Sada je: 28 ožu 2024, 10:53.

večernje nervoze - vodič za preživljavanje?

Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.

Moderator/ica: Hajdi

večernje nervoze - vodič za preživljavanje?

PostPostao/la nevenera » 14 svi 2012, 19:43

tražila sam temu ali je arhivirana.

dakle večernje nervoze. definitivno. nisu grčevi. dakle nema grčeve ali šizi za poludit. većinom traje od 20-23. no npr jučer od 18-23.30. :nesvist

mislila sam da je do tina, koji ide spavati oko 19.30-20 i onda bude glasan i budi damjana. damjan ima jako lagan san, čim bi se probudio tražio bi cicu - pa bi cicao i povraćao. ali par noći je tin išao spavati rano dakle totalni mir i opet isto. pa sam mislila da je problem u nacicavanju. jer bi se navečer krenuo nacicavati pa bi povratio pa opet sve ispočetka. uvela sam dudu ima par dana, pošto smo bili na kontroli i vidjeli da dojenje ide ok. računala sam umirit će ga, neće povraćati i zaspati će. ništa. dudli i po pola sata sat i gleda i cendra i pljuje, i onda bi cicao. pa mu dam. kad krene LD, kako je cicao već x puta počne plakat jer želi cicu ali ne i mlijeko. pa dam dudu pa opet bude mir. ali ne spava.
dala sam mu i biogaya kapi misleći da ga probava muči. ništa. ali bar manje bljuca. :mrgreen

probala sam ga pustiti da njurga no kako se nateže, a nacican je do besvjesti povrati ako ga ne dignem čim se krene grčit.

čovjek bi rekao rutina. bez pomoći. bez obzira u koje je doba uspavljujem, u kojoj sobi (danima sam bila zatvorena s njim u sobi, u polumraku i tišini -većinom) i ništa.
kad smo se mogli kupati počela sam sa kupkom. zasad ne pali. još je najbolje kad povrati sat nakon kupanja. :roll

nosala sam, nunala, pjevala, drndala, skakutala na pilates lopti, nosala u slingu, pjevala, masirala, čak sam i u kolicima vozala po stanu. ništa. zaspat će na rukama, ili na meni no i tu se trza i budi svakih 15 minuta. i sve nanovo. uvijek isto, cica, plakanje, cica, duda, cica, plakanje, cica, duda, jedno povraćanje se desi, i opet sve isto.
i onda oko 23.30 zaspe i ostatak noći sve 5.

jedini put kad je bilo bolje jest kad smo bili vani od 17-19 - bio je budan, ne spava u kolicima ( :ajme ) pa je doma samo pocicao i zaspao. kaže mi mm da ga držim budim kako znam i umijem i da je to rješenje. meni se to ne čini kao neko rješenje.

većinom mi nije teško, nosam, dojim i podnosim to skroz ok ali me umori za poludit. :roll dakle, strpljenja imam, kao i živce, samo me zanima, ako ste prošli to koliko je trajalo?
što je kod vas upalilo- ako je išta. :ajme
Avatar
nevenera
idejni kreator MUD-a
 
Postovi: 39332
Pridružen/a: 03 kol 2008, 14:18

Re: večernje nervoze - vodič za preživljavanje?

PostPostao/la laya » 14 svi 2012, 19:52

Mi smo tek nedavno uspjeli bas uvest ono neku rutinu kod spavanja..
spavala je ona meni više-manje ok ali nije bilo ni isto puta u danu ni u isto vrijeme nego kad bi se ona umorila..
Sad ima dva spavanja po danu i navečer približno u isto vrijeme, stavljam ju kad vidim po njoj da je umorna, i to se uspavljujemo legnemo na krevet većinom pije bočicu prije spavanja ima one male ručkice na bočici pa popije sama, ne da da joj ja držim, ja joj dam dudu prebacim u kimbu i ona spava-milina.. :dada
A prije je bilo svačega ma da je ona uglavnom bila dobra bebica ali kad nije htjela zaspat onda smo svašta pokušavali, od nosanja ,kupanja prije spavanja, pjevanja, pa čak ju je par puta kad nikako ali nikako nije htjela zaspat mm stavio u sjedalicu u auto i krug po ulici i onda je zaspala-znam,znam jako glupa metoda uspavljivanja ali bili smo očajni..
Uglavnom je imala večernje nervozne kad bi bila neka promjena recimo dođemo kod mojih i onda ju svi izgnjave ne ode na vrijeme spavat i onda udri plač do ponoći, i ništa nije pomoglo dok se nebi isplakala i zaspala...

Ja sam se raspisala ali nisam ti baš dala neki pametni savjet za preživljavanje... :oops:
20.06.2009 slika
Nika 18.07.2011 slika
Avatar
laya
slikofon
 
Postovi: 1161
Pridružen/a: 11 sij 2011, 15:02
Lokacija: Zagreb

Re: večernje nervoze - vodič za preživljavanje?

PostPostao/la laya » 14 svi 2012, 19:54

meni je bilo koma i kad bi ju uspavala, i sva sretna ponosna odem u boravak upalim tv i čujem kme-kme iz sobe...
Nadam se da će i Damjanu ubrzo proć te večernje nervoze :hug
20.06.2009 slika
Nika 18.07.2011 slika
Avatar
laya
slikofon
 
Postovi: 1161
Pridružen/a: 11 sij 2011, 15:02
Lokacija: Zagreb

Re: večernje nervoze - vodič za preživljavanje?

PostPostao/la Stefanova_mama » 14 svi 2012, 19:56

Cini mi se da si odgovor sama sebi dala - popodnevna setnja, ako je pomogla jednom, mozda mu treba da se napuni utisaka i umori, bude na svezem vazduhu i smiri.

Ja nisam za dudu, ali je nikom ne branim. U sustini ne treba vam, a ova prolazna nervoza se ocigledno dosad njom nije resila.

To sto ti spava celu noc sa mesec dana je fe-no-me-na-lno i nadam se da si svesna toga.

Protiv sizenja kod M. (jer kod S. to nismo imali) je jedino pomagalo da ga nosim u marami (tako je ponekad spavao dnevna spavanja, ledja pucaju, ali morala sam ponesto i sa S. i po kuci i drugo resenje nije postojalo, on se budio na svakih minut u kinderbetu) ili da legnem pored njega dok spava (onda se nije trzao i budio, u svim ostalim situacijama jeste). Ne znam da li je to neki instinkt mladje dece za privlacenje paznje na sebe, pa onda neprestano vise na mami ili karakterna osobina, ali nije lako za izdrzati.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Avatar
Stefanova_mama
Roza Luksemburg
 
Postovi: 3989
Pridružen/a: 27 ruj 2006, 14:50
Lokacija: Chardak ni na nebu ni na zemlji

Re: večernje nervoze - vodič za preživljavanje?

PostPostao/la mare979 » 14 svi 2012, 19:58

ja sam moju uspavljivala pod napom, zaspala bi u sekundi :nesvist
Avatar
mare979
Samo sam naišla
Samo sam naišla
 
Postovi: 37
Pridružen/a: 31 srp 2007, 11:16

Re: večernje nervoze - vodič za preživljavanje?

PostPostao/la Stefanova_mama » 14 svi 2012, 20:05

Da M. je sizeo i zato (kasnije je sam to shvatila, sto nije zaista umeo da podrigne). I kada bi ga drzali na ramenu 20tak minuta nakon podoja (nekad je tako na ramenu i zaspao, ali cim u krevetic urlanje, onda smo podmetnuli par knjiga i blago zakosili madrac, bilo je bolje, mogao je cak i sat i po tako da uhvati ponekad) ili podignute glave u odnosu na telo, sizenja je bilo manje. Mozda je bio refluks koji niko nije dijagnosticirao, ne znam, ali proslo je s vremenom.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Avatar
Stefanova_mama
Roza Luksemburg
 
Postovi: 3989
Pridružen/a: 27 ruj 2006, 14:50
Lokacija: Chardak ni na nebu ni na zemlji

Re: večernje nervoze - vodič za preživljavanje?

PostPostao/la nevenera » 14 svi 2012, 20:32

Stefanova_mama je napisao/la:To sto ti spava celu noc sa mesec dana je fe-no-me-na-lno i nadam se da si svesna toga.
ne spava cijeli noć :ajme krivo sam se izrazila. spava i budi se za dojenje, podoji se, i zaspe. to mi je totalno bez stresa i nije mi frka.

Stefanova_mama je napisao/la:Da M. je sizeo i zato (kasnije je sam to shvatila, sto nije zaista umeo da podrigne). I kada bi ga drzali na ramenu 20tak minuta nakon podoja (nekad je tako na ramenu i zaspao, ali cim u krevetic urlanje, onda smo podmetnuli par knjiga i blago zakosili madrac, bilo je bolje, mogao je cak i sat i po tako da uhvati ponekad) ili podignute glave u odnosu na telo, sizenja je bilo manje. Mozda je bio refluks koji niko nije dijagnosticirao, ne znam, ali proslo je s vremenom.

ovo sam isto probala, držala sam 10 dana krevet podignut no nije pomoglo za samo spavanje, već je manje bljuckao. sad manje bljucka općenito pa sam makla to. ali i dalje ga nakon podoija držim uspravno neko vrijeme. podrigne u 90% slučajeva. nekad i više puta.

Stefanova_mama je napisao/la:Cini mi se da si odgovor sama sebi dala - popodnevna setnja, ako je pomogla jednom, mozda mu treba da se napuni utisaka i umori, bude na svezem vazduhu i smiri.

ovo sam mislila danas probat opet. naime tin ima bronhitis, pa nismo išli van. evo sam danas mislila ali je vani jak vjetar pa nisam htjela izlazit po vjetru
Avatar
nevenera
idejni kreator MUD-a
 
Postovi: 39332
Pridružen/a: 03 kol 2008, 14:18

Re: večernje nervoze - vodič za preživljavanje?

PostPostao/la nevenera » 14 svi 2012, 20:34

mare979 je napisao/la:ja sam moju uspavljivala pod napom, zaspala bi u sekundi :nesvist
probala sam slično, bijeli šum na radiju. ništa :ajme
Avatar
nevenera
idejni kreator MUD-a
 
Postovi: 39332
Pridružen/a: 03 kol 2008, 14:18

Re: večernje nervoze - vodič za preživljavanje?

PostPostao/la kittyilevin » 14 svi 2012, 21:24

nero, nemam neki pametni savjet, samo :hug
moja ema prolazi kroz različite faze, do nekih mjesec i pol znala je odspavati dio noći i na meni (ako ne bi išlo drukčije), do tri mjeseca sam je uspavljivala umatanjem u dekicu i nunanjem; do neka 4 mjeseca - ljuljanjem u viperu; a zadnjih tjedana - skoro pa nikako, umiri se uz cicanje, u kindaču odspava dio noći. ali se u svemu tome, od početka, dosta često budi. :/
imali smo faze cicanja i plakanja usred cicanja, to mi je bilo grozno. sad je nekako sve došlo na svoje - spava prvi dio noći u kindaču, onda je s nama, budi se svako tol'ko za cicanje, ali sve zajedno obavimo u nekom polusnu.
hm... nama je bilo dosta teško na početku i puno nam je pomoglo ono umatanje i nunanje koje je opisano u knjizi najsretnija beba u kvartu... pomoglo nam je jer bi ema često sama sebe još više razbudila dok bi mahala ručicama, a i godilo joj je da je umotana. možda da probaš to? (i ostaviš ga spavati umotanog, tako možda možete izgurati s više mira do 23.30).
ono što kaže TM - da ga treba držati budnim - nula bodova po mom sudu. ;) kod nas nije bilo baš nikakvih pravila: nekad bi prespavala pola dana i zaspala u trenu naečer, nekad bi bila budna dugo prije večeri, pa nikako zaspati.
hoću reći - proći će, možda već za tjedan-dva.
i potpisujem stefanovu mamu - vani u šetnje što češće.
nije neka pomoć... ali :hug
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
Avatar
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 2245
Pridružen/a: 28 tra 2011, 04:32

Re: večernje nervoze - vodič za preživljavanje?

PostPostao/la mare979 » 15 svi 2012, 00:26

nevenera je napisao/la:
mare979 je napisao/la:ja sam moju uspavljivala pod napom, zaspala bi u sekundi :nesvist
probala sam slično, bijeli šum na radiju. ništa :ajme

mojoj nije odgovarao ni radio, ni fen, ni usisivač, nego samo napa upaljena na 1 i onda kad vidim da je počinje hvatat san pojačati na 3. I ja sam koristila onaj trik s umatanjem u dekicu, ljuljanje i šuštanje iz knjige najsretnija beba u kvartu. Nije podnosila da je čvrsto umotana, nego bi joj samo noge dobro povila i tako je ostavila spavati umotanu.
Isto tako, nije bilo šanse da zaspi prije 23, 24 sata, mada bi ja počela s uspavljivanjem u 20:00. Na kraju bi ja bila sluđena od uspavljivanja i još bi tu nervozu prenjela na nju. Nekad bi i ja plakala od muke, jer sam mislila da nikad neće proći.
Kako se smanjivala količina dnevnog spavanja, polako se pomicala ura kad bi zaspala uveče. Sad je na 21:00, a nekad i ranije, ali zato po danu spava 2 x po pola sata i ni minute duže. Ima užasno lagan san, moram isključit telefon, mobitel... a što je najgore ja sam se trudila da se nauči na buku, dok je bila beba prva tri mjeseca sam usisavala, gorila je televizija i sl. i ništa joj nije smetalo kad bi zaspala.
I ja mislim da šetnje pomažu. Kad je lijepo izvodim je i ujutro i popodne tj. predveče i onda puno bolje tj. čvršće spava.
Muž ti nije upravu što se tiče nespavanja. Čitala sam da nespavanje kod djece stvara još veću nervozu i da onda uveče još teže zaspe. Npr. danas sam imala posjetu i umjesto da je uspavam oko 17:00, uspavala sam je oko 18:00 kad su gosti pošli, a kako kiša pada čitav dan nismo ni u šetnju išli. Rezultat toga je da je zaspala u 23:30 i to u mene u krevetu.
Inače, sad ima 8 ipo mjeseci i još uvijek je uspavljujem pod napom, zaspi za čas. Srećom nije debela beba, jer bi mi leđa otpala.
Neve izdrži, brzo će to proći, i da te utješim kad to prođe doći će nešto novo npro. zubići i sl. :nesvist
Avatar
mare979
Samo sam naišla
Samo sam naišla
 
Postovi: 37
Pridružen/a: 31 srp 2007, 11:16

Re: večernje nervoze - vodič za preživljavanje?

PostPostao/la Roza » 15 svi 2012, 02:39

Koda si opisala L, ponekad pomislin da su blizanci :mrgreen , cak su i ure identicne. Nije pomagalo apsolutno nista! Ja san se pomirila s tin, mi bi trpili i cekali 23h kad bi obicno zaspa, ni setnje, ni zvukovi, ni sisa, nista nije palilo. Onda je odjednon pristalo, poceo je imat neko kratko spavanje oko 8, dvadesetak min do po ure, onda bi se prisvlacili, malo zabavljali i ja bi ga stavila na sisu. dopustala san mu da bude na sisi duze nego inace pa bi na njoj na kraju zaspa. Tako je i sad
slika slika

Neka boli preboljet ću, stiskam zube, izdržat ću...

L. 20.03.2012
Avatar
Roza
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 2277
Pridružen/a: 29 ruj 2010, 21:17

Re: večernje nervoze - vodič za preživljavanje?

PostPostao/la mrs. eastwood » 15 svi 2012, 08:05

pjevaj :mrgreen

brzo ce to proci i ustaliti ce se neki vas ritam :hug
Avatar
mrs. eastwood
Sveta krava
 
Postovi: 9852
Pridružen/a: 15 ruj 2010, 10:49
Lokacija: Zagreb!

Re: večernje nervoze - vodič za preživljavanje?

PostPostao/la ring » 15 svi 2012, 09:13

Identična situacija je meni bila sa PČ, i sasvim slučajno smo skužili da reagira na šum jedno dok smo čistili nos, a onda smo upogonili napu. Čini mi se da je trajalo negdje do 3. - 4. mjeseca, mene je ful iscrpljivala takva situacija jer nisam bila sigurna u dojenje pa me zbunjivalo zašto hoće-neće sisu. Valjda mi još nije bilo jasno da dijete ne plače samo zbog gladi.

mare979 je napisao/la: samo napa upaljena na 1 i onda kad vidim da je počinje hvatat san pojačati na 3.
Mi obrnuto :lol I sad kad na mlađem primjetim da mu se spava a nikako se smiriti isto koristim napu.
mali oblak 8/07 - 4/08
naše plavooko čudo 9/09
rupica smijalica 3/12
Avatar
ring
Razum i kontrola
 
Postovi: 4468
Pridružen/a: 27 ožu 2008, 14:38
Lokacija: 13. županija

Re: večernje nervoze - vodič za preživljavanje?

PostPostao/la RasteBuša » 15 svi 2012, 10:11

nama je pomagalo povijanje!!!!! (i kad su bili grčevi i šiza u pitanju).Ponekad ni povijanje nije upalilo pa bi upalili uz to i usisavač.(bio je u našoj sobi do 4.mjeeca) i zaspala bi u sekundi!!!

Također,nešto meni i dan danas nevjerojatno.Usred najgoreg vrištanja ,kad bh upalila kameru,stala bi taj tren i hipnotizirano gledala u nju.I dan danas je tako....Ne kužimo u čem je fora,možda u onom tihom,tihom zujanju dok radi...ili joj se sviđa crvena lampica kad snimam. :dunno Znam da zvuči možda smiješno,al kod nas pali.Slično je i s fotićem i mobitelom,al u manjoj mjeri...

Nadam se da ćete brzo i vi nać riješenje.

Sretno!!! :mah :mah
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu
 
Postovi: 952
Pridružen/a: 29 lis 2011, 09:56

Re: večernje nervoze - vodič za preživljavanje?

PostPostao/la rusulica » 15 svi 2012, 10:26

jel moguće da se prejede pa se zato ne može smirit? tako je meni rekao jedan doktor za sličnu situaciju s laurom
L 2007
M 2012
I 2014
Avatar
rusulica
Mediteranski efekat
 
Postovi: 3422
Pridružen/a: 28 ruj 2009, 14:42
Lokacija: split

Re: večernje nervoze - vodič za preživljavanje?

PostPostao/la nevenera » 15 svi 2012, 11:33

sinoć kako sam se pohvalila da je noć super nakon što zaspe nije spavao 1-3. :gaah
sad naravno spava cijelo jutro.
popodne idemo u šetnju pa makar padale sjekire
bili smo i sad u šetnji. spavao cijelo vrijeme (uz 2 dojenja)

rusulica je napisao/la:jel moguće da se prejede pa se zato ne može smirit? tako je meni rekao jedan doktor za sličnu situaciju s laurom
palo je to meni na pamet, pa sam uvela dudu ali on hoće cicu i nema druge, ne mogu tj ne želim mu ne dati.

čak nije bit u tome da zaspe, samo da ne bude toliko cendrav i nikakav. da samo bude budan i miran :mrgreen do 23 ne bih ni otvorila temu. ali njegovo cviljenje, natezanje, stenjanje, mrvu plakanja.... :ajme :nesvist
Avatar
nevenera
idejni kreator MUD-a
 
Postovi: 39332
Pridružen/a: 03 kol 2008, 14:18

Re: večernje nervoze - vodič za preživljavanje?

PostPostao/la nora28 » 15 svi 2012, 11:53

neve, kod nas je slicna situacija oko nespavanja. imamo tri mjeseca i stalno mijenjamo nacine uspavljivanja. znamo ga po sat vremena nunati da bi se probudio nakon deset minuta. i tako cijelu noc. nama u zadnje vrijeme pomazu setnje i to po neravnom, znaci sto vise drmusanja to bolje i pilates lopta. probali smo sve, od umotavanja do bijelih sumova (svi koraci iz najsretnije bebe u kvartu), sustanje i ne znam sto ali ne pomaze. ustvari, iz pocetka nam je pomagao fen ali i to je jako kratko trajalo. prosli mjesec smo mu pustali neku meditativnu glazbu sa yt i to bi ga uspavalo ali samo u narucju. ako ga pustim da mi spava na prsima odspavat ce i po tri sata ali nema sanse da to vise radim nocu jer budem toliko umorna da me strah da mi ne ispadne iz ruku.
E. 2001.
L. 2012.
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam
 
Postovi: 1017
Pridružen/a: 16 srp 2006, 00:31

Re: večernje nervoze - vodič za preživljavanje?

PostPostao/la rusulica » 15 svi 2012, 12:26

Ja se sjećam jedne faze s laurom od možda 2 - 4 tjedna kad je po cilu noć stenjala i puhala. Tad me je to užasno brinulo, oka nisam sklopila a posli sam skužila da je to bilo jačanje mišića tj rastezanje iz fetalnog položaja. Da sam tad to znala puno bi mirnije spavala. Nije to možda?
L 2007
M 2012
I 2014
Avatar
rusulica
Mediteranski efekat
 
Postovi: 3422
Pridružen/a: 28 ruj 2009, 14:42
Lokacija: split

Re: večernje nervoze - vodič za preživljavanje?

PostPostao/la nevenera » 15 svi 2012, 12:42

rusulica je napisao/la:Ja se sjećam jedne faze s laurom od možda 2 - 4 tjedna kad je po cilu noć stenjala i puhala. Tad me je to užasno brinulo, oka nisam sklopila a posli sam skužila da je to bilo jačanje mišića tj rastezanje iz fetalnog položaja. Da sam tad to znala puno bi mirnije spavala. Nije to možda?

zvuči ovako, da
stenje puše i kao da se grči
i onda se budi na 15 minuta, mislila sam da je do moro refleksa, to je tina jako budilo, no i kad ga povijem isto se dešava. i to se budi uz vrisak i traži cicu iako je dojio prije. pa je samo žvače. ide od jedne do druge cice i onda nariče i stenje i pljuca je van
da nisam čitala o nervozama mislila bih da mi je "Problem s mlijekom" ali eto, hdB znam da nije do toga.
bila mi je prijateljica jučer, rekla je da izgleda kao grčevi kod njenog malog, samo bez vrištanja. :ajme
Avatar
nevenera
idejni kreator MUD-a
 
Postovi: 39332
Pridružen/a: 03 kol 2008, 14:18

Re: večernje nervoze - vodič za preživljavanje?

PostPostao/la Hajdi » 15 svi 2012, 19:30

Nevenera nisam pametna sto da ti kazem a da nije vec bilo spomenuto na topiku. Nama je pomagao sabsimplex i malo hipp caja zlicicom - to ga je malo zabavilo da zaboravi na svoju muku.
Avatar
Hajdi
Sveta krava
 
Postovi: 12215
Pridružen/a: 07 kol 2002, 16:02

Re: večernje nervoze - vodič za preživljavanje?

PostPostao/la rusulica » 15 svi 2012, 20:13

ako su grčevi nama je pomagala babynos mast ali korištena stvarno po uputama (stvoriti ugodnu atmosferu)
L 2007
M 2012
I 2014
Avatar
rusulica
Mediteranski efekat
 
Postovi: 3422
Pridružen/a: 28 ruj 2009, 14:42
Lokacija: split

Re: večernje nervoze - vodič za preživljavanje?

PostPostao/la nevenera » 17 svi 2012, 08:20

uspavala sam ga ja jučer skoro 3x ali ništa. cicao je par puta, ostavila ga kod mm-a kad on me zove da je povratio. opet sve, vreću, posteljinu, odjeću. komplet ga presvukla i kažem mm-u da idem na wc da ga zabavi (računam tražit će dojit) kad on zaspao. :nesvist :yess
mm je tako drugu noć za redom uspio uspavat damjana do 22. sad, jel do toga ili do simblex kapi (kaže pedica da je kombinacija večernjih nervoza i grčeva) koje smo počeli koristit zadnja 2 dana. nemam pojma
kako god, on će ga uspavljivat od sad :mrgreen ako ne radi, naravno.
Avatar
nevenera
idejni kreator MUD-a
 
Postovi: 39332
Pridružen/a: 03 kol 2008, 14:18

Re: večernje nervoze - vodič za preživljavanje?

PostPostao/la erina » 18 svi 2012, 22:53

rusulica je napisao/la:Ja se sjećam jedne faze s laurom od možda 2 - 4 tjedna kad je po cilu noć stenjala i puhala. Tad me je to užasno brinulo, oka nisam sklopila a posli sam skužila da je to bilo jačanje mišića tj rastezanje iz fetalnog položaja. Da sam tad to znala puno bi mirnije spavala. Nije to možda?


Ajme meni, ovako moja nikako mira preko noći u krevetiću, ko mali puh :roll
Kod nas nervoza kako kad, ima večeri kad nas satre totalka i onda nam da dan dva da dođemo sebi i skupimo snage za daljnje borbe. Uglavnom, i kod nas tata ima čarobne ruke u kriznim večerima, a zasad najbolje pali skakutanje na lopti dok leđa ne otkažu :loce
N 02/07

S 04/12
Avatar
erina
B.Sc. Cicologije
 
Postovi: 2202
Pridružen/a: 18 kol 2011, 17:37

Re: večernje nervoze - vodič za preživljavanje?

PostPostao/la milka » 18 svi 2012, 23:48

nevenera je napisao/la:uspavala sam ga ja jučer skoro 3x ali ništa. cicao je par puta, ostavila ga kod mm-a kad on me zove da je povratio. opet sve, vreću, posteljinu, odjeću. komplet ga presvukla i kažem mm-u da idem na wc da ga zabavi (računam tražit će dojit) kad on zaspao. :nesvist :yess
mm je tako drugu noć za redom uspio uspavat damjana do 22. sad, jel do toga ili do simblex kapi (kaže pedica da je kombinacija večernjih nervoza i grčeva) koje smo počeli koristit zadnja 2 dana. nemam pojma
kako god, on će ga uspavljivat od sad :mrgreen ako ne radi, naravno.



ovo bi i nama znalo pomoć, znači da ga uzme bilo ko drugi, samo ne ja...samo da promijeni ruke, odmah bi se umirio. nek ti ga muž preuzme par dana, sigurno i svoju nervozu prenosiš na njega, ti se odmori koji dan, kad god ti je muž kući neka ga preuzme
isto tako šetnje su nam bile obavezne
Avatar
milka
Stalno sam tu
Stalno sam tu
 
Postovi: 577
Pridružen/a: 01 kol 2011, 21:49

Re: večernje nervoze - vodič za preživljavanje?

PostPostao/la nevenera » 19 svi 2012, 16:45

sad uspjevamo da zaspe do 22. nervoze i dalje tu. skužila sam kako da dojim ležećki pa ide nekako bolje. i dalje traje, ali nekako bolje. nadoji se tad dosta no kako je ležećki, za razliku od inače, ne povrati. bar nešto.
Avatar
nevenera
idejni kreator MUD-a
 
Postovi: 39332
Pridružen/a: 03 kol 2008, 14:18

Re: večernje nervoze - vodič za preživljavanje?

PostPostao/la mt_marina » 20 svi 2012, 19:07

i S je takva, samo što je ona takva skoro cijeli dan :jadnimi no bez tog bljuckanja
jesi isključila refluks?

naše metode umirivanja i preživljavanja su sling, pilates lopta, šetnja u kolicima na neravnom
rekla si da te zanima koliko dugo to traje. S ima skoro 5 mjeseci i takva je cijeli drugi dio dana i dok ne zaspe (na cici), neće dudu pa joj ja dam svoj prst ili ruku kad baš baš hoće cicati a nije gladna
e da i obavezno dojenje ležeći, sa negdje mjesec i po je počela odbijati bilo koji drugi položaj
30.12.11. mamin cvrcak
Avatar
mt_marina
Stalno sam tu
Stalno sam tu
 
Postovi: 600
Pridružen/a: 13 pro 2010, 12:16

Re: večernje nervoze - vodič za preživljavanje?

PostPostao/la nevenera » 20 svi 2012, 20:23

mt_marina je napisao/la:i S je takva, samo što je ona takva skoro cijeli dan :jadnimi no bez tog bljuckanja
jesi isključila refluks?
jesam, sama sam zaključila da ne može bit jer doslovno bljuca ili povrati samo nakon nacicavanja. dakle nekad jednom, nekad 3x, nekad ni jednom.
osim večeri ostatak dana je ok.

mt_marina je napisao/la: S ima skoro 5 mjeseci i takva je cijeli drugi dio dana i dok ne zaspe (na cici)
:nesvist
Avatar
nevenera
idejni kreator MUD-a
 
Postovi: 39332
Pridružen/a: 03 kol 2008, 14:18

Re: večernje nervoze - vodič za preživljavanje?

PostPostao/la nevenera » 30 svi 2012, 21:03

da javim sa situacija ide polako na bolje :mrgreen :yess
sad zaspe oko 20 već, dakle nervoza smanjena na nekih sat vremena. neke dane bude gore, neke dane bolje.

svaki dan otkako je tako ima istu rutinu, budi se, kaka i doji u isto vrijeme. ostala sam paf kad sam skužila. ujutro kakanje oko 7-8 pa idemo u šetnju oko 9-11.30, spava u kolicima i doji jednom. kući onda spava u dnevnom i budi se oko 14-15. bude budan, iako njurgav i oko 16.30 opet zaspe. nekad vani, nekad u krevetu, nekad na meni.... kad se probudi se kupamo, zijeva, malo se igramo i u sobu moramo bit do 19. u sobi ležimo, ako ga nosam - vrišti. hoće cicu pa ga šaltam lijeva- desna i tako u nedogled. kad se nanervira znam dat dudu, najčešće dudli i kad skuži da nije cica vrišti.

koliko vidim najvažnije mu je spavanje od 16.30-18.30 ako to ide loše onda nervoza traje i traje i traje

ne znam što je točno pomoglo, možda je sazrio, možda su pomogle simplex kapi (dajem ih u 2 navrata, oko 16 i opet oko 18.30) no više ni ne povraća navečer. nacicava se i dalje, u skladu s nervozama, popodne i to predvečer ali je situacija bolja

joj, kad kad me zgromi FP :nesvist
Avatar
nevenera
idejni kreator MUD-a
 
Postovi: 39332
Pridružen/a: 03 kol 2008, 14:18

Re: večernje nervoze - vodič za preživljavanje?

PostPostao/la mrs. eastwood » 30 svi 2012, 21:10

nevenera je napisao/la:kad se probudi se kupamo, zijeva, malo se igramo i u sobu moramo bit do 19

po onoj knjizi od Elizabeth Pantley - bi na prvi zjev vec trebalo ici na spavanje.

super da ste se ušemili :kiss
Avatar
mrs. eastwood
Sveta krava
 
Postovi: 9852
Pridružen/a: 15 ruj 2010, 10:49
Lokacija: Zagreb!

Re: večernje nervoze - vodič za preživljavanje?

PostPostao/la nevenera » 30 svi 2012, 21:39

mrs. eastwood je napisao/la:po onoj knjizi od Elizabeth Pantley - bi na prvi zjev vec trebalo ici na spavanje.

imam tu knjigu doma i koristim je, puno je pomogla s tinom
prvo sam išla na prvi zjev no on zijeva stalno :hahaha tj stalno spava. a ono vrijeme što je budan zijeva i ponaša se kao da bi spavao. :ajme
nakon što se oko 7-8 pokaki budan je možda sat, sat i pol pa šetnja. bude budan dok se doji ili presvlači u šetnji ostalo spava. pa doma bude budan opet za podoj i presvlačenje i onda opet spava. i tako do navečer. čini mi se cijeli dan ili spava ili zijeva :hahaha tj bude budan oko sat- dva između spavanja po danu no u to vrijeme zijeva ili doji ili njurga jer mu se spava pa ga uspavljujem. tako da je budan - budan možda po sat po nekoliko puta.
Avatar
nevenera
idejni kreator MUD-a
 
Postovi: 39332
Pridružen/a: 03 kol 2008, 14:18

Sljedeća

Natrag na Djeca od 0 do 1

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.