: 12 sij 2003, 15:03

Re: TORTE

PostPostao/la Lena » 26 pro 2010, 13:59

A la Ferrero torta by Anabama

slika
by Arkana10

*
Biskvit "cokoladni san"
* 2 salice (od 200 ml) smedega secera
* 1 salica ostroga brasna
* 1 salica mekoga brasna
* 1 i pol zlicica praska za pecivo
* 1 i pol zlicica sode bikarbone
* 3/4 salice kakaoa
* 2 jaja
* 1 salica mlijeka
* 1/2 salice ulja
* 2 zlicice arome vanilije
* 1/2 salice kljucale vode
*
Krema "rocher"
* 400 gr nutelle
* 400 gr mascarponea
* 250 gr poprzenih ljesnjaka
* 100 gr napolitanki od ljesnjaka

Priprema

Vrijeme pripreme:
45 min

1. Pomiješati sve suhe sastojke u jednoj zdjeli i sve mokre sastojke (osim vrele vode) u drugoj zdjeli.
2. Postepeno dodavati mokre sastojke u suhe, a kad se sjedine, miksati 2 minute.
3. Dodati vrelu vodu, promiješati, izliti u kalup za pečenje (promjera 26cm) premazan maslacem i posut krušnim mrvicama.
4. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva.
5. Peći oko 40-45 minuta. Ako je potrebno (i ovisi o jačini pećnice), slobodno peci dulje.
6. Ohladiti tortu i prerezati ju na pola.
7. pomijesati nutellu s mascarponeom. Ljesnjake preprziti (paziti da ne zagore!), pa polovicu samljeti, a polovicu isjeckati na sitne komadice (ili grubo samljeti) i dodati kremi.
8. Kremu ostaviti da se stegne u frizideru.
9. U meduvremenu samljeti u krupno paketic svjezih napolitanki od ljesnjaka.
10. Koru premazati kremom, zatim posuti mrvicama napolitanki, prekriti drugom korom. Cijelu tortu premazati ostatkom kreme i posuti ostatkom mrvica od napolitanki.
11. Tortu dobro ohladiti u frizideru.
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Avatar
Lena
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3717
Pridružen/a: 06 pro 2004, 19:43
Lokacija: od sela do metropole

Re: TORTE

PostPostao/la Lena » 26 pro 2010, 14:08

Čokoladna torta koja uvijek uspije by Adorabla

slika
photo by LTL

BISKVIT
10 zutanjaka umutiti dobro s 20 dag secera
u to lagano umijesati 12 dag badema (ljesnjaka), 3 vrhom pune zlice cokolade u prahu (ili tri rebra naribane cokolade za kuhanje), 6 dag finih krusnih mrvica (meni najbolje panpekove) i snijeg od 10 tucenih bjelanjaka.
Izliti u kalup koji je namazan margarinom, a samo na dnu posut brasnom.
Pece se na 160 cca 40 minuta. Niposto ne otvarati rernu prvih pola sata, a nakon pola sata isprobati cackalicom da li je pecen biskvit ili treba produziti.

FILA
500ml slatkog vrhnja
30 dag cokolade za kuhanje.
Cokoladu razlomiti u manje komade i otopiti u slatkom vrhnju. Sve se zagrijava, ali ne smije zakipiti. Gotovo je kada je smjesa jednolicna, kada je cokolada dobro otopljena.
Ostaviti preko noci u frizideru i sljedece jutro izmiksati u slag.

Biskvit se razdijeli na tri dijela. Mozete ga omeksati mlijekom (lagano s zlicom krajeve poprskate mlijekom) ili sokom od narance (ja vise volim i to iscijedim narancu ali i isjeckam pulpu tako da bude ko neki djem od narance. To prokuham i ohladim pa onda mazem biskvit).
Svaki dio biskvita mazete kremom i naravno na kraju cijelu tortu premazete kremom i lijepo ukrasite.
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Avatar
Lena
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3717
Pridružen/a: 06 pro 2004, 19:43
Lokacija: od sela do metropole

Re: TORTE

PostPostao/la Lena » 26 pro 2010, 14:18

Torta od sira i ananasa by Crazy Daisy

slika

* ispeći rolat od 6 jaja (6 jaja, 6 žlica šećera, 6 žlica brašna, prstohvat p.za p.), premazati ga pekmezom i narezati na kriške.
kriškama obložiti prsten od kalupa na pladnju od zvona za tortu

* ukuhati 1/2L mlijeka, 6 žumanjaka, 40dag šećera, 2 vanilin šećera, koru jednog limuna (ili sok 1 limuna). kada prokuha u vruće umutiti 20 listića želatine koje smo prethodno prema uputstvima natopili u hladnoj vodi. dobro ohladiti.
izmutiti 1/2L šlaga, u to dodati 1/2kg svježeg sira (meni se pokazao najfiniji vindijin polumasni), na kraju umiješati ohlađenu kremu.
u to umiješati pola limenke nasjeckanog ananasa (probala i sa marelicama, dobro je). voće mora biti dobro ocijeđeno.
smjesu uliti u kalup obložen rolatom i na površinu posložiti ostatak ananasa. ostaviti u hladnjaku preko noći.
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Avatar
Lena
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3717
Pridružen/a: 06 pro 2004, 19:43
Lokacija: od sela do metropole

Re: TORTE

PostPostao/la Lena » 26 pro 2010, 14:20

Japanska torta od sira by Supermama
slika
SASTOJCI
250 g kremastog sira (abc, philadelphia, z'bregov)
50 g maslaca
140 g šećera
100 ml mlijeka
60 g brašna
20 g gustina
6 jaja
sok ½ limuna
prstohvat soli

i još
šećer u prahu
5 žlica pekmeza od šljive
2 – 3 žlice rakije

aluminijska folija
pek papir
1,5 l vode

POSTUPAK

* Maslac i sir ostavite na sobnoj temperaturi da malo omekšaju.
* Razdvojite žumanjke od bjelanjaka.
* Bjelanjke tucite mikserom dok se ne zapjene pa im dodajte šećer i prstohvat soli te nastavite miješati dok se ne formira čvrst snijeg.
* U posudu stavite sir i maslac pa ih kremasto izmiksajte na najmanjoj brzini.
* Dodajte limunov sok i jedan po jedan žumanjak stalno miješajući.
* Umiješajte mlijeko, promiješajte brašno i gustin pa i njih umiješajte u smjesu od sira.
* Kuhačom ili lopaticom nježno umiješajte bjelanjke u sir.
* Kalup za tortu s odvojivim rubom (promjera 22 cm) obložite pek papirom (i dno i rubove) s unutrašnje strane, a s vanjske strane ga obložite aluminijskom folijom i to u bar tri sloja.
* U tako pripremljen kalup isipajte smjesu za tortu.
* Pećnicu zagrijte 150 stupnjeva.
* Zagrijte 1,5 l vode do vrenja.
* Kalup stavite u veliki lim od pećnice, pa sve zajedno u pećnicu, potom u lim natočite kipuću vodu do polovine kalupa.
* Pecite 60 minuta i ni slučajno ne otvarajte pećnicu prije.
* Pečenu tortu odmah izvadite iz pećnice, pažljivo odmotajte foliju, odvojite stanicu kalupa i maknite pek papir.
* Tortu po želji ukrasite šećerom u prahu i poslužite uz rastopljeni pekmez od šljiva.
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Avatar
Lena
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 3717
Pridružen/a: 06 pro 2004, 19:43
Lokacija: od sela do metropole

Re: TORTE

PostPostao/la Solea » 12 vel 2011, 23:36

slika


TORTA S TRI ČOKOLADNE KREME (Olja)


300 g keksa
160 g putera
200 g tamne čokolade
200 g mliječne čokolade
200 g bijele čokolade
600 ml vrhnja za slag

Keks se izmrvi i pomiješa s putrom. Utisne se u kalup.
200 ml vrhnja se umuti u šlag, doda se istopljena tamna čokolada.
Drugih 200 ml vrhnja se umuti u šlag, doda se istopljena mliječna čokolada. Isto i s trećom čokoladom i preostalih 200 ml vrhnja.
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Prethodna

Natrag na Slatki

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.