Sada je: 25 ožu 2019, 02:03.

Putovanje s platnenim pelenama

Moderator/ica: nevenera

Putovanje s platnenim pelenama

PostPostao/la nevenera » 04 svi 2015, 10:47

Najbolji savjeti oko toga kako se spremiti za put s platnenima ima Roda.

Faza 1. Koliko pelena treba?
Trebalo bi vidjeti koliko pelena koristi dijete svaki dan i uzeti neki prosjek. Moj logika je bila prosjek + 3. Bolje više nego manje :lol .
Duži put smo s Damjanom obavili ljeti. On je prosječno imao stolicu 3x dnevno pa sam tom broju dodala prosječan broj pelena koje inače koristimo 6. Tako sam dobila 9 pelena dnevno. Išli smo na 5 dana, tako da sam ponijela 45 pelena. :nesvist Ispalo je previše. :ajme
Dovoljno bi bilo 25 pelena, bez obzira na broj dana, pogotovo ako imate mogućnost pranja i sušenja pelena.

U svaku sam pelenu složila dodatan uložak (mojima najbolje paše kad pelena ima 3 sloja ako je u pitanju split pelena ili jedan dodatni uložak na fitted pelenu) i biorazgradivi papirić (liner) tako da je sve spremno za korištenje.

Samo na putu od Zadra do Zagreba se Damjan pokakio 4x. A gdje je tek bila destinacija.... Murphy, što drugo. Na kraju smo sve pelene iz wetbaga potrošili na putu.

Faza 2. Koje pelene ponijeti?
Tu je Roda u pravu, treba koristiti kvalitetne pelene da se ne dese nezgode s popuštanjem za vrijeme putovanja. Ljeti je lakše, može se koristiti bilo što, od AIO pelene do neke fitted. Ljeto je i ako popusti i smoči se body il ono što dijete ima preko nije problem presvlačiti dijete, no zimi treba dobro paziti da dijete putuje u provjerenim kombinacijama.
Ovisi naravno i koliko se dugo putuje. Mi većinom idemo autom i stajemo svakih 2 sata.

Prije tjedan-dva dana smo putovali za Zagreb s Nikšom. Isti dan tamo i nazad doma. Ponijela sam isto 10 pelena, 2 u wetbagu (uzela sam manji) i 8 u torbi.
Koristila sam isključivo fitted pelene po putu, provjerene, dodatne uloške, linere i PUL zaštitne (izabrala sam provjerene Flafi i Rodine nove).
Nisam ga htjela po putu presvlačiti jer je bilo prohladno. Tako da smo u toku putovanja od 12h presvukli samo 3 pelene. Nije ništa promočilo, on je bio zadovoljan.
No, nije ni kakio, pa je to onda bio plus. Da je imao stolicu morala bih ga presvući. Dakle, i opet sam pretjerala s brojem. :zub

Faza 3. Što s pranjem i sušenjem pelena na putu?
Tamo gdje smo odsjeli kad smo putovali s Damjanom smo imali i perilicu i sušilicu pa sam to iskoristila. Da nismo, vjerojatno bih pokakane pelene isprala ručno i ostavila da se suše na zraku pa bi ih kući oprala kako treba.
Po putu se ne preporuča ispiranje pelene. Ukoliko je dosta namočite mogao bi vam popustiti wetbag. Radije uklonite papirom koliko stolice ide i spremite pelenu u wetbag.
U slučaju da putujete dugo najbolje bi bilo da svaku pokakanu pelenu stavite u malu vrećicu i zavežete pa tek onda spremite.
Ako idete u hotel možete u praonici oprati pelene il vidjeti ima li u gradu gdje ste odsjeli javna praonica.
Za putovanje avionom pogledajte gore spomenuti Rodin članak.

Zaključak:
1. Ponesite dovoljan broj pelena - dnevni prosjek x dani koliko ćete biti na putu. Ne zaboravite zaštitne gaćice.
2. Pazite koje pelene nosite, izaberite kvalitetne pelene i zaštitne gaćice. Zimi to jako jako bitno.
3. Pelene složite da budu spremne za korištenje.
4. Pelene isperite i očistite tek kad dođete na odredište. Ponesite dovoljno vrećica za spremanje pelena.
5. Ukoliko nemate mogućnosti pranja pelena ali imate mogućnost sušenja npr, operite ih u čistoj vodi i ostavite da se osuše na suncu pa ih kad se vratite doma operite na ispravan način.
Avatar
nevenera
idejni kreator MUD-a
 
Postovi: 39168
Pridružen/a: 03 kol 2008, 14:18

Natrag na Platnene pelene

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.