Sada je: 14 lip 2026, 07:39.

Medulin

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Medulin

PostPostao/la podocnjaci forever » 03 lip 2010, 15:00

Htjeli bismo ove godine što bliže dinosaurima u Funtani, čujem da su u Medulinu pješčane plaže. One dugačke s plićakom. Ili je to jedna velika plaža - Bijesca ili tako nekako.
Što biste rekle da je za i protiv? Medulina, mislim.
Fala
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: Medulin

PostPostao/la ancica » 03 lip 2010, 15:26

Hm.. ne znam kako ti zamišljaš odmor.
U Medulinu uistinu imaš pješćanu plažu i plićak.
Family park sa lunaparkom.
Rivu na kojoj imaš kojekakvih đinđa-minđa, sladoleda (zbog rive je često nazivan i meduljin)
Hrpetinu turista.
Meni stvara dojam kao da je taj grad potpuno turistički nedefiniran, da je zapeo na pola realizacije ili da je u isto vrijeme rađeno puno idejnih projekata, a da to nitko nije koordinirao. Nemam pojma kako bih ti to rekla drugačije - zbrčkan mi je i u svemu tome izgubio mi je dušu.

Sve u svemu, ja ne bih voljela na takvom mjestu provesti godišnji.

U Istri imaš puno ljepših mjesta (da se razumijemo, stari Medulin je lijepo mjesto, ali...).
Rabac nema loše plaže, ako su ti plaže presudne. A mjesto je lijepo, napraviš koji izlet u stari Labin koji je prekrasan.
Ili Premantura, ako imaš auto - na Kamenjaku možeš naći plažu kakvu god hoćeš, a vrijedno je za vidjeti (a nije ti ni plaža u Medulinu onda daleko, ako se zaželiš pijeska :) )
Ako hoćeš ti reci šta bi htjela pa ćemo ti preporučiti neko mjesto.
Gospode, pomozi mi da budem takav čovjek za kakvog me drži moj pas - J. Wisniewski

:lebdi
ancica
Čudo od žene

PostPostao/la podocnjaci forever » 03 lip 2010, 15:39

A čuj, moj idealan odmor je na Dugom otoku gdje ja sama isklesanoga atletskog tijela u Athleta badiću plivam ujutro i uvečer, a u međuvremenu istražujem okolinu.
Ali to je u verziji kad sam solo. Prije nekih 10-15 godina :lol

S dvoje male dječice neplivača i k tome i mužem neplivačem :ne sila zakon mijenja.
Moram se osjećati sigurno u pogledu svih njih dok boravimo na plaži, a po iskustvu dosadašnjem morskkom najviše smo uživali na takvim sličnim plažama oko Nina.

No, niakko nisam za masovnost, hrpu turista, đinđe-minđe i lunaparke. :ne
Za što osamljeniju plažu, pješčano-šljunčano i da, s dugim plićakom.
Nije presudna hladovina ili drveće na plaži.
Nije važan ni sam grad, odn. mjesto jer nam to jednostavno nije prioritet s malom djecom.
Puno mi je važniji apartman, odn. dvorište oko apartmana gdje možemo s djecom boraviti kad nismo na plaži - imamo jedno krasno iskustvo iz crikvenice po tom pitanju.

Eto, nisam zahtjevna, koliko mi se čini. :)
Samo dajte prijedloge dalje.
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ancica » 03 lip 2010, 16:09

Ajd dobro... evo ti onda mojih mojih preporuka. Za apartman ti ne mogu pomoći, ali destinacije bi bile ove (gužvanciju nećeš izbjeći niti na jednom od ovih mjesta):

Rabac - šljunčana plaža, zgodno mjesto.
http://www.crobeaches.com/hr/plaza-maslinica/
Na ovom linku imaš i za druga mjesta plaže pa malo prosurfaj

Premantura - Plaže na Kamenjaku, blizu ti je i Medulin, ako poželiš promjenu. Imaš toliko plaža da možeš ići svaki dan na drugu, ali trebat će ti auto. Uostalom, kavu ćeš teško popiti na ljepšem mjestu od ovog http://www2.arnes.si/~sspimora/html/index17.html
Zanimljivo za klince.

Mošćenička draga ima lijepu šljunčanu plažu. Mene jedino smeta što je prometna cesta skoro pa kroz grad.

Umag - iz grada ti vozi onaj turistički vlakić za Katoro, turističko naselje, a tamo isto tako imaš plaža kakvih god poželiš.

Ili dođi u Pulu pa ću ti ja pokazati dobra mjesta za kupanje :mrgreen
Gospode, pomozi mi da budem takav čovjek za kakvog me drži moj pas - J. Wisniewski

:lebdi
ancica
Čudo od žene

PostPostao/la VIPmama » 03 lip 2010, 16:43

Ja ne volim Medulin za kupanje :dunno
Ko što ančica kaže, Premantura, Kamenjak, Banjole, sve je puno bolje od Medulina.
Opet kažem, za kupanje, selo kao selo je ok, jezgra, pa okolonaokolo za šetnju... iako meni jako smeta gužva i ne volim iz tog razloga Medulin
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la Beppa Joseph » 03 lip 2010, 21:10

I ja bih izabrala Premanturu, baš za ovo što tebi treba. Nikako Medulin.

Mi skoro svaki vikend ljeti idemo na Kamenjak, a to je definitivno najljepše mjesto za kupanje u Istri, a mnogima i na Jadranu (ja sam uvijek išla na ljetovanje oko Šibenika pa će mi tamo uvijek biti najljepše).ugim plićakom.
Nije presudna hladovina ili drveće na plaži.
Nije važan ni sam grad, odn. mjesto jer nam to jednostavno nije prioritet s malom djecom.
Puno mi je važniji apartman, odn. dvorište oko apartmana gdje možemo s djecom boraviti kad nismo na plaži - imamo jedno krasno iskustvo iz crikvenice po tom pitanju.

Šteta je kad se već plaća onda trošiti na Medulin.
Eh, sad Dino park u Funtani. Bila sam baš danas tamo (srećom besplatno jer je preskupo) i jako sam razočarana. modeli su već dosta uništeni i sve izgleda jako jeftino. ne bih davala pare na to.
:luv Post 21,6
Beppa Joseph
normalna mama

PostPostao/la podocnjaci forever » 03 lip 2010, 22:16

Eh, sad Dino park u Funtani. Bila sam baš danas tamo (srećom besplatno jer je preskupo) i jako sam razočarana. modeli su već dosta uništeni i sve izgleda jako jeftino. ne bih davala pare na to.

Stvarno? :shock
Baš šteta, uf, dobro da sinu nisam još pokazala sllike i da mu nisam obećala da ćemo ići.
Nema šanse ili govora da će se možda to malo obnoviti, popraviti prije ljetne sezone?

Uglavnom, primlejno na znanje ovo za Medulin. :salut
Ne, zaista ne volim pretrpana, tipična, masovna turistička mjesta.

A u puli ima dobrih plaža? :da?
Bila sam tamo samo jednom s djecom na ekskurziji, u hostelu.
Ali kao da mi se čini da nisam čula za neke dobre plaže.
Inače je sve ostalo bilo krasno. :dada
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Beppa Joseph » 03 lip 2010, 22:34

Ne znam hoće li obnavljati.
u parku je nekih desetak modela koji se malo miču i čuje se nekakvo rikanje, sve se to može proći u deset minuta. zadržavanje je zapravo na besplatnom trampolinu i vrtuljcima.
ne znam kakav je show, to nismo dočekali, možda je to dobro.

Zapravo, možda ipak nisam dobra da prosudim jer smo mi bili tamo s djevojčicom od tri godine koja se jako uplašila. Uzmimo k tome da sam ja i bolesna pa je moj doživljaj pretjeran, ali nikome nije bilo nešto posebno lijepo. Baš pitam mm-a i on se slaže. Inače ulaz je za odrasle 60 kn, a za djecu 40.

Plaže u Puli?
Plaže na Verudeli su mi jako lijepe, ali tamo je zaista velika gužva. No, gdje nije gužva? Sve ovisi o tome što želite od odmora i kada dolazite.

Ako ti je bitno dvorište oko apartmana možda bi bilo zgodno onda ljetovati u nekom od kampova koji imaju one apartmanske kućice, tamo je stvarno super za djecu. Ako je u Istri što vrhunsko, onda su to kampovi puni raznih sadržaja baš za obiteljski odmor.
Beppa Joseph
normalna mama

PostPostao/la podocnjaci forever » 07 srp 2010, 18:02

Evo podižem Medulin ponovno jer se stvar iskonkretizirala. :dada

Nakon prvih upita ovdje uzela sam prvo kartu Medulinske rivijere i pobliže ju proučila, pa tek onda krenula u osvajanje prostora.
Zaista, Premantura se čini jako zanimljiva kao i cijeli rt uostalom, ali nismo uspjeli tamo naći odgovarajući smještaj. Uglavnom je većina toga već bila popunjena, na neke cijene više od 55 eura nismo bili spremni (cijene su općenito dosta više nego u srednjoj Dalmaciji npr.) i tako smo ipak završili u Medulinu.
U jednoj krasnoj kućici s veeeelikim dvorištem i samo dva apartmana, oba u prizemlju. Kako god sam gledala ponudu, uvijek me prvo privuklo dvorište. Eto, to nam je bio prioritet, kao što sam ranije i navela. Jer, mi na plaži provedemo u stvari mali dio vremena, ujutro najkasnije do pol 11, popodne idemo tek oko 17 h. Popodnevn spavanje nam je obvezno. A svo ono međuvrijeme prijepodne, dok se pravi ručak te uvečer djeca se moraju negdje izludirati, zato mi je dvorište bilo jako važno (i naša kuća u Os je takva i zaista ne znam kako bi se djeca privikla na stan u zgradi ili nekoj ogromnoj apartmančini). Gazdarica je cura mojih godina, vrlo razumna, ima i sama dvoje male djece i mislim da će to biti pun pogodak.

Zamalo mi je izmaknulo da provedem ljeto iz snova - u jednoj prekrasnoj kućici na rubnom kraju Premanture, u šumi, za dvije obitelji, velliko dvorište itd. Nismo jednostavno mogli naći par koji bi s nama ljetovao, svima je to izgledalo predivlje. :dunno Tako da takvu opciju ostavljam za neku iduću godinu.

Uglavnom smo tamo od 24. do 31., to je tek 7 pišljivih dana, ali natrpat ćemo ih mi već zgodnim izletićima. :dada
VVeć sad sam ono skroz uzbuđena oko obilaska i upoznavanja cijeloga prostora, svakako bismo voljeli obići one plažice na rtu - Bilina, Pinižule, Polje, Plovanjie, pa Fenoligu i otiske dinosaura, u Funtanu ćemo bez obzira na sve ići, vjerojatno i do Pule, Poreča itd.

Može samo pitanjce upravo oko ovih plaža oko Premanture - koliko daleko se može stići autom? Odn. koliko se dugo mora pješačiti do samih plažica? Da li da za curicu pri tom nosimo kolica? (1, 5 godina joj je tek).

Također - čitala sam da postji nekakav izlet brodom gdje se obiđe otok Fenoliga i Porer, uz sve ostalo? Znate li za tu turu i koliko traje (cijeli dan ili..)

:mah
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la corazon » 07 srp 2010, 18:22

ma lijepo će vam biti :proljece

do premanture možeš autom do mora (mislim na kamjenjak, 15 kn se plaća) ali cesta je bijela dosta uništena pa stoga polako... jako je prašnjavo
kolica zaboravi (jedino ako će ti spavati u njima)
inače na kamenjaku je vikendom strašna gužva pa bi bilo bolje da dođete radnim danom (moram priznati da sam se prošli vikend baš razočarala... gužva strašna, safari bar prekrcat, a u cijeloj premanturi nismo našli normalno mjesto gdje bi sladoled pojeli)
ima plaža (odnosno stijena) gdje je totalna hladovina pa se može cijeli dan biti

na drugo pitanje ne znam odgovor... ma ne znam gdje su uopće ti otoci :oops: i baš me zanima

izleta možeš sto napraviti... brioni (fažana mi je baš simpa), poreč, rovinj, pa unutrašnjost
Zadnja izmjena: corazon; 07 srp 2010, 20:10; ukupno mijenjano 1 put/a.
corazon
ledena kraljica

PostPostao/la Rachica » 07 srp 2010, 18:53

i usput se javi za kavu :)

otok Fenoliga i Porer, uz sve ostalo

mislim da traje 4 sata, ako je to ono na što ja mislim i svakako preporučam to ili brione ili čak fratarski otok :)

joj, toliko je toga ovdje prekrasnog :)
Eh...
slika
slika
Rachica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la podocnjaci forever » 07 srp 2010, 21:45

Pa da, mislila sam odvojiti jedno prijepodne ili popodne za kavicu i razgovor ugodni s istrijanskom/puležanskom svitom :grligrli - ako tko bude tamo u to vrijeme i ako nađe za shodno odazvati se i ako ja nađem dovoljno samopouzdanja potegnuti dogovor, tako mi Raka. :lol

Ali nije mi jasno ovo s Kamenjakom. :da?
Nije li rt Kamenjak cijeli taj mali poluotok na jugu Istre? tamo negdje od Premanture, pa sve južno do one plaže Kolumbarica, Kolumbovia, kako se već zove?
Pa sam ja mislila svaki dan da obiđemo neku od plažica, ili na lijevoj ili na desnoj obali - gore sam navela njihova imena (Bilina, Polje, Portić, itd.)
Plaća li se ulaz na sve njih ili samo na tu neku glavnu, gdje je taj safari park?

Ima li na Brijunima još životinja kakvih? Bila sam tamo zadnji put s ekskurzijom i čini mi se da je djeci nakon nekog vremena (nakon vožnje vlakićem) bilo pomalo dosadno.

Što ima u Fažani?
Nju povezujem uiz svog tetka koji je gradio ceste, pa je cijele sezone provodio upravo u Fažani. Tako da su mi asocijacije vejrojatno zamagljene predrasudama. :gace
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la eli » 07 srp 2010, 21:54

fažana je ribarski gradić. zgodan za prošetati i jesti.

plaća se ulaz na cijeli kamenjak, od ruba premanture. plaćanje ne važi jedino za one koji žive u njihovoj općini. do tih prvih plaža možeš sa autom, ali računaj na gužvu.
eli
Sveta krava

PostPostao/la eli » 07 srp 2010, 21:56

i da, ako ćeš na otoke, za klince ti je najbolji otočić levan kod ližnjana. krasan bijeli pijesak, prirodni. za razliku od medulinskog koji ne navožen.
eli
Sveta krava

PostPostao/la podocnjaci forever » 07 srp 2010, 22:43

Koliko često i kakvi brodići idu na otočiće uokolo? Možda cijena?
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la eli » 07 srp 2010, 22:52

uh, ne znam. pitaj vlasnicu apartmana. za levan je jeftino jer je blizu.
za fratarski treba ići do pule, lučice bunarina i od tamo idu često i jeftino je.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Rachica » 07 srp 2010, 23:41

ako ja nađem dovoljno samopouzdanja potegnuti dogovor, tako mi Raka

tako mi moga raka - ja ću tebe zvat, samo daj kontakt :zivili

a za fratarski otok - 5 minuta vožnje do pule i onda s bunarine, brodić danica vozi za 10 kn (svakih pola sata) do tamo. to znam, za ostalo nemam pojma :)
a brioni kao brioni - šteta ih je ne doživjet. doduše, možda sa starijom djecom :)
Eh...
slika
slika
Rachica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la eli » 08 srp 2010, 08:17

a za fratarski otok - 5 minuta vožnje do pule i onda s bunarine

od medulina do bunarine po sezoni bude barem 20 min vožnje.
eli
Sveta krava

PostPostao/la mamma2x » 08 srp 2010, 09:17

podocnjaci forever je napisao/la:Gdje je taj safari park?

Ima li na Brijunima još životinja kakvih? Bila sam tamo zadnji put s ekskurzijom i čini mi se da je djeci nakon nekog vremena (nakon vožnje vlakićem) bilo pomalo dosadno.

Najfriškije informacije.
Prošli tjedan smo bili na jedan dan na Brijunima. Nismo išli na kupanje već u čisto razgledavanje tako da nisam baš obraćala pažnju na plaže. Otok mi je skroz ok. Iznajmili smo onaj autić i za cca 2 sata smo obišli sve. Životinja ima nešto ( krave, konji, slon, fazani, zečevi, srne....)
Srne, zečevi i fazani trčkaraju oko nas ma stvarno nešto što se ne viđa svaki dan. Pogledali smo otiske dinosaura, prošli taj safari park, gužve nema. Može se iznajmiti i bicikl. Ima dio u kojem su izložene preparirane životinje i to nam se ful dopalo. Na katu te zgrade su Titove slike. Ne mogu se još sjetiti ali mislim da se isplati otići na 1 dan u razgledavanje. S vlakićem se nismo vozili.
Ako te još šta zanima slobodno pitaj.
Cure su uživale a bogami i mi. :mrgreen
mamma2x
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la škorpijica » 08 srp 2010, 14:52

Joj pfda si bar spomenula na našim Jesenjacima ili da sam bar ranije vidjela ovaj topic jer moja kuma isto ima apartmane u Medulinu, dvorište i s druge strane kuće vrtić s ljuljačkama, toboganom, klackalicom...i djeca bi sigurno uživala. A tko zna...možda se poklopilo da ste rezervirali baš kod nje jer isto ima 2 dječice (mali 4 i pol god., a mala kao naši Jesenjaci), a ona je Slavonka (rođena u OS) i '78 godište.
Što se tiče Medulina već su ti cure sve rekle...meni je isto previše turistički...previše đinđa-minđa, štandova, ljudi, ali kao klince su nas roditelji često vodili tamo na kupanje jer je plaža stvarno super za djecu...pijesak i plićak...umoriš se dok dođeš do duboke vode. Ja nisam ljubitelj tih pješčanih plaža (osim na fotkama) jer poslije ti treba 100 godina dok se riješiš pijeska sa sebe, a kad bih išla radije bih izabrala otok Levan kod Ližnjana (udaljen 2 km od Medulina) koji je već eli spomenula. Za Pulu si stekla krivi dojam jer po meni ima stvarno lijepih plaža i uvala...za djecu je dosta popularna Ambrela na Verudeli (lako ćeš je naći...čim dođeš na Verudelu vidjeti ćeš ogroman parking i s desne strane veliki kafić E & D otkuda puca pogled na tu plažu...na Verudeli možete otići vidjeti Aquarium...djeci će se sigurno svidjeti). Ima još dosta lijepih plaža, ali ih je kompliciranije naći. I da...rt Kamenjak u Premanturi svakako preporučam...predivo more i uvalice...mi uglavnom odemo na cijeli dan i dok prži sunce budemo u šumici).
Za Dino park sam i ja čula da su odrasli razočarani, a djeca ili prestrašena ili oduševljena. I znam da su na jesen govorili da će ga obnoviti prije sezone, a da li jesu ne bih znala. Ako budete išli možete svratiti u Limski zaljev na ručak/večeru jer je usput i jako je lijepo...MM mi radi tamo, restoran im je jako poznat (baš su neki dan bili J. Kosor i svi glavni čelnici vlade na ručku kod njih) pa mi se javi da se vidimo.
Fažana meni nije ništa posebno jedino ako idete na Brione (što preporučam) pa da malo prošetate Fažanom jer od tamo kreće brod. Od izleta ja bih radije preporučila da obiđete Pulu, Poreč i Rovinj. To su po meni najpoznatiji istarski gradovi i ima se šta vidjeti.
Ako se još nečeg sjetim ili ako te još nešto zanima samo pitaj! :kiss
Dino 07.11.08.
David 24.12.11.
škorpijica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la eli » 08 srp 2010, 15:09

samo ne na ambrelu. doslovno se nema gdje spustiti ručnik.
eli
Sveta krava

PostPostao/la škorpijica » 08 srp 2010, 16:56

hahahaha nisam dugo bila jer sam se preselila iz Pule...znam da je vikendima uvijek bila krcata Ambrela kao i sve razvikane plaže...šta i preko tjedna je krcato? Šta da joj preporučimo onda? Pretpostavljam da je na Havajskom ista situacija...možda Zlatne stijene, kamp Stoja ili Valsaline?
Dino 07.11.08.
David 24.12.11.
škorpijica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la eli » 08 srp 2010, 17:02

lungomare ujutro. prošetati i pogledati gdje im paše.
eli
Sveta krava

PostPostao/la škorpijica » 08 srp 2010, 17:08

Lungomare je osim Gortanove uvale (koja je isto krcata) sav u stijenama pa mi nije za malu djecu i neplivače.
Ima i u Ližnjanu predivnih uvalica samo treba znati gdje tražiti jer se ide nekim bijelim putem kroz šumu...meni je tamo predivno jer nema ljudi i može se uživati u tišini i hladu...ali teško je objasniti kako doći do tamo. Možda da pitaju lokalce na licu mjesta. E da...ako već idete u Medulin...onda mi je ljepša plaža u sklopu kampa (ne na početu kampa gdje su aquagani, nego još naprijed...nije pješčana nego kamenčići).
Dino 07.11.08.
David 24.12.11.
škorpijica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Beppa Joseph » 08 srp 2010, 17:53

Ujutro je prekrasno na ferijalnom :dada

ambrela je lijepa, ali krcata. Doduše, mi smo na stijenama, ali to nije za djecu.

Ovo je naša plaža, tu smo skoro svaki vikend - Plovanije na Kamenjaku. Uz tu plažu su mi jednako lijepe samo jedna na Kornatima i jedna na Paklenjacima.

slika

slika

slika

Lijepa i još bolja za djecu je uvala koja se nalazi sjeverno od ove (ali ne prva već druga), ali se ne mogu sjetiti kako se zove.
Tamo je dobro jer je lijepa šuma uz samu plažu, u kojoj se može i parkirati. Nas upravo taj dio odbija, za Plovanije ipak treba parkirati tri minute hoda od uvale.
Tko nas hoće naći, vikendom smo gore u onoj šumici na zadnjoj slici. :mrgreen
Beppa Joseph
normalna mama

PostPostao/la podocnjaci forever » 08 srp 2010, 19:11

Tooo, beppa, o tome ja cijelo vrijeme maštam i govorim. :dada :up

Lijepa i još bolja za djecu je uvala koja se nalazi sjeverno od ove (ali ne prva već druga), ali se ne mogu sjetiti kako se zove.

Evo, ja ću ti reći, drito iz Slavonije. :lol
Ovak plaže idu redom na toj zapadnoj kamenjačkoj strani: Bilina, Pinižule, Polje, Plovanije, Njive i Radovica.
Na istoku su Školjac, Dražice i Portić.
Na samom jugu je Kolumbarica, ona gdje su stijene i čisti kamen.

Budući da su tvoje Plovanije, onda vjerojatno misliš na Pinižule. :cool

Fala vam svima, ajme koliko informacija sam dobila... :kiss
Sad to moram sve srediti, povezati, zapisati, pa naučiti znanje. :dada

škorpijice, opis odgovara skoro posve, samo što ova moja ipak nije Slavonka. :)
Da, ovo za sam Medulin - ma nije uopće važno što je i medulin takav kakav je, kao i ta plaža tamo.
Opet ponavljam, moji su svi neplivači i zaista ne znam kako bi se mi pentrali kojekuda po stijenama i istraživali nešto ekstra divlje.
Osim toga, zadnji put smo imali dosta vjetrovito vrijeme i sinak se toga prilično uplašio.
Šta ćeš, okorjeli smo kontinentalci.
A pijesak, bože moj, odrasla sam kupajući se u pjeskovitoj Dravi i ispirući sa sebe taj (puno ružniji nego morski) tamnosivi pijesak.
Jednostavno, djeca sad diktiraju ritam i tih 7 dana moraju se kupati u što pitomijem i sigurnijem okružju.

U svakom slučaju, Rachice, ajd ti preuzmi onda odgovornost za ovaj naš susret :lol odn. za eventualnu koordinaciju ako se još tko bude htio priključiti toj kavici. Ne mogu se sada uopće sjetiti tko je sve tamo osim vas koje ste se ovdje javljale... :da??
Kako eli stoji sa zajedničkim kavama? Nešt se bojim da ih izbjegava.... :cool
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la eli » 08 srp 2010, 19:48

:lol:

ja sam ti stalno u nekoj gužvi, pogotovo preko godine (opteretila sam i dijete i sebe obavezama). u tvojem terminu sam u puli preko tjedna. pošaljem ti broj moba u pp. :zivili
eli
Sveta krava

PostPostao/la podocnjaci forever » 04 kol 2010, 23:08

Eh, da, morsko ljetovanje je gotovo, a ja kao pravi štreber u ime zaokruživanja ove teme te nade da bi možda nekoga u budućnosti usmjerila ili preusmjerila u ovim pravcima, osjećam potrebu da napišem koju. :pise

Bili smo svega 6 dana u Medulinu i okolici jer smo zbog lošeg vremena odmor ipak morali skratiti i ostatak provesti na kontinentu.
Međutim, meni je ovih 6 dana bilo jedno od najaktivnijih otkad na odmore idem, što sama, što u društvu.

Istarska obala je prekrasna. :srca
Mijenjam svoje mišljenje od nekada kada sam ju doživljavala prebetonskom te hvallila samo kraj, odn. unutrašnjost.
Ima se što vidjeti i to nisu prazne riječi.

Što se tiče Medulina, sve ove drage žene istrijanske su bile u pravu :proljece - bolje tamo ne ići.
Uz one nevjerojatne gužve, tobogane, lunaparke i ostale plažne gadgete te nesnosnu buku i nemogućnost pronalaženja slobodnog kvadratnog metra prostora u pijesku sve skupa djeluje zastrašujuće.
Uostalom, evo jedan dočar ovoga:
slika

Tek ranije ujutro ili kasnije navečer može se uhvatiti dašak mira i slobode:
slika

No mi smo prezadovoljni bili smještajem, pa nam je Medulin bio samo polazna točka za posjete okolioci.
Potpuno, skroz-naskroz sam oduševljena Rtom Kamenjak, jedno od najlejpših mjesta na Jadranu (bez obzira što se domaćice s tim ne bi složile ;) ); u rangu je s otokom Proizdom kraj Korčule, ili Lokrumom. Od onoga što ja vidjeh i posjetih.
Lijepe, male uvale s bijelim oblutcima, nenapučene, puno zelenila, oni savijeni čempresi i borovi uz obalu... nešto prekrasno... :srca

slika

slika

Ili su uz oblutke ravne, platformaste stijene u moru- Sinak me na jednoj takvoj, dok je istraživao uokolo pitao Zašto je ovdje tako čarobno? :)
slika

A tek bijele stijene uz obalu...
slika
Tu je frajer našao i fosil, molim lijepo. Upravo na mjestu gdje su nekada dinosauri hodali. Ne mogu vam opisati tu sreću.
Naravno da je mama taj fosil pripremila još kod kuće, sad ostaje samo moralna dilema kada mu reći da su u pitanju malter i svinjski zubi. :zub

Totalno rajska plaža jest na otočiću Levanu kraj Medulina. Prekrasan pijesak i žal, milina. Iako i tamo već turisti dolaze u prilično velikom broju. I prijevoznici malo kasne, ovi što prevoze brodićem do otočića.
slika
slika

Ne znam jesam li smjela staviti ovoliko fotki. :da?
U svakom slučaju koristim priliku dragom zetu čestitati rođ... uf, pardon :lol ne, ne, koristim priliku ovdje pozdraviti sve prekrasne žene dočekuše - Rachicu, corazon, eli, Beppu i mahimu - predivno, srdačno, toplo, elokventno društvance s kojim sam zaista uživala. :srca
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la cakorka » 04 kol 2010, 23:30

Pf- :klanja za trud,stvarno si na sve mislila
Znas ja sam pratila ovaj tvoj topic i pisala sebi imena plaza jer smo i mi planirali u Istru,kako se situacija razvija izgleda da ipak necemo :/ nego idemo u Makarsku

Ova plaza na Levanu mi je bas ono sto hocu :le
sreca moja 2008
slika
cakorka
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la eli » 04 kol 2010, 23:43

draga :kiss

i za tvoju predivnu dječicu :kiss :kiss
i kul mužu jedan :zivili
eli