Sada je: 28 ožu 2024, 23:10.

Miina alternativna medicina

Mi smo mali, veliki borci.

Moderator/ica: nadicab

Miina alternativna medicina

PostPostao/la mmm3m » 17 ožu 2008, 21:09

Neznam ako negdje imate temu o preparatima koje dajete djeci,pa ako imate nek moderator prebaci
Htjela sam vam reci sta je Mia koristila poslje rodjenja i sta koristi jos i sada od preprata koje medicina za sad nepriznaje niti preporucava..Kad se je rodila,moja prijateljica je imala neke veze sa alterantivnom medicinom(zbog bolesti muza) i preporucila mi je da nabavim ulje od sibirske cedre.Kad smo dosle kuci iz bolnice(Mia je imala 80dana),nabavile smo iz Rusije to ulje i ja sam svaki dan davala Mii.Nakon pola godine sam saznala od jedne clanice jednog foruma(koja ima curicu sa pp- oštećenje mozga usled nedostatka kisika), dobila bakterijski meningitis i sepsu sa samo 7 dana.
To je ostavilo mnoge komplikacije: krvarenje u mozgu II/III stepena, proširenje moždanih komora (ventrikulomegalija), manji obim glave (mikrocefalija), povećan tonus mišića (hipertonija), usporen proces mijelinizacije u mozgu, strabizam, epileptiformne promene EEG-a i najnovija dijagnoza Spastična parapareza (podvrsta cerebralne paralize).)
saznala sam za Omegu 3.Ona da nepoludi,kako je rekla,trazila je informacije po netu i americkim forumima i "doktorirala" je na omegi 3.
Ja sam narucila iz Amerike po netu(jer kod nas se dobije omega3 ali nazalost na deklaracijama nepise sastav tako d ase nikad nezna sta tacno i koliko ima)
Mia je pocela da pije to ulje(ulje u kapsulama),svaki dan po par kapi.
Jos uvek pije Omegu3 i ulje od cedre.Da li su njeni super rezultati zbog toga,neznam, ali verujem da je moralo da pomogne.Pricam sa mama koje daju deci tu omegu3 i sve vide napredke kod djece.
Kad se rode bebe potreban i je DHA koji pomaze kod formiranja strukture mozga,poslje pa je potrebn EPA koja pomaze kod funkcioniranja

Ako zelite nesto vise saznati o omegi3 i njenom koristenju,mozete na blogu moje forumske prijateljice kojoj sam jako zahvalna za sve informacije i pomoc
http://www.ivanino-blago.com/category/omega-3/
:mah
Mia,rodjena u 25 tjednu,810g,32cm :)
Matea-1991~~Marina-1999~~Mia-2006
"Maristella"miris mora,lavande i ruzmarina
Avatar
mmm3m
splitska nevista
 
Postovi: 1296
Pridružen/a: 24 vel 2007, 16:05
Lokacija: Slovenia

Re: Miina alternativna medicina

PostPostao/la MaMi » 17 ožu 2008, 23:31

A što znače one kratice?
Ja M. dajem omega 3 masne kiseline (proizvođač je child life) prema preporuci njegova pedijatra. Odmah po otpustu iz rodilišta za omega 3 pitala sam njegova neonatologa a on je odmahnuo rukom. Meni je nekako draže da mu ih dajem, bitno je da ne naškode, a nadajmo se pomoći. Prije par dana sam pročitala da je rađeno istraživanje koje je pokazalo da djeca koja uzimaju omega 3 kiseline imaju smanjenu stopu pojave dječjeg dijabetesa - eto barem jedne dokazane koristi.
Odlučili smo se i za bioenergiju i za homeopatiju (sutra idemo pri puta). Ja sam jako skeptična prema tome, ali nadam se da neće naškoditi, a neka mrvicu pomogne biti će dobro.
Mislim da bi se se na svašta odlučila samo da M. pomogne.
Nekko mi je poznato to cedrovo ulje, kako ste ga nabavljali. Joj, znam na šta me asocira - na roman od Solženjicina gdje su tražili ljekovito ulje ali ne od cedra.
21 gram
Avatar
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 491
Pridružen/a: 21 sij 2008, 18:33
Lokacija: zg županija

Re: Miina alternativna medicina

PostPostao/la faith » 18 ožu 2008, 08:08

mmm3m daj nam molim te napiši nešto više o tom cedrovom ulju i kako si ga nabavila, ako hoćeš može i na pm, baš me zanima.
Svojima sam davala isto omega 3 od Twin laba dok su bili mali, sad dajem samo multivitamine.
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
Avatar
faith
Ovisna sam
Ovisna sam
 
Postovi: 1346
Pridružen/a: 06 lip 2006, 17:33
Lokacija: Zagreb

Re: Miina alternativna medicina

PostPostao/la mmm3m » 18 ožu 2008, 14:31

Misa mu malog,100 puta krenem pisat i moram prekinit jer kraj 3 djece nema vremena za odih :)
Evo ovako.Posto se je Mia rodila jer su sprozili porod zbog velike infekcije kod mene prognoze su bile slabe.I kad smo isle kuci na moje pitanje,da li ce ikad biti "normalna" rekli su mi ;vreme ce pokazati.Svaki slobodni trenutak sam trazila po netu informacije i kako moja majka kaze,i ****** bi pojela da bi bilo bolje.Ja sam za alternativnu medicinu(naravno uz paznju da nebi isli nekom kome je samo vazno da zaradi)
E sad o cedrovom ulju,njega pijemo svi.
Ovdje mozete procitati o tom ulju http://www.anastazija.hr/content/proizvodi.html i ga nabaviti u Zagrebu
Drzi se u frizideru i mi pijemo ujutro prije dorucka i prije rucka,poslje pa ne(citala sam da nije dobro piti uvece)Ja sam na pocetku dobila ulje direktno iz rusije,sad kupim u biljnoj ljekarni.

O omegi3 pa je ovako.Dosta sam citala,saznala.Imamo 101 tablete na kojima pise omega3 a niti jedna nema isti sadrzaj.Kod nasi malisana vazno je izabrati tablete omega3 koje sadrze bas ono sto njemu treba.Jer kupiti samo tako i piti nemoze stetiti ali nemozemo ni ocekivati neko poboljsanje.
Treba paziti (sad cu da malo kopiram od moje prijateljice da nemoram da pisem)
Preparat treba da sadrži omega 3 masne kiseline DHA i EPA, kao u omega 6 masnu kiselinu GLA. Omega 3 masne kiseline se dobijaju iz ribljeg ulja, a omega 6 iz ulja žutog noćurka (Evening primrose) ili borača (Borage). Takođe, treba praviti razliku između ulja koje se pravi od tela ribe i onog koje se pravi od jetre od ribe (na primer ulje jetre bakalara-cod liver oil). Ulje koje se pravi od jetre od ribe sadrži u sebi prirodne vitamine A i D. Treba imati na umu da je kod ovih vitamina moguća hipervitaminoza, preveliki unos koji nije nimalo naivan. Dakle, ukoliko dete (ili odrasla osoba) jede sve vrste hrane ili uzima multivitaminske preparate, treba izbegavati ulje od jetre.


Najbolje je kupovati kapsule sa uljem a ne samo ulje(ulje ima manji rok trajanja,mora biti u frizideru jer oksidira(tako nekako)
Kod nas nepise na tabletama koliko imaju DHA,EPA zato sve koje ja poznam narucuju
Eye q iz Engleske- http://www.equazen.com/default.aspx?pid=23 ili ProEFA http://www.goestores.com/catalog.aspx?M ... tID=228642

Mia je pila ProEFa koja sadrzi
Jedna kapsula ProEFA ima 1000mg ulja i u njemu sledeće sastojke:

EPA 148mg
DHA 98mg
Druge omega 3 73mg
Ulje Borača 180mg
GLA 44mg
Tocopherols (vitamin E) 13.5IU
Lecithin, ascorbyl, palmitate

Otvorim kapsulu u kojoj je pola kasikice ulja,dam joj 1 kap,drugi dan drugu i sad pije 1 na tjedan jer njoj vise nije toliko potrebno.
Preporucena doza za odrasle(preventivno) je
EPA: 150 - 250 mg
DHA: 100mg
GLA: 30 - 50mg
Ali to mogu i djeca koja imaju teskoce u razvoju.Pomaze kod govora,koncentracije,ravnoteze kod prohodavanja....
Ovdje se moze procitati malo o djelovanju-
http://www.omega-research.com/

I dnevne doze se poslje povecavaju po tezini djeteta(moram naci tabelu),i vazno je da u tabletama omege nema vitamina(ima ih sa vitaminom A i D)

Mozak se sastoji od 70% masti i u tvorbi te masti je vazan DHA,dok je EPA vazna za funkcioniranje mozga,za GLA pa kazu da jako pomaze kod govora koji kasni.
Uh,alaj sam se raspisala :)
Ako vas jos sta zanima pitajte,nista mi vise nepada napamet
A da,omega 3 se nepije navece jer zna da drzi"budna" tako da se desi da djeca budu nemirna i nemogu zaspati
Poljubac od nas
Mia i Ana
Mia,rodjena u 25 tjednu,810g,32cm :)
Matea-1991~~Marina-1999~~Mia-2006
"Maristella"miris mora,lavande i ruzmarina
Avatar
mmm3m
splitska nevista
 
Postovi: 1296
Pridružen/a: 24 vel 2007, 16:05
Lokacija: Slovenia

Re: Miina alternativna medicina

PostPostao/la faith » 18 ožu 2008, 19:50

Hvala ti na iscrpnom odgovoru, pročitat ću sve na što si stavila link pa ću te onda pitati ako bude bilo nejasnoća. I svaka ti čast da još i na forum stigneš pored troje djece, šaljem svima pusu :3srca
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
Avatar
faith
Ovisna sam
Ovisna sam
 
Postovi: 1346
Pridružen/a: 06 lip 2006, 17:33
Lokacija: Zagreb

Re: Miina alternativna medicina

PostPostao/la MaMi » 19 ožu 2008, 10:30

mmm3m, sada sam baš žalosna jer smo tri mjeseca M. davali ulje s omega kiselinama ali na etiketi ne piše sastav pa niti ne znam da li je to bilo baš ono prvo. Nisam niti znala za sve sastojke koji su bitni.
Puno ti hvala na postu, zbilja je bio edukativan. A na blog ivanino blago sam naišla kada sam izašla iz rodilišta, a M. ostao u bolnici da se bori za život. Tada sam čitala o njima i bilo mi je jako, jako teško jer mi je pomalo postalo jasno što nas sve čeka.
Reci koji si ti od proizvoda nordic naturalsa davala Mii, po sastavu mi se čini da to nisu junior kapsule već one za veće. Da li si imala neki razlog za to?
21 gram
Avatar
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 491
Pridružen/a: 21 sij 2008, 18:33
Lokacija: zg županija

Re: Miina alternativna medicina

PostPostao/la mmm3m » 19 ožu 2008, 12:06

Tocno za odrasle su te kapsule.Ja sam vjerovala Ivani,jer koliko sam i sama citala od omege3 se nemoze predozirazi(ako nema vitamina) tako zbog preventive ja sam davala za odrasle.Jer ja nisam znala da li Mii ima posljedice krvarenja u mozgu,iako su mi rekli da se je krvarenje asorbiralo jako brzo i da nebi trebale biti posljedice.
One junior su za normalne potrebe djece(svakodnevne) znaci kao i vitamini,dodatak prehrani
Zato ja sad Mii dajem svako tolkio jer ona dobro jede,razlicitu hranu,nema problema i omegu i cedrovo ulje pije samo onako preventivno

Procitaj na Ivaninom bogu(ima sa desne strane bas temu o omega3) pa ti moguce bude jasnije i ako se odlucis da bi narucila,mogu pitati Ivanu da ti savjetuje ili da ti dam njen email pa da je pitas.
Poljubac Mateju
Mia,rodjena u 25 tjednu,810g,32cm :)
Matea-1991~~Marina-1999~~Mia-2006
"Maristella"miris mora,lavande i ruzmarina
Avatar
mmm3m
splitska nevista
 
Postovi: 1296
Pridružen/a: 24 vel 2007, 16:05
Lokacija: Slovenia

Re: Miina alternativna medicina

PostPostao/la MaMi » 19 ožu 2008, 19:39

Jutros sam baš na Ivaninom blogu i čitala taj dio o omega kiselinama, a razmišljala sam i da naručim odmah kapsule ProEFA. Vidjela sam doze koje si ti navela pa nisam shvatila u čemu je kvaka.
Hvala na objašnjenju. :mah
Ako imaš još koji savjet ili ideju iz onoga što s prošla s Miom, samo piši. Sve me interesira.
I samo jedno pitanjce - koliko sam shvatila naručivala si kapsule preko interneta, je li tako? I ako je tako, koliko si ih čekala?
21 gram
Avatar
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 491
Pridružen/a: 21 sij 2008, 18:33
Lokacija: zg županija

Re: Miina alternativna medicina

PostPostao/la mmm3m » 19 ožu 2008, 21:01

Meni je prijateljica nabavila u Americi i poslala postom,jer ako direktno narucim jako je skupo.Ja sam kupila one 3 flasice po 90 kapsula za 61$.,mislim ako mi oni posalju da je oko 150$ mozda i vise i jos me ovde u SLo ocarine.
Ovako ona mi je poslala i nisam platila carinu.
Najbolje je ako imas koga da ti kupi tamo i posalje
Pogledat cu malo odakle su druge kupovale i kako pa cu ti javiti sta je najpovoljnije :mah
Mia,rodjena u 25 tjednu,810g,32cm :)
Matea-1991~~Marina-1999~~Mia-2006
"Maristella"miris mora,lavande i ruzmarina
Avatar
mmm3m
splitska nevista
 
Postovi: 1296
Pridružen/a: 24 vel 2007, 16:05
Lokacija: Slovenia

Re: Miina alternativna medicina

PostPostao/la MaMi » 20 ožu 2008, 12:24

Može, puno ti hvala. Sigurno i druge zanima.
21 gram
Avatar
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 491
Pridružen/a: 21 sij 2008, 18:33
Lokacija: zg županija

Re: Miina alternativna medicina

PostPostao/la mmm3m » 20 ožu 2008, 14:59

Ovako.malo sam se propitala i stanje je
najbolje se isplati kupiti eye g http://www.equazen.com/listproducts.asp ... odgroup=14 ,placa se karticom a stize od 10-15 dana.
razlika izmedju proefe i eyeg --kod ProEFA GLA (omega 6)se dobiva iz Borrage oil, a u EyeQ iz Ulja noćurka (evening primrose) a to nije uopce bitno.
Cure su probale,kazu da je lijepseg okusa i da djeca vole da piju.pricala sam sa mamom koja ima curicu od 4g sa CP,i jos neke probleme i kaze da se vidi da ima vise energije,da je koncentracija bolja i sad cekaju EEG i se nada da ce biti sta bolje.
Ivana je sve dodatno proucila(ona sudeluje u puno grupa(na engleskom) roditelja koji imaju slicne probleme.Ona ce sad da naruci za Vanju i evo i ja cu danas za Miu.Tebi MaMi preporucava onaj eyeg baby do 2 godine.Tamo pise tocno kako se dozira i koliko.
Ja cu Mii uzeti onaj od 2 godine dalje.
Sa carinom je tako,zavisi od drzave,nepoznam ni jednu iz hrvatske pa neznam da li ocarine ili ne
Poljubac i pozdrav od nas :mah
Mia,rodjena u 25 tjednu,810g,32cm :)
Matea-1991~~Marina-1999~~Mia-2006
"Maristella"miris mora,lavande i ruzmarina
Avatar
mmm3m
splitska nevista
 
Postovi: 1296
Pridružen/a: 24 vel 2007, 16:05
Lokacija: Slovenia

Re: Miina alternativna medicina

PostPostao/la MaMi » 21 ožu 2008, 01:11

Puno, puno hvala.
Uopće ne sumnjam da će ocariniti ulje kao da je zlatno.
Ja sam pitala kod nas u apoteci koja inače nabavlja lijekove izvana za PROefu pa ću idući tjedan doznati koliko bi oni naplatili. Oni također naručuju iz Amerike.
Mi smo ovaj vikend opet kod vas, ovaj put na Bledu. Baš nam se sviđa odmarati se.
Primi puno pozdrava. :3srca
21 gram
Avatar
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 491
Pridružen/a: 21 sij 2008, 18:33
Lokacija: zg županija

Re: Miina alternativna medicina

PostPostao/la mmm3m » 21 ožu 2008, 10:13

Uzivajte na Bledu,a ponekad se spustite i do mora pa da popijemo kavu :)
Poljubac i pozdrav :3srca
Mia,rodjena u 25 tjednu,810g,32cm :)
Matea-1991~~Marina-1999~~Mia-2006
"Maristella"miris mora,lavande i ruzmarina
Avatar
mmm3m
splitska nevista
 
Postovi: 1296
Pridružen/a: 24 vel 2007, 16:05
Lokacija: Slovenia

Re: Miina alternativna medicina

PostPostao/la MaMi » 21 ožu 2008, 16:58

Sada savladavamo planine u Sloveniji, slijedeće bi zbilja moglo biti i more pa na kavu s vama.
Pozdrav i puse i vama i ugodni praznici :mase .
21 gram
Avatar
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 491
Pridružen/a: 21 sij 2008, 18:33
Lokacija: zg županija

Re: Miina alternativna medicina

PostPostao/la direktorica svemira » 03 tra 2008, 00:04

Aromedica iz Rijeke uvoznik je odlicnog preparata omega 3 kiselina, synergia. Stranice su im malo bedasto postavljene, pa nemrem staviti direktan link, ali naci cete pod proizvodi na http://www.aromedica.hr. Tocno je definirano koliko cega je unutra. Ulja pak nocurka i boreca, radi GLA, moze se bez problema kupiti u svakoj boljoj ljekarni ili biljnoj ljekarni.
Avatar
direktorica svemira
Ovisna sam
Ovisna sam
 
Postovi: 1022
Pridružen/a: 07 sij 2003, 23:48

Re: Miina alternativna medicina

PostPostao/la mmm3m » 04 tra 2008, 20:02

Hvala za link.Pogledala sam,u redu je da pise sastav samo sto je sastav jedne tablete dovoljan za neku preventivu ljudi koji unose dovoljno omege uz prehranu.
Posto ja dajem Mii ipak malo vise EPA taj sastav neodgovara,jer ako povecam dozu poveca se Dha koji joj sad nije toliko potreban.
Ali kad prestanemo forsirati te male mozdane celije bice dovoljna i ta kapsula
U svakom slucaju hvala,da znamo za ubuduce da se i u Hrvatskoj dobije preperat na kojem pise sastav :proljece
Mia,rodjena u 25 tjednu,810g,32cm :)
Matea-1991~~Marina-1999~~Mia-2006
"Maristella"miris mora,lavande i ruzmarina
Avatar
mmm3m
splitska nevista
 
Postovi: 1296
Pridružen/a: 24 vel 2007, 16:05
Lokacija: Slovenia


Natrag na Nedonoščad

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.