Sada je: 11 svi 2024, 17:42.
dunja je napisao/la:folne je napisao/la:Za koliko je degustacija?
Baš bi i ja mogla orahovac napraviti, pa da naizmjence isprobavamo čiji je bolji.
nakon godišnjih
ajd napravi pa ćemo isprobavat
mazilica je napisao/la:da, liker. isto sam stavila sa šećerom ko višnje i na sunce. na mailne ću naliti rakiju, a na kupine crno vino, domsaće.
bude gusto kao liker, as fino ko vino
she je napisao/la:I gde ga čuvaš posle? Pitam jer mi se upravo sunča oko 2kg kupina sa šećerom i u grdnoj sam trilemi čime naliti - vinom, lozom ili kao Mica u njenom likeru od borovnica - Koje muke alkoholičarske
Inače, višnjevaču moram ponovo praviti - kako koje žensko ponudim sve prvo odbijaju da probaju a onda ne mogu da ih odvojim od flaše
Potica je napisao/la:Mrava evo sam našla nešto što je jako slično ovoj limunadi koju ja radim i mislim da bi moglo biti fino
Liker od naranči
Sastojci:
o,7 l vodke ili grappe (malo bolja lozovača, travarica ili sl)
1 i 1/2 naranče (ako nisu bio, koru dobro oprati pod mlazom vruće vode)
125 g smeđeg kandiranog šećera (može i obični smeđi)
6-8 klinčića (karanfilića)
2-3 zvjezdana anisa
po želji pola vanilin mahune
Naranču dobro oprati pod tekućom vodom pa utisnuti klinčiće u koru.
Šećer, začine i naranče staviti u staklenku sa hermetičkim poklopcem, naliti alkohol i dobro zatvoriti.
Držati na tamnom i toplom mjestu najmanje 4 tjedna (što duže to je aroma jača).
Liker procijediti i spremiti u flašu.
Koja vrsta alkohola je najbolja za likere: vodka je neutralnog okusa i nekako najpogodnija, ali i kakva dobra donmaća travarica, lozovača i sl. odlično se uklapa.
mazilica je napisao/la:na ove količine sastojaka, to jw 1 i pol naranča.
ti uzmi nekoliko, pa prilagodi mjere.
palunkica je napisao/la:Što je zvjezdani anis i što je vanilin mahuna?
palunkica je napisao/la:I u što se to sve stavi dok ne bude gotovo? U bocu ili u teglu od krastavaca?
palunkica je napisao/la:Šećer, začine i naranče staviti u staklenku sa hermetičkim poklopcem, naliti alkohol i dobro zatvoriti.
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.