Sada je: 29 ožu 2024, 11:24.
Moderatori/ce: Potica, Nana1971
Lamama je napisao/la: nemoj da se brukaš pred snahom da si staromodna i imaš pločiceLamama je napisao/la:mislim da će ono u budućnosti skroz zamijeniti pločice
Vicky & Mama je napisao/la:lara b. - super su ti slike, mene posebno oduševljavaju onih par kuhinja šta si stavila di je kombinacija modernog i shabby/rustikalnog
Vicky & Mama je napisao/la:prošli san put previše popuštala svom dosadnom mm-u jer san još bila jako zaljubljena
tratinčica1711 je napisao/la:hvala
ako mm bude komplicirao s lovom, ja ću rec da je lara.b rekla da je to najljepše i najkvalitetnije
tratinčica1711 je napisao/la:Lara na opsjednutost granitnom sam mislila
tratinčica1711 je napisao/la:meni je naj mislim treća, sa cvijećem na šanku..
edit: kakve su to pločice na toj kuhinji, na podu mislim..granitne? porculanske? ništa se ne razumijem u materijale
Indukcijske ploče za kuhanje
Indukcijska ploča za kuhanje zagrije hranu u posudi brže od klasične staklo keramičke ploče ili plina a pri tome potroši manje struje. Toplina se nalazi samo ispod posude a polje prestane raditi u trenutku kada maknemo posudu. Snaga se u trenu smanji na najniži stupanj, što uzrokuje minimalnu potrošnju el. energije.
Prilikom mogućeg izlijevanja na ploču neće se ništa dogoditi pošto ploča nije ugrijana. Ploču jednostavno obrišete sa običnom krpom.
Indukcijska ploča radi na način magnetnog polja koje se usmjerava samo na dno posude. Sadržaj u posudi se jako brzo ugrije, jer nije potrebno da se najprije zagrije grijač, zatim ploča, dno posude i tek onda sadržaj. Kod tradicionalnog kuhanja sa plinom i strujom toplina se prenosi preko ploče na dno posude. Kod indukcije postupak je nešto drugačiji. Ploča ostvaruje toplinu neposredno na dnu posude.
Posude za kuhanje na indukciji mora biti od magnetnih materijala. Ako niste sigurni da je posuda prava, na dno stavite magnet. Ako se magnet učvrsti posuda je prava u suprotnom posuda nije primjerena za kuhanje na indukciji. Najbolje su emajlirane posude i posude od lijevanog željeza, a upotrebljavati možete i posude od nehtrđajučeg čelika ali pod uvjetom da imaju magnetno dno.
Ne možete upotrebljavati posuđe od keramike, plastike, stakla, aluminija. Indukcijska ploča sama prepozna posudu na svojoj površini te se automatski uključi. Ali prepozna i posudu koja nije primjerena te se zbog toga neće uključiti.
Indukcija prepoznaje i sadržaj u posudi te u slučaju da u posudu ulijemo ulje i ono se pregrije, indukcija će se automatski prestati dodavati energiju. Također ako se dogodi da sadržaju u posudi ispari, senzor prepozna pregrijavanje te se automatski isključi. Upravo ove karakteristike uvrštavaju indukciju u najsigurnije kuhanje.
babalu je napisao/la:ako bi na zid di planiras staklo stavila plocu za kuhanje onda staklo mora biti kaljeno i ima dosta visoku cijenu u odnosu na obično
Natrag na Mame (i tate!) u akciji
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.