Sada je: 29 ožu 2024, 06:36.

ja sam mu duda :-/

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Re: ja sam mu duda :-/

PostPostao/la mamashnita od noje » 11 ožu 2013, 12:12

radim mjesec i pol, malo vise. doma sam svaki dan vec u 13 sati. ali nebitno. otvorila sam ovaj topic u kolovozu jer je s nocnim nacicavanjem poceo jos u svibnju prosle godine. samo sto je to sada jos intenzivnije. ali neizdrzivo je jos od tada.
mm je na terenu ovaj tjedan. kad se vrati iseljavam se iz spavace sobe, pokusat cu ne reagirati na dozivanje kroz plac :(
Avatar
mamashnita od noje
Muza
 
Postovi: 16392
Pridružen/a: 10 stu 2005, 14:01

Re: ja sam mu duda :-/

PostPostao/la Sureja » 11 ožu 2013, 13:02

I ja sam prije nešto manje od 2 mjeseca-17.01. Možda i jest to razlog.
I. mamin miris 16.01.2012.
A. mamin dobrica 21.02.2014.
Avatar
Sureja
Stalno sam tu
Stalno sam tu
 
Postovi: 521
Pridružen/a: 03 sij 2011, 17:20
Lokacija: Ni na nebu ni na zemlji

Re: ja sam mu duda :-/

PostPostao/la Kaya071 » 11 ožu 2013, 13:15

MM sestra kaze da je sve pocelo onog trenutka kad je pocela raditi. On je tada imao tacno godinu dana. Mislim, jeste se i do tada nacicavao, ali tada je krenulo ludilo.
Shnito, bude stvarno tuzno tih par dana, slusati plac i dozivanje, ali prodje :hug .

A, sto kaze kittyilevin, dojenje je super, ali ako ces plakati i nervirati se, i ja mislim da to vec gubi svoju poentu. Nije vise zdravo, bar ne po tebe.

Moja drugarica je dugo dojila malu, i sto se male tice, vjerovatno bi to jos trajalo, ali je ova (moja drugarica) odlucila prestati. Kaze da se vise gnusala od svega, da joj je pri samoj pomisli da se mala kaci na sisu bilo muka i da je dojenje pocelo ozbiljno uticati na njen odnos s djetetom. I, kod nje je isto bilo par tih losih noci u kojima je otac dobro potegao.
Mr Ostrozubic 17/02/2010

Mr Loptic i Zujalica 08/03/2012
Avatar
Kaya071
Sveta krava
 
Postovi: 6204
Pridružen/a: 12 vel 2009, 10:08

Re: ja sam mu duda :-/

PostPostao/la mama njonji » 11 ožu 2013, 13:57

Nakon skoro 4-godišnjeg dojenačkog staža mislim da mogu napisati koju po tom pitanju:
i nama je najgore razdoblje počelo sa cca 6 mj. (kod oboje), pogoršalo se sa 12 mj. (nakon mog povratka na posao) i potrajalo oba puta dok tata nije uzeo stvar u svoje ruke (sa njihovih cca 17 mj.).
Iza toga su dojili i dalje al ne više po noći.
Oba puta je moje kolabiranje bilo okidač da se nešto pomakne, jer dok god sam ja vukla, pa makar hodala u polunesvijesti, nismo imali volje/snage za napravit konkretan korak.
Btw, svu u to vrijeme dostupnu literaturu o uspavljivanju bez suza i sl. sam pročitala al djaba mi...krenuli bi mi u to, čak i stigli do određenih rezultata, no svaki put bi i najmanja prehlada ili bolešćina drugoug tipa (a bilo ih je!) poremetilo sve... uglavnom, kod nas knjige nisu pomogle :/
Ukratko, nas je od noćnih buđenja spasio jedino MM, kod oboje djece, i uspavljivanje sa njim (navečer i po noći), bez mene u videokrugu, bilo jedini način da se otkače od cice po noći (ja u boravak, oni u sobi). To je potrajalo cca dva tjedna (da se i dalje bude i sa tatom, al sve rjeđe, dok na kraju nisu "uhvatili" noć). Tih dva tjedna je on "pregrizo", bio neispavan, ukomiran, jel'te jer se budi po noći :mrgreen , nosao ih na rukama, mazio...kako kome je što odgovaralo, al mama nije ulazila u sobu. Iznenađujuće, nisu plakali ni mene dozivali, već su bili dovoljno veliki da skuže da nema mame u sobi i da od tate cicu ne mogu dobit pa se prilagodili njegovim metodama :mrgreen .
Naravno, ne želim generalizirat da je to amen i rješenje za sve, al kod nas je upalilo.
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam
 
Postovi: 1329
Pridružen/a: 15 svi 2007, 12:16
Lokacija: zagreb

Re: ja sam mu duda :-/

PostPostao/la kittyilevin » 11 ožu 2013, 14:45

potpisujem što su cure rekle. bojim se da neće ići bez plača. ja bih čak razmislila da pokupiš starijega ako je potrebno i odeš prespavati tih par noći negdje drugdje, kod frendice ili sl. imat ćeš mobitel uz sebe, ako stvarno jako zagusti...
stvar možda jest intenzivnija kako si krenula na posao, ali taj problem kod vas traje već jaaaako dugo, mislim da posao u vašem slučaju nema toliko puno veze (osim je možda razlog duljem dnevnom dojenju - tri sata je fakat puno...) i mislim da se neće riješiti sam od sebe. (da je htio tako se riješiti, već bi se riješio - mali bi jeo krutu hranu sve više i više, trčao bi i zanimao se drugim stvarima sve više i više i sve manje i manje je dojio.) (iskreno, ja mislim da je e. prestala dojiti jer joj je to postalo dosadno uz sve što ke okružuje. mislim, puno se mi mazimo, ali uz to ili čitamo priče ili gledamo crtić, dojenje joj je postalo dosadno, gubitak vremena.)

:hug
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
Avatar
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 2245
Pridružen/a: 28 tra 2011, 04:32

Re: ja sam mu duda :-/

PostPostao/la Kaya071 » 11 ožu 2013, 14:48

A, htjela sam da pitam za ova tri sata. Jel on bukvalno tri sata, u cugu, na sisi ili? :plavusa

kitty, i kod nas je ista situacija. Sve mu je zanimljivije od sise. K'o nesto krene malo i onda se dize i silazi s mog krila...ode u akciju. Nema covjek vremena.
Mr Ostrozubic 17/02/2010

Mr Loptic i Zujalica 08/03/2012
Avatar
Kaya071
Sveta krava
 
Postovi: 6204
Pridružen/a: 12 vel 2009, 10:08

Re: ja sam mu duda :-/

PostPostao/la kittyilevin » 11 ožu 2013, 15:20

sada vidim, čitajući ponovno tvoj post, da se zapravo više ne pitaš trebaš li ili ne nešto mijenjati, nego prekinuti li skroz ili postupno smanjiti. mislim da već od cca. kolovoza prošle godine pokušavaš s postupnim smanjivanjem, zar ne? (čak i ako ne planiraš, tvoje odmicanje od njega je zapravo pokušaj postupnoga smanjivanja.) dakle, tako ne ide očito. ja ne bih ipak prestajala skroz, posebno jer ti još nisi spremna na to. doji danju, navečer prije spavanja i nestani. (neće biti gladan, bez brige). bojim se ako mu ponudiš jedno-dva dojenja tijekom noći (što sam ranije pisala) da će to trajati kao i sada, xy sati.
:hug
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
Avatar
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 2245
Pridružen/a: 28 tra 2011, 04:32

Re: ja sam mu duda :-/

PostPostao/la Barbi » 11 ožu 2013, 15:39

ne znam postoji li mogucnost da ga odviknem samo od tog nocnog nacicavanja, da mu ostavim dojenje za dan i navecer za uspavljivanje? mislim, moze li to tako ili moram prekinuti sve? hoce li njemu biti jasno da moze dobiti cicu danju, ali ne i nocu?
help

Ne znam ni ja postoji li mogućnost, kod mojih oboje nije postojala. :dunno Kad sam ih uspjela odviknuti za uspavljivanje i od noćnog dojenja nisu više nikad ni tražili. :dunno
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Avatar
Barbi
gospođa pukovnica
 
Postovi: 28726
Pridružen/a: 07 vel 2002, 12:29
Lokacija: Zg

Re: ja sam mu duda :-/

PostPostao/la olja2208 » 11 ožu 2013, 17:20

i moji su dojili kroz noc, toliko dugo dok je trajalo dojenje,
ali ne ovako intenzivno kao bluška.
ovo kod vas je fakat postalo iscrpljujuce,

mama njonji je napisao/la:Btw, svu u to vrijeme dostupnu literaturu o uspavljivanju bez suza i sl. sam pročitala al djaba mi...krenuli bi mi u to, čak i stigli do određenih rezultata, no svaki put bi i najmanja prehlada ili bolešćina drugoug tipa (a bilo ih je!) poremetilo sve... uglavnom, kod nas knjige nisu pomogle :/
Ukratko, nas je od noćnih buđenja spasio jedino MM, kod oboje djece, i uspavljivanje sa njim (navečer i po noći), bez mene u videokrugu, bilo jedini način da se otkače od cice po noći (ja u boravak, oni u sobi).
X
ovo mogu do slova potpisati,
ja sam cak vodila dnevnike spavanja, ishtrane, rutine, aktivnosti, analizirala
i dosla do nekih, nama (individualno) relevantnih podataka,
npr. starija bi mi nocu bolje spavala (citaj:imala manje buđenja) danima kad bi se ujutro budila između 8-9, imala 2 (umjesto jednog) dnevna spavanja, isla u krevet oko 21.30,
u odnosu na dane kad bi se ujutro ranije dizala i isla ranije na spavanje, te imala jedno dnevno spavanje,
jednako je znacajan bio i raspored obroka po danu, pa bi npr. bolje bilo ako bi uzina bila između rucka i vecere, umjesto između dorucka i rucka,
bilo je relevantno i vrijeme koje provodimo vani, sto duze, to se bolje spavalo nocu.

ali, to su dakako bili neki faktori koji su u mnajoj ili vecoj mjeri uticali na nocno spavanje,
apsolutnog pravila nije bilo, i isto tako, kako su djeca rasla i povecavao se obim aktivnosti, obaveza, kad bismo putovali ili isli u goste, bili bolesni,
dodatno bi se mijenjao uticaj navedenih faktora na njihova buđenja.

ipak, ovo s MM-om je uvijek palilo, u nekom momentu, tamo oko 16., 17. mj. MM bi ih preuzeo kod uspavljivanja, ja bih se maknula u drugu sobu,
i tad bi se smanjio i broj buđenja.

jedino sto su se kod mlađe nastavila nocna buđenja i trazenje nocnog obroka ad, i nakon prestanka dojenja, to smo posebno morali tretirati.
hocu reci, da ni sam prestanak dojenja ne garantira i prestanak buđenja.

kod vas se poklopilo vise faktora koji ne pomazu, on ne jede dobro krutu hranu u zadnje vrijeme, i sad, iako se mnogi nece sloziti, vrlo je moguce i da nocu nadoknađuje cak i nutritivne potrebe dojenjem, buduci da dio dana niste zajedno i da sasvim slabo jede.
mislim da kad pocne bolje jesti krute obroke, dojenje ce mu biti generalno manje napeto.

jako mi je zao sto se tako mucis, vas dvoje imate solidan staz u dojenju,
ali buduci da vam ide dobro (joj, ovo sada zvuci kao crni humor) :ajme
bilo bi mi zao da prestanete sasvim,
po meni bi trebalo traziti nacin da bolje prihvati krutu hranu,
i neka TM preuzme uspavljivanje nocu,
to 2 bi trebalo dati dobar rezultat. :hug
S. 2007. G. 2010. V. 2012. P. 2014.
slika
Avatar
olja2208
ja bih htjela imati more 24 sata
 
Postovi: 5662
Pridružen/a: 09 ruj 2007, 23:08

Re: ja sam mu duda :-/

PostPostao/la kittyilevin » 11 ožu 2013, 18:14

potpisujem olju. probati da jede više krute hrane + uvesti TM da ga uspavljuje.
a što se tiče noćnog spavanja nakon prestanka dojenja, ima nekih promjena (ali ne u njezinom, nego u mom spavanju!). dakle, dajem joj mlijeko tek oko 5, 6, ujutro, dotad se zna probuditi, ali sve sanira duda. dakle, ne bih rekla da se nešto puno manje budi (iako se stvarno malo budi , posebno u zadnje vrijeme, često prespava noć, ali to više pripisujem činjenici da spava samo jednom dnevno i da je naprosto starija, nego prestanku dojenja ;)), ali sam JA kraće budna (puno kraće traje da joj dam dudu nego da je stavim na dojku i da doji, pa je onda vratim u kindač itd.)
:hug
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
Avatar
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 2245
Pridružen/a: 28 tra 2011, 04:32

Re: ja sam mu duda :-/

PostPostao/la Liv Tyler » 11 ožu 2013, 19:33

Kad dojenje postane muka s jedne ili druge strane onda bi bilo dobro prekinut tu muku. Pisala si da bi ukinula noće podoje, a dnevni su ti ok za sad.
Obrati pozornost i na to da ako tm bude uspješno uspavljivao malenog, ne znači nužno da se on neće buditi noću za podoje. Hoće sigurno barem neko vrijeme. U tim trenucima meni je pomoglo što sam pričala kako cica još nije puna i da se trebaju još malo strpit. U početku je bilo suza al s vremenom sam postigla i to.
I onda iza toga polako kreneš s dnevnim odbijanjem isto u omjeru i s tempom koji tebi bude pasao. :hug

:mah
Avatar
Liv Tyler
idoiti popitu
 
Postovi: 14215
Pridružen/a: 08 pro 2009, 15:08

Re: ja sam mu duda :-/

PostPostao/la olja2208 » 11 ožu 2013, 19:47

meni ta nocna nacicavanja nisu bila problem u periodima kad bih se uspjela bar malo naspavati između.
ono, npr. da zaspim u 10, 11, pa do prvog buđenja spavam par sati, pa onda opet bar po pola sata između buđenja,
ali, bluškovo nacicavanje dugo traje, odn. ne vjerujem da on efikasno cica vec vjerovatno spava na cc, to je vec nesto sto mora prestati.
tako je moja prvorođena radila, po 2 sata bila na cc nocu,
olaksavajuca okolnost je bila to sto bih je uspjela vratiti u njen krevetic, pa bi tamo spavala koji sat prije sljedeceg nacicavanja.
isto tako, ja nisam svoje (osim u rijetkim prilikama) dojila lezeci, vec sam sjedila, ili bila u polusjedecem polozaju, naslonjena na jastuk, i obavezno bi ih vracala u krevetic, to bi mi obezbjeđivalo da kad legnem u krevet, mogu bez brige spavati pa koliko god to trajalo.
ne tvrdim da nuzno postoji veza između cesceg buđenja i spavanja bebe sa mamom,
jer ima i suprotnih slucajeva, kad bolje tako spavaju,
ali, ja sam sebi time obezbjeđivala mirniji san, dodatno bi mi, u suprotnom, bio pritisak da pritisnem bebu, da mi ne padne (kad su vec veliki) pa tek tad ne bih mogla zaspati.
ali, to je vec prica kapetana poslije bitke.
i u vasem slucaju bi mozda to bilo od pocetka tesko izvodivo zbog tvoje kicme.

ma htjela sam zapravo reci, da i mama mora nauciti spavati (a sto nije lako), i iskoristi svaki duzi period bebinog spavanja (ako takav postoji :ajme ), ja to dugo nisam mogla savladati, reagovala bih na svaki bebin pokret, skakala, podizala iz krevetica, morala sam uciti ignorisati te sumove, mislim, mama to ne moze nikad do kraja savladati (to mogu samo tate :mrgreen ), ali moze bar nauciti da se ne trza i ne skace kao ludak na svaki bebin uzdah,
a ja sam upravo ovako radila.
S. 2007. G. 2010. V. 2012. P. 2014.
slika
Avatar
olja2208
ja bih htjela imati more 24 sata
 
Postovi: 5662
Pridružen/a: 09 ruj 2007, 23:08

Re: ja sam mu duda :-/

PostPostao/la Stefanova_mama » 11 ožu 2013, 20:59

Ne znam sta da napisem na temu nocnih nacicavanja, ja nisam umela ili nasla da uradim apsolutno nista protiv toga.

Bilo mi je zao da placu i svako slabasno usmeravanje s moje strane je brzo padalo u vodu.

Sa dve godine je spavanje cele noci kod obojice pocelo momentalno nakon sto su im izasle cetvorke i petice.

Nakon sto sam sve izdrzala dvaput, sa vremenskim odmakom mogu da kazem da me je spasilo to sto mi je MM pravio prilike za dnevna spavanja, da su im ta nacicavanja za nesto zaista trebala (nacicavanje celu noc - probude se veci, nailazi prehlada-opet nacicavanje bez prestanka, zubi ili x), ali uvek je bilo nesto i to bih shvatila tek kad je to nesto proslo.

Iscrpljujuce je uzasno i jako tesko za podneti.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Avatar
Stefanova_mama
Roza Luksemburg
 
Postovi: 3989
Pridružen/a: 27 ruj 2006, 14:50
Lokacija: Chardak ni na nebu ni na zemlji

Re: ja sam mu duda :-/

PostPostao/la mamashnita od noje » 11 ožu 2013, 21:34

hvala vam cure!
ovako, kitty i olja su nekako najblize i na tragu onoga sto mislim i zelim i osjecam.
ja ne zelim prestati dojiti, ja zelim prestati dojiti nocu. ako je to tako moguce.
nije meni dojenje tlaka, naprotiv, ja uzivam doci s posla i uzeti ga u narucje i dojiti, ali nocu se hocu samoubit.
on fakat jede lose, u jednom periodu nije jeo nista, samo je dojio. sada jede, ali kad citam koje kolicine dnevno jedu klinci njegove dobi, moj to pojede u tjedan dana.
kayo, pitala si me je li bio 4 sata u komadu na cici. pa skoro da i je. prestane i ode se poigrati, npr., a onda se vrati nakon dvije minute, otprilike :mrgreen
ili se ja ustanem da odem na zahod pa to bude prekid :mrgreen
i tak...
ja radim skraceno, doma sam vec prije 13 sati i nije on tako dugo bez mene, ali da, definitivno nadoknadjuje jer vikendom dojimo manje nego radnim danom.
mm ide na sluzbeni put sutra, vraca se u petak.
pokusat cu s njim, samo me frka vec unaprijed jer ne znam koliko cu moci slusati njegov plac i dozivanje mama :(
Avatar
mamashnita od noje
Muza
 
Postovi: 16392
Pridružen/a: 10 stu 2005, 14:01

Re: ja sam mu duda :-/

PostPostao/la kittyilevin » 11 ožu 2013, 21:55

mamashnita od noje je napisao/la:mm ide na sluzbeni put sutra, vraca se u petak.
pokusat cu s njim, samo me frka vec unaprijed jer ne znam koliko cu moci slusati njegov plac i dozivanje mama :(


čuj, shnito, ne bih htjela biti nevjerni toma, ali koliko te dosad znam i budući da znam koliko obožavaš bluea (inače ne bi ni istrpjela toliko dugo nespavanja i nacicavanja i svašta nešto) - teško ćeš slušati njegov plač. probajte, možda će i ići... no daj stvarno razmisli, ako imaš ikakve mogućnosti i ako si sigurna da noćna nacicavanja nemaju smisla (a ja stvarno mislim da nemaju, čak nisam sigurna ni koliko je to za bluea dobro, s obzirom na štrajk hrane), da odeš negdje na 2-3 noći.
u svakom slučaju, tu smo za podršku - piši nam kako ide, ponavljat ćemo s tobom da će sve uskoro biti u normali i da ćete ti i maleni postati još privrženiji nakon što prestane mučenje i malo se odmoriš :hug

ja bih te zapravo podržavala da još malo izdržiš kada bih mislila da su mu zubići u pitanju. tada bih vjerovala da će sve proći kada mu zubići izađu. ali mislim da nije u tome stvar u vašem slučaju. :kiss
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
Avatar
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 2245
Pridružen/a: 28 tra 2011, 04:32

Re: ja sam mu duda :-/

PostPostao/la Stefanova_mama » 12 ožu 2013, 09:33

Za nocna nisam nasla lek, ali za dnevna je pomagalo da budemo puno napolju (napolju kad su zabavljeni necim nisu tako cesto trazili, tad bih ponela i cvrstu hranu kao snack i nudila) i niposto da sednem besposlena u kuci na omiljena mesta za cicanje.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Avatar
Stefanova_mama
Roza Luksemburg
 
Postovi: 3989
Pridružen/a: 27 ruj 2006, 14:50
Lokacija: Chardak ni na nebu ni na zemlji

Re: ja sam mu duda :-/

PostPostao/la lastavica » 12 ožu 2013, 09:52

po mom iskustvu samo bi odlučan rez pomogao.
Moji pokušaji na razini poticaja nisu urodili plodom, noćna nacicavanja su nam bila svakodnevica i tek kad je s 2,5 godine prespavala cijelu noć vidjela sam svjetlost na kraju tunela :) . Kroz dva mjeseca se ustalilo noćno spavanje što znači da nije bilo ni noćnog nacicavanja ;)
lastavica
Lastatrans
 
Postovi: 15451
Pridružen/a: 16 tra 2002, 11:55

Re: ja sam mu duda :-/

PostPostao/la Liv Tyler » 12 ožu 2013, 12:03

Stefanova_mama je napisao/la:za dnevna je pomagalo da budemo puno napolju (napolju kad su zabavljeni necim nisu tako cesto trazili, tad bih ponela i cvrstu hranu kao snack i nudila) i niposto da sednem besposlena u kuci na omiljena mesta za cicanje.

Za dan ovako i kod mene.
Avatar
Liv Tyler
idoiti popitu
 
Postovi: 14215
Pridružen/a: 08 pro 2009, 15:08

Re: ja sam mu duda :-/

PostPostao/la ivana7997 » 12 ožu 2013, 12:05

Liv Tyler je napisao/la:
Stefanova_mama je napisao/la:za dnevna je pomagalo da budemo puno napolju (napolju kad su zabavljeni necim nisu tako cesto trazili, tad bih ponela i cvrstu hranu kao snack i nudila) i niposto da sednem besposlena u kuci na omiljena mesta za cicanje.

Za dan ovako i kod mene.



i kod nas. to je jedan od onih savjeta za prestajanje dojenja - skretanje pozornosti. znaci, ako bih dosla po njega u vrtic i odmah navalila s parkicem, posjetima, knjiznicom, nekom zabavom, ne bi trazio bas uvijek. ili ako bi me doma docekao spreman za setnju pa bismo odmah izasli, isto vani ne bi trazio.
Avatar
ivana7997
Abundija
 
Postovi: 13974
Pridružen/a: 28 ožu 2002, 00:36

Re: ja sam mu duda :-/

PostPostao/la sany » 12 ožu 2013, 22:23

Stefanova_mama je napisao/la:Ne znam sta da napisem na temu nocnih nacicavanja, ja nisam umela ili nasla da uradim apsolutno nista protiv toga.

Bilo mi je zao da placu i svako slabasno usmeravanje s moje strane je brzo padalo u vodu.

Sa dve godine je spavanje cele noci kod obojice pocelo momentalno nakon sto su im izasle cetvorke i petice.


sve mogu potpisati, do dvi godine je to trajalo, tada je polako pocela spavati citavu noc
ali ona je bila stvarno sika fan :) tako da je prestajanje bilo jos teze
svakako pokusaj, sve znas, budi uporna :hug
Avatar
sany
la plus jolie petite aux yeux bleus
 
Postovi: 1918
Pridružen/a: 07 ožu 2002, 18:58

Re: ja sam mu duda :-/

PostPostao/la Zwerka » 13 svi 2013, 06:11

I ja se javljam u klub iako smo mi jos mali, ali ja vise ne mogu funkcionirati.

Prije nego smo zavrsilo u bolnici, nocu se budio na svaka 3 h, posisao i opet zaspao, tako je bilo i u bolnici, sve dok nismo dosli kuci.
Onda se sve poremetilo.
Nocna spavanja su sve samo ne spavanja- zaspi oko 21 h i prvo budjenje je oko pola 1. I od onda vise nema spavanja. Probala sam sve- dojiti sjedeci, na lezeci, dati mu dudu, nositi na rukama- ne pomaze nista.
Samo cica u ustima.

Naravno da mi je koma- male cice, kraljeznica u defektu, bocni polozaj... Ubije me.
Cin mu izvadim cicu iz usta, probudi se, pocne plakati i ajmo do jutra. S tim da on u biti niti ne spava, a niti jede.
Kad ga dojim sjedeci, zaspi na cici, ali cim ga spustim on se probudi u sekundi. I tako pokusavam 3 puta i vec ispalim na zivce jer on uopce ne zeli spavati.
Po danu odspava jednom u konadu 2.5 h i ostatak dana spava 3 puta po 10 min i to samo na rukama ili dok mu je cica u ustima i naravno da ju ne isprazni do kraja.

Luda sam vise, MM na terenu, starijeg sam totalno zanemarila, spavam 2 h i to je to. Ne mogu vise.
Dok cujem da se bebe bude nocu, nasisaju se i spavaju dalje... Ne mogu jednostavno vjerovati.
Jer ovako ne mogu vise, preumorna sam..
A on takav mali, sa nepuna 2 mj ne spava vise od 8 h kroz 24 sata.

Ima za nas kakvo rjesenje?
Stariji brat - 14.12.2008
Mali covjek - 16.03.2013

...nećete znati sinovi moji koliko vas volim
tako dugo dok i sami ne postanete roditelji...
Avatar
Zwerka
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 2177
Pridružen/a: 23 ruj 2008, 18:45
Lokacija: ...tamo gdje je i Bog rekao laku noć..

Re: ja sam mu duda :-/

PostPostao/la Nikky » 15 svi 2013, 23:43

Ja sam duda vec 25 mj. i nikakve metode ne pale, ni plakace ni neplakace. Valjda mome djetetu jednostavno treba tolika blizina. Vec sam odlucila da cu nastaviti biti duda do 3. godine a onda ga poceti potkupljivati igrackama i kinder jajima da me ostavi na miru.
Brzić 17.04.2011.
BaBa 11.07.2014.
Avatar
Nikky
Stalno sam tu
Stalno sam tu
 
Postovi: 504
Pridružen/a: 17 sij 2012, 11:57
Lokacija: Svedska

Re: ja sam mu duda :-/

PostPostao/la Nikky » 30 srp 2013, 18:15

ja sam stalno u nekakvim planovima da odviknem svog decka od nocnog nasisavanja. ti planovi, naravno, uvijek zavrse odgadanjem. nova odgoda mi je "za par mjeseci, kada bude 2,5". uzasno sam frustrirana od tog njegovog sisanja po noci i zelim p-r-e-s-t-a-t-i! :gaah ali uvijek je tu taj osjecaj da mu uskracujem nesto jako bitno, nesto sto mu treba. a znam da ne treba...
on toliko vristi kada mu nedam sisu da je to strasno pa imam osjecaj da ga na neki nacin mucim kada mu nedam. rastrgana sam.
uglavnom, zanima me dali, ako odlucim da mu vise nedam sisu po noci i izdrzim kroz svo urlanje i dernjavu, dali ga sa time ostecujem psiholoski? ono, odbijam od sebe, necemo imati odnos za 20 god., postat ce sociopat ili tako nesto...??? :zub
Brzić 17.04.2011.
BaBa 11.07.2014.
Avatar
Nikky
Stalno sam tu
Stalno sam tu
 
Postovi: 504
Pridružen/a: 17 sij 2012, 11:57
Lokacija: Svedska

Re: ja sam mu duda :-/

PostPostao/la Hajdi » 30 srp 2013, 19:28

Naravno da nece. Naci cete druge nacine zblizavanja.
Avatar
Hajdi
Sveta krava
 
Postovi: 12215
Pridružen/a: 07 kol 2002, 16:02

Re: ja sam mu duda :-/

PostPostao/la sany » 30 srp 2013, 22:17

Nikky je napisao/la:ono, odbijam od sebe, necemo imati odnos za 20 god., postat ce sociopat ili tako nesto...??? :zub


neki bi rekli da ce to postati ako doji priko dvi godine :zub ;)
ako zelis prestati moras samo biti jako cvrsta u toj odluci, probaj skretanjem paznje na nesto drugo, ukljuci tatu po noci, ima dosta topica na tu temu :hug
vidi: viewtopic.php?f=38&t=46387
Avatar
sany
la plus jolie petite aux yeux bleus
 
Postovi: 1918
Pridružen/a: 07 ožu 2002, 18:58

Re: ja sam mu duda :-/

PostPostao/la Nikky » 31 srp 2013, 00:01

da, moram biti odlucna i jaka. hvala na podrsci :)
Brzić 17.04.2011.
BaBa 11.07.2014.
Avatar
Nikky
Stalno sam tu
Stalno sam tu
 
Postovi: 504
Pridružen/a: 17 sij 2012, 11:57
Lokacija: Svedska

Re: ja sam mu duda :-/

PostPostao/la Diami » 31 srp 2013, 10:07

Meni je ginekologica rekla da će mi mali imati kojekakve komplekse jer je s 20ak mjeseci još dojio... :ajme Da nek ga hitno skinem...
Avatar
Diami
ne stignem sanjati
 
Postovi: 5252
Pridružen/a: 30 lip 2008, 09:03
Lokacija: Poing

Re: ja sam mu duda :-/

PostPostao/la kittyilevin » 31 srp 2013, 10:20

iskreno, mislim da su sve te teorije o tome da dojenje ili nedojenje te do kada nemaju puno smisla i da ih treba uzimati na onaj način na koji su i mišljene - dakle, kao teorije. ;)
a praksa je nešto posve drugo, to zna svaka mama.
mislim da se dijete od dvije godine i kusur neće osjećati ostavljenim ili na neki drugi način iznevjerenim ako mama prestane dojiti. ali mislim da mu dojenje tako dugo isto neće ostaviti neku traumu.
mislim da je poanta u tome što dijete želi (naravno, želi dojiti, posebno ako je tako dugo dojilo, naviklo je), ali i što majka želi (ako je majci to postalo mučenje, treba prestati, inače nema smisla).
nikky, nećeš ga oštetiti ni na kakav način - no ako ti je dojenje mučenje, mislim da bi mogla oštetiti sebe (što isto nije neka fora.)

mislim da je sada puno teže prestati s dojenjem nego kada su djeca mlađa. no može se, dakako - samo mu se trebaš posebno posvetiti u te dane odvajanja, možda da se više mazite i igrate zajedno. djeca su strašno prilagodljiva i osjećaju naše osjećaje i znaju naše misli: ako si čvrsto odlučila da ga prestaneš dojiti, on će to shvatiti i prihvatiti. ako se dvoumiš, on će to shvatiti i odvikavanje će ići teže jer će osjetiti da ipak može dobiti ono što želi.
:mah
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
Avatar
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 2245
Pridružen/a: 28 tra 2011, 04:32

Re: ja sam mu duda :-/

PostPostao/la Stefanova_mama » 31 srp 2013, 11:10

Ja sam dugodojilica i bila sam im duda. Dojili su po noci svaki do dve godine i kad su im izasle cetvorke i petice cudesnim cudom i jednoga dana iznenada smo prespavali noc, kao da nikad pre toga nismo imali neprestana nocna nacicavanja.

Od 18 meseci do dve godine je bilo prestrasno sa tim nocnim budjenjima i mislila sam da nikad nece prestati ni sa dojenjima, ni sa budjenjem. Jedino sto mi je pomoglo u ovom periodu je sto mi je MM pravio prilike da spavam preko dana, inace ne bih prezivela.

Prestali su spontano obojica (S. malo manje spontano zaglavila sam u bolnici, ali vec smo bili pri kraju) sa 2 god i 3 meseca i 2 godine i ne znam koliko meseci. Dakle sami su izbacivali podoj po podoj sve dok im jednom vise nije trebalo.

Jos malo i tu ste.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Avatar
Stefanova_mama
Roza Luksemburg
 
Postovi: 3989
Pridružen/a: 27 ruj 2006, 14:50
Lokacija: Chardak ni na nebu ni na zemlji

Re: ja sam mu duda :-/

PostPostao/la Nikky » 31 srp 2013, 13:47

Kod mog se nazalost ne vidi nikakvo, na nikakvo smanjivanje. Uvijek sam se nadala da ce i on biti jedan od te djece koja spontano prestanu ali sumnjam.

Mislim da bi prvo ukinula nocne podoje a da mu jos po danu dajem koliko zeli. Onda kada prihvati novi aranzman uspavljivanja da krenem sa potpunim ukidanjem i dnevnih. Jel to izgleda kao dobra ideja? :dunno
Brzić 17.04.2011.
BaBa 11.07.2014.
Avatar
Nikky
Stalno sam tu
Stalno sam tu
 
Postovi: 504
Pridružen/a: 17 sij 2012, 11:57
Lokacija: Svedska

Prethodna

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 8 gostiju.

cron