Sada je: 18 tra 2024, 19:26.

Pelenice na sunce - ocjenimo ih!

Moderator/ica: nevenera

Pelenice na sunce - ocjenimo ih!

PostPostao/la orchid » 19 kol 2010, 13:02

Postavka ove teme bi trebala biti jednostavna, dakle treba ocijeniti pelene po nekoliko parametara koje ću sada nabrojiti, a na početku treba staviti naziv pelene i po mogućnosti link gdje se mogu takve pelene vidjeti ili kupiti. Pelene ćemo ocjenjivati brojevima od 0-10, i na kraju dajemo konačnu ocjenu i napišemo svoje mišljenje o peleni. Ja ću početi pa vi nastavite :D i mislim da nema veze da li se pelene ponavljaju, svako ima drugačije iskustvo. (ne znam da li da ocjenjujemo pelene od teta šivalica, ne znam kakva su pravila foruma prema tome, pa moderatorice recite ;) )

Pelene ćemo ocjenjivati prema:

- moć upijanja
- jednostavnost korištenja
- vrijeme sušenja
- dizajn
- cijena
- predviđena dužina trajanja *(ako koristite pelene dosta dugo, pa vidite tragove habanja itd)
- sveukupna ocjena i zaključak

Ako mislite da treba još nešto dodati ili vas još nešto zanima, slobodno napišite pa ćemo dodati :kiss

Krenimo sa ocjenjivanjem! :pise
03.03.2010 Moja mala ljubav
Avatar
orchid
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 255
Pridružen/a: 06 kol 2010, 11:22

Re: Pelenice na sunce - ocjenimo ih!

PostPostao/la orchid » 19 kol 2010, 14:12

Bambino mio pelena

http://www.bambinomio.com

- vrsta pelene - prefold pelena sa zaštitnim gaćicama. Prefold pelene dolaze u 2 veličine - size 1 do 7 kg, size 2 od 7 - 16 kg. Zaštitne gaćice dolaze po veličinama newborn - do 5 kg, small - od 5 -7 kg, medium 7-9 kg, large 9 - 12 kg i xlarge od 12 - 16 kg.

- moć upijanja - 4/10 - nema šanse da izdrži više od 2 sata, redovno se natopi čitav uložak i onda vrlo brzo procure.

- jednostavnost korištenja - 6/10 - prilično su jednostavne no po mom iskustvu prefoldi se ipak moraju ispeglati (iako u upustvima kažu da ne moraju) jer su vrlo krute kad se operu. Ja ih ispeglam i odmah složim kako treba u cover, tako da nemam problema pri presvlačenju.

- vrijeme sušenja - 7/10 - dosta se brzo suše, inače im treba otprilike dan na žici.

- dizajn - 8/10 - ove pelene su baš taman, nije prevelika guza niti bebi puno smeta. Prefoldsi su bijeli, coveri bijeli, na tačkice ili zvjezdice - jako slatko stoji :)

- cijena - 8/10 - nisu jako skupe a mogu se dosta dugo koristiti.

- predviđena dužina trajanja - 9/10 - koristim ih svakodnevno već 5,5 mjeseci i prefoldsi su u stanju u kojem su bili pri kupovini. Fleke od kakice izblijede nakon dva pranja ili na jakom suncu, dosad nemam nijednu trajnu fleku. Zaštitnim gaćicama se mrvicu ocufao čičak al to je minimalno, mislim da bi ove pelene mogle koristiti sigurno kod dvoje djece, možda i više.

- sveukupna ocjena i zaključak- 7/10 - po meni, jako dobre pelene. Za novorođenče su bile savršene, ionako sam ih često mjenjala pa nisu curile a i beba je samo ležala, kad se Mimi počeo okretati počele su curiti. Ja imam početni paket - 12 pelena + 3 covera (small do 7 kg) plus jedan cover NB do 5 kg i još jedan small. Koristila sam sve covere od rođenja, a ove small još koristim (Mimi ima malo manje od 7 kg) i moći ću ih još sigurno koristiti. Ne namjeravam kupovati size 2 pelene ni veće covere jer ću dok izraste iz ovih nakupovati dovoljno fitted pelena pa mi neće trebati (možda kupim jedan veći cover za nuždu jer u ove covere odlično pristaju tetre kad se slože kao prefoldsi).
Najveći minus ovih pelena je što kakica uvijek, ali uvijek procuri na cover i to poprilično tako da se može vrlo brzo desiti da u danu od 4 čista covera ujutru popodne nemam više nijednog - doduše ovo se počelo dešavati kad je postao pokretljiviji.
03.03.2010 Moja mala ljubav
Avatar
orchid
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 255
Pridružen/a: 06 kol 2010, 11:22

Re: Pelenice na sunce - ocjenimo ih!

PostPostao/la silki » 19 kol 2010, 14:43

super topic, za svaku pohvalu :5
javim se kad ulovim malo vremena.

što se komentiranja pelena teta šivalica tiče, molim vas da se suzdržite kako bi izbjegi reklamiranja.
za šivallice koje imaju registrirane obrte ocjene su dobrodošle :mah

hvala!
Avatar
silki
ni kljun ni krila ni nogice
 
Postovi: 12826
Pridružen/a: 08 lip 2006, 15:04
Lokacija: kvatrić

Re: Pelenice na sunce - ocjenimo ih!

PostPostao/la nevenera » 19 kol 2010, 20:26

nek slobodno mame govore o istim pelenama pa možemo naći neku sredinu vezano za spomenute pelene
mislim da će ovo biti korisno svima, a pogotovo onima koji ne znaju što da uzmu :dada
Avatar
nevenera
idejni kreator MUD-a
 
Postovi: 39332
Pridružen/a: 03 kol 2008, 14:18

Re: Pelenice na sunce - ocjenimo ih!

PostPostao/la nevenera » 19 kol 2010, 21:38

Flafi platnene pelene

- vrsta pelene - OS s ušivenim uloškom i kopčanjem na drukere (poznat i kao model Ema)

- moć upijanja - 8/10 jako su debele i jako dobro upijaju ali im je naprijed uložak malo tanji - to tinu kao dečku manje paše

- jednostavnost korištenja - 8/10 - na početku su mi bile malo nespretne jer su debele pa kad bi ih stavila na najmanju veličinu bi tin bi u njima bio kao mali bumbar.

- vrijeme sušenja - 2/10 - suše se čitavu vječnost (2-3 dana)

- dizajn - 5/10 - malo je u njima kad su na S veličini drukera guza poveća. dezena ima dosta, kad sam kupovala uzela sam jedne na zekoslava mrkvu, podloga im je crna. i imaju jedne sive s žutim patkicama koje su mi preslatke

- cijena - 9/10 - nisu mi bile jako skupe a ja sam uzela u paketu od 5 a dobila sam i dodatne uloške i jedne zaštitne.

- predviđena dužina trajanja - 9/10 - odlične su po ovo pitanju. koristimo ih oko godinu dana i skoro pa da su iste kao i kad su kupljene. nisu se ocufale, ostale su iste. i izvani i iznutra.

- sveukupna ocjena i zaključak- 8/10 - velike su mi bile kad je tin bio mali. najveća im je mana što su debele i teško se suše. nekad znaju bit tvrđe ali ih onda ja nakon sušenja malo promiješam rukama i opet budu mekane.
ALI odlične su mi za šetnje, noć ili kad mislim da bi moglo bit problema s presvlačenjem pelena.
jako dobro izgledaju i nakon 1000 pranja.
na rubovima oko nogavice i na leđima imaju ono krilce od tkanine koje štiti od curenja kakica pa sam i tu zadovoljna.
zaključak bi bio volim kad ih koristim, mrzim ih kad se suše :lol
vidjela sam da sad imaju i pelene s odvojivim uloškom, mislim da bi mi ta varijatna bila bolja od ove s ušivenim.
Avatar
nevenera
idejni kreator MUD-a
 
Postovi: 39332
Pridružen/a: 03 kol 2008, 14:18

Re: Pelenice na sunce - ocjenimo ih!

PostPostao/la orchid » 19 kol 2010, 23:13

Little lamb bamboo nappy

http://www.littlelamb.co.uk/itemdetl.php/itemprcd/BN1


- vrsta pelene - fitted pelena po veličinama - size 1 od 3-9 kg, size 2 od 9-17 kg i size 3 15 kg+. Potrebne zaštitne gaćice za ovu pelenu

- moć upijanja - 6/10 - iako je bambusica te bi trebala upiti više tekućine, nakon 2-2.5 sata je čitava pelena jako mokra.

- jednostavnost korištenja - 9/10 - Fitted pelena sa svim ušivenim ulošcima kod veličina 2 i 3, kod veličine 1 uložak je odvojiv i može se vaditi.

- vrijeme sušenja - 1/10 - treba im godina gladna da se osuše, 2-3 dana.

- dizajn - 7/10 - ove pelene su slatke, mora se priznati, baš su čupave, kao prava mala ovčica :lol i jako su mekane, no vrlo su plitke i nisam baš sigurna da ću veličinu 1 moći koristiti do 9 kg, sad bebi ima manje od 7 i već su mu na knap.

- cijena - 8/10 - koštaju oko 9 GBP na njihovoj stranici, ja sam ih dobila na sniženju na ebay-u za 6 GBP. OK cijena valjda :dunno

- predviđena dužina trajanja - 7/10 - ne koristim ih dugo, no kao što sam već rekla, brzo je izrastao iz prve veličine. Vidjećemo.

- sveukupna ocjena i zaključak- 5/10 - Nisam baš najsretnija sa ovim pelenama. Slatke su i mekane, to stoji, al po meni imaju više mana nego pozitivnih strana. Mislim da neću kupovati sljedeću veličinu. Još jedna mana - kad skinem ovu pelenu koža kod bebe bude išarana (kao kad sjedite duže na peškiru, kao mala mrežica), brzo to prođe, ali ipak...
03.03.2010 Moja mala ljubav
Avatar
orchid
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 255
Pridružen/a: 06 kol 2010, 11:22

Re: Pelenice na sunce - ocjenimo ih!

PostPostao/la tigger » 21 kol 2010, 10:40

Kushies AIO size 1-

http://www.kushies.com/Catalogue-new/di ... ultra.html

vrsta pelene- fitted po veličinama, size 1 4-10 kg (druge ne znam), ima još size 0 i 2. Ugrađene zaštitne gačice, na čičak .

moć upijanja- 6/10- izdrži 3 sata iako je običan pamuk, al pošto je široka oko nogica i uska među nogama nekad se body zareže između pa povuće mokro, ali to mi se dogodilo svega par puta, a koristim ih jako često. Inaće imaju ušiveni uložak u koji se može ugurati još nešto što iskreno nikad nisam koristila, nemam pojma zašto, pa bi mogle i puno više upiti ako se stavi bambus ili konoplja uložak.

jednostavnost korištenja- 10/10 za mene savršena što se tiće korištenja. Može se brzo obući i skinuti poput plastične, ne treba zaštitne, sve je već na peleni. Koristim ih kad idemo nekud-idealno ili kad mi se jednostavno ne da navlačit zaštitne.

vrijeme sušenja7/10 dosta se brzo suše za aio pelenu jer nisu debele, ipak treba nešto duže nego običnoj peleni baš zbog tog zaštitnog sloja.

dizajn 10/10 Ima ih u svim bojama, uzorcima, ja imam zelene, žute, bijele, plave, sa medekima, bebicama, pčelicama. Preslatke i ne idu zaštitne na njih pa se mogu pokazivati po ljeti :dada . Jako su tanke, tanje od zapišane plastične pelene pa super izgledaju i nisu glomazne. Zasad još stanemo u njih sa 8 kg, a i fino su široke oko nogu.

cijena 10/10 Ovo nemam pojma jer sam e-bay kupac pa sam ih ulovila za siću.. Nekih 30-40 kn.. :cool . Ali kolko sam čula među najjeftinijima aio pelenama u uk.

predviđena dužina trajanja 9/10 Pošto su fitted pelene nećemo ih nosit cijelo pelenaštvo ali zasad se čine ok, malo izbljedjele i malo pamuk iscufan ali ništa više od drugih, još su sve u komadu bez oštečenja. Nadam se da budu i za drugu bebicu. :dada

sveukupna cijena i zaključak 8/10 Meni su ovo super pelene za izlazak i nabrzaka. Jedino što ne upijaju baš savršeno i malo se sporije suše jer su AIO, inaće super pelenuška!
Zadnja izmjena: tigger; 21 kol 2010, 14:26; ukupno mijenjano 1 put/a.
Avatar
tigger
Stalno sam tu
Stalno sam tu
 
Postovi: 753
Pridružen/a: 19 lip 2009, 12:36
Lokacija: Zaprešić

Re: Pelenice na sunce - ocjenimo ih!

PostPostao/la nevenera » 21 kol 2010, 12:09

ja imam iste kao tigger pa da ih odmah i ja ocijenim

Kushies AIO size 1

vrsta pelene- AIO fitted po veličinama, size 1 je 4-10 kg, kopčanje na čičak. ima ušiveni dio i mali pocket za uložak, koji je super, ali se nalazi na stražnjem dijelu pelene a ne npr na prednjem gdje bi po meni bilo bolje za dečke. taj pocet je dug i tanak.

moć upijanja- 5/10- može izdržati nekoliko sati ali i ja imam problem oko nogica. desilo bi se da popusti, što me jako frustriralo.

jednostavnost korištenja- 10/10 ne može jednostavnije od ovog. savšena pelena za tate, mm ju je koristio kad je čuvao tina. stavi se kao jednokratna. brzo i jednostavno.

vrijeme sušenja 8/10 suše se brže od npr. flafi pelena ali sporije od split pelena.

dizajn 9/10 izgledaju tanko, nisu glomazne. dezeni su preslatki. imam jednobojne i one s uzorkom. samo da im je bar pocket naprijed i da je malo širi jer unutra može stati samo tanak uložak.

cijena ?/10 kupila sam ih preko burze, vidim na stranici da su cijene od 7,5 dolara do 16,5 dolara.

predviđena dužina trajanja 9/10 uzela sam rabljene i izgledale su super. mi smo ih koristili i sad sam ih posudila prijateljici. malo se oko čička ocufalo ali sve u svemu sam jako zadovoljna.

sveukupna cijena i zaključak 8/10 jako dobre pelene, jednostavne, slatke, tanke, lijepo se namještaju, ne treba dugo da se osuše. samo da još ne curi sa strane oko nogica...
Avatar
nevenera
idejni kreator MUD-a
 
Postovi: 39332
Pridružen/a: 03 kol 2008, 14:18

Re: Pelenice na sunce - ocjenimo ih!

PostPostao/la tigger » 21 kol 2010, 14:30

nevenera vidim da se naše ocjene za kushies podudaraju skoro pa skroz, :kiss !

kad stignem pišem tots bots flexitot, bambus i ogranic cotton.. I nature babies micro diddy
Avatar
tigger
Stalno sam tu
Stalno sam tu
 
Postovi: 753
Pridružen/a: 19 lip 2009, 12:36
Lokacija: Zaprešić

Re: Pelenice na sunce - ocjenimo ih!

PostPostao/la orchid » 21 kol 2010, 23:44

Mother-ease OS white strechy cotton terry

http://www.mother-ease.com/cloth-diaper ... othDiapers

vrsta pelene-
OS pelena - potrebne zaštitne gaćice

moć upijanja- 9/10 - jako dobro upija iako se čini tanka. Sa dva dodatna uloška može poslužiti čak i za noć.

jednostavnost korištenja-8/10 - moram priznati da je uvijek moram namještati oko nogica, malčice je preširoka za moj ukus, inače kao i većina OS pelena, trenutno na medium setting - prefrkni i zakopčaj, nikakva mudrost.

vrijeme sušenja -10/10 - oduševljena sam. Ova pelena mi se osuši za nekoliko sati. Definitivno se suši najbrže od svih mojih pelena.

dizajn -8/10 - čisto bijela, malo široka, al sve u svemu, jako solidno. Bazična pelena.

cijena -8/10 - kao dio Introductory offera, jako dobra cijena. Nisam još kupovala na komad.

predviđena dužina trajanja - pojma nemam koliko će trajati, ne koristim je dugo.

sveukupna cijena i zaključak -9.5/10 - Dugo sam iščekivala paket iz Kanade sa pelenom i coverom, kad je napokon stigao na prvi pogled sam se razočarala. Pelena je izgledala jako velika, cover takođe, i mislim, na šta ja dadoh pare. Al, sve se promjenilo kad sam prvi put stavila ovu pelenu, jer iako glomazno izgleda sama od sebe, prilagođava se tijelu bebe. Svakim danom sve mi se više sviđa i čak razmišljam da naručim pokoju u boji :mrgreen Plus, sušenje je fantastično! Zaista preporučam, svaka nova platnenopelenašica bi trebala naručiti bar Introductory offer :lol
03.03.2010 Moja mala ljubav
Avatar
orchid
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 255
Pridružen/a: 06 kol 2010, 11:22

Re: Pelenice na sunce - ocjenimo ih!

PostPostao/la orchid » 21 kol 2010, 23:47

Baš mi je jučer stigao paket sa 5 kushies Ultra AIO sa ebaya :lol Kad ih probam možda i ja šarnem koju ocjenu :)
03.03.2010 Moja mala ljubav
Avatar
orchid
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 255
Pridružen/a: 06 kol 2010, 11:22

Re: Pelenice na sunce - ocjenimo ih!

PostPostao/la nevenera » 22 kol 2010, 12:52

Rodina Nježna pusa

vrsta pelene-
OS pelena, potrebne su zaštitne gaćice, uložak je ušiven (od pamučnog frotira je), kopčanje na čičak, a veličina se regulira na drukere

moć upijanja- 8/10 - dosta dobro upija iako je tanka. kao i većina pelena naprijed je tanja pa ja zbog tina stavljam uvijek i dodatni uložak.

jednostavnost korištenja-10/10 - jednostavno da ne može bit jednostavnije. lako se namjesti, ima čičak oko struka. visina se isto namjesti bez problema. ništa ne strši, ništa ne visi. stvarno odlično.

vrijeme sušenja -8/10 -suši se dosta brzo jer je ušiveni uložak tanji od npr onog s flafi pelena.

dizajn -10/10 - ja imam crvenu s bijelim prugicama, drukeri su šareni. meni je preslatka. dezena ima dosta i jako su slatki.

cijena -9/10 - 85 kn, klasična cijena pelena, meni prihvatljiva.

predviđena dužina trajanja - 9/10 koristimo je godinu dana i dobro izgleda. vani se mrvicu ofucala
edit (2014), pelena se u potpunosti raspala izvani. mogla sam je koristiti 2-3g samo

sveukupna cijena i zaključak -9/10 - Pelena je jako slatka, lako se namjesti, jednostavna je za korištenje, lako se suši. Ali čičak koji savršeno drži oko struka se deformirao- valovit je. to je samo estetski problem ali me malo smeta. Ona stvarno je nježna pusa, najnježnija je pelena (osim onih s bambusom) koju imam.
Avatar
nevenera
idejni kreator MUD-a
 
Postovi: 39332
Pridružen/a: 03 kol 2008, 14:18

Re: Pelenice na sunce - ocjenimo ih!

PostPostao/la † Sanika » 23 kol 2010, 14:22

Nevenera kako misliš da su Rodina pusa i ME tanke pelene? Meni su među najdebljima...

Evo malo opisa pelena s kojima nisam baš zadovoljna:

Rodina Bambus pusa

- moć upijanja - 9/10, jako je debela, mekana. Materijal od kojeg je napravljena je odličan i to je jedino pohvalno što za nju mogu napisati.
- jednostavnost korištenja - 4/10 preglomazna je i s coverom sputava kretanje, cover jedva stane na nju (veličina 2)
- vrijeme sušenja - 4/10 debela je i jako se dugo suši
- dizajn - 4/10 - prilično je niska, plitka, a široka i debela - loš dizajn
- cijena - 4/10 preskupo za to što nudi
- predviđena dužina trajanja - 2/10 drukeri nakon jako malog korištenja ne drže dobro
- sveukupna ocjena i zaključak 3/10. Nikad je više ne bi kupila.

Bambino mio, veličina 2

- moć upijanja - 9/10, dobro upija ali je predebela, preglomazna (veličina prefold pelene 2)
- jednostavnost korištenja - 9/10 jako se jednostavno koriste i nadopunjavaju
- vrijeme sušenja - 7/10 ne suše se dugo, ali se sušenjem nekako deformiraju i nakon prvog pranja/sušenja nisu više tako mekane kao prije
- dizajn - 6/10 - ok, zgodno izgledaju, ali do kože dolazi i sintetički dio covera pa zna izazvati osip
- cijena - 9/10 povoljne
- predviđena dužina trajanja - 7/10 covere što manje prati na 60 i izbjegavati sušenje u sušilici (apsolutno nepotrebno, al pobjeglo mi par puta) jer čičak postaje puuuno krući
- sveukupna ocjena i zaključak
6/10. Ako bi ikada kupovala, kupila bi veličinu prefold pelene 1 čak i za veću bebu/dijete. Dobro zamišljeno jer u nedostatku origigi uložaka može poslužiti i obična tetra, ali ima i gore spomenutih nedostataka.
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
Avatar
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 4152
Pridružen/a: 16 kol 2002, 14:24
Lokacija: Zagreb

Re: Pelenice na sunce - ocjenimo ih!

PostPostao/la iadera » 23 kol 2010, 14:45

Flafi - konoplja i bambus

vrsta pelene - OS pelena, potrebne zaštitne gaćice. Sastoji se od odvojivog uloška na drukere + dodatnog uloška. Odvojivi uložak se može postaviti u dvije pozicije (dva reda drukera) ovisno na koju je veličinu podešena pelena. Iznutra je bambus a izvana konoplja. Kopčanje i reguliranje veličine na drukere.

moć upijanja - 10/10 - odlično upija. koristimo je za noć i do sad nije popustila.

jednostavnost korištenja - 8/10 - kad se stave oba uloška pelena je dosta debela pa mi nekad triba malo vrimena da namjestim drukere

vrijeme sušenja - 10/10 - jako se brzo osuši zbog 3 odvojiva dijela. neki dan su mi se osušile za par sati (nisam mogla virovati)

dizajn - 8/10 - ništa posebno, boja prirodna. jedino mogu prigovoriti vanjskom dijelu pelene koji zna biti malo tvrd nakon pranja. iznutra je bambus koji je su preemekan i nježan za guzu.

cijena - 6/10 - relativno skupa pelena. zbog pozitivnih strana, nisam požalila.

predviđena dužina trajanja - koristimo ih kratko, oko 2 miseca možda. tribale bi izdržati i za drugu bebu. vidit ćemo.

sveukupna ocjena i zaključak - 10/10 - osim par zanemarivih sitnica, jako sam zadovoljna. ovo je idealna pelenica za noć a micanjem jednog uloška i za dan.
Of course I can do anything…I’m a mother :)
Avatar
iadera
Samo sam naišla
Samo sam naišla
 
Postovi: 31
Pridružen/a: 16 kol 2010, 15:43

Re: Pelenice na sunce - ocjenimo ih!

PostPostao/la Tinker Bell » 26 kol 2010, 15:14

Evo i mene sa bella bottoms fitted bambus i konoplja-bambus

vrsta pelene - fitted one size, treba zaštitne, ima odvojivi uložak na drukere

moć upijanja - 8/10 nije baš superupijajuća, dosta je tanka i za noć definitivno treba dodatne uloške

jednostavnost korištenja - 10/10 vrlo jednostavno se regulira veličina drukerima

vrijeme sušenja - 10/10 budući da je tanka i sa odvojivim uloškom osuši mi se među prvima

dizajn - 9/10 lijepo se prilagođava guzi i nogicama, nigdje ne stišće, nije glomazna, baš lijepo stoji. Bambus pelenica je super mekana, a bambus-konoplja (bambus do guze, a konoplja vani) bila je mekana dok sam je zimi sušila u sušilici, sada kad se suši vani više nije :(

cijena - 9/10 dosta povoljna pelena, nabavila sam jednu preko e-bay-a, i još dvije na popustu na bella bottoms stranici, sada su kako vidim 14,50 $

predviđena dužina trajanja - koristimo ih malo manje od osam mjeseci, još uvijek izgledaju dosta dobro, ne mogu procijeniti dokle će se držati

sveukupna ocjena i zaključak - 10/10 meni je ovo jako draga pelena i najčešće posežem za njima, žao mi je samo što se konoplja tako ukrutila, ali sa sušilicom nema problema. Da ih kupujem opet kupila bih samo bambus.
slikaslika
Avatar
Tinker Bell
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 142
Pridružen/a: 18 tra 2010, 11:33
Lokacija: Dalmacija

Re: Pelenice na sunce - ocjenimo ih!

PostPostao/la kalea » 26 kol 2010, 16:42

:mah
Tek sam počela eksperimentirati s platnenim pelenama i imam ih svega nekoliko, pa mi je rano još za neke konkretne ocjene, no moram potpisati Saniku u pogledu Rodine Bambus puse. Mi isto imamo vel. 2 i koliko god da je predivan materijal, fina, mekana, to joj je jedina prednost, inače se drukeri od prvog dana otkapčaju sami od sebe čim se pomakne, debela je i nekako nezgrapno stoji - plitko i široko.

Btw, topic je :5
kalea
Ovisna sam
Ovisna sam
 
Postovi: 1726
Pridružen/a: 22 tra 2004, 11:42

Re: Pelenice na sunce - ocjenimo ih!

PostPostao/la penny » 08 ruj 2010, 20:04

ja cu malo drugacije,meni se naprotiv pelenica jaaako svidja i mislim da cu ih za drugo jos nabaviti ako ce jos postojat :lol
Rodina Bambus pusa

- moć upijanja - 9/10,debela je i jako mekana,a mekoca je uvijek ..mekana :lol
- jednostavnost korištenja - 9/10 drukeri su jako lijepo postavljeni,tako da oko nogica ide na sire...to me posebno odusevilo jer znate da je M poveci,ulozak je djelomicno odvojen,al to ne umanjuje jednostavnost koristenja
- vrijeme sušenja - 7/10 dugo se susi,najduze od svih pp sto imam...ali ne preko pola dana u mediteranskoj klimi
- dizajn - 9/10 - ljepo obgrli guzu,no malo je siroka medju nogama,zato bi uz dodatne uloske prestavila prilicno solidnu nocnu pelenu,niskoga je kroja pa opet...idealna za nas chubbyse
- cijena - 8/10 visoka cijena,al dajem za pravo zbog materijala
- predviđena dužina trajanja - 10/10 imamo je preko pola godine i najmanje se promijenila od svih pp sto imam,nije se pohabala,niti drukeri popustili,niti su gume popustile
- sveukupna ocjena i zaključak 10/10. gotovo pa savrsena...jedino mi smeta sto je malo siroka medju nogicama,pa nije bas za nove hodace i puzace,tek ju sad koristimo u dnevnoj ulozi,dosad je bila za podnevno i nocno spavanje...
i da ono sto vecini smeta,vrijeme susenja,no u mojoj poziciji opet nije neki minus
...always look on the bright side of life...

slika slika
Avatar
penny
teta mačka, teta kučka
 
Postovi: 1940
Pridružen/a: 10 ožu 2008, 17:15
Lokacija: 8 Nm od Du

Re: Pelenice na sunce - ocjenimo ih!

PostPostao/la pinky » 22 vel 2011, 21:07

odličan topic, nadam se da će još netko ocjeniti pelene
dvije ICSI divote...
slika
Avatar
pinky
rodila 6.5kg i metar djece
 
Postovi: 1879
Pridružen/a: 28 lip 2005, 11:13
Lokacija: Dalmacija

Re: Pelenice na sunce - ocjenimo ih!

PostPostao/la latica » 23 vel 2011, 12:47

evo da dam i ja svoj doprinos. mi nemamo niti jednu domaću pelenu, nažalost, tako je ispalo, ai većina su nam AIO. pa ću ja redom:
close parent popin-bamboo http://www.closeparent.com/Default.aspx?tabid=163&CategoryID=9&List=0&SortField=ProductName%2cProductName&catpageindex=2&Level=a&ProductID=5595
počeli smo je koristit malo kasnije jer smo ih kasno otkrili, ali po meni super pelena

- moć upijanja - 9/10 - super upija, sad kad je dečko malo veći, zna nam bit slabija pa umetnemo još jedan dodatni mali uložak, ali svejedno nije debela. noćni uložak je odličan za noć, a i za dan ako idemo na dulje rute - opet pelena nije predebela! znalo se par puta dogodit da ako bude u njoj dugo (dok zaspe, pa ako dulje spava i sl. skupi se 3-4 sata) da propusti i taj vanjski sloj, ako nema još dodatnih uložaka, pa smoči malo body, ali to su zapravo izvanredne situacije.
- jednostavnost korištenja - 10/10 - lako se složi -ulošci se zakvače jedan za drugi i za pelenu drukerima, jako lijepo ide oko nogica, čičak je vrlo jak i čvrst. ne koristimo je više noću jer mi se čini da ga malo onako nažulja jer je dosta čvrsta u struku, a i on je već veći dečko, pa ujutro bude crvenih tragova, ali zato koristimo njezin noćni uložak. vrlo jednostavna za korištenje i po tome i je najdraža pelena.
- vrijeme sušenja - 9/10 u usporedbi s drugima koje imamo duže se suši, jer je to bambus, ali to nije nešto posebno dugo jer se cijela rastavi, duplo brže se osuši od bella bottoms bambusice na primjer
- dizajn - 10/10 - nama odgovara i zadovoljna sam, samo kažem, dosta je čvrsta pa zna bit oko struka malo crvenih tragova kad je skidamo, ali ništa strašno, možda bi trebala malo manje probat stisnut, ali mislim da ne pretjerujem jer fino sjedne. ima oko nogica lijepu gumicu, može se smanjivat drukerima na manje veličine, može se dodat dodatni uložak, može se zapravo kupit i više njezinih uložaka pa koristit taj vanjski sloj za više upotreba jer ne bude mokar. pelena je vrlo lijepa i ulošci mekani, posebno nakon sušilice, iako nisu više onakvi kakvi su bili kad smo ih tek dobili, ipak su malo krući i manje flafasti, ako me kužite. coveri mi ne djeluju onako plastično kao obični coveri od PUL-s pa mi je to super jer cijela izgleda onako više prirodno
- cijena - 9/10 razmjerno skupa u usporedbi s drugima, ali po meni vrijedi svake kune, to je prava pelena za usporedbu s jednostavnošću jednokratnih
- predviđena dužina trajanja - 10/10 imamo je oko godinu dana - malo manje valjda i osim što su se ulošci malo istanjili, jako se dobro drži. čini mi se da će bit i za drugo i za treće dijete jer čičak je ko novi, coveri su isto super, ni ne vidiš da su korišteni, osim par njih koji su se malo omucavili jer sam ih sušila u sušilici, a nije predviđeno za to. ali to je sitnica.
- sveukupna ocjena i zaključak 10/10. - meni odlična pelena, svima bi je preporučila. jednsotavna,a brzo se suši, lako se namjesti, nije ni preskupa, može se kombinirat s dodatnim ulošcima, sve u svemu super pelena, da moram birat jednu platnenu koju bismo koristili, ja bi izabrala te
slika Moja 3M
Avatar
latica
Bigul
 
Postovi: 7412
Pridružen/a: 17 pro 2009, 23:41

Re: Pelenice na sunce - ocjenimo ih!

PostPostao/la bubsek » 23 vel 2011, 13:31

mamama koje koriste platnene :klanja :klanja :klanja ...

ja za to nemam ni volje ni zivaca...draze su mi jednokratne skinem i turnem u smece... :)
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
Avatar
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam
 
Postovi: 1670
Pridružen/a: 05 tra 2009, 13:45
Lokacija: zabreg... :-)

Re: Pelenice na sunce - ocjenimo ih!

PostPostao/la silki » 23 vel 2011, 13:36

nije baš da pelene rifljamo na potoku da nam se treba klanjati :lol


latice, i meni su pop in bile super.
istina nakon godinu dana korištenja, ona stara verzija istih, počela se lagano fucat.
budeš vidjela.
Avatar
silki
ni kljun ni krila ni nogice
 
Postovi: 12826
Pridružen/a: 08 lip 2006, 15:04
Lokacija: kvatrić

Re: Pelenice na sunce - ocjenimo ih!

PostPostao/la latica » 23 vel 2011, 15:39

bubsek - ja iskreno više uopće ne vidim razliku između jednokratnih i platnenih kad je "posao" u pitanju. meni osobno to nije nikakav napor, posebno kad razmišljam koliko je to zdravije za moje dijete i okoliš u kojem živim. baciš pelenu u kantu za čuvanje, a ne u smeće i kasnije u mašinu. neš ti napora ;) najnaporniji dio posla oko platnenin mi je bio izabrat ih i dočekat da stignu kad sam se odlučila počet kupovat :lol
slika Moja 3M
Avatar
latica
Bigul
 
Postovi: 7412
Pridružen/a: 17 pro 2009, 23:41

Re: Pelenice na sunce - ocjenimo ih!

PostPostao/la latica » 24 vel 2011, 13:17

da nastavim - totsbots easyfit - stara verzija - bambus, AIO

- moć upijanja - 8/10 - ne znam zašto, ali moj dojam je da ova pelena ne drži baš dugo bez dodatnog uloška. nama je znala procurit, ali više zato što je ja ne bi dobro namjestila, a o tome ću kasnije. ali s dodatnim uloškom, a može se stavit i još koji je zapravo odlična.
- jednostavnost korištenja - 10/10 - kao i većina AIO, jednostavno da ne može jednostavnije
- vrijeme sušenja -10/10 sva se rastavi i prilično se brzo suši
- dizajn - 7/10 - e sad dolazimo do ono što mi nije sjelo. gumica među nogicama je prilično po meni oštra i ja sam se uvijek bojala da ga to ne stišće i onda bi mu nekako prelabavo zategla pa bi nam procurila. najviše je koristimo sada kad je on veći pa je ne moramo smanjivat i sad mi nekako najbolje paše. nema onako duplu gumicu ko npr. close parent. unutra je mekani bambus, ali izvana izgleda prilično plastično u odnosu na close parent, iako je meni OK - bitno da je unutra prirodna. dezen je presladak - ove nove pogotovo, ali tih nemamo. imam i dvije flufaste, dakle ne bambusice i one su mi puno draže jer su nekako puno mekše, čak i te gumice oko nogica, možda je moja prva pošiljka bila neka posebna, ali eto nek se zna. ali te flufaste imaju prilično loš taj PUL u smislu da ako se jako natopi,on cijeli zna propustit, ne samo da pelena pusti sa strane. očito ovisi i ona koju pošiljku naletiš?!
- cijena - 8/10 - s obzirom da nisam bila prezadovoljna, ali to je možda zato što sam i previše očekivala, malo preskupa
- predviđena dužina trajanja 10/10 - imamo ih jako dugo i ko nove su - čičak drži ko i prvi dan, cover izgleda ko novi, unutra se bambus malo istanjio, ali isto ništa posebno. jako se dobro drži, stvarno!
- sveukupna ocjena i zaključak 9/10 - dajem zapravo devetku jer mi je sada ta pelena super, ali prije mi nekako nije pasala. sviđa mi se dezen, lijepo stoji na guzi, nije debela, jednostavna za upotrebu, može se nadopunit ulošcima, po meni je jedina mana ta oštrija gumica oko nogica i to što nema onaj " double leg gusset"!

eto, nastavak slijedi :)
slika Moja 3M
Avatar
latica
Bigul
 
Postovi: 7412
Pridružen/a: 17 pro 2009, 23:41

Re: Pelenice na sunce - ocjenimo ih!

PostPostao/la latica » 25 vel 2011, 10:19

za danas - bumgenius AIO http://www.bumgenius.com/all-in-one.php

- moć upijanja - 8/10 - dobro upija, sada stavimo dodatne uloške jer je on veći, ali prije nam je dosta dobro držala s ovim ulošcima što dođu uz nju. uglavnom, dobro drži, ali treba je malo pojačat. cover nam zapravo nikad nije procurio kao npr kod tih totsbots fluffy, ali ako je predugo u njoj onda zna procurit kod nogica jer taj flis (ili šta to već je) malo povuće vlagu. zapravo kad je bio manji bila nam je sigurnija nego sada, kada nam nije recimo za popodnevno spavanje jer ako se jako popiški i dulje spava, procurit će. ali to je onda preko 3-4 sata u njoj sve skupa (dok zaspe nakon premotavanja pa dok odspava ...)
- jednostavnost korištenja - 10/10 - krajnje jednostavno, kao i sve AIO
- vrijeme sušenja - 10/10 - jako se brzo suši - ulošci se izvade tako da ostane samo cover i kako su ulošci od mikrofibe stvarno se brzo suše, najbrže od svih naših pelena
- dizajn - 9/10 - meni osobno jako lijepa pelena, mekana prije svega, taj materijal iznutra je stvarno super, a i iz vana je mekana i ne djeluje nimalo plastično, a ne znam da je procurio - što se meni jako sviđa, oko nogica mekana gumica (iako ne dupla), ima đepić pa se ulošci stave u njega i to je isto praktično. ja sve pelene kad se osuše složim i stavim u ladicu tako složene i spremne za korištenje, njih je ako lako složit. jedni problem je taj čičak koji se nama jako ofucao. zapravo on još uvijek (nakon godinu i pol dana) dobro drži, ali mislim da neće još dugo
- cijena - 9/10 - pelena je super, kao i sve AIO malo je skuplja od običnih, ali je zato od početka do kraja, dakle može se smanjivat i povećavat od rođenja do kraja pelenaštva pa se ispak isplati
- predviđena dužina trajanja - 7/10 - pelena sama je super, evo ja ih perem svakih par dana već godinu i pol i ništa se nisu pohabale i sl., ali je čičak dosta loš. planiram ga za drugo dijete zamijenit i ponovo koristit pelene
- sveukupna ocjena i zaključak - 9/10 - bolja nam je bila kad je bio manji, onda mi je bila super jer se lako smanji, jako je mekana i super upija, lako se koristi i brzo suši. sad kad je veći, isto nam je OK, ali nije za dulje šetnje i sl. -inače bi je morala dobro natrpat!

eto to su naše najkorištenije vrste AIO pelena, sve su jako lake za upotrebu, dobro drže, dosta se brzo suše i mi smo s njima zapravo zadovoljni posebno jer se mogu koristit cijelo vrijeme pelenaštva :dada
slika Moja 3M
Avatar
latica
Bigul
 
Postovi: 7412
Pridružen/a: 17 pro 2009, 23:41

Re: Pelenice na sunce - ocjenimo ih!

PostPostao/la silki » 25 vel 2011, 10:25

latce :klanja na osvrtima. kao da sam ih sama pisala.
a vidim da nam je i kolekcija jaaaako slična :lol
znaš da za bumgenius možeš kupit dodatne uloške? http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=195163
kad je klinac malko naraste i počne momački zapišavat stvarno treba dosta toga staviti unutra da drže bar 2 sata.
Avatar
silki
ni kljun ni krila ni nogice
 
Postovi: 12826
Pridružen/a: 08 lip 2006, 15:04
Lokacija: kvatrić

Re: Pelenice na sunce - ocjenimo ih!

PostPostao/la latica » 03 ožu 2011, 10:33

silki, ma znam da se može kupit dodatne, ali nikako da odem do tih brežica, a i nisu baš jefitni. hvala u svakom slučaju! ja sam neke pelenice koje su nam zatrebale dodatne uloške pofutrala magičnim krpama iz dm-a, pa ću vjerojatno tako i ove. krpice su taman dimenzija kad se slože, brzo se suše, a i nisu u kontaktu s kožom jer ih stavim u džepić i gotovo. bar dok ne nabavim te dodatne prave uloške :lol
slika Moja 3M
Avatar
latica
Bigul
 
Postovi: 7412
Pridružen/a: 17 pro 2009, 23:41

Re: Pelenice na sunce - ocjenimo ih!

PostPostao/la nevenera » 03 ožu 2011, 14:49

ja stavljam tetre. sašila sam neke kao uloške od 4-5 slojeva. totalno pali
Avatar
nevenera
idejni kreator MUD-a
 
Postovi: 39332
Pridružen/a: 03 kol 2008, 14:18

Re: Pelenice na sunce - ocjenimo ih!

PostPostao/la latica » 07 ožu 2011, 10:55

evo samo da dodam još nešto po pitanju totsbots easyfit V2!
http://shopping.netsuite.com/s.nl/c.427532/it.A/id.1654/.f?sc=7&category=2201

dakle to su ove nove totsbots easyfit, isto su bambus iznutra, isto AIO i isto OS, ali su puno puno bolje od prvih. ja sam kupila jednu na ebayu za jako male pare i baš sam zadovoljna - puno je mekanija od prvih, pogotovo ono oko nogica, iznutra je neki drugačiji materijal oko uloška i znatno manje djeluje plastično čak i izvana, dakle i PUL je buno bolji. bambus je malo drugačiji, ali jako jako mekan, čičak odličan kao i prije, a dezen je :srca dakle, totsbotsice mi se sada definitivno penju na rang listi, ali s ovom novom verzijom!
slika Moja 3M
Avatar
latica
Bigul
 
Postovi: 7412
Pridružen/a: 17 pro 2009, 23:41

Re: Pelenice na sunce - ocjenimo ih!

PostPostao/la lamiel » 04 svi 2011, 11:31

znam da ne bi smjela reklamirati tete šivalice, ali ovo nije reklama nego upozorenje mamama, dobro razmislite od koga će te kupiti pelene, jer evo što se dogodilo nama nakon 3 mjeseca korištenja.
pelene je šivala suzi ("najpovoljnije platnene pelene u hrvatskoj")
https://picasaweb.google.com/jelena.baz ... zjePelene#
lamiel
Samo sam naišla
Samo sam naišla
 
Postovi: 1
Pridružen/a: 28 tra 2011, 21:22

Re: Pelenice na sunce - ocjenimo ih!

PostPostao/la SunčicaVŽ » 04 svi 2011, 11:38

lamiel je napisao/la:znam da ne bi smjela reklamirati tete šivalice, ali ovo nije reklama nego upozorenje mamama, dobro razmislite od koga će te kupiti pelene, jer evo što se dogodilo nama nakon 3 mjeseca korištenja.
pelene je šivala suzi ("najpovoljnije platnene pelene u hrvatskoj")
https://picasaweb.google.com/jelena.baz ... zjePelene#

A kaj je to obična gaza kao materijal??? Pretanko je da bi bila tetra, flanel nije... :ajme
A 01.03.2000. - Filozof
B 17.10.2003. - Mudirca
L 28.01.2009. - Princeza
SunčicaVŽ
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 216
Pridružen/a: 13 tra 2010, 11:40

Sljedeća

Natrag na Platnene pelene

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.