Postao/la zeezee » 19 sij 2013, 17:32
Vidim da ima ovdje poznavatelja gljive, pa da pitam- upravo mi stigla, došla iz Slavonije u plastičnoj čašici pa u vrećici, skoro skroz odmrznuta. sad sam je stavila u mlijeko. dal to prvo mlijeko, tj prvi kefir bacam? Koliko se mlijeka stavlja na količinu onak jednog grumena koji stane u polustisnutu šaku? ja sam sad stavila tri deci... jel držite teglicu čvrsto zatvorenu ili ne? pročitalaj sam oprečne info o tome, kak vi radite? i da, ja sam je stavila u mlijeko oko 16h, ali mi to vrijeme inače ne paše za zamjenu mlijeka i sve te radnje oko gljive, jel ju mogu ostaviti sad u tome do sutra ujutro, pa naliti novo, pa onda pustiti da odradi 24 sata da si narihtam da sve to odrađujem ujutro? ili se nešto događa s njom ako joj stavim novo mlijeko prije isteka tih 24 sata?
i još, jel cijelu količinu popijete odjednom kad procijedite ili si to procijeđeno mogu ostaviti u hladnjaku do navečer?
imam obavezu dobro se brinuti za nju, jer sam dobila original, pa moram podijeliti i vratiti onima koji su mi je poslali, pa me malo frka da ljudima ne zeznem ljubimca...
M 22.04.2008.