Sada je: 29 ožu 2024, 10:25.

jačanje imuniteta

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

jačanje imuniteta

PostPostao/la lulamae » 25 sij 2011, 19:18

mislim da ovo zaslužuje poseban topic..prvo sam htjela staviti naslov "matična mljieč" ali nepotrebno bih ograničila raspravu a može se o dosta toga pisati..

mi smo napokon kupili matičnu mliječ i jedva čekam da počnemo s uzimanjem :yess našla sam jedna zgodan tekstić pa da pročitate oni koji ne znaju..meni je osobito zanimljivo ono sto sam boldala,pogotovo onaj dio o pothranjenosti i jacanju imuniteta..više ne znam što bih probala pa eto počinjemo s ovim...naravno dajem mu i kozje mlijeko i mislim da bi to trebala biti idealna kombinacija..jos sam mu jucer kupila i neki sirup s echinaceom..a kad bi htio davala bih mu i med od kestena jer je i to jako dobra stvar..med od kestsena ima čak i željeza i dobar je za sto stvari..probati ću naći tekst i o tome,pa da oni koji žele i koje zanima mogu pročitati..mislim da je ipak najbolje davati ovakve neke prirodne preparate..javljati ću kako nam ide,i sa hranjenjem,apetitom,bolestinama ali i rastom i dobivanjem na tezini..
adrian je opet bolestan i stvarno me to više izluđuje..mislim,žao mi ga je,a osim toga propušta i dosta terapija i druženja s klincima..stalno smo doma..

evo tekstić..

Još od vremena Aristotela, istraživače je zanimalo zašto je matica, koja je izašla iz istog jajeta kao i ostale pčele, gotovo dva puta duža i teža od radilica? Zašto matica živi i do šest godina, a njene kćeri pčele radilice, žive svega 30 do 35 dana.
Matična mliječ je kompleksna prirodna materija koja se stvara u specijalnim pčelinjim žlijezdama. Ovom hranom, koju u nekim zemljama zovu "kraljevskim želeom", pčele radilice hrane ličinke pčela radilica, matice i trutove. Nakon trećeg dana tu hranu dobiva samo ličinka matice, dok ostale dobivaju samo pelud i med. Ukoliko bi se bilo koja ličinka iz takvog legla nastavila hraniti samo matičnom mliječi razvila bi se matica, a ne pčela radilica. Ličinka buduće pčele radilice za pet dana poveća svoju težinu oko tisuću puta, dok ličinka buduće matice poveća svoju težinu za dvije tisuće puta.

Ovaj izvrstan koncentrat hranjivih tvari omogućava matici da živi duže od pet godina, dok je životni vijek radilice svega 2 do 4 mjeseca. Zadivljujuća je biološka produkcija matice, koja u sezoni za samo 24 sata položiti između 2000 i 4000 jajašaca, što je otprilike kao kad bi žena, koja je teška 50 kilograma, svaki dan rodila dijete teško 70 kilograma, a objašnjava se upravo djelovanjem matične mliječi, kojom pčele neprestano hrane maticu.

Matična mliječ je bijele do bljedožućkaste boje, gusta i tekuća, karakteristična mirisa i kiselkastog, malo ljutog okusa. Matična mliječ sadrži u najvećem postotku vodu, zatim proteine, šećere, lipide, anorganske tvari i vitamine i to vitamine B skupine s posebno visokom koncentarcijom vitamina B5 (pantotenske kiseline) i vitamina B6, vitamine A, C, D i E, minerale, enzime, 18 vrsta aminokiselina, kao i mnoge tvari koje sprečavaju razvoj i razmnožavanje bakterija i virusa a sadrži i posebnu vrstu nezasićene masne kiseline 10-HDA (10-hidroksi-decenionske kiseline) koja u prirodi postoji samo u matičnoj mliječi i nije ju moguće umjetno proizvesti. Matična mliječ je jedini prirodni izvor acetilkolina u čistom obliku, supstance koja širi krvne žile i zato dobro djeluje kod povećanog krvnog tlaka.

Dokazano je da je svježa matična mliječ nestabilna. Lako mijenja izgled i svojstva. Štete joj toplina, vlaga, svjetlost i kemijska sredstva. Za skladištenje matične mliječi potrebne su niske temperature i tamna mjesta. Matična mliječ se primjenjuje kao 50% otopinu mliječi u alkoholu ili dodatak medu (od 1 do 3%). Najsigurniji i najbolji način primjene je liofilizirana matična mliječ, koja se dobije postupkom liofilizacije, kojim se na temperaturi od -60ºC vakumom oduzima voda i pretvara u prah. Taj postupak se obavlja samo u specijaliziranim laboratorijima, a omogućava da aktivne tvari dugo ostanu sačuvane, a kako se dobiva čista supstanca apsorpcija u tkivo je znatno bolja.

Djelovanje matične mliječi

Matična mliječ izuzetno jača imunitet i time spriječava nastanak i razvoj raznih bolesti. Pokazuje vrlo povoljne učinke na opće stanje organizma, koji se pomladi, odiše novom snagom i energijom. Stimulira anaerobne procese i podiže nivo energije u organizmu i time povećava izdržljivost i snagu. Ima baktericidna, antibiotička i antivirusna svojstva. Pojačava lučenje endokrinih žlijezda tj. žljezda koje proizvode i luče hormone, kao što su gušterača, štitnjača, nadbubrežna žlijezda, hipofiza. Matična mliječ je jedina poznata tvar koja prodire kroz ovojnicu nadbubrežne žlijezde i čisti je od toksina, kao i kroz ovojnicu mozga gdje regenerira stanice. Spriječava infekcije muških i ženskih spolnih organa te povećava prokrvljenost prostate, pomaže smanjenju otoka i regulira nedostatak seksualne energije.

Mlječ poboljšava rad središnjeg živčanog sustava, normalizira stanje duševne iscrpljenosti, povoljno djeluje na pothranjenu djecu i starije rekonvalescente. Povećava otpor na stres, pospješuje regeneraciju stanica i tkiva, smanjuje razinu kolesterola, pozitivno djeluje na krvožilni sustav, stabilizira krvni tlak te poboljšava pamćenje. Izuzetno dobro djeluje kod leukemije, regenerira slezenu, stanice krvi i koštane srži. Usporava sklerotične i ublažava klimakterijske promjene u organizmu. Protutumorski učinak matične mliječi se pripisuje njenoj aktivnoj supstanci 10-HDA. Pomaže oboljelima od tumora da lakše i sa što manje nuspojava izdrže kemoterapiju. Pomaže u održavanju i jačanju kose, kožnog tonusa i noktiju. Matična mliječ omekšava kožu, gladi je, osvježava i ublažava bore. Blagotvorno djelovanje matične mliječi objašnjava se prosustvom vitamina, naročito pantotenske kiseline, a također i prisutnošći hormonalnih supstancija. Ubrzava zacjeljenje i obnovu kostiju nakon lomova ili ozljeda i uopće održava zdravlje koštanog sustava i zglobova.

Matična mliječ privlači pažnju znanstvenika, posebno u SAD-u, Kini, Japanu gdje se i troši najveća količina matične mliječi na svijetu. Japan je inače zemlja s najviše stogodišnjaka, s najzdravijim stanovništvom, najmanjim brojem oboljelih od kancerogenih i kardiovaskularnih bolesti. Najveći proizvođač najkvalitetnije matične mliječi u svijetu je Kina. Riječ je o izuzetno skupom i vrijednom proizvodu što uzrokuje pojavu krivotvorina na tržištu, stoga je izuzetno važna kontrola kvalitete i čistoće. Matična mliječ je i hrana i lijek i krivo je mišljenje da je treba upotrebljava samo kada je čovjek bolestan. Naprotiv, matičnu mliječ treba koristiti prvenstveno u preventivne svrhe, a tek onda kao pomoć pri liječenju.
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
Avatar
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam
 
Postovi: 1785
Pridružen/a: 12 svi 2006, 10:08

Re: jačanje imuniteta

PostPostao/la Daisy » 25 sij 2011, 19:25

Ja se ove godine preplašila gripe, cijepila klince i sebe, a trošimo: stariji- pastile matične mliječi (prirodni biostimulator i antioksidans s medom i vitaminom c), maleni medno-propolisni sirup (za poticanje otpornosti organizma), a moja malenkost kapi matične mliječi(u alkoholnoj otopini).
MM se nije ni cijepio ni ništ ne pije za preventivu. :mrgreen
Sve dok dišem, nadam se!
Avatar
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 237
Pridružen/a: 29 ožu 2005, 19:16
Lokacija: Čvrsto na zemlji!

Re: jačanje imuniteta

PostPostao/la lulamae » 25 sij 2011, 19:35

daj mi pliz objasni sad to..gdje to kupujes?kak to mislis maticna mlijec u alkoholnoj otopini?je li to iz ljekarne ne ili od pcelara?jer ja sam kupila od pcelara,pravu prirodnu..samo jos ne znam tocnu dozu..moram pogledati na netu..imas kakav savjet?kako da mu to dajem?
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
Avatar
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam
 
Postovi: 1785
Pridružen/a: 12 svi 2006, 10:08

Re: jačanje imuniteta

PostPostao/la IINA » 25 sij 2011, 19:38

Imam nove informacije o mliječi.
Cijeli tekst je poučan i zanimljiv, no...poznavajući
"pčelara iz ljubavi", puno sam se raspitivala o svemu vezanom uz pčele i
upoznao me sa tužnom činjenicom, da se matična mliječ treba skladištiti na -20 stupnjeva ako želimo da ostane
aktivna. Ima je izuzetno malo i to samo u proljeće, tako da on kaže da je
ovakva masovna komercijalna proizvodnja gotovo pa nemoguća.
Uz to ovo skladištenje je u biti uništava, pa je njena djelotvornost možda
oko 25% od one izvorne.Bez obzira na postupke navedene u tekstu.
najbolje je ako imate nekoga tko ima pčele. Onda u proljeće pravac košnica i
ravno iz košnice u usta, točnije pod jezik.
Pišem ovo tako da ne očekujete čuda. Svakako ne može odmoći, no koliko će zaista
pomoći :dunno
Kombinirajte sa propolisom isto po mogućnosti od provjerenog pčelara, medom.
Nešto će od toga upaliti.
Sori na ovakvom uletu.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
Avatar
IINA
Sveta krava
 
Postovi: 6922
Pridružen/a: 15 svi 2007, 14:45
Lokacija: mib

Re: jačanje imuniteta

PostPostao/la Daisy » 25 sij 2011, 19:44

Kupila u apoteci...bila neka promocija, kupiš 2 proizvoda i treći dobiš gratis :mrgreen . Tak da su me nagovorili. Proizvodi PIP - dar pčela i prirode.
Inače sam ih netom prije toga (par dana) slušala u nekoj radijskoj emisiji, pa eto....
Inače ove kapi u alkoholu se kapaju pod jezik par puta na dan, a volim koristiti proizvode koji imaju odobrenje Min. zdravstva, pa makar bile i manje djelotvorne...ha, ha...ak mi bude zlo i muka, bar imaš koga tužit...(ipak sam ja Zagorka :mrgreen )
Sve dok dišem, nadam se!
Avatar
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 237
Pridružen/a: 29 ožu 2005, 19:16
Lokacija: Čvrsto na zemlji!

Re: jačanje imuniteta

PostPostao/la lulamae » 25 sij 2011, 19:50

meni je pcelar isto daje zamrznutu i to odmah nakon sto je uzme,dakle dan poslije...jednom sam cak cekala da ode po nju u vrbovec jer su mu tamo pcele pa sam dosla drugi dan (to je bilo za frendicu)..i daje mi malu kolicinu,ja mislim da se to brzo potrosi..za par dana..
frend mi se isto bavi pcelarstvom ali veli da se njima to ne isplati raditi ali da je to odlicna stvar..on mi pak donosi med iz like..
ma da je i 25 % bila bih zadovoljna,samo nek nesto vec pocne djelovati...
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
Avatar
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam
 
Postovi: 1785
Pridružen/a: 12 svi 2006, 10:08

Re: jačanje imuniteta

PostPostao/la Mrđi » 25 sij 2011, 20:24

novi zeleni med ima dodatak maticne mlijeci :dada
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
Avatar
Mrđi
mami me el Camino
 
Postovi: 5995
Pridružen/a: 04 tra 2005, 15:29
Lokacija: s pogledom u nebo

Re: jačanje imuniteta

PostPostao/la bubamaric » 25 sij 2011, 20:35

I mi jedemo maticnu... 3 mj velicine crna kave ujutru i navece...sad pauziramo.. pa cemo opet nastaviti... Posebno u ovo zimsko vrijeme, od proljeca necemo....Uzimam od gospodje koja se bavi medom ,pripravcima od meda, propolisa, maticna ... Ona je sa tim proizvodima izlijecila sina... i tako se pocela baviti,mada ne znam od cega je bolovao :dunno
....Vjerujem u andjele...poznam ih po očima....
Avatar
bubamaric
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 118
Pridružen/a: 21 pro 2010, 20:06

Re: jačanje imuniteta

PostPostao/la dijana » 25 sij 2011, 20:58

nama stvarno treba dobra stvar znači vi mislite da je ta matična mlieč ono nešto naj naj?
:D
Petra 5.g., Petar 3g., Borna 17.2.1012.g.
Avatar
dijana
Samo sam naišla
Samo sam naišla
 
Postovi: 77
Pridružen/a: 13 sij 2007, 16:35

Re: jačanje imuniteta

PostPostao/la lulamae » 25 sij 2011, 21:03

sad sam mu dala..grozno je reagirao :D skoro je ispljunuo..al sam mu brzo dala vode pa malo meda da mu bude slade.. da li mu to mogu dati zajedno sa medom u zlicici?da lakse proguta..
al nezgodno je sto imam neku malu bocicu iz koje uopce ne znam dozirati i tesko se izvlaci :dunno malo sam s cackalicom probala izvaditi...
znaci trebala bi mu davati u jutro i navecer velicine zrna kave? bubamaric,tko je to tebi preporucio?

mrđi,kakav je to zeleni med?

dijana,koliko sam ja cula,to je nes super..citala sam po forumima,dobro je i za plodnost,zene su ostale trudne nakon toga iako dugo nisu mogle zatrudnjeti..i to su im doktori preporucili..cak i za ljude koji imaju tumor da se oporave nakon kemoterapija..a cuj,matice zive duze od 5 godina a ostale pcele mjesec-dva,zato sto su se ove hranile maticnom mlijeci..citala sam i da to puno koriste u kini a oni su poznati da dugo zive..
a nemam kaj za izgubiti,nakon svega..jedino nes novaca,ali to sad nije bitno..meni je bitno da mali dobije na tezini,da poraste i da ojaca imunitet..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
Avatar
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam
 
Postovi: 1785
Pridružen/a: 12 svi 2006, 10:08

Re: jačanje imuniteta

PostPostao/la bubamaric » 25 sij 2011, 21:09

Lulumae, nije doziranje isto za sve... to je po kilazi... i nama je rekla na Kiarinih oko 15kg...Samo ova nasa je bijela i dosta slatka, uzima se drvenom kasiom ili plasticnom , to je jako bitno. Evo mi ovu uzimamo http://www.terapis.info/
....Vjerujem u andjele...poznam ih po očima....
Avatar
bubamaric
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 118
Pridružen/a: 21 pro 2010, 20:06

Re: jačanje imuniteta

PostPostao/la Mrđi » 25 sij 2011, 21:15

Zadnja izmjena: Mrđi; 25 sij 2011, 21:16; ukupno mijenjano 1 put/a.
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
Avatar
Mrđi
mami me el Camino
 
Postovi: 5995
Pridružen/a: 04 tra 2005, 15:29
Lokacija: s pogledom u nebo

Re: jačanje imuniteta

PostPostao/la lulamae » 25 sij 2011, 21:16

pa adrian ima 18kg..to je tu negdje..
a kako da znam kad mi nitko nije preporucio niti rekao koju dozu..to sam sama isla kod pcelara kupiti,na svoju inicijativu..

hej mrđi,imamo isti signature ;)
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
Avatar
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam
 
Postovi: 1785
Pridružen/a: 12 svi 2006, 10:08

Re: jačanje imuniteta

PostPostao/la bubamaric » 25 sij 2011, 21:35

Meni je ta gospodja od koje sam kupila, ona je i farmaceut po zanimanju... rekla doziranje i pitala me ima li alergije, bronhitis itd. Mozda ipak da se posavjetujes s nekim....
....Vjerujem u andjele...poznam ih po očima....
Avatar
bubamaric
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 118
Pridružen/a: 21 pro 2010, 20:06

Re: jačanje imuniteta

PostPostao/la lulamae » 26 sij 2011, 00:09

procitala sam ovo o zelenom medu..zvuci jako dobro..
mrđi,reci kakva su tvoja iskustva s time?

adrian nema alergija..ali u zadnje vrijeme je imao cak tri put bronhitis (od ljeta)..zato mu i zelim dati nesto za jacanje imuniteta..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
Avatar
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam
 
Postovi: 1785
Pridružen/a: 12 svi 2006, 10:08

Re: jačanje imuniteta

PostPostao/la bubamaric » 26 sij 2011, 09:22

Ta maticna je jak alergen, jer ima dosta peludi ,valjda... Nisam sigurna, pa da ne kazem nesto pogresno. Al sjecam se da je bas pitala za bronhitis. I Kiari je ja dajem za jacanje imuniteta,posebno je osjetiljiva zimi, respiratorni trakt... tone slajma ,koje ona ne zna iskasljati... i ova zima je do sad bila bolja nego prosla. Vjerujem da je maticna puno pomogla. A vodila sam je i u Slanu sobu, to je isto super za bronhitis, kasalj, prehlade itd itd...
....Vjerujem u andjele...poznam ih po očima....
Avatar
bubamaric
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 118
Pridružen/a: 21 pro 2010, 20:06

Re: jačanje imuniteta

PostPostao/la Mrđi » 26 sij 2011, 11:02

lulamae - tek sam pocela piti. no ja se inace "lijecim" medom pa je meni ok. vidit cu nakon nekog vremena.
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
Avatar
Mrđi
mami me el Camino
 
Postovi: 5995
Pridružen/a: 04 tra 2005, 15:29
Lokacija: s pogledom u nebo

Re: jačanje imuniteta

PostPostao/la mali_princ » 26 sij 2011, 11:29

Mi već drugu zimu papamo med ujutro i navečer po pola žličice i to onaj obogačeni! Sad imamo Api imunal, on je sa dodatkom propolisa i peludi, ima različitih kombinacija tih medova! Mislim da smo ovaj zadnji kupili u dm-u! Imam ja i matičnu, ali mi je bljak..pa ne želim ni njega nagovarat na to....a ovo kažem da je fini med, pa nekako prođe! :hahaha
Koliko sam ja čula kod takvih pripravaka treba ih obavezno uzimati plastičnom žličicom i poslije toga ne piti odmah tekućinu! Znam, teško je kad klinac napravi facu kao da je zagrizao limun, ne dati mu malo čaja ili vode...zato mi se ovaj med čini kao najbolje rješenje!
prva sreća: Matija, 23.12.2005.
druga sreća: Luka, 08.07.2011.
Avatar
mali_princ
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 413
Pridružen/a: 20 stu 2010, 12:32
Lokacija: zagreb

Re: jačanje imuniteta

PostPostao/la Daisy » 26 sij 2011, 15:49

lulamae je napisao/la:.meni je bitno da mali dobije na tezini,da poraste i da ojaca imunitet.

Lu, a zašto Adrianu ne daješ neku dohranu? Mi smo od gastroenterologa dobili preporuku i rp za Nutrini Drink (multifibre - to je zato jer ima problem sa stolicom, ali ima i onih bez vlakana). Različitih su okusa i moj F ih je dobro prihvatio, a napitak ti izgleda ko neki milk shake sa slamčicom. - to je vezano za problem dobivanja na težini, za imunitet moraš drugo tražiti
Sve dok dišem, nadam se!
Avatar
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 237
Pridružen/a: 29 ožu 2005, 19:16
Lokacija: Čvrsto na zemlji!

Re: jačanje imuniteta

PostPostao/la lulamae » 26 sij 2011, 16:54

daisy,mi smo jedno vrijeme uzimali frebini..to ti je isto to..endokrinologica nam dala preporuku..ali to je uzimao eventualno umjesto mlijeka s cokolinom,ne bi inace popio ni za sto..on nece nista osim vode..ma ni kakao ni cokoladno mlijeko..nis..katastrofa..ni sok nece..jedva mu uguram pola salice caja kad je bolestan i to se dobro posvadamo...
a sad sam mu odlucila davati vise jace hrane umjesto cokolina...jaja,speka i slicno..a cokolino cu mu onda davati kao dsert nakon vecere..moram tako da se napokon nesto vise promijeni..jucer sam se sjetila,zapravo muz se sjetio..da mu damo svinjske masti..mislim,da mu pecem na toj masti..mi to inace ne koristimo jer ja vise koristim ulje i to maslinovo...

a za slanu sobu sam si isto razmisljala..ali to bi me dosta kostalo jer treba minimalno 15 tretmana..ma ne znam..jos i to stignemo..ma treba toliko stvari a invalidnina i ostalo je onoliko koliko je..sta ces..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
Avatar
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam
 
Postovi: 1785
Pridružen/a: 12 svi 2006, 10:08

Re: jačanje imuniteta

PostPostao/la Daisy » 26 sij 2011, 20:22

Znam da su neki roditelji govorili da su imali besplatne tretmane za svoju djecu u slanoj sobi (djeca s pp)...probaj pitati, ništ te ne košta...(jest da će ti biti neugodno, polazim od sebe :roll , al eto za dijete čovjek podnese svašta...)
Sve dok dišem, nadam se!
Avatar
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 237
Pridružen/a: 29 ožu 2005, 19:16
Lokacija: Čvrsto na zemlji!

Re: jačanje imuniteta

PostPostao/la bubamaric » 26 sij 2011, 20:54

Za djecu je 20 min termin i cijena je ovdje 10KM.... mislim da je u Hr 40 ili 50 kn...
....Vjerujem u andjele...poznam ih po očima....
Avatar
bubamaric
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 118
Pridružen/a: 21 pro 2010, 20:06

Re: jačanje imuniteta

PostPostao/la Fantasy » 26 sij 2011, 21:01

A od koliko godina djeca smiju uzimati med i proizvode od meda? Moja pedica rekla da nek radije pričekamo i do 3. godine po novim teorijama. Sad uzimamo Omegu 3 na bazi meda, ali rekla je da je to ok jer je to tvornički obrađen med, a s domaćim nek još pričekamo :/ .

Kaj se tiče slane sobe, ako ste registrirane na onim stranicama "kupi me" ili "kolektiva"- nekad imaju akcije i za slanu sobu, moja frendica je dobila jako povoljno 10 termina, i bilo joj je super, cure su joj bolje ove zime nakon toga.
Avatar
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam
 
Postovi: 1167
Pridružen/a: 28 ožu 2010, 20:49

Re: jačanje imuniteta

PostPostao/la bubamaric » 26 sij 2011, 21:17

Moja je imala skoro 3 kad smo poceli... prvo je morala jesti med ,mj dana... ujutru i navece kasiku....,onda tek poceti sa maticnom...prvo velicine rize ....pa povecavati do velicine crna kave... E sad, postoji neka razlika u maticnoj mlijeci, jer ovo sto pisete da je ruznog ukusa, ova nasa nije....jako je slatka, bijele boje. Ne znam u cemu su te razlike... :dunno
....Vjerujem u andjele...poznam ih po očima....
Avatar
bubamaric
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 118
Pridružen/a: 21 pro 2010, 20:06

Re: jačanje imuniteta

PostPostao/la mali_princ » 27 sij 2011, 22:56

Mi smo išli po onom starom mišljenju, tako da je probao sa nekih godinu i pol! I to domaći jer ga dobivamo iz slavonije ravno iz košnice! :dada
Samo pripazite, tko je sklon alergijama, taj domaći je puno jaći i recio opasniji! Ovi kupovni su masovna proizvodnja često pomiješani sa šećerom da bi dobili na količini! :angry
prva sreća: Matija, 23.12.2005.
druga sreća: Luka, 08.07.2011.
Avatar
mali_princ
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 413
Pridružen/a: 20 stu 2010, 12:32
Lokacija: zagreb

Re: jačanje imuniteta

PostPostao/la jaja » 27 sij 2011, 23:11

A propolis?
Smije li se on davat dijeci i ukojim količinama?
jaja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 380
Pridružen/a: 10 vel 2009, 11:40
Lokacija: more

Re: jačanje imuniteta

PostPostao/la lulamae » 18 vel 2011, 01:07

kao prvo..skoro smo potrosli bocicu nase maticne mlijeci..i bojim se reci da ne ureknem,ali cini mi se super..od kad to uzima,nije bolestan..a uzima nekih 2-3 tjedna..i mozda se to cini kratko vrijeme da bi se razbolio- ali nije..on je inace bolestan svaki drugi tjedan...cak je bio i kod mojih cijeli dan a moj otac je imao virozu i temp i ovaj se nije zarazio..onda smo bili u posjeti kod ljudi ciji je sin imao bronhitis (mi nismo znali,inace ne bi isli) i opet nista :joy
zanima me koliko treba biti pauza nakon uzimanja maticne mlijeci..negdje sam citala- par tjedana..hm?
uz to mu dajem i sirup sa echinaceom,kestenovim medom i uljem borovih iglica..ne znam sto je tocno djelovalo..ali kupujem oboje i dalje :)

sad sam kupila bon na 'KupiMe' za slanu sobu..vrlo povoljno,pa cemo i to probati..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
Avatar
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam
 
Postovi: 1785
Pridružen/a: 12 svi 2006, 10:08

Re: jačanje imuniteta

PostPostao/la lulamae » 04 ožu 2011, 01:31

da li je netko narucivao s ove stranice?
http://www.mmm.ba/mati%C4%8Dna-mlije%C4%8D.html
zgodno mi je to sto su napisali da maticne mljieci imaju samo ljeti jer se samo tad stvara i da jedini dostavljaju svjezu maticnu mlijec..a nije nis skuplja nego tu..
mislim,to sam vec negdje i cula da je ima samo ljeti a neki pcelari je imaju stalno-to je vec sumnjivo onda zar ne?
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
Avatar
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam
 
Postovi: 1785
Pridružen/a: 12 svi 2006, 10:08

Re: jačanje imuniteta

PostPostao/la lulamae » 14 ožu 2011, 18:12

ma ne znam gdje bih stavila..pa mozda ovdje..ima veze sa imunitetom..
napokon smo dobili uputnicu za imunologa za rebro..pa me zanima znate li tko je tamo i da li je dobar?
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
Avatar
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam
 
Postovi: 1785
Pridružen/a: 12 svi 2006, 10:08

Re: jačanje imuniteta

PostPostao/la tigger » 11 ruj 2012, 22:11

u moru različitih pripravaka koji su se pojavili u zadnjih godinu i pol od zadnjeg posta zanima me kakva su vaša iskustva do sad. Mi krenuli u vrtić i voljela bi da malo ojačamo imunitet. Hvala!
Avatar
tigger
Stalno sam tu
Stalno sam tu
 
Postovi: 753
Pridružen/a: 19 lip 2009, 12:36
Lokacija: Zaprešić

Sljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.