Adorabla je napisao/la:E di ste me nasle. Postala sam i fizijatar od koliko sranja na kicmi patim.
Trnjenje malog prsta i prstenjaka upucuje na ozljedu C7/Th1 (odnosno zadnji iz vratne, prvi kraljezak prsne kraljeznice).
Moze naravno biti i karpalni sindrom i zato treba fizijatar vidjeti o cemu se radi.
Vjezbe da, apsolutno. Uz to obicno dodatno ide masaza (neugodna i bolna i niposto ne davati muzu da te izmasira, ovo moze biti pogubno!) i manipulacija i struja. Lijekovi se ne trebaju uzimati ako nema bolova.
Vjezbe obavezno. Svakodnevno. Vrlo polagano s odmorima. Kod vjezbanja je najvaznije da ne ide na trzaj nego se polagano savijas do maksimuma koji ide.
Sto se ostalih zivotnih radosti tice, prestani hitno citati novine na stolu sa savijenom glavom. Digni monitor da ti je u razini ociju. Laktovi moraju biti sto blize tijelu ali oslonjeni na stolu. Mis mora biti ergonomski, tipkovnica isto.
Od dodatnih accessoira

mozes nabaviti tempur ili neki drugi ergonomski jastuk. Mozes ici na aquaaerobic. Jogu samo i jedino ako posebno treneru naglasis da ti nije dobro i da si na fizikalnim vjezbama. Mozda bolje i laganije poceti s vjezbama za kraljeznicu (ono zajednicko vjezbanje).
Ufff ovo ne zvuci najbolje...
Prijavio sam se na forum samo zbog ove teme.
Vec mi nekoliko tjedana trnu mali prst i prstenjak lijeve ruke, prvo sam mislio da je nešto vezano za trening u borilackim vjestinama jer cesto udaram tvrde predmete(zid, specijalni fokuseri...) šakama ili da je ozljeda u laktu zbog udaraca u prazno. Inace slican osjecaj mi se zna desiti ujutro nakon budjenja ako spavam na jednoj strani pa ma šake utrnu, taj osjecaj nestaje za nekoliko minuta cim krv ponovo prođe...
Sad kad kažeš da je ozljeda kralježaka, hmm pa imao sam problema sa vratom, ali to se riješi samo od sebe, kod cestih zagrijavanja i rastezanja.
Imao sam i nekoliko incidenata sa kicmom i kukom te nikada nisam isao kod doktora ili fizioterapeuta, ionako ni on nebi znao šta da radi samnom.
Nista, zahvaljujem na postu pa cu vidjeti kako mogu taj dio tijela više razgibam, mislim da mi vec ruka polako slabi, da nema taj stisak ko nekada...
BTW. Karpalni sindrom i slicne ozljede se mogu lijeciti Powerballom, fora spravica ali me se strgala...
UPDATE:
Nakon tone googlanja našo sam da može biti riječ i o sindromu nakakvog Guyonsovog kanala (?) iliti nagnječenje ulnarnog živca (?)
- Kod: Označi sve
http://orthoinfo.aaos.org/topic.cfm?topic=a00069
Najčešči razlog tome je krivo držanje lakta za vrijeme spavanja ali i veliko opterecenje zgloba ruke kod rada, treninga....