Postao/la VK mama » 27 pro 2005, 19:46
Kiselkasta krem juha<
><
>glavica luka<
>rize<
>3 mrkve, saka graska, krumpir<
>1 ili 2 persina<
>svinjetine ili piletine (bolje piletina)<
>2 kasike griza<
>vrhnje<
>2 zumanjka<
>sok od 1/2 limuna<
><
>Prvo sve izrezite na kockice (mrkvu, persin, meso, krompir ostavit u vodi)<
>Luk sitno isjeci i prodimstat na ulju, dodati malo rize, mijesati minutu,dvije.<
>Dodati mrkvu i persin, malo dimstati. Zatom dodati meso i kad meso ne izgleda vise sirovo nasuti vode i polagano kuhati.<
>Dodati soli, vegete, bibera, graska i krumpir.<
>Kad su sastojci omeksani, zbog gustine dodati 2-3 kasike griza. Paziti da ne ispadne pregusto, razrijediti sad ako treba.<
>Kad je skuhano, u posudici izmjesati vrhnje sa 2 zumanjka i sokom od pola limuna i lagano umjesati u juhu. (ovo je po receptu, a ja to prepolovim)<
>Kad to stavite, juha vise NE SMIJE zavrijeti. (ako podgrijavate drugi dan, podgrijte samo do zeljene temperature) ...<
>Barbara 1996<
>Antonija 2001<i>Edited by: VK mama at: 27/12/05 18:48<
></i>
Barbara 1996
Antonija 2001