O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
07 vel 2013, 14:26
sad se i ja nadovezujem na ciklu
, s korom se mora kuhat?
znaci bolje kuhanu zamrznut?
07 vel 2013, 14:34
ja nisam nikada zamrzavala ciklu pa ne znam što da ti savjetujem. kad je bilo doba cikle smo ju uveli, kad je nije bilo više - nismo je jeli. sad smo vec dovoljno veliki da jedemo kuhanu iz zimnice koju smo sami radili.
07 vel 2013, 14:42
a kolko dugo moze stajat u frizideru svjeza?
mozda najbolje ak pa kuhat kad treba...
kolko dugo se kuha?
07 vel 2013, 15:08
kuha se kao krompir kad ga kuhas u kori. nije baš brzo gotovo.
07 vel 2013, 15:11
da,zato sam i mislila zamrznut (kuhanu ili pecenu)
07 vel 2013, 15:12
ako imas ekspres lonac - onda ti je to u njemu ekspres
07 vel 2013, 16:24
mrs. eastwood je napisao/la:ja nisam nikada zamrzavala ciklu pa ne znam što da ti savjetujem. kad je bilo doba cikle smo ju uveli, kad je nije bilo više - nismo je jeli.
x
ja je, kuhanu, ponekad sacuvam u frizideru jedan dan, i to kad kuham one veće cikle, manje se brze skuhaju.
07 vel 2013, 16:26
Cikla se skuha u kori, oguli i nareže te zamrzne. Prilikom pripreme prokuha se još onako zaleđena dok ne bude gotova skroz.
Svježa može stajat dok ne počne trunuti i gnjecati, sve zavisi di je držiš.
07 vel 2013, 17:03
Da li se može koristiti brašno od žitarica koje je dijete već kušalo za napravit kruhić/peciva/nešto? I od kad? Od vremena od kad su i te žitarice na rasporedu ili od desetog mjeseca kao i kruh i dvopek?
07 vel 2013, 18:41
hvala liv!
a jel se moze kad se odmrzava spec u rerni?
07 vel 2013, 20:04
Liv -sama si odgovorila - kruhić i pecivo su isto što i kruh. kad dođe kruh na raspored. i naravno kruh od žitarica koje ste probali. ili cete tako probati. npr. ako niste uveli raž a kruh bude raženi...
08 vel 2013, 11:59
eh sad i ja vidim isto.
11 vel 2013, 12:37
Prije sam kupovala narančasti batat. Sad je muž donio neki bijeli, puno veći a koji nekako pocrni dok se kuha, posebno ako je neki dio izvan vode. Jeli to normalno?
11 vel 2013, 13:12
Nije. Meni se i taj bijeli lijepo kuhao, kao krumpir, bez mijenjanja boje.
11 vel 2013, 13:48
a još ga je navodno na bio bio štandu kupio.
Znaš ono kad "vodenasti" krumpir potamni u kuhanju. E pa tako je i ovaj. Meni je to nekako bljak
11 vel 2013, 13:51
S čime si ga kuhala, da nije od nekog dr povrća poprimio boju
11 vel 2013, 13:52
da citiram samu sebe od prije - imala sam istu nedoumicu i ovo je ok situacija s batatom
sad, ja sam taj svoj bijeli ogulila, narezala i on je već u deset sekundi oksidirao do neke blijedo crvenkaste boje i takav je bio dok sam ga kuhala, a čim sam procijedila vodu - posivio je
bio je ukusan, samo malo posoljen... je li to ok situacija s batatom?
11 vel 2013, 14:39
hvala
11 vel 2013, 17:15
Onda sori, meni nije tako ispadalo.
14 vel 2013, 15:31
Dobila sam neprskani šenon. Po onome što sam našla na netu to je neki križanac brokule i cvjetače pa pretpostavljam da ga može počet jest od 8. mjeseca. Kaj vi mislite?
14 vel 2013, 16:45
brokula ide od 8 a cvjetača ide od 10 mj. ja bih onda dala od 10 mj prije nego od 8 mj. ili eventualno od 9 mj, na sredini
14 vel 2013, 16:52
Hvala
14 vel 2013, 21:39
već dva dana dajem karfiol. negdje sam pohranila da brokula ide od 8 mj i odmah strpala i karfiol u isti koš
danas sam tek skužila da sam zeznula. blago mom djetetu
niš' sve je prošlo ok. imali smo zavidni istovar. otkako smo počeli s dohranom kaka brabonjke.
ana, da imam domaći dala bi joj. brokula itak ide s osam mj. meni je šenon više brokula nego karfiol
sjećam se da sam s borom imala prepun vrt blitve i špinata prije nego je išao po tablici pa su mi tadašnji nadležni organi amenovali da dam ranije
ne kužim nešto, pšenično i raženo brašno ide s 8 mj. kaj da radim s njim?
kruh i peciva idu s 10 pa me to dodatno zbunjuje.
majketi kao da mi je prvo a ne treće
14 vel 2013, 22:06
silki je napisao/la:ne kužim nešto, pšenično i raženo brašno ide s 8 mj. kaj da radim s njim?
kruh i peciva idu s 10 pa me to dodatno zbunjuje.
ja nisam ništa s tim radila
čeka da uvedemo kruh
silki je napisao/la:već dva dana dajem karfiol. negdje sam pohranila da brokula ide od 8 mj i odmah strpala i karfiol u isti koš
danas sam tek skužila da sam zeznula. blago mom djetetu
po HUGPD tablici ide od 8 mj tako da nije velika frka. nekima dosta smeta cvjetača, prduckaju i muče se, ako vama nije smetala super
15 vel 2013, 08:00
silki je napisao/la:
ne kužim nešto, pšenično i raženo brašno ide s 8 mj. kaj da radim s njim?
kruh i peciva idu s 10 pa me to dodatno zbunjuje.
raženi griz, pšenicni griz... djecje musle i zitarice 7-korn, 3-korn... i tako. radi se o tome da je u toj dobi organozam spreman za gluten.
a sto se tice kruha, on ima puno manju nutritivnu vrijedost od ostalih kombinacija sa žitaricama.
17 vel 2013, 19:34
thnx
žitarice jede jednom dnevno. za gris znam, kuham pirov na vodi pa dodam voće il' izdojim al' nisam mogla smislit što da s brašnom napravim osim da pecivo ili kruh ispečem
17 vel 2013, 22:55
kad smo vec na kruhu - voditi računa kad za to dođe vrijeme da /kad dajemo kupovni kruh - da je to posoljena namirnica, tako da je to neko uvođenje soli na mala vrata, reklo bi se.
24 vel 2013, 16:16
Pozdrav, mi smo novi na forumu i danas smo poceli sa dohranom, korabica domaca! i sve nam je super krenulo, dosta toga sam iscitala i proucila i mislim da nece bit problema, ali zanimam me jedna stvar, kad sam mu skuhala korabicu, smiksala, dok sam njega namjestila za jest i dok smo krenuli sa prvom zlicom hrana nam se skroz ohladila, kako rijesit taj problem jer bi ipak volila da pojede toplo a ne hladno jelo?
24 vel 2013, 20:20
nije potrebno miksanje. možeš samo zgnječiti vilicom.
hranu možeš čuvati u posudama - imaju neke koje čuvaju toplinu. ali njima su nepca osjetljiva dosta, neće im smetati hladno, nije da stoji satima. nekad je meni nešto jako mlako, a moj se trgne kao da se opekao.
26 vel 2013, 16:08
Jel itko davao sezam? Kako i u kojoj kombinaciji?
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.