evo da se i ja javim sa svojim iskustvima oko zamrzavanja.
Ribizle, borovnice, maline i kupine operem dobro, pustim da se iscjede i stavljam u vrećice za zamrzavanje. Ne stavljam po jedan obrok, nego otprilike po 300 grama. TO je takvo voće, koje jeste da se slijepi, ali izvadim odlomim koliko treba (ne zgnječi se niti se raspadne, i budu cijele i u komadima), a ostatak vratim u frižider.
Jagode ne smrzavam, njih jedemo samo u sezoni. Ledo jagode mnogi daju djeci, ali ja ne, pogotovo kada sam vidjela da piše zemlja porijekla Ukrajina.
Moje iskustvo sa
zaleđenim domaćim šljivama je takvo da kada se odlede mogu jedino biti dobre za kompot. Potamne nakon odleđivanja, budu čudnog i mirisa i okusa.
Breskva zaleđena prvo potamni nakon odleđivanja, bude prevodenasta i ukus ni sličan breskvi.
moje iznenađenje su
zaleđene smokve. Tarik ih jako voli. Imamo domaće, ali ledim one manje ne one prevelike. Meni lično budu puuuno ukusnije odleđene. nego sveže
napušu se nekako i budu baš mljac
e da, smokve su naravnbo domaće ne prskane, pa ih operem posušim i odmah zaledom. Inače ih uvije svi mi i Tarik jedemo sa korom koja je baš mljac...
Povrće radim sve kao što su cure već i pisale